FORUM
mar, Ty to chyba sporo trzymasz tego towaru, co?
witam sprzedam 600szt duńczyka waga 120kg oferty n priw
no sporo
panie o9o9 co tu jest grane kto bedą podwyżki przed swietami czy polska tak nisko już upadła że jest uzależniona od made in GERMANY
wychodzisz jako na tym na swoje?
0909 ładne jaja sobie robisz...
jest różnie ale narzekanie w niczym nie pomoże
0909 ładne jaja sobie robisz...
jak pamietam agent mowil ze 50 gr podwyzka ma byc a byla moze 10-20 gr
nr GG- 93678
pozdrawiam
tadek
jest różnie ale narzekanie w niczym nie pomoże
popieram... narzekanie nie pomoze jednak czasami trzeba zwrócic uwage jak nas oficjalnie kantują
jak to w zyciu raz pod raz nad, najgorzej ze wiekszosc zaciagnela spore kredyty na rozbudowe, i bank nie poczeka, ale to to jak sie bierze kredyt wiadomo z gory, najgorsze dla mnie ze dzisiaj 5,6 a jutro 5,3, ale jak produkcja w toku to sie jakos wszystko wysrodkuje, a na tym swinskim rynku to juz chyba zdziwic moze nie wiele przed swietami moze byc 4,5 a w styczniu 6, czas pokarze
pośrednik do makarona 6,75 na jutro . W piatek bylo 7,00 60 sztuk
Czy ja widzę już objawy zbiorowej paniki? Już w najbliższy czwartek, piątek mogą być po 7,10
Spokojnie, nie srajcie sie tak z tym sprzedawaniem bo niema żadnych realnych powodów do spadku cen, lokalne zakłady nie mają wyjścia i zaraz musza zacząć świateczne zakupy surowca, duzi strugaja kozaków bo na zachodzie spadło pare centów wiec strasza obniżkami i naganiaja sobie panikarzy ale na tucznikach sprzedanych ze strachu długo nie pojadą.
U mnie następna partyjka prawie gotowa, taniej jak 5,70/kg ż.w. sprzedac nie zamierzam.
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207
brutto jak najbardziej cena na ten tydzien dosytepna
Jak przejrzałem ceny z końca ubiegłego roku u Dunów czy Niemców to począwszy od 50 tygodnia były już ruchy tylko w dół.
W tym roku wszyscy jednak mają świadomość, że przynajmniej podstawowy koszt produkcji (pasza) jest na niższym poziomie, a przynajmniej pasza robiona we własnym gospodarstwie. Dunowie też pewnie odrobili swoje koszty poniesione w prosięciarniach związane z dyrektywą o utrzymaniu grupowym loch. W całej Unii mówi się tylko o spadku spożycia mięsa wieprzowego, więc chyba drogim mięsem wskaźnika nie uda się poprawić. Wniosek nasuwa się sam - nastąpiło przesilenie i pewnie 6,50 za "E" przed świętami będzie normą, oby nie niżej. Czy w dzisiejszych czasach kupujemy duże ilości mięsiwa na święta? Może symbolicznie więcej i to tego lepszego sortu - w zdecydowanej większości rozglądając się za promocjami.
Turbografo ma chyba rację - 5,30 na żywą to będzie dobra cena.
U mnie następna partyjka prawie gotowa, taniej jak 5,70/kg ż.w. sprzedac nie zamierzam.
Handlujesz z Lenarcikiem Baraki? W poprzednim tygodniu max 5,3 netto za dobrą mięsność z haka.
Zobaczycie ile wieprzków wypędzi z chlewni Ksawery . U nas od piątku nie ma jednej fazy a w centrum wiało całkiem słabo .
to nie wiesz jak sobie faze zrobic
Obecnie Lenarcika nie stać na moje świnie, wtorkowa sprzedaz do Sokołowa wyszła 5,65 na wagę żywą.
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207
Jak przejrzałem ceny z końca ubiegłego roku u Dunów czy Niemców to począwszy od 50 tygodnia były już ruchy tylko w dół.
W tym roku wszyscy jednak mają świadomość, że przynajmniej podstawowy koszt produkcji (pasza) jest na niższym poziomie, a przynajmniej pasza robiona we własnym gospodarstwie. Dunowie też pewnie odrobili swoje koszty poniesione w prosięciarniach związane z dyrektywą o utrzymaniu grupowym loch. W całej Unii mówi się tylko o spadku spożycia mięsa wieprzowego, więc chyba drogim mięsem wskaźnika nie uda się poprawić. Wniosek nasuwa się sam - nastąpiło przesilenie i pewnie 6,50 za "E" przed świętami będzie normą, oby nie niżej. Czy w dzisiejszych czasach kupujemy duże ilości mięsiwa na święta? Może symbolicznie więcej i to tego lepszego sortu - w zdecydowanej większości rozglądając się za promocjami.
Turbografo ma chyba rację - 5,30 na żywą to będzie dobra cena.
Dobrze zanalizowałeś sytuacje na rynku, Boże Narodzenie to nie Wielkanoc i nikt zbyt dużo mięsa wieprzowego nie konsumuje.
jak nikt mięsa nie potrzebuje na Boże Narodzenie to dlaczego ja mam dwie strony w zeszycie zapisane od początku listopada klijentów po jednym lub po 2 tuczniki na święta znajomy rzeźnik ostatnie w następną środe bije taka kolejka
Sprzedam 200-250 warchlaków około 10 listopada 511485114
jak ktos kupi swinke to nie kupi w sklepie i na odwrot
To prawda brzydal, i u mnie kilkanaście kabanów już zamówione.
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207
No dobrze że kupi ale wnioskując to lepiej żeby u Was nie kupowali tylko w sklepie .
A czy to ważne jaką drogą trafia do żołądka?
Niema co ślepo patrzec na ruchy w Danii czy w Niemczech bo tu jest Polska, nieco inna struktura pogłowia i tradycja świąteczna. Ceny na zachodzie pewnie przełozą sie na ceny u nas ale nie tak wprost.
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207
No dobrze że kupi ale wnioskując to lepiej żeby u Was nie kupowali tylko w sklepie .
No lepiej jak kupią bezpośrednio u rolnika, bo wtedy do tych świń wody i innego syfu po drodze nie dowalą. Dla konsumenta lepiej i dla nas też bo w tych przetworach mięsa to jest czasami ja na lekarstwo, a chyba nie o to nam chodzi żeby na jedną naszą świnię przypadało 2x tyle wyrobów z H2O. Niestety dopóki ludzie nie będą czytać co jedzą, to to pompowanie się opłaci bo tona wody to groszki kosztuje w porównaniu z toną świń.
Zobaczycie ile wieprzków wypędzi z chlewni Ksawery . U nas od piątku nie ma jednej fazy a w centrum wiało całkiem słabo .
Z każdej sytuacji jest wyjscie Mieszalnie pasz tylko czekają na zamówienia ,
Edyta
tel. 666 382 218
Jak przejrzałem ceny z końca ubiegłego roku u Dunów czy Niemców to począwszy od 50 tygodnia były już ruchy tylko w dół.
W tym roku wszyscy jednak mają świadomość, że przynajmniej podstawowy koszt produkcji (pasza) jest na niższym poziomie, a przynajmniej pasza robiona we własnym gospodarstwie. Dunowie też pewnie odrobili swoje koszty poniesione w prosięciarniach związane z dyrektywą o utrzymaniu grupowym loch. W całej Unii mówi się tylko o spadku spożycia mięsa wieprzowego, więc chyba drogim mięsem wskaźnika nie uda się poprawić. Wniosek nasuwa się sam - nastąpiło przesilenie i pewnie 6,50 za "E" przed świętami będzie normą, oby nie niżej. Czy w dzisiejszych czasach kupujemy duże ilości mięsiwa na święta? Może symbolicznie więcej i to tego lepszego sortu - w zdecydowanej większości rozglądając się za promocjami.
Turbografo ma chyba rację - 5,30 na żywą to będzie dobra cena.Dobrze zanalizowałeś sytuacje na rynku, Boże Narodzenie to nie Wielkanoc i nikt zbyt dużo mięsa wieprzowego nie konsumuje.
PO-pulista na Wielkanoc co niektórzy proponują nam nowalijki a nie mięsiwo,
Edyta
tel. 666 382 218
Spokojnie, nie srajcie sie tak z tym sprzedawaniem bo niema żadnych realnych powodów do spadku cen, lokalne zakłady nie mają wyjścia i zaraz musza zacząć świateczne zakupy surowca, duzi strugaja kozaków bo na zachodzie spadło pare centów wiec strasza obniżkami i naganiaja sobie panikarzy ale na tucznikach sprzedanych ze strachu długo nie pojadą.
U mnie następna partyjka prawie gotowa, taniej jak 5,70/kg ż.w. sprzedac nie zamierzam.
Dając ogłoszenie wyceniłam swój towar troszeczkę wyżej tz na 5,80 zł netto ż.w. na koniec tygodnia,
Edyta
tel. 666 382 218
Jasne że to nie Wielkanoc, teraz ryba na pierwszym miejscu. Ale też można się spodziewać zapotrzebowania znacznie większego z okazji świąt. Szczególnie surowy schab, szynka itd. Wiadomo że nikt na święta nie kupi wędlin do "obkładu". Nie rozumiem jak Ksawery mógł przeszkodzić w dostawach świń do ubojni Jak komuś przeszkadzał, to rybakom, a to oznacza trochę mniej ryb morskich. Mało, że dorsze chude, bo im paszowce wyławiają pokarm i przerabiają na wartościową paszę dla duńskich prosiaków, to i nawet zwykłe śledzie nie są już tanie. Teraz nikt nie robi większych ubojów na święta, bo by musiał mrozić i tanio sprzedawać mrożonki. Uboje pod święta na dobre zaczną się u niektórych już w niedzielę 15tego, a właściwie to w poniedziałek w nocy. A największe zakupy świeżego mięsa na święta w sklepach będą od 18 do 22-23 grudnia. W zeszłym roku albo za mało ubili, albo firmowe sklepy za mało zamówiły, bo schabu czy szynki (surowej) tuż przed świętami klienci próżno szukali.