FORUM

Notifications
Clear all

Firma SANO

15 Posty
9 Users
0 Reactions
18.1 K Widok
(@grzes1234)
Posty: 626
Honorable Member
Topic starter
 

Stosował koś, albo może stosuje SanoCid przy koncentracie Protamino Premium??? jakie opinie???

....

 
Opublikowany : 24/11/2012 2:13 pm
(@ziutek)
Posty: 1442
Noble Member
 

Nie pomogę Ci kolego bo z sano mam tylko długopis i otwieracz do piwa

 
Opublikowany : 24/11/2012 2:19 pm
(@grzes1234)
Posty: 626
Honorable Member
Topic starter
 

t zawsze coś też muszę zdobyć....:)

....

 
Opublikowany : 24/11/2012 2:39 pm
(@chlewmistrz)
Posty: 137
Estimable Member
 

po co stworzyłes nowy temat? taki sam stworzyles kiedys tylko o nazwie Firna Sano

Pytam, bo lubię wiedzieć!
Rolnictwo to HAZARD!!
W tym biznesie zarabia:
FIRMA PASZOWA, WETERYNARZ I CZASAMI ROLNIK :)

 
Opublikowany : 24/11/2012 4:58 pm
(@grzes1234)
Posty: 626
Honorable Member
Topic starter
 

A rzeczywiście przepraszam nie zauważyłem tego tematu

....

 
Opublikowany : 24/11/2012 6:21 pm
(@turbogrocho49)
Posty: 2210
Noble Member
 

po sanie gowno na scianie

 
Opublikowany : 24/11/2012 6:32 pm
(@grzes1234)
Posty: 626
Honorable Member
Topic starter
 

a tu się nie zgadzam bo używam koncentratu i jest ok... tylko pytam o taki dodatek.... sanocid

....

 
Opublikowany : 24/11/2012 7:02 pm
Bugsik
(@bugsik)
Posty: 656
Honorable Member
 

to samo co każdy inny zakwaszacz...

 
Opublikowany : 24/11/2012 7:15 pm
(@grzes1234)
Posty: 626
Honorable Member
Topic starter
 

czyli jak mam ine to nie widzisz problemu? nie trzeba szczególnie tego do ich koncentratu......?

....

 
Opublikowany : 24/11/2012 7:21 pm
Bugsik
(@bugsik)
Posty: 656
Honorable Member
 

według ich żywieniowca pewnie trzeba ;)
przeczytaj skład i odpowiedz sobie sam...
przy okazji przelicz sobie koszt białka na tym koncentracie i porównaj z innymi...

 
Opublikowany : 24/11/2012 7:27 pm
(@maniieek111)
Posty: 8
Active Member
 

To jest zakwaszacz.

 
Opublikowany : 24/11/2012 9:39 pm
(@longin)
Posty: 76
Trusted Member
 

Tylko kwas mrówkowy i to jeszcze drogi. Zalecali 1 kg do tony czyli aromatycznie. Efektu nie da żadnego tzn nie dotrze do jelita. Ja daję kwasy średniołańcuchowe w ilości 6kg T1 i 5kg T2. Wyprowadziłem tak strptokokozę z obiektu.

 
Opublikowany : 12/02/2013 9:25 pm
(@daras1975)
Posty: 35
Eminent Member
 

Większość zakwaszaczy ma zadziałać w żołądku. Do jelit dotrą tylko otoczkowane i to w nie każdej otoczce. Wybierz zakwaszacz z kilkoma kwasami.

 
Opublikowany : 13/02/2013 9:38 pm
(@krzywy)
Posty: 914
Prominent Member
 

Longin, zakwaszacz nie pomógł Ci w zwalczeni streptokokozy. Może zacząłeś dobrze myć i dezynfekować pomieszczenia?

 
Opublikowany : 13/02/2013 9:56 pm
(@longin)
Posty: 76
Trusted Member
 

Właśnie nie. Ten co daję to mieszanka 5 kwasów otoczkowanych. Nie pamiętam jakie ale to jakieś dziwne nazwy: kaprynowy, kaprylowy laurynowy. Człowiek mi tłumaczył zasadę działania tychże kwasów jak rozwalają streptokoka a nie są antybiotykami. Tyle że mówię, są drogie.
Ale zdarzały się zgrubienia stawów i padały na tyłki a teraz tego nie mam. Raz wróciłem na miesiąc na stary kwas tez od nich i zaczęły sie na nowo stawy. Czyli nie likwiduje streptokokozy całkiem tylko ją mocno ogranicza.

 
Opublikowany : 13/02/2013 10:15 pm
Share: