FORUM

Notifications
Clear all

Maślan sodu

8 Posty
4 Users
0 Reactions
13.1 K Widok
 ubnt
(@ubnt)
Posty: 160
Estimable Member
Topic starter
 

Witam ma może ktoś doświadczenie z maślanem sodu trochę czytałem o jego właściwościach ale czy warto go podawać warchlakowi w wadze 21 kg ??

 
Opublikowany : 05/01/2013 10:35 am
marek mokwa
(@marek-mokwa)
Posty: 622
Honorable Member
 

witam ja stosuję dla prosiaka do wagi 25 kg ale zawsze warto dać też wiekszym na tym nie stracisz są dwa maślany sodu tzw,śmierdziel tańszy i otoczkowany droższy który działa bardzo dobrze na układ jelitowo żoładkowy co do ceny nie pamietam ja mam dostep do tego lepszego jak chcesz to cenę odnajdę podam ci priv

 
Opublikowany : 06/01/2013 12:29 pm
(@kalus)
Posty: 617
Honorable Member
 

ja też stosuje ten otoczkowany po 17.5 zł za kg

 
Opublikowany : 06/01/2013 6:25 pm
(@baraki)
Posty: 4390
Famed Member
 

A obliczaliście ile zyskujecie na tym maślanie? Tzn każda złotówka wydana na maslan ile złotych zysku przynosi?

Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207

 
Opublikowany : 06/01/2013 8:00 pm
(@kalus)
Posty: 617
Honorable Member
 

po maślanie lepsze pobranie paszy a co za tym idzie przyrosty i trudno to przeliczyć

 
Opublikowany : 06/01/2013 10:23 pm
(@baraki)
Posty: 4390
Famed Member
 

A pobranie paszy jest mierzalne? Przyrosty są mierzalne? To i przeliczenie nie powinno nastręczać problemów. Gorzej jak róznice w pobraniu i przyrostach sa w granicach błędu ststystycznego...

Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207

 
Opublikowany : 07/01/2013 12:43 am
(@kalus)
Posty: 617
Honorable Member
 

u mnie do 21 po odsadzeniu 465 gram ale dodany jeszcze jest dodany 1 kg tryptofanu i 4 kg maślanu a bez tych dodatków 428 .

 
Opublikowany : 07/01/2013 11:12 am
 ubnt
(@ubnt)
Posty: 160
Estimable Member
Topic starter
 

Co do tryptofanu to na prawdę ja też stosowałem na jednej grupie warchlaka premiks z tryptofanem i na prawdę sporo lepsze przyrosty

 
Opublikowany : 07/01/2013 12:36 pm
Share: