bn_CA_kredyt-Agro-042025-1200x250
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
biopoint1200
004 AG-PROJEKT 2025-04a

Własna ubojnia z ma...
 
Notifications
Clear all

Własna ubojnia z masarnią

40 Posty
19 Users
0 Reactions
83.6 K Widok
(@blazej_1737501433)
Posty: 603
Honorable Member
 

KRZYSZTOF11 zgadza sie a zwlaszcza przed swietami, w moich rejonach teraz jest bardzo duze zainteresowanie swinkami na tzw. ubój gospodarczy 8)

gg 673912

 
Opublikowany : 2009-12-13 12:06
(@krzysztof11)
Posty: 163
Estimable Member
 

Jak będą tak zwiększać wydajność nasze zakłady to nic dziwnego że ludzie uciekają się do tradycyjnych metod.Nie mówcie mi że to jest nie zdrowe albo szkodliwe.

 
Opublikowany : 2009-12-13 21:16
(@andrzej-guzik)
Posty: 867
Prominent Member
 

Nie ma mowy żeby wędliny domowe były niezdrowe a na pewno są milion razy lepsze od przemysłowych, bo w domu nikt nie ma cudownej maszyny która w cudowny sposób z 1kg mięsa robi 3kg i nikt nie używa tych wspaniałych dodatków które zatrzymują wodę i innych cudów dzięki którym można robić wałki :) W ogóle rozwalają mnie standardy jakie trzeba spełniać żeby móc produkować wędliny na co dzień w każdym domu gotuje się obiad i sanepid nie sprawdza w jakich warunkach czy kuchnia dezynfekowana żeby zrobić wędlinę wystarczy zachować czystość, żeby w brudnej misce nie leżało i noże były umyte i czego chcieć więcej.

 
Opublikowany : 2009-12-14 08:04
(@robek)
Posty: 365
Reputable Member
 

Trudno się z Tobą nie zgodzić !

Robert

 
Opublikowany : 2009-12-14 10:50
 arek
(@arek)
Posty: 3793
Famed Member
 

pewnie czasami jesteście w rożnych miejscach i widzicie ze nie zawsze ta czysta woda jest czasami trudno o czysty kawałek stolu i nie wiem czy chciałbyś z takich miejsc jeść wędliny

 
Opublikowany : 2009-12-14 21:03
(@krzysztof11)
Posty: 163
Estimable Member
 

Ja wam mówię bez chemii bez konserwantów to jest dopiero jedzenie.Co byście chcieli zjeść szynkę 270% procent wydajności czy szynkę 70% wydajności.Apetytu narobię wam.

 
Opublikowany : 2009-12-20 21:08
(@grzesiecki)
Posty: 53
Trusted Member
 

Ja z chemii to dodaje tylko sól peklową i wędlina szybciej uschnie niż się zepsuje

 
Opublikowany : 2009-12-20 21:51
(@andrzej-guzik)
Posty: 867
Prominent Member
 

My też tylko to stosujemy i przyprawy i wędlinki super :)

 
Opublikowany : 2009-12-25 16:33
(@krzysztof11)
Posty: 163
Estimable Member
 

To narobiliśmy ludziom apetytu.

 
Opublikowany : 2009-12-25 21:57
(@andrzej-guzik)
Posty: 867
Prominent Member
 

Tak nawiązując do domowych wędlinek to znam taką fajną stronkę http://www.wedlinydomowe.pl ciekawe pomysły i porady.

 
Opublikowany : 2009-12-26 11:21
Strona 2 / 2
Share:

350x470_baner_dsm-firmenich
350x470_baner_dsm-firmenich

Slide
biopoint1200
1200x250_baner_duchman
1200x250_baner_pig_at
template (2)
1200x250_baner_topigs
1200x250_baner_miya_gold
Trzoda Chlewna - Ogólnopolskie czasopismo dla producentów trzody, zootechników i lekarzy weterynarii
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.