FORUM
u nas cena spędowa to 3.20+vat i ponoć idzie w góre
Ciekawe czy podrożeja po niedzieli ,jeszcze złotówka mogła by się osłabić wtedy by import stanął całkiem wieprzowinki
import nie stanie choćby euro było po 5zł chodzi o to że przy wyższym kursie polska wieprzowina jest bardziej konkurencyjna
Panowie przecież są przyczyny losowe, nie pierdolcie że przy takim stanie 0 upadków. Przecież są grypy sezonowe, różnego rodzaju wirusy wędrujące w powietrzu więc bajki pizecie, no hmm chyba że żywicie sano
Ano sano sano a na grypę to ci chyba winki nie padajš bo to jest łatwiejsze do wyleczenia niż różyca, ale trzeba jeszcze do winek zaglšdać i monitorować co tam się dzieje w cišgu dnia a nie całe dnie przed kompem siedzieć i pisać że niemożliwe
Kolego ja ponad 300h w miesiącu wyrabiam, a u Ciebie to cudem nawet trudno nazwać. Przyczyn nagłych padnięć jest bardzo wiele i nie mówię tutaj że są często występujące ale są. Locha też Ci żadna od trzech lat nie padła?? To może byś musiał naszych doktorów uczyć jak ludzi leczyć aby nie umierali
Lukas chcesz to i Ciebie mogę nauczyć i nie tylko Ciebie, ale tu na tym forum jest wielu mądrych w gębie, a wielu ma wiedzę na poziomie podstawówki, i tylko mądzrzyć się albo płakać, i albo mają dużo albo mało, a co do wetów to oni jak ci zaczną leczyć a ty nie masz o tym pojęcia to tylko kasę z Ciebie wydoją, a co do padnięcia macior to pamiętam jak kiedyś jedna padła po leczeniu przez weta ale ja byłem jeszcze w Ekonomiku a teraz mam 30+.
pozdrawiam i jak chcesz się czegoś dowiedzieć to i Tobie pomogę pisz na prw.
pozdrawiam Cię
I się tak nie unoś życie i tak jest stresujące
W Polsce ciągle rację ma silny, a nie ten, kto ma rację.
witam,
właśnie widziałem zapowiedź w TV: dziś o 21.20 (orawdopodobnie na "dwójce") w programie Elżbiety Jaworowicz Sprawa dla reportera temat poświęcony zakładom miesnym z śląska, które nie popłaciły gdzieś w centralnej polsce.
Myślę, że warto obejrzeć i uważać, komu się sprzedaje.
i tak jest z nami swojemu za miedzą nie sprzedasz bo płaci 10-15 gr mniej a przyjedzie ktos z drugiego końca polski da 20gr więcej i pooszłoo, a potem płacz i rozpacz czy dla was takie okazje nie sa podejrzane To jest jak kupowanie polędwicy w markecie po 9,90 zł, ludzie na Boga (kto Wierzy) nie dajcie sie tak rolować, przemyślcie 10 razy zanim sprzedacie, myślcie w tym momęcie o swoich rodzinach i waszej ciężkiej cholernie pracy, a nie o mglistych kilkuset złotych które możecie zyskać a de facto tracicie wszystko
W Polsce ciągle rację ma silny, a nie ten, kto ma rację.
i jak dalas swoje kolczyki to nie pultal sie?
a co się miał pluć, mi to on lata wzišł i zapioł a jak by się pluł, to resztę by sam łapał bo sam cwaniaczek był, a ja ani ty, nie masz obowišzku łapać czy pomagać, on za to bierze kasę a na kolczykach sobie dodatkowo dorabiajš.
W Polsce ciągle rację ma silny, a nie ten, kto ma rację.
witam,
właśnie widziałem zapowiedź w TV: dziś o 21.20 (orawdopodobnie na "dwójce") w programie Elżbiety Jaworowicz Sprawa dla reportera temat poświęcony zakładom miesnym z śląska, które nie popłaciły gdzieś w centralnej polsce.
Myślę, że warto obejrzeć i uważać, komu się sprzedaje.
Taką kur/wę jak ten właściciel to tylko worek na łeb-do bagażnika-potem do lasu-zakopać po szyję-telefon do ucha-kasa na konto .Nazywam tę metodę "metoda albo-albo " czyli albo oddasz kasę bez bulu albo z bulem .Przerabiałem to jak nam gość nie zapłacił za marchew .Wprawdzie skala zaległości była dużo mniejsza bo wystarczyło "ostrzeżenie" i poszczucie prasą .Pomogło .A tak na marginesie jak to możliwe że oszukał tyle ludzi i jeszcze mu nóg nie połamali i palców nie poobcinali ?
buntownik 72 myślę , ze jutro w Poznaniu powołacie Związek . Ja nie dam rady , daleko z małopolski i problemy zdrowotne . W/g mnie w nowo powstałym związku powinna powstać komórka windykacji płatności za tuczniki , ta oficjalna i pozaprawna z kontem tajnym na rzeczy o których piszesz . Wczoraj o tym trochę pisałem , czas wziąć sprawy w swoje ręce jak państwo jest nieudolne. Jestem gotowy do przelewu pieniędzy na takie sub konto .
wczorajsza sprzedaz 3,8 brutto na zywa
Rysiek z Klanu Duda z Sosnowca to Były Wlaściciel Eurouboini z Jędrzejowa, dzisiaj może się odcina . Chce oszukać następnych
witam,
właśnie widziałem zapowiedź w TV: dziś o 21.20 (orawdopodobnie na "dwójce") w programie Elżbiety Jaworowicz Sprawa dla reportera temat poświęcony zakładom miesnym z śląska, które nie popłaciły gdzieś w centralnej polsce.
Myślę, że warto obejrzeć i uważać, komu się sprzedaje.
Taką kur/wę jak ten właściciel to tylko worek na łeb-do bagażnika-potem do lasu-zakopać po szyję-telefon do ucha-kasa na konto .Nazywam tę metodę "metoda albo-albo " czyli albo oddasz kasę bez bulu albo z bulem .Przerabiałem to jak nam gość nie zapłacił za marchew .Wprawdzie skala zaległości była dużo mniejsza bo wystarczyło "ostrzeżenie" i poszczucie prasą .Pomogło .A tak na marginesie jak to możliwe że oszukał tyle ludzi i jeszcze mu nóg nie połamali i palców nie poobcinali ?
Mi taki jeden fiut wisiał kaskę za koszenie a że miał trochę ha to się i kasy nazbierało to jakieś 5 lat temu ze 4 tyś. przeciągał mnie do wiosny,
i nic to to, to tamto takie sranie w banie, poprosiłem kilku kumpli o słusznej posturze i z ładnym czrnym mercedesem czy mi nie pomogą oni chętnie, odjebali się w czarne skóry ciemne okulary i pojechali do gościa, jak mi potem opowiadali że po zajechaniu na podwórko jak ich zobaczył to przez płot bez dotyku przeskoczył, a oni jego zonce kuluturalnie przedstawili temat że oni wiedzą gdzie to i tamto, kasa była w ciagu tygodnia.
W Polsce ciągle rację ma silny, a nie ten, kto ma rację.
Jak w amerykanskim filmie ale wazne ze kase oddał
gg 673912
witam,
właśnie widziałem zapowiedź w TV: dziś o 21.20 (orawdopodobnie na "dwójce") w programie Elżbiety Jaworowicz Sprawa dla reportera temat poświęcony zakładom miesnym z śląska, które nie popłaciły gdzieś w centralnej polsce.
Myślę, że warto obejrzeć i uważać, komu się sprzedaje.
i tak jest z nami swojemu za miedzą nie sprzedasz bo płaci 10-15 gr mniej a przyjedzie ktos z drugiego końca polski da 20gr więcej i pooszłoo, a potem płacz i rozpacz czy dla was takie okazje nie sa podejrzane To jest jak kupowanie polędwicy w markecie po 9,90 zł, ludzie na Boga (kto Wierzy) nie dajcie sie tak rolować, przemyślcie 10 razy zanim sprzedacie, myślcie w tym momęcie o swoich rodzinach i waszej ciężkiej cholernie pracy, a nie o mglistych kilkuset złotych które możecie zyskać a de facto tracicie wszystko
toż to święta racja!
panowie tak sobie myślę ze jak dioksyny się skończą to ceny wrócą do poziomu 3,50 za skup a ferma 4,30 i będziemy zadowoleni jak nagi w pokrzywach
za dwa miechy srodkowy palec dla zm
Koledzy jakie ceny są u was za żywą?
Bo gdy tucznik miałby kosztować ponad 5 zł to tak wywindują ceny w sklepach że spożycie spadnie jak po dioksynach .I winą za drożyznę kanalie obarczą nie ekonomiczne Polskie rolnictwo .
Ponad 5 zł już były ale inne ceny były w sklepach
Aby udowodnić realia .
Przed żniwami zawiozłem znajomemu pszenicę do młyna ,tam z właścicielem prorokowaliśmy jakie mogą być ceny na pszenice w obecnym sezonie ,biorąc pod uwagę ekstremalny rok .Młynarz na końcu przyznał że jak dla niego ,to pszenica morze kosztować nawet 200 zł .Dla niego nie ma znaczenia za ile kupuje ,on i tak musi zarobić
Pozdrowienia dla Pana Czesia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w poniedzialek umowiony odbior
4.05 netto posrednik 100 szt
nie na temat ale warto przeczytac
Black Sabat!:)
Zapowiada się kolejny tydzień wzrostowych cen tucznika.
Od poniedziałku w Holandii tucznik idzie dalej w górę: żywiec – o 6 eurocentów/kg ( ok. 25 gr. ), poubojowo – o 8 eurocentów/kg ( ok. 32 gr. ).
Warchlaki też idą w górę – o 5 euro/sztuka.
Oznacza to, że sprawdzają się prognozy europejskie. Te same prognozy przewidują, że w kwietniu – maju będą bardzo wysokie ceny żywca wieprzowego.
Dlatego dziś jest optymalny moment na wsad warchlaków na tucz. Każdy kolejny tydzień to zakup droższego warchlaka.
Martinus (ur ok 1790r) -> Mateusz -> Wawrzyn -> Wojciech -> Jan -> Zdzisław -> No i ja w linii prostej
Spptch@wp.pl
http://finanse.wp.pl/kat,104546,title,P ... omosc.html
Jestem dyspozytorem własnych torów.....
zakłady z mięsa robią wędliny mięsopodobne, dobrze że parówek z paieru toaletowego jeszcze nie robią
... moim zdaniem nadprodukcji mięsa nie ma tylko coraz mniej jest mięsa w mięsie. Skład parówek 50 x E + celuloza + orzeszki archidowe + skórki drobiowe , ochyda. Moim zdaniem konsument powinien być informowany jaka ilośćmięsa jest w danym produkcie mięsnym. W jednym ze szewdzkich marketów z dumą nad wyrobami był wywieszony slogan "powyzej 17% mięsa !!!! Lub informacje jak na papierosach typu : zjadacze tych produktów umierają młodziej , jedzenie tych parówek w czasie ciąży szkodzi Twojemu diecku , jedzenie tych parówek albo zdrowie - wybór nalezy do Ciebie
Hodowla Zarodowa
jak to mówią człowiek nie świnia zje wszystko
Ale przecież jest napisane na opakowaniach ile czego jest , u nas jest zm co pakuje np. parówki paczki 1- 1,5 kg i tam jest napisane co jemy tylko takim drukiem ,że lupę trzeba mieć żeby to przeczytać ,parówki np. 50 % mięsa te lepsze ,śląska 84 % mięsa też ta lepsza i najdroższa po ok. 14 zlp za kilo ,a reszta woda ,dodatki itp. i dużo witaminy E chyba z 11 rodzai
podobno dudy samochody z zagranicy wróciły puste bez świn a rolników meczono aby sprzedać im w niedziele podobno po 4.1 netto
robi sie zamieszanie...
Jest zamieszanie, bo zakłady wykazują zainteresowanie tucznikiem i to nawet duże. Da się wyczuć też pośpiech.