FORUM

Notifications
Clear all

DDGS

8 Posty
3 Users
0 Reactions
11.9 K Widok
(@dawid3064)
Posty: 5
Active Member
Topic starter
 

Witam, czy stosuję ktoś DDGS w żywieniu trzody???

 
Opublikowany : 02/03/2011 9:16 pm
(@nemezis)
Posty: 2489
Noble Member
 

jeszcze nie słyszałem napisz cos więcej i z kąd

 
Opublikowany : 02/03/2011 9:19 pm
(@dawid3064)
Posty: 5
Active Member
Topic starter
 

Jest to suszony wywar gorzelniany ma ok 30% białka. zacząłem stosować już jakieś pół roku temu i wydaje mi się ze lepsze niż sama śr. sojowa, ciekaw jestem czy jeszcze ktoś tez daje i jakie ma zdanie na ten temat Aktualna cena tego to 1000zł/tonę

 
Opublikowany : 02/03/2011 9:28 pm
lukas1982
(@lukas1982)
Posty: 3104
Famed Member
 

Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność drastycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.

Martinus (ur ok 1790r) -> Mateusz -> Wawrzyn -> Wojciech -> Jan -> Zdzisław -> No i ja :) w linii prostej
Spptch@wp.pl

 
Opublikowany : 03/03/2011 6:52 am
(@nemezis)
Posty: 2489
Noble Member
 

teraz wiem o co biega swego czasu woziłem zwykły wywar piekna sprawa była dawid z kod masz bezposrednio z jakiejs gorzelni

 
Opublikowany : 03/03/2011 8:21 am
(@dawid3064)
Posty: 5
Active Member
Topic starter
 

Jeżeli chodzi o przyrosty to właśnie się zwiększyły a z mięsnością to nie mam pojęcia bo sprzedaje wszystko na wagę "żywą".
Kupuje teraz z firmy która sprzedaje pasz.

 
Opublikowany : 03/03/2011 9:29 pm
(@nemezis)
Posty: 2489
Noble Member
 

Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność dr
astycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.

dawałes tylko te 20% ddgs czy dokładałes jeszcze jakies inne białko daj recepte jak stosowałes

 
Opublikowany : 09/03/2011 12:55 pm
lukas1982
(@lukas1982)
Posty: 3104
Famed Member
 

Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność dr
astycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.

dawałes tylko te 20% ddgs czy dokładałes jeszcze jakies inne białko daj recepte jak stosowałes

Do growerki
5% soi
5% śr rzep
20@ ddgs

Na finiszer 25% ddgs.

Przyrosty 30-105 kg były na poziomie 930gr, mięsność 53%
Teraz mam 870gr i 58%

Martinus (ur ok 1790r) -> Mateusz -> Wawrzyn -> Wojciech -> Jan -> Zdzisław -> No i ja :) w linii prostej
Spptch@wp.pl

 
Opublikowany : 09/03/2011 1:27 pm
Share: