FORUM
wg mnie sprzedaj, przetrzymanie zwierzat nic nie da, nigdy nie wyjdzie tak ze bedziesz niewiadomo ile zarabial
sprzedaj i szybko bo cana leci na łeb i szyje<br>280 a jeczmien w sochaczewie był po 800 zł i brak zboza
Moim zdaniem są symptomy które wskazują na koniec spadku, kto morze niech przyczyna a na pewno nie straci.
BZDURA!! W ZAKLADACH MIESNYCH SĄ PELNE MAGAZYNY MIESA A SWIN DO OPORU JEZELI NIERUSZY EKSPORT LUB NIEWSTRZYMA SIE IMPORT GOTOWYCH I ODKOSTNIONYCH ELEMENTOW TO NARAZIE NIC SIE NIEZMIENI MOZE BYC TYLKO GORZEJ I TO MOZE POTRWAC JESZCZE KILKA MIESIECY. A LEPPER MOWI O SKUPIE INTERWENCYJNYM TYLKO PO TO ZEBY OSTUDZIC NERWY HODOWCOW LECZ TO BZDURY SA BO NIC ON NIE ZROBI LEPIEJ NIECH JEDZIE DO ROSJI I ZALATWI ZBYT ZAMIAST NAM OPOWIADAC BAJKI<br>CENY ZBOZA IDA W GORE I BRAKUJE BO ROLNICY NIECHCĄ SPRZEDAWAC A OTREBY PSZENNE JUZ PO 620 /T I NIEMA<br><br>
SZCZYPIOREKU MASZ RACJE I JA JESZCZE COS DOPOWIEM , ZE TEN DOBRY NIBY LEPPER SPRZEDAL ZBOZE Z ZAPASÓW NIEMCA W ZNIWA ABY OPROZNIC MAGAZYNY<br> A CO DO CEN TRZODY TO CENA TRZODY BYŁA W UNI NAWYZSZA W 2006 ROKU OD 5 LAT TAK WIEC SAMI ODPOWIEDZICIE SOBIE MILI GOSCIE CO STANIE SIE Z CENAMI TRZODY SKORO W BYLEJ 15 UNI JEST MIESA BARDZO DUZO GDZIE SPRZEDADZA ?<br>A NIE JEST PRAWDA ZE SWINIE SA NAJTANISZE W POLSCE BO W DANI SA TANISZE I ZARAZ STOJI FRANCJA Z NISKA CENA <br>JA UWAZAM ZE SPADEK JEST NIE UNIKNIONY <br>A OTREBY JUZ SA NAWET 710 ZL <br>A NIEWIADOMO ILE SBOZA PRZETRZYMA ZIME BO MGA BYC MROZY I WTEDY CO ZASIEWAMI ILE BEDZIE KOSZTOWAL MATERIAL SIEWNY <br>A STRACH POMYSLEC <br>POZDRAWIAM
dzisiaj sprzedałem do sokołowa o/ jarosław po 4 z R w b c dobrze czy żle
4 zł za R to pewnie 4,4 E to bardzo dobra cena!!<br>Przykładowo Duda i Salus maja 4zł za E
świętokrzyskie cena żywca 2,85 zl + vat nieżle nie !!!????
Wczorajsza informacja prasowa: przemysł mięsny odnotował rekordowe zyski w roku 2006, wzrósł eksport o 44% , wzrosło spożycie mięsa w Polsce na jednego mieszkańca o około 2 kg, przetwórcy patrzą z optymizmem w przyszłość, większe zamówienia na polskie mięso napływają z "
Wczoraj w Oleśnie 3,00 + Vat
To proste krzych miastowym sie wpycha suche informacje żeby ich jeszcze bardziej zniechęcić do wsi zobaczysz jak będą na nas psioczyc jak cena w sklepach skoczy do góry.
2.80 plus vat<br>łodzkie
duda 3,7
unas jeczmien po 780zet i ti paszowy kuj-pom
swinki po 3,10 kuj pom
dog ile płaci duda ?<br>co ty opowiadasz za bajeczki<br>370 ale chyba wbc
witam wszystkich wytrwałych ja spszedaje po 3.30 zywa ale to wyjątek u nas kujawsko pomorskie ogulnie to chodzą po2.90 do 3. jest jedna pani miała dawno temu swinki teras ubojnie zaznaczam tylko ubojnie i muwi ze jest wstanie zapłacic więcej bo wie co to znaczy Szkoda ze takich jest tak mało!tomek
kontakt z przedstawicielem provimi zebrać się w kilku żeby było ok 200 szt mięsność sr 55 i macie 3,7+ vata
dog a Ty skad jestes?? mozesz podac jakis kontakt na siebie??
skiba 4.05wbc kl.E kuj-pom
dzisiaj rano sprzedawałem do salusa 4.10 e + vat
Witam panowie cena dopiero ruszy a maju, muszą to wszystko załadować w chłodnie bo mają okazje kupić teraz tanio i przetrzymają troche jak cena sie ruszy. Ile są w stanie wyeksportować to Bóg jeden wie. Trzymajmy sie do maja pozdrawiam...
Panowie hodowcy żeby otrzymać dziś 3,7 trzeba było się prędzej do tego przygotować. Na wysokość ceny wpływa przede wszystkim jakoś i ilość. Na jakość każdy pracuje sam , lecz nad ilością ,jeżeli nie ma możliwości zwiększenia stada szukamy kolegów .Coś na zasadzie nieformalnej grupy, im więksi tym lepsi, im mniej osób tym lepiej, wtedy łatwiej się dogadać. Oczywiście że bardzo łatwo to osiągnąć w samym tuczu, dużo gorzej w cyklu zamkniętym ale idzie się dogadać. Jednakowa genetyka , jednakowe żywienie i mamy tucznika fermowego który kosztuje o 50gr więcej od chłopskiego. Kto tego nie zrozumie to przy cenie 3.2 na dziś dni jego są policzone ,bo rzeźnie będą powoli wypijały z niego krew aż do ostatniej kropli. Chyba że jest to czyjeś hobby, to wtedy psuje cenę nam na rynku. Jestem z dolnośląskiego
a mozesz dac jakis namiar, moze jaki powat, aha i jak duzą masz hodowle??
masz swoje maciory czy kupujesz warchlaki? jak tak to jaki jesli mozna wiedziec?
To co pisałem to moja 17 to letnia droga z trzodą , zaczynałem od zera ( karmiłem pkrzywą ) i robiłem tak dokładnie jak pisałem i dlatego że osiągnąłem sukces mogę dziś podzielić się moim doświadczeniem jeżeli ktoś sobie tego życzy . Obecnie mam stado liczące pare setek macior pic w cyklu zamkniętym, mam więc ilość i jakość, czyli argumenty do wysokiej ceny.
a jakie masz dokladnie stado?? jakie ilosci??
czepiłeś się mnie jak byś pracował w SB
ja tez jestem ciekawy,jak juz tak chwalisz się swoim sukcesem...
masz argumenty DOG,R do wszystkiego chciałbym widziec twoje stato a moze ty jestes zakladem miesnym lub przedstawicielem firmy DUDA i reklamujesz aby rolnicy chodowali swinki !!<br>a ty mial co kupowac i poniskiej cenie <br>jezeli masz to stado zapros nasz i pokaz bedziemy ci wdzieczni <br>pozdrawiam