FORUM
Witam, czy stosuję ktoś DDGS w żywieniu trzody???
jeszcze nie słyszałem napisz cos więcej i z kąd
Jest to suszony wywar gorzelniany ma ok 30% białka. zacząłem stosować już jakieś pół roku temu i wydaje mi się ze lepsze niż sama śr. sojowa, ciekaw jestem czy jeszcze ktoś tez daje i jakie ma zdanie na ten temat Aktualna cena tego to 1000zł/tonę
Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność drastycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.
Martinus (ur ok 1790r) -> Mateusz -> Wawrzyn -> Wojciech -> Jan -> Zdzisław -> No i ja w linii prostej
Spptch@wp.pl
teraz wiem o co biega swego czasu woziłem zwykły wywar piekna sprawa była dawid z kod masz bezposrednio z jakiejs gorzelni
Jeżeli chodzi o przyrosty to właśnie się zwiększyły a z mięsnością to nie mam pojęcia bo sprzedaje wszystko na wagę "żywą".
Kupuje teraz z firmy która sprzedaje pasz.
Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność dr
astycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.
dawałes tylko te 20% ddgs czy dokładałes jeszcze jakies inne białko daj recepte jak stosowałes
Przyrosty u mnie się zwiększyły ale mięsność dr
astycznie spadła (dawałem 20%). Skończyłem z tym.dawałes tylko te 20% ddgs czy dokładałes jeszcze jakies inne białko daj recepte jak stosowałes
Do growerki
5% soi
5% śr rzep
20@ ddgs
Na finiszer 25% ddgs.
Przyrosty 30-105 kg były na poziomie 930gr, mięsność 53%
Teraz mam 870gr i 58%
Martinus (ur ok 1790r) -> Mateusz -> Wawrzyn -> Wojciech -> Jan -> Zdzisław -> No i ja w linii prostej
Spptch@wp.pl