bn_CA_kredyt-Agro-042025-1200x250
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
biopoint1200
004 AG-PROJEKT 2025-04a

Mam Pytanie
 
Notifications
Clear all

Mam Pytanie

9 Posty
5 Users
0 Reactions
42 K Widok
 bejs
(@bejs)
Posty: 4
Active Member
Topic starter
 

Witam mam pytanie .
Ile ze 100kg świniaka otrzymam kilogramów mięsa?? Chodzi mi o podział że np karkówki tyle i tyle , szynki tyle i tyle , schabu ....... itd.

 
Opublikowany : 2010-01-17 21:54
(@Anonymous)
Posty: 0
New Member Gość
 

5 , 5 , 15 , 3 ,18 , 2 , 1 ,21

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:02
 bejs
(@bejs)
Posty: 4
Active Member
Topic starter
 

Dzięki , rozumiem że pierwsze 3 to karkówka , szynka i schab a dalej ..

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:06
(@Anonymous)
Posty: 0
New Member Gość
 

to był zart napisalem to dla jaj bo waga poszczegolnych elementow zalezy od wartosci genetycznej i wybicia swini jak rowniez miesnosci z tego co wiem to 100 kg tucznik da ok 55 kg czystego miesa

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:14
 bejs
(@bejs)
Posty: 4
Active Member
Topic starter
 

Ok przeszukałem cały już chyba net i wszedzie piszą że daje ok 55-60kg mięsa , a mi chodzi o to ile kg poszczególnego miesa w przybliżeniu .

Nie znam się na tym

W życiu widziałem swiniaka 5 razy na oczy .

Jak toś ma takie info to proszę o odpowiedz ( nie musibyć dokładnie co do kilogram )

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:23
 Bobo
(@bobo)
Posty: 801
Prominent Member
 

Kup, zabij, rozpraw i zważ;) Cieżko bedzie chyba dowiedziec się na forym ile co waży, zazwyczaj nikt tego nie waży.

Jestem dyspozytorem własnych torów.....

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:31
(@blazej_1737501433)
Posty: 603
Honorable Member
 

Dokladnie nikt tego nie wazy i swiniw swini nie rowna

gg 673912

 
Opublikowany : 2010-01-17 22:48
(@wetman)
Posty: 421
Reputable Member
 

110 kilo = 10 kilo schabu z kością, 10 kilo szynki bez kości, 3 kilo łopatki bez kości, 3 kilo karkówki bez kości, 5 kilo żeberek, 6,5 kilo słoniny, reszty nie pamiętam. To oczywiście z przeciętnego wiejskiego prosiaka, z mięsnych będzie więcej. Pozdrowienia.

 
Opublikowany : 2010-01-18 00:03
 bejs
(@bejs)
Posty: 4
Active Member
Topic starter
 

Dzięki wielkie , ogromnie mi pomogłeś.

 
Opublikowany : 2010-01-18 16:34
Share:

350x470_baner_dsm-firmenich
350x470_baner_dsm-firmenich

Slide
biopoint1200
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_pig_at
template (2)
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
Trzoda Chlewna - Ogólnopolskie czasopismo dla producentów trzody, zootechników i lekarzy weterynarii
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.