FORUM

sprzedaż wyrobów z ...
 
Notifications
Clear all

sprzedaż wyrobów z wieprzowiny

9 Posty
7 Users
0 Reactions
14.2 K Widok
(@rafal_rafal)
Posty: 2
New Member
Topic starter
 

Witam,

Chciałbym zapytać o Waszą opinię - jak uważacie, czy byłbym w stanie sprzedać 250 kg wyrobów z wieprzowiny w ciągu tygodnia na targowisku w dużej aglomeracji miejskiej np.: Katowice?
Chodzi mi o wyroby produkowane w małej przetwórni bez używania jakiś polepszaczy itp gdzie kiełbasa jest produkowana z mięsa a nie z jakiegoś odpadu typu zmielona skóra, kopyta, sierść z dodatkiem chrzęści.
Co do cen to np.: 17 zł za kg kiełbasy 20 zł za kg szynki - a więc nieco taniej niż najgorszy shit w marketach.

Pozdrawiam
Rafał

 
Opublikowany : 27/04/2010 5:52 pm
(@turbogrocho49)
Posty: 2210
Noble Member
 

mysle ze zbyt by byl, moze nie odrazu 250 kg, ale z czasem jak bys sie rozreklamowal, muj znajomy robi kaszanke i wozi do warszawy kasuje po 7zl/kg i jakos na tym wychodzi

 
Opublikowany : 27/04/2010 6:02 pm
(@pysiek99)
Posty: 289
Reputable Member
 

no 17 za kg kielbasy to wcale nie taniej niz w marketach....ale

mam siostre w niemczech w ok 50tys miasteczku i tam przyjezdza Polak, ktory ma calego sprintera zapakowanego wedlina tylko ze ma papiery na gospodarstwo ekologiczne i jakiestam pozwolenia na wyrob takich wedlin i co najlepsze.....ok rok temu w przeliczeniu na nasze kg kielbasy wychodzil ok 65zl.....a calego sprintera ludzie rozebrali w 2-3godz

 
Opublikowany : 27/04/2010 7:28 pm
(@baraki)
Posty: 4390
Famed Member
 

Póki bedziesz w szarej strefie to na swoje wyjdziesz, ale jak przyjdzie opłacic zus, podatki, itd to...

Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207

 
Opublikowany : 27/04/2010 7:30 pm
(@pysiek99)
Posty: 289
Reputable Member
 

no i licz sie z tym ze jak wejdziesz z tym miedzy ludzi to zaraz do ciebie zapuka sanepid itd itd....

 
Opublikowany : 27/04/2010 7:45 pm
(@arek39)
Posty: 372
Reputable Member
 

i jak zwykle gospodarkę dołują podatki

 
Opublikowany : 27/04/2010 10:11 pm
(@rafal_rafal)
Posty: 2
New Member
Topic starter
 

Szara strefa odpada, nie chciałbym popadać w konflikt z prawem, po prostu chciałbym zagwarantować sobie jakieś samozatrudnienie z którego mógłbym się utrzymać.

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi
Pozdrawiam
Rafał

 
Opublikowany : 28/04/2010 7:28 pm
(@dziadek51)
Posty: 110
Estimable Member
 

rafal-rafal myślę że twoja propozycja nie jest zła jako biznes tylko pod jednym warunkiem ,że będziesz to robił jako rolnik z podwójnym ubezpieczeniem w KRUS . Uboju będziesz dokonywał w ubojni , wyrobów dokonywał w pomieszczeniu odebranym przez inspekcję weterynaryjną i pod ich stałym nadzorem . Pamiętaj ,że jeżeli w ciągu ostatnich 3 lat zarobiłeś choć jeden zł od którego odprowadzono składkę na ZUS to nie możesz prowadzić działalności jako rolnik i będziesz musiał opłacać składki w ZUS , dziś prawię 1 tys zł miesięcznie . Będąc ubezpieczony w ZUS będziesz tracił możliwość dostępu do wielu programów pomocowych dla rolnictwa . Z cenami jakie zaproponowałeś nie zrobisz kokosów , być może pokryjesz koszty

 
Opublikowany : 10/05/2010 11:00 pm
(@andrzej-guzik)
Posty: 867
Prominent Member
 

Żaden interes nie przynosi na początku zysków ale jak przyzwyczai się konsumentów do swoich wyrobów i ich jakości to potem można cenę podnosić może nie odnosić ceny do marketów tylko do sklepów z mięsem i najlepiej znaleźć klienta bogatszego który nie będzie wybrzydzał że cena wysoka tylko kupi bo mu to smakuje. Najwyższe koszty to transport i energia jeżeli masz blisko do punktu gdzie byś to sprzedawał i jakiś rozsądny sposób przewożenia wyrobów to myślę, że nawet przy 17 zł za kg możesz coś zarobić musisz sobie wszystko policzyć tylko jak kolega wcześniej pisał nie zaprzyjaźniaj się z ZUSen i Fiskusem.

 
Opublikowany : 11/05/2010 2:10 pm
Share: