FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Przyslowia madroscia narodow ,ale nie Polakow "Polak madry po szkodzie"
Widze że propaganda dołowania ceny nabiera rozpędu!
Na waszych skupach cena spada średnio 20gr dziennie, to juz po tygodniu powinien tucznik 3zł z groszami kosztować a tu dopiero jutro na 4,3 obniżka
Póki co cena tucznika wyrównała lot po lekkich turbulencjach a w nadchodzacym tygodniu można spodziewać się powolnego wchodzenia na wyższy pułap. Zwiększone dostawy wywołane strachem przed spadająca ceną mamy juz za sobą, robota w budowlance ruszyła pełna parą, ludzie zarabiają pieniądze i potrzebuja wędlinki na drugie śniadanie, teraz cena tylko w góre może być!
Na waszych skupach cena spada średnio 20gr dziennie, to juz po tygodniu powinien tucznik 3zł z groszami kosztować a tu dopiero jutro na 4,3 obniżka
Póki co cena tucznika wyrównała lot po lekkich turbulencjach a w nadchodzacym tygodniu można spodziewać się powolnego wchodzenia na wyższy pułap. Zwiększone dostawy wywołane strachem przed spadająca ceną mamy juz za sobą, robota w budowlance ruszyła pełna parą, ludzie zarabiają pieniądze i potrzebuja wędlinki na drugie śniadanie, teraz cena tylko w góre może być!
Na zachodzie raczej bez zmian to u nas też raczej bez zmian na skupach coraz taniej bo świnie na skupie są jakie są po wybiciu cala EUROPa ... i nikt tej ROPy za bardzo nie chce... Ma ktoś coś ustalone na ten tydzień bo nie wiem jak jutro negocjować?
Świnki w górę bo zmniejszyłem skalę
,siejmy rzepak i kukurydzę bo dalej czarno w chlewni ten wolontariat widzę!Przyjdą lepsze czasy zarobimy prócz gnoju kupę kasy
panowie więcej czasu rodzinie i odpoczynku dla siebie.Przyszłość należy do brojlera on naszą szynkę i kotleta z menu wypiera! Mniej paszy na kg przyrostu.
Zobaczymy jak przyjdzie czas rzepaku i kuku Ciemnosc widze
-
turbogrocho49
czyli lekkie poświateczne zawirowanie się skończyło ?baraki pisze:Widze że propaganda dołowania ceny nabiera rozpędu!
Na waszych skupach cena spada średnio 20gr dziennie, to juz po tygodniu powinien tucznik 3zł z groszami kosztować a tu dopiero jutro na 4,3 obniżka![]()
![]()
-
marylakulasinska
na jutro umówiona cena za żywą 5.20 zł netto minus 1% , tylko za 50 szt. a następna partyjka poczeka na koniec tygodnia .Najważniejsze nie panikować i nie sugerować się prognozami naszych agencików .mat pisze:dowiedzialem sie ze jutro na skupie ma byc juz 4.3 i gdzie te 6 zl panowie co mialo byc ??????
gorzej juz chyba nie moglo byc ??????
09 nie przesadziłeś?-wykończysz swoich dostawców i na kim będziesz żerował
Złotówka różnicy między skupem a fermówką- tego dawno nie było
To agrobiznes dolał bezyny do ognia i cena 6 zł bedzie , ale za mieso !
4 zł aby patrzec cena za żywca
-
stan1069@o2.pl
Podawaj lepiej cene za 2 kilo np. obecnie 8,60 ,bo niektórych zawodnikow wykonczysz0909 pisze:4.30 plus vat
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
13.05.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce.
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1368442373/
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1368442373/
-
stan1069@o2.pl
Gadali też jak Niemcy robili interesy na ziemniakach0909 pisze:To agrobiznes dolał bezyny do ognia i cena 6 zł bedzie , ale za mieso !
powoływać się dalej na sąsiada
-
andrzej-guzik
Ale my tu w pierdzielenie agrobiznesu nie wierzymy więc się nie podniecaj.0909 pisze:To agrobiznes dolał bezyny do ognia i cena 6 zł bedzie , ale za mieso !
Jak świnia będzie po 4 albo niżej to żeby ją zobaczyć będziesz do zoo jeździł. Z 30 ha jest około 30 000 dopłat to wychodzi po 2500 na miesiąc jak zboże pokryje koszty produkcji to po co się bujać ze świniami po twojej cenie. A jak by unia zniosła dopłaty to 30 ha * 30000 za ha (albo więcej) = 900000 też można pożyć i spróbować pracy poszukać, nie trzeba hodować za 4 zł obecnie polski rolnik umie policzyć czy mu się opłaci i żeby nie było za późno jak się obudzisz z ręką w nocniku, że świń w kraju nie ma i trzeba od niemca po 4 euro kupować.
-
stan1069@o2.pl
Jak dopłaty zniosą to hektar będzie kosztował 3 000
a świnie po 3 będą jak cena zboża znormalnieje i wcale do ZOO nie potrzeba jeździć żeby ją widzieć , tylko skupy interwencyjne na wieprzowinę trzeba robić
Wszystkie zoo -a można pozamykać , a i tak tucznika będzie nadmiar . W zamian za skrót zoo wstawcie PROW i mamy wyjaśnienie . Jeszcze propaganda szanownych LEJWODÓW i mamy to co mamy . Obniżki dopiero się rozpoczęły

- Muchozolali
tak jak sie zaczeły to sie już skończyły
tucznika niema
ludzie nie moga kupić na swoje potrzeby
i tak wiec bez paniki
sam sprzedaje obecnie i mam na sprzedaż
tucznika niema
i tak wiec bez paniki
-
PO-pulista
Jak nie ma u Ciebie świń to musisz udać się na skup do 09 tam na pewno są i to po 4, 30 za kg.
-
stan1069@o2.pl
Jeszcze napisz że kartki na mięso drukująMuchozolali pisze:tak jak sie zaczeły to sie już skończyły
tucznika niema
i tak wiec bez paniki
O tym , że tucznika nie ma , pitolicie od grudniaMuchozolali pisze:tak jak sie zaczeły to sie już skończyły
tucznika niema
kiepską cenę po nowym roku , tłumaczyliście chwilowym poświątecznym brakiem koniunktury...choć już wtedy tucznika miało brakować:roll:
Póżniej miało być tylko lepiej. Forumowi moondrale wieszczyli rychłe nadejście dobrej ceny ''teraz tylko w górę''...jakoś przycichli...z wyjątkiem jednego , który pewnie za chwilę będzie miał coś do sprzedania...więc marzy - takie jego prawo
Prawda jest taka , że świnek jest multum...jeśli nie u nas to u Niemca , a lada tydzień , zacznie się pewnie wysyp tych tuczonych na grilla.
Pogody ducha...życzę
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Tak masz racje ze pierniczą od kilku lat ze to przejściowe, a jak ja napisałem prawdę że tucznik bedzie tani ,to chcieli mnie za gryźć wraz z administratorem wiec bardzo dobrze co nie którymbezbarwny pisze:O tym , że tucznika nie ma , pitolicie od grudniaMuchozolali pisze:tak jak sie zaczeły to sie już skończyły
tucznika niema![]()
kiepską cenę po nowym roku , tłumaczyliście chwilowym poświątecznym brakiem koniunktury...choć już wtedy tucznika miało brakować:roll:
Póżniej miało być tylko lepiej. Forumowi moondrale wieszczyli rychłe nadejście dobrej ceny ''teraz tylko w górę''...jakoś przycichli...z wyjątkiem jednego , który pewnie za chwilę będzie miał coś do sprzedania...więc marzy - takie jego prawo![]()
Prawda jest taka , że świnek jest multum...jeśli nie u nas to u Niemca , a lada tydzień , zacznie się pewnie wysyp tych tuczonych na grilla.
Pogody ducha...życzę
. Stan dobrze napisales że kartki drukują , niektórzy tego forum winni sie leczyć.
Tucznik nie bedzie drogi wybic sobie z głowy teraz zboże stanieje i wszyscy po warchlaki ruszą i 4 zl beda sie cieszyc za kg żywca
troche po rozum do glowy ruszyc
Tucznik będzie tani bo warchlaków na zachodzie naprodukowali i jeszcze trochę do dwóch sztuk trzeciego gratis będą dawać. Ja najlepiej zarabiałem na tuczu jak tucznik był po 4 zeta więc z utęsknieniem czekam na powrót do normalności.
na zachodzie mikt wam warchlaka darmo nie da, a zboże jak nie było tanie tak nie będzie,( soja do 2290,- otręby blisko 900,-) Polak chciwy jest i nie umie kalkulować, niemcy teraz wyprzedadzą tucznika, a polacy będa wstawiać (warchlak tani + 3 gratis- jak tu przeczytałem
) i produkować po kosztach lub poniżej, jak naprodukują to sprzedadzą m.in niemcowi i sami sie wykończą, wtedy zaczną tuczyć niemcy i dopiero będzie dobra cena
to może w zbyt dużym uproszczeniu ale tak to widzę.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
stan1069@o2.pl
http://www.rolpetrol.com.pl/wiadomosci/ ... rekordowo/
Mnie się wydaje , że do 1 warchlaka będą dokładać 10 gratis
tylko ten 1 będzie kosztował 4500 zł .
a za kilkanaście miesięcy ZM będą kupować 1 tucznika a 10 trzeba oddać gratis
Mnie się wydaje , że do 1 warchlaka będą dokładać 10 gratis
a za kilkanaście miesięcy ZM będą kupować 1 tucznika a 10 trzeba oddać gratis
Ostatnio zmieniony wtorek 14 maja 2013, 18:53 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak się szykują rekordowe zbiory zbóż , jak i miały teraz być rekordowe ceny na tuczniki . Do wczoraj w Stanach był lament że pszenicy nikt nie posiał a i kuku też po czasie i mało kto poflancował . Kilka miesięcy wstecz wszystkie media prawiły że na lato tucznik podrożeje o kilkanaście procent .

Jak usunąć niepotrzebne wiadomości z pw ? Po aktualizacji nie mogę załapać .
Jak usunąć niepotrzebne wiadomości z pw ? Po aktualizacji nie mogę załapać .
Ostatnio zmieniony wtorek 14 maja 2013, 21:48 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie opchnąłem 47 prosiaczków po 170 zeta, jutro albo pojutrze wyjedzie 24 tony pszenzyta które było dla nich przeznaczone po 820 zeta, za 1-1,5 miesiaca kolejne wyjazdy, a kto chce niech tuczy i dokłada ja nie będe sponsorem ZM. Tylko ja mam co sprzedać cykl zamknięty i swoje zboże
pozdro.
pozdro.
co to za prosiaczki w tej cenie? tylko mi nie mów że mając zboże za 800 i prosiaka za 170 to dołożysz ? chyba że mają 15 kg
potrzebuję jeszcze 1 auto tucznika na jutro, zainteresowanych proszę o tel.
Czy ktoś sprzedawał Jagience tucznika ?
sprzedane 5,1 netto
A co sie stało agencik ze pytasz
-
turbogrocho49
generalnie wczoraj dwa telefony o tucznika, co sie dzieje?
- Muchozolali
a zapłata w kilku ratach przez kilka misjagienka pisze:potrzebuję jeszcze 1 auto tucznika na jutro, zainteresowanych proszę o tel.
-
turbogrocho49
pork handel płtnik kiepski, gotówka i mozemy łdować
-
turbogrocho49
jak niemcy na internetowej ?
a jak myślisz?
złotówka szaleje, kryzys?
złotówka szaleje, kryzys?
-
stan1069@o2.pl
Turbogrocho spekuluje , bo ma 200 do sprzedaniaturbogrocho49 pisze:generalnie wczoraj dwa telefony o tucznika, co sie dzieje?
niemcy mają czas, i się nie sprzedali. Zobaczymy kto pęknie wcześniej . Sprzedający czy kupujący. A pogoda dla kreta nie wychodzi. Słonko przygrzewa. Jerzyki lada moment sie zjawią. One nigdy nie zawodzą.
10 gr do gory cena
Z jagienko chcesz handlować to i cenę podniósles
to cztery na żywo już się skończyło? Agent obniżki odwołał? Zaraz się okaże że i lejwoda Kret katastroficzne prognozy pogody odwoła a w chlewiku do sprzedania tysiączek albo i więcej duna u niego czeka na kuku odchowanych.
-
turbogrocho49
nie spekuluje mogę na priv podać ci numery telefonów od kupców, ale cienko oferująstan1069@o2.pl pisze:Turbogrocho spekuluje , bo ma 200 do sprzedaniaturbogrocho49 pisze:generalnie wczoraj dwa telefony o tucznika, co sie dzieje?
-
stan1069@o2.pl
no mam 200 do sprzedania, jakoś dam radę, o mnie się nie musisz martwić, jestem młody, więc swinkami do końca życia nie muszę się zajmować, chociaż myślę że i tu temat się wyklaruje, bywało już różnie i będzie różnie. Nie lubię takich filozofów jak ty, co to wszystko najlepiej wiedzą, generalnie w realu unikam takich ludzi, chociaż życie co jakiś czas podeśle jakiegoś ułomnego na rozumie człowieka.turbogrocho49 pisze:nie spekuluje mogę na priv podać ci numery telefonów od kupców, ale cienko oferująstan1069@o2.pl pisze:Turbogrocho spekuluje , bo ma 200 do sprzedaniaturbogrocho49 pisze:generalnie wczoraj dwa telefony o tucznika, co sie dzieje?
Pochwaliłeś się wczoraj że masz 200 sztuk , dopisałeś jeszcze że jesteś młody i jakoś sobie dasz radę i to stało się być może pozywką dla handlarza i stąd może te telefony , jak byś jeszcze napisał że pasza się kończy to miałbyś 20 telefonów
być może faktycznie ktoś potrzebował Twoich kabanów tego nie wiem , a może być tak jak ja pisze a telefon mieli np. podałeś chcąc coś kupić albo sprzedać
tak to właśnie działa
wszyscy piszą że ograniczają albo nie wstawiają wcale aż tu nagle za 3 mc. 1000 do sprzedania mają
Sprzedane wczoraj 6,60 E
Witam dzisiaj sprzedane 48 szt po 5,50 z vat, sami zadzwonili o 6 rano , (jakiś handlarz nie nakupił im towaru na skupach) że potrzebują średnia waga 113,6
Nie ma rewelacji ale to nie taka cena jaką oferuje 09.