FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dzisiejsza propozycja 7 za E i towar do rezerwacji (pomału jak pokój w hotelu
) ,zobaczymy co przyszły tydzień przyniesie bo narazie parcia na sprzedaż nie mam (waga)
Kupię świnie na poniedziałek , wtorek...oferty na priv . pozdrawiam
już kolo 6 jest 
uwaga! kurs spada na leb na szyje!
uwaga! kurs spada na leb na szyje!
5.7 netto propozycja za skład bez potrącenia.
jak już wszystko zaczelo się ukladac to kurs wali do dolu 
-
andrzej-guzik
Jakie do dołu w ciągu 2 dni euro o 8 gr do góry i import się nie opłaci.monikaa pisze:jak już wszystko zaczelo się ukladac to kurs wali do dolu
http://www.bankier.pl/inwestowanie/walu ... l=EUR&wp=3
Zgadza się, do wczoraj wieczoraandrzej-guzik pisze:Jakie do dołu w ciągu 2 dni euro o 8 gr do góry i import się nie opłaci.monikaa pisze:jak już wszystko zaczelo się ukladac to kurs wali do dolu
http://www.money.pl/pieniadze/forex/
NBP realizuje zyski wypuszcza miliardy euro na rynek 
-
turbogrocho49
to jest taki manewr, ale euro szybko dobije do 4,4
-
andrzej-guzik
Faktycznie nie przyjrzałem się wykresowi dziennemu ale to dziwne bo skok jest gwałtowny w ciągu 2 godzin.monikaa pisze:Zgadza się, do wczoraj wieczoraandrzej-guzik pisze:Jakie do dołu w ciągu 2 dni euro o 8 gr do góry i import się nie opłaci.monikaa pisze:jak już wszystko zaczelo się ukladac to kurs wali do dolu
http://www.money.pl/pieniadze/forex/
-
turbogrocho49
to jest taki manewr nbp, bo przy takich wzrostach euro szybko siągneło by 4,5, dlatego nbp wypuscił duże ilości euro zeby maksimum osiagnelo na pziomie 4,4 i takiego nalezy sie spodziwac w najblizszych dniach
Kupię tuczniki płace do reki
jaka cena?JUREK pisze:Kupię tuczniki płace do reki
prosze na gg
Jurek
słyszałem że w Polsce tuczników po 5,7 już zabrakło ale po 5,8 można jeszcze spotkać. Czy możesz to potwierdzić?
słyszałem że w Polsce tuczników po 5,7 już zabrakło ale po 5,8 można jeszcze spotkać. Czy możesz to potwierdzić?
Dzisiejsza propozycja 7,4-7,5 WBC.
no to jak ktoś się postara i ładnie przegłodzi to szóstka zaliczona. Taki czas że aż żal świnie sprzedawać. Chciałoby się je tylko chować i patrzeć jak przyrastają w cenę.
Juz najwyższy czas na normalna cene. Oby tylko nie spadala tak szybko jak poszla w gore.
jeszcze dobrze nie poszła do góry a już spadkami straszą w tym kraju agenci nigdy nie śpią
Prosze mnie nie brac za zadego agenta bo nim nie jestem. Tak samo mnie intersuja wysokie ceny jak i pewnie wszystkich hodowcow.
-
stan1069@o2.pl
Wcześniej emigrowaliśmy do USA za chlebem , potem na wyspy a teraz pewnie do Chin tylko tam robotników wielujaqbn pisze:http://biznes.onet.pl/firma-shuanghui-kupi-smithfield-foods-za-472-mld-d,18491,5528923,news-detal
co o tym myslicie ?
Polak pracujący dla amerykańskich kapitalistów. "Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to naj..... naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, , itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!!
-
stan1069@o2.pl
Mnie się nawet marzy Chińczyk stojący z batem nad nowoczesnym unijnym rolnikiem któremu unia dała kase
na budowę chlewni
nie z zazdrości tylko z głupoty beneficjentów i ich wyższości na tymi '' GŁUPSZYMI '' co nie skorzystali z dobrodziejów unijnych

Czarny z tym ,czarnym piarem to pomyliłeś strony tu piszemy o cenach tucznika i tendencjach [spadki czy wzrosty ] .Na agitkę masz inne strony
asz - coś Ci nie pasuje w pisaniu prawdy przez innych, że musisz ich nazywać agitorami? Czarny zapomniał dodać o marketach, gdzie są specjalne weekendowe promocje dla pacanów robiących zakupy w niedzielę
-
stan1069@o2.pl
To o ile się nie mylę jest FORUM hodowców i w dodatku polskich , a nie korespondentówasz52 pisze:Czarny z tym ,czarnym piarem to pomyliłeś strony tu piszemy o cenach tucznika i tendencjach [spadki czy wzrosty ] .Na agitkę masz inne strony
może po niemiecku jeszcze każesz pisać ???????
-
andrzej19570
Prawdę trzeba pisać wszędzie!!!Ale niektórych to chyba boli!!!
jak juz ceny zrobily sie troche na plusie to trzeba znalezc inny powod do klutni bo smutno by bylo bez zadymy wiwat palikot wiwat rydzyk i wszyscy inni nawiedzeni
-
stan1069@o2.pl
1963 a kto się tu kłuci ????????? każdy powiedział swoje i po bólu
wiwat magazynierzy
wiwat magazynierzy
stan myslalem zes bardziej rozgarniety i asz rowniez Szkoda slow wam wsio adno kto stoi nad wami z batem.szkoda slow
A co to za różnica kto jest właścicielem
ważne ,że płaci ,jakoś Polski przedsiębiorca z dobrego serca nie da zarobić pracownikowi więcej mimo ,że go stać płaci tyle ile musi czyli minimum jakie jest w przepisach
wojce szkoda slow co sie porobiloale niektorym o to chodzi abysmy sie w tym pogubili
drodzy panowie nikt nikomu nie moze zabronic politykowania a tym bardziej miec swojego zdania ale stan ma racje ze nie powinnismy tego robic na tej stronie mamy przeciez forum maryny. na jutro 5.8pln w pelni realne nawet skup potrafi 5.3 zaplacic oczywiscie wszystko netto
-
stan1069@o2.pl
Za dużo panie siedzisz w polu i chlewni a za mało na forumStanislaw pisze:stan myslalem zes bardziej rozgarniety i asz rowniez Szkoda slow wam wsio adno kto stoi nad wami z batem.szkoda slow
co do plotkowania w temacie cen trzody o ile się nie myle było przyzwolenie i dlatego powstał temat tranzakcje ale on ostatnio przycichł , bo aż wstyd było się przyznawać
-
stan1069@o2.pl
Jak masz drukarke to sobie drukuj walutywojce pisze:A co to za różnica kto jest właścicielemważne ,że płaci ,jakoś Polski przedsiębiorca z dobrego serca nie da zarobić pracownikowi więcej mimo ,że go stać płaci tyle ile musi czyli minimum jakie jest w przepisach
zostać przedsiębiorcą też nie problem , konto pewnie masz , pesel też , nip i regon pewnie też więc wystarczy wymyslić nazwę i działać
I bat też mam 
5.20 plus vat skup brak jest tucznika
Ostatnio zmieniony poniedziałek 10 cze 2013, 07:28 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
5.40 skupnik ktory zawsze placil najmniej
To znów ztanialo u ciebie agent było 5.5 w tamtym tygodniu
5.20 to skup a hurt 5.60 zdrozało
7.4 E za solówke.
znając twoje doskonałe wydajności i mięsności to prawie pewne że agentową szóstkę na żywo wyciśniesz.

robert0169 pisze:koniec czerwca poczatek lipca 6 z przodu
0909 pisze:6 zł nie bedzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
stan1069@o2.pl
Panie lejwoda
z uwagi że Mietka komputer się popsuł muszę pana trochę hamować od tych optynizmów które promujesz
tucznik gwałtownie niby rośnie w cenę , warchlak tanieje , a to oznacza że z cenami zbóż może kolorowo nie być
a Ty wody nachlapiesz o potem się schowasz

tucznik gwałtownie niby rośnie w cenę , warchlak tanieje , a to oznacza że z cenami zbóż może kolorowo nie być
a Ty wody nachlapiesz o potem się schowasz
W tym tygodniu cena Barakiego również przekroczona 
Stan.
Dawno już przestałem dyskutować na temat cen bo nie ma za bardzo z kim. Z agentami i hodowcami którzy cały interes widzą w tym aby innych od świń odstraszyć a samemu tylko chować i udowadniać że się nie opłaci dyskutować nie ma sensu. Jak się nie opłaci to nie chować. Kalarepkę trzeba sadzić a ostatnio i ślimaki doskonale wychodzą. Ja ostatnio same fakty tylko podaję, czasem jakiegoś agenta po rogach przywalę i to skutecznie bo nam agent spokorniał i nawet ceny hurtowe zaczął widywać. A fakty są takie http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1370859332/czyli na razie w górę i teoretycznie w górę powinno jeszcze iść przez czas jakiś. Wszyscy to wiedzą to po co dyskutować że może nie na pewno. Zawsze latem cena rosła ale może także i nie rosnąć. To rynek decyduje a nie nasze dyskusje. Porządny chłop jesteś Stan. Masz swój sposób na życie i swoje kalkulacje. Pewnie się sprawdzają skoro komputery ci się nie psują.
Pozdrowienia od szpaczków z podlasia dla tych z małopolski. Jeden miot odchowany, drugi w drodze. Komu darzy temu darzy.
Dawno już przestałem dyskutować na temat cen bo nie ma za bardzo z kim. Z agentami i hodowcami którzy cały interes widzą w tym aby innych od świń odstraszyć a samemu tylko chować i udowadniać że się nie opłaci dyskutować nie ma sensu. Jak się nie opłaci to nie chować. Kalarepkę trzeba sadzić a ostatnio i ślimaki doskonale wychodzą. Ja ostatnio same fakty tylko podaję, czasem jakiegoś agenta po rogach przywalę i to skutecznie bo nam agent spokorniał i nawet ceny hurtowe zaczął widywać. A fakty są takie http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1370859332/czyli na razie w górę i teoretycznie w górę powinno jeszcze iść przez czas jakiś. Wszyscy to wiedzą to po co dyskutować że może nie na pewno. Zawsze latem cena rosła ale może także i nie rosnąć. To rynek decyduje a nie nasze dyskusje. Porządny chłop jesteś Stan. Masz swój sposób na życie i swoje kalkulacje. Pewnie się sprawdzają skoro komputery ci się nie psują.
Pozdrowienia od szpaczków z podlasia dla tych z małopolski. Jeden miot odchowany, drugi w drodze. Komu darzy temu darzy.
- Załączniki
-
- szpaczki2.jpg (73.82 KiB) Przejrzano 12315 razy
-
andrzej19570
Ty szpaki ja jaskółki jak Stan,jeszcze tak dużo jak w tym roku nie miałem w chlewni,koło 15 gniazd.Już małe się wylęgły.Tak że z muchami nie mam na razie problemu,ledwo ptaszkom wystarcza.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
10.06.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/tuczniki/1370866950/
Ilości warchlaka są juz zaprogramowane co najmiej do końca roku, tucznika do połowy przyszłego roku, lanie wody z tej czy innej strony niczego juz nie zmieni, teraz jedyne co można (i trzeba) robić to sprzedać towar najlepiej jak się da, a dobrze sprzedać może tylko optymista, ten kto wierzy że jest dobrze ale może być jeszcze lepiej!stan1069@o2.pl pisze:Panie lejwoda![]()
z uwagi że Mietka komputer się popsuł muszę pana trochę hamować od tych optynizmów które promujesz
tucznik gwałtownie niby rośnie w cenę , warchlak tanieje , a to oznacza że z cenami zbóż może kolorowo nie być![]()
a Ty wody nachlapiesz o potem się schowasz![]()
Z tej listy rozmawiałem z trzema podmiotami i cene proponowali wyzsza niz podaja standard przy zestawie 7,4 z poza listy to samo
Z tej listy rozmawiałem z trzema podmiotami i cene proponowali wyzsza niz podaja standard przy zestawie 7,4 z poza listy to samo