FORUM
Mam pytanie do osób, które posiadają żywienie na mokro. W jaki sposób rozdrabniacie chleb? Jeśli można wiedzieć jakimi urządzeniami? Chodzi mi głównie o wydajną maszynę.
Chlebuś w spotkaniu z wodą sam się rożdrobni , wystarczy folie ściągnąć
Nie mam zamiaru zadawać wiaderkiem. Duża ilość chleba to już kłopot z namaczaniem. Około 5 do 7 ton dziennie. A duże kawałki mogą zablokować rury. Proszę o podpowiedzi
Stan ma racje tylko namaczanie chleba a 100% wyeliminuje zapchanie rur .Tych co znam robią tak i nie mają z tym problemu a jak chcesz porozmawiadz o szczegółach to zapraszam na priv.
Słyszałem , że najlepszym rozwiązaniem jest wysuszenie chlebka i rozdrobnienie go.
czym ześrutować pieczywo ? może ma ktos jakies doswiadczenia w tym kierunku po ześrutowaniu mozna śmiało 30% w żywieniu na sucho zastosować tylko problem jest czym to efektywnie zmielić
Sprzedam 200-250 warchlaków około 10 listopada 511485114
Też nad tym intensywnie myślałem bo mam możliwość kupna takiego pieczywa, ale nic mi sensownego do głowy mi nie przychodzi..
Kiedys byly takie rozdrabniacze ,, bak,, tym by poszlo.
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207
Ku..wa jak już chceta hlebem futrować to lihoo z WAMI!!!
trwoga to do ostateczności.
--------------wspułcujeee.
Narazie trwogi nie ma bo świnie dobrze stoją cenowo, zboża tanieją, ale poczekaj jak sytuacja się odwróci... Wtedy będzie płacz i lament... A chleb można już kupić za 300-400zł/t. Do tego kiszona kukurydza z własnych zbiorów i kto znajdzie tańsze komponenty w żywieniu na sucho?
Sie zastanawiam jak obcykany powiatowy by do takiego chleba podszedł skoro nie można białka zwierzęcego podawać,a w chlebie jest spulchniacz-E-920, CELOWO PISZE E-920 bo co niektórzy dziś mogą mieć obrzydzenie na kolację .
Ponadto chleb jest rajem dla grzybów,a na koniec jeszcze rozporządzenie zakazujące stosowania odpadków pochodzenia kuchennego.
Chleb po wysuszeniu rozdrobnisz gniotownikiem walcowym jak bułkę tartą
A chleb to oszczędność ja namaczam serwatką i rosną rewelacyjnie szczególnie po ciemnym pieczywie z ziarnami
----------------------------
KAROLA985
Witam,
pracuję w sortowni produktów ubocznych z przemysłu piekarniczo-cukierniczego. Gdyby ktoś był zainteresowany regularnymi dostawami wysokiej jakości produktów (mamy różne grupy asortymentowe), zapraszam na priva
A co sądzicie o surowym cieście ?