bn_CA_kredyt-Agro-042025-1200x250
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
biopoint1200
004 AG-PROJEKT 2025-04a

CENY TRZODY
 
Notifications
Clear all

CENY TRZODY

56.4 K Posty
821 Users
0 Reactions
17 M Widok
(@marucha)
Posty: 2242
Noble Member
 

tak jest to cena akceptowana teraz przez wszystkich. Większość transakcji w tej chwili odbywa się właśnie po 6 netto. Doskonała i satysfakcjonująca cena dla producentów. Niektórym udaje się dostać więcej a inni do niej dążą.

 
Opublikowany : 2011-12-16 08:21
(@siwy28)
Posty: 34
Eminent Member
 

Duda 7.20 na poniedzialek ktos moze potwierdzic?

 
Opublikowany : 2011-12-16 08:57
MekkaB
(@mekkab)
Posty: 655
Honorable Member
 

Witam
Na poniedziałek za 15 szt. mam 5,50 pośrednik do Pini. Lokalnie płacą u mnie 5,20-5,30 więcej nie ma mowy wytargować. (powiat słupecki tj. byłe Konińskie)
pozdrawiam

 
Opublikowany : 2011-12-16 09:31
(@robert0169)
Posty: 765
Prominent Member
 

5,8+vat na dzis

 
Opublikowany : 2011-12-16 10:17
 Don
(@don)
Posty: 610
Honorable Member
 

wczoraj 2 różne zakłady na żywą 6zł + vat. mięsnośc wyszła 56,3

 
Opublikowany : 2011-12-16 11:24
(@chlop)
Posty: 517
Honorable Member
 

Co już ludziska świętujecie ZERO optymizmu cisza cenowa albo puste chlewnie i już nie ma o czym pisać ???
6,20 + vat bez strączki ładuję w poniedziałek 75 szt

 
Opublikowany : 2011-12-16 12:34
mirkoski
(@mirkoski)
Posty: 188
Estimable Member
 

5.80 netto mam umówione na jutro, a nic więcej nie dało sie utargować.

Demokracja to dwa wilki i owca głosujące nad tym co zjeść na obiad

 
Opublikowany : 2011-12-16 14:19
(@asz52)
Posty: 187
Estimable Member
 

Niemcy bez zmian 1,63 na wbc

 
Opublikowany : 2011-12-16 14:59
(@vicia1223)
Posty: 1271
Noble Member
 

http://vsp.lf.dk/Aktuelt/Noteringer.aspx

 
Opublikowany : 2011-12-16 15:54
(@polakrolnik)
Posty: 95
Trusted Member
 

Oj gdzie ci fachowcy od cen. Zakładziki lekko postraszyły i ZONK. Ja tam sobie po 6,15 sprzedaję kórde |Chłop ma rację chyba przedświąteczne świniobicie jest i tak tu cicho.

 
Opublikowany : 2011-12-16 18:16
(@stas76)
Posty: 1198
Noble Member
 

właśnie jednego walnąłem :)

 
Opublikowany : 2011-12-16 20:53
(@andre)
Posty: 1116
Noble Member
 

Coś mi się wydaje że teraz sprzedając na żywą można lepiej zarobic niż na WBC . Moja środowa sprzedaż co z tego że mięsnośc prawie 60% jak na 50szt. zrobili mi 9 za ciężkie i uwaga 5szt.o pól kg reszta max 10. I tak sobie zabrali ,coś mi się zdaje że te nasze przedsiebiorcy chyba nigdy nie nauczą się nas szanowac i zastanawiam sie czy w ogóle warto się bawic w produkcje takiego tucznika skoro i tak nie mają ochoty za to zapłacic

 
Opublikowany : 2011-12-16 21:02
monikaa
(@monikaa)
Posty: 1876
Noble Member
 

niemcy bez zmian

holandia wbc bez zmian, na zywo minus 1 cent

tel: 502 021 584
WARCHLAKI Z IMPORTU

 
Opublikowany : 2011-12-16 21:42
(@stan1069o2-pl)
Posty: 5315
Illustrious Member
 

Coś mi się wydaje że teraz sprzedając na żywą można lepiej zarobic niż na WBC . Moja środowa sprzedaż co z tego że mięsnośc prawie 60% jak na 50szt. zrobili mi 9 za ciężkie i uwaga 5szt.o pól kg reszta max 10. I tak sobie zabrali ,coś mi się zdaje że te nasze przedsiebiorcy chyba nigdy nie nauczą się nas szanowac i zastanawiam sie czy w ogóle warto się bawic w produkcje takiego tucznika skoro i tak nie mają ochoty za to zapłacic

Niesztuka utuczyc ,sztuka sprzedac a widelki sa poto zeby wy.....ac i zaplacic za postep ?

 
Opublikowany : 2011-12-16 22:33
(@gofer)
Posty: 235
Estimable Member
 

Coś mi się wydaje że teraz sprzedając na żywą można lepiej zarobic niż na WBC . Moja środowa sprzedaż co z tego że mięsnośc prawie 60% jak na 50szt. zrobili mi 9 za ciężkie i uwaga 5szt.o pól kg reszta max 10. I tak sobie zabrali ,coś mi się zdaje że te nasze przedsiebiorcy chyba nigdy nie nauczą się nas szanowac i zastanawiam sie czy w ogóle warto się bawic w produkcje takiego tucznika skoro i tak nie mają ochoty za to zapłacic

andre, dziesiątki razy poruszany był temat nadużyć zakładów przy ocenie poubojowej. Jeśli masz możliwość nie sprzedawać na WBC, to nie sprzedawaj. Ważąc u siebie, na sprawdzonej i dobrej wadze masz pewność, że nikt cię w konia nie robi.
Jak sprzedaż na WBC i nawet masz pewność, że Cię oszukali, to już nic z tym nie zrobisz, bo Twoje tuczniki już są w kawałeczkach. Twoje pieniądze są nie do odzyskania.
Swoją drogą poruszałem kwestię jak się bronić przed nieuczciwą oceną dostarczonego żywca

http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN ... php?t=2384

i jakoś cicho w wątku. Tak jak by Wam nie zależałona tym, czy ktoś się z Wami rozlicza uczciwie, czy nie.

 
Opublikowany : 2011-12-17 11:37
(@baraki)
Posty: 4390
Famed Member
 

A może by tak coś ala big brather, kamery rejestrujace proces pomiaru i ważenia i do każdego rozliczenia byłby dołączony taki taki filmik na płycie?

Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207

 
Opublikowany : 2011-12-17 12:35
(@andre)
Posty: 1116
Noble Member
 

Coś mi się wydaje że teraz sprzedając na żywą można lepiej zarobic niż na WBC . Moja środowa sprzedaż co z tego że mięsnośc prawie 60% jak na 50szt. zrobili mi 9 za ciężkie i uwaga 5szt.o pól kg reszta max 10. I tak sobie zabrali ,coś mi się zdaje że te nasze przedsiebiorcy chyba nigdy nie nauczą się nas szanowac i zastanawiam sie czy w ogóle warto się bawic w produkcje takiego tucznika skoro i tak nie mają ochoty za to zapłacic

andre, dziesiątki razy poruszany był temat nadużyć zakładów przy ocenie poubojowej. Jeśli masz możliwość nie sprzedawać na WBC, to nie sprzedawaj. Ważąc u siebie, na sprawdzonej i dobrej wadze masz pewność, że nikt cię w konia nie robi.
Jak sprzedaż na WBC i nawet masz pewność, że Cię oszukali, to już nic z tym nie zrobisz, bo Twoje tuczniki już są w kawałeczkach. Twoje pieniądze są nie do odzyskania.
Swoją drogą poruszałem kwestię jak się bronić przed nieuczciwą oceną dostarczonego żywca

http://www.trzoda-chlewna.com.pl/forumN ... php?t=2384

i jakoś cicho w wątku. Tak jak by Wam nie zależałona tym, czy ktoś się z Wami rozlicza uczciwie, czy nie.

I tu się z Tobą zgadzam i przyznam się że od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie przestawic się i sprzedawac na żywą

 
Opublikowany : 2011-12-17 19:35
(@stary50)
Posty: 92
Trusted Member
 

to co panowie tuczniki na wagę złota i do gury cena

 
Opublikowany : 2011-12-17 20:58
(@marylakulasinska)
Posty: 439
Reputable Member
 

Dzisiaj sprzedałam wcześniej umówione wstępnie tuczniki 50 szt. cena na żywą 6,40 szł 2% strączki lokalna ubojnia .Warmińsko Mazurskie.

Maryla

605917034

 
Opublikowany : 2011-12-17 21:49
(@mietko75)
Posty: 3303
Famed Member
 

miałem nie pisać ale to ważne
słyszałem o cenie 6,4 netto na żywą i 7,8 na haku w innym zakładzie

Myślę że szykuje się poważna podwyżka , bo wczoraj w naszym "ulubionym " agrobiznesie redaktorzyna przy podawaniu kursu euro pomylił się o 10 groszy a dziś drugi o całą złotówkę .Chwytają się najróżniejszych sposobów aby ludzi wystraszyć !!!!!!!!
Wierzę w to że po nowym roku cena 6,50 na żywą będzie dla każdego . Na krótko , ale całkiem możliwe .

 
Opublikowany : 2011-12-17 22:11
(@chlop)
Posty: 517
Honorable Member
 

Wiecie co ostatnimi czasy dziwi mnie obraza wielka Zakładów Mięsnych że jeszcze trochę to będą dokładać do interesu. A ja pytam to kto tak sypie rolnikowi że tylko on musi bo jak jest źle to rolnik musi dołożyć wy możecie sobie podnieść ceny w sklepach lub jak jest za drogo ewentualnie nie kupić od rolnika lub kupić i zamrozić lub w chłodni przechować a rolnik ma 3 wyjścia:
1) wyprodukować
2) sprzedać musi po tyle ile mu dadzą bo żywej się nie przechowa
3) ewentualnie nie trzymać wcale

No i jeszcze terminy płatności a może jest ktoś na tym forum kto ma masarnię i sklepy i odpowie mi na pytanie:

Kiedy będziecie dawać 30 dniowe lub większe terminy płatności za mięso i wędliny w swoich sklepach bo tam konsument musi wyjąć gotówkę bo jak nie to nie kupi a wy co z rolnikami robicie ???

 
Opublikowany : 2011-12-18 09:56
(@gofer)
Posty: 235
Estimable Member
 

Wiecie co ostatnimi czasy dziwi mnie obraza wielka Zakładów Mięsnych że jeszcze trochę to będą dokładać do interesu. A ja pytam to kto tak sypie rolnikowi że tylko on musi bo jak jest źle to rolnik musi dołożyć wy możecie sobie podnieść ceny w sklepach lub jak jest za drogo ewentualnie nie kupić od rolnika lub kupić i zamrozić lub w chłodni przechować a rolnik ma 3 wyjścia:
1) wyprodukować
2) sprzedać musi po tyle ile mu dadzą bo żywej się nie przechowa
3) ewentualnie nie trzymać wcale

No i jeszcze terminy płatności a może jest ktoś na tym forum kto ma masarnię i sklepy i odpowie mi na pytanie:

Kiedy będziecie dawać 30 dniowe lub większe terminy płatności za mięso i wędliny w swoich sklepach bo tam konsument musi wyjąć gotówkę bo jak nie to nie kupi a wy co z rolnikami robicie ???

Mnie nie dziwi taka obraza. Głupio im się przyznać przed samym sobą, że do tego doprowadzili.

 
Opublikowany : 2011-12-18 11:54
(@nemezis)
Posty: 2489
Noble Member
 

Jaka obraza????? Na dzien dzisiejszy nawet jesli produkowali by uczciwie wyroby [bez wody] to jeszcze nic nie dokładają.Kit wam wciskają.

 
Opublikowany : 2011-12-18 12:27
(@mietko75)
Posty: 3303
Famed Member
 

Niech częściej robią takie postrachy jak obecnie Pini , to niedługo jedynym wyjściem aby istnieć , dla zakładów mięsnych będzie WŁASNA chlewnia !!!

 
Opublikowany : 2011-12-18 12:33
(@jjaarreekk)
Posty: 9
Active Member
 

u mnie 5.50 powiat wagrowiecki

 
Opublikowany : 2011-12-18 13:56
(@przemo1)
Posty: 51
Trusted Member
 

7,4 zł za E netto oczywiście, po przeliczeniu na żywą wyszły po 6 plus vat. ZM z Rawy. Ubój z 15.12.

 
Opublikowany : 2011-12-18 19:18
(@mietko75)
Posty: 3303
Famed Member
 

Tylko który z Rawy ? Jeden z dwóch jest podobno bardzo nierzetelny .

 
Opublikowany : 2011-12-18 19:45
(@robert0169)
Posty: 765
Prominent Member
 

walka zakladami miesnymi to jak podcinanie galezi na ktorej sie siedzi z nimi trzeba negocjowac a dobry negocjator nigdy nie mowi NIE

 
Opublikowany : 2011-12-18 20:37
 arek
(@arek)
Posty: 3793
Famed Member
 

na piątek mam ofertę za 6,60

 
Opublikowany : 2011-12-18 20:53
(@gofer)
Posty: 235
Estimable Member
 

na piątek mam ofertę za 6,60

Gratulacje :!: Miłe dla oka cyferki :lol:

 
Opublikowany : 2011-12-18 21:06
Strona 583 / 1880
Share:

350x470_baner_dsm-firmenich
350x470_baner_dsm-firmenich

Slide
biopoint1200
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_pig_at
template (2)
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
Trzoda Chlewna - Ogólnopolskie czasopismo dla producentów trzody, zootechników i lekarzy weterynarii
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.