FORUM
KUPIE-SPRZEDAM-ZAMIENIE SPRZET MASZYNY
Re: KUPIE-SPRZEDAM-ZAMIENIE SPRZET MASZYNY
Poszukuję przyczepy, sztywnej lub wywrotki, jak by coś proszę o priv
Nie mam pojęcia. Kupił dwie szóstki nieopodal z dużej spółki i już mu rok stoją na podwórzu. Ta druga to 1634 ale chyba zepsuta bo wogóle nie jeździ nią. Podpytam go ile za nie chce. Rocznik chyba 2000, przebiegu mają koło 11 tys niby, pare lat stały jak się tam w john deere zaopatrzyli.Grześ1234 pisze:a ile ten sąsiad chce?
Jak chcesz zacząć kląć codziennie to se kup tego ursusa, nawet chętnie Ci sprzedam mojego, po remoncie.
Tylko weż pod uwagę że w praktyce zachodni traktor 120KM z dobrą skrzynią radzi sobie dużo lepiej z ciężkim osprzętem w polu od 1634, wiem to, zaufaj.
Tylko weż pod uwagę że w praktyce zachodni traktor 120KM z dobrą skrzynią radzi sobie dużo lepiej z ciężkim osprzętem w polu od 1634, wiem to, zaufaj.
Może ktoś ma pługi 3 obrotowe na lżejszej ramie za nie duże pieniądze
mam pytanko; gdzie w lodzkim mozna przyzwoicie naprawic glowice do ciagnika , dzieki za odpowiedzi
no to może ktoś ma jakiś ciągnik do sprzedania mocy około 110km nie musi być nowy czy paru letni ma być wytrzymały żeby robił a takie rzeczy jak klima to będę miał jak sobie okno otworze
:D:D albo może ktoś wie gdzie mogę kupić to podajcie tel. czy adres ...

-
zaprasza, w moje strony handlarzy zachodnim sprzetem do oporu, kazdy znajdzie cos dla siebie 

Póki nie miałem nowego ciągnika z klimatyzacją, to też uważałem, że to zbędny wydatek. Teraz jednak zmieniłem zdanie i postanowiłem naprawić klimatyzację w MF, którego mam od kilku lat. Wyniosło mnie to z nabiciem ok 800zł i od wiosny nawet działa. Mam dość wracania po robocie do domu niczym górnik po szychcie. Cały dzień można pracować i człowiek się nie zmęczy.
to tak jak ze zdrowiem zaczynasz je cenić gdy go już nie masz
myślałem też o jakimś mf rocznik około 1995 może ma ktoś taką maszynę i może doradzić coś....
MF z tych lat i mocy to będzie MF6160 albo MF6170. No cóż... zależy jak trafisz. Ogólnie to dobre ciągniki, ale seria 61xx boryka się z problemami typu szarpiące sprzęgło (mokre wielotarczkowe), i mało który mechanik umie sobie z tym poradzić.
Bo to jest tak że ludzie kukupuja taki traktor i podpinaja do niego różne sprzety gdzie w układzie jest hipol albo jakaś bliżej nie okreslona mieszanka spapraja olej w skrzyni i z tego się biera te problemy z szarpaniem sprzęgła. A jak juz przyjdzie do wymiany to tez szkoda wywalic koło 2 tysi i zalać np fuschem tylko bierze sie "coś tańszego".
-
aby parametr oleju sie zgadzał
Akurat w moim przypadku to nie jest regułą. O olej i sprzęt dbam. Po prostu szarpanie sprzęgła w MF serii 61xx jest zmorą wielu użytkowników, wiele się o tym pisze na forach i tak naprawdę nikt do końca nie wie, co jest przyczyną. Ktoś wymienił pompę - uspokoiło się, u innych wymiana czegoś innego pomogła itd...
a co sądzicie o ciagnikach claaas ? troche są tańsze od JD chwala sie mniejszym spalaniem od JD na tym samym silniku dobrym rozkładem masy 50% na przedniej osi a jak to się w praktyce sprawdza ? jak są takie zajebiste to dlaczego najwiecej się sprzedaje w europie JD i Case ?
Ja mam JD a szwagier tej samej mocy claasa i obaj swe zabawki chwalimy .
Zabawki moze sa i dobre ciekawe jak prawdziwe sie sprawują
Sprzedam przenośnik ślimakowy 8,0 m z wózkiem, średnica zewnętrzna 20,0 cm, silnik z przewodem długości około 10m. Duża wydajnośc. Łączenie żmijki w układzie 4m + 4m. Stan dobry. Więcej informacji na pw, odbiór łódzkie, powiat skierniewicki.
- Muchozolali
kupujesz olej do mf to musisz miec aprobate mf taka a nie inną
ilosc do skrzyni to 60l
a 20l to koszt 300zł min
plus filter jeden lub dwa
koszt ok 600zł
ilosc do skrzyni to 60l
a 20l to koszt 300zł min
plus filter jeden lub dwa
koszt ok 600zł
a jaki polecicie dobry ciągnik max do 60 tyś. puki co na tyle mnie stać i tyle chcę wydać nie więcej.
bo na moich glebach potrzeba coś dobrego.

- Muchozolali
fendt lub mf 3645-3690
- Muchozolali
opylę nowe łozysko wachliwe wałek 30mm w srodku plus obudowa stojaca lbs za 110zł producent INA
Bizon super 56 sprzedam.
Kabina + stól do rzepaku
Gotowy na sezon, świerze oleje.
Zostały mi jeszcze dwa dni koszenia także kolo piątku można brać.
Cena 21 tys.
693-641-819
Kabina + stól do rzepaku
Gotowy na sezon, świerze oleje.
Zostały mi jeszcze dwa dni koszenia także kolo piątku można brać.
Cena 21 tys.
693-641-819
A ile wiosenek prze zipał.
Mój rocznik 1982 

Kupowaliście maszyny przez internet z premium trade?
Chciałem z Grano sharka cos w tym stylu i kilka stówek taniej niz u dilera na miejscu
Warto dopłacać za zgrzebło-do uprawy ścierniska?
http://www.maszynyfabryczne.pl/maszyny- ... p_121.html
Chciałem z Grano sharka cos w tym stylu i kilka stówek taniej niz u dilera na miejscu
Warto dopłacać za zgrzebło-do uprawy ścierniska?
http://www.maszynyfabryczne.pl/maszyny- ... p_121.html
Pożegnałem się właśnie z hodowlą i mam na sprzedanie śrutownik 11kw wraz z mieszalnikiem 2 t produkcji Zawidzki Odolanów rok prod.2007.Kupowałem nowe w agromie. Wszystko sprawne i działa, dziś zmieliłem ostatnią tonę zboża. . cena do uzgodnienia. tel. 605 78 70 79 . Mam też na sprzedaż MTZ 82 rok prod. 1996, wszystko w oryginale, stan dobry,sprawny, 1600 mth, służył tylko do wywożenia obornika bo nie mam ziemi.
Kupię wał wahadłowy na przedni tuz 2 metrowy, moze ma ktos taki:
http://www.pomltd.com.pl/test/index.php ... 8&Itemid=1
Sprzedam mieszalnik pionowy 2 tonowy firmy zuptor.
Kupię mieszalnik poziomy ewentualnie ukośny.
Kupię mieszalnik poziomy ewentualnie ukośny.
Kupiłem w maju takowy i jeszcze nie używałem , to i nie wiem czy dobry i czy sprzedać 2,2 mDon pisze:Kupię wał wahadłowy na przedni tuz 2 metrowy, moze ma ktos taki:
Pom brodnica to chyba tylko 2m robi, Mietek pewnie masz z Expomu tam sa różne warianty?
http://www.expom.com.pl/terra.html
Prezentuja sie lepiej od tych z brodnicy sa masywniejsze i bardziej by mi odpowiadały te pierscienie cambella od młoteczków jak w tym z pomu ,ale ten pierwszy waży 440 a z expomu 1200 a to chyba za duzo na konstrukcje zetora forterry?
http://www.expom.com.pl/terra.html
Prezentuja sie lepiej od tych z brodnicy sa masywniejsze i bardziej by mi odpowiadały te pierscienie cambella od młoteczków jak w tym z pomu ,ale ten pierwszy waży 440 a z expomu 1200 a to chyba za duzo na konstrukcje zetora forterry?
Tak mam krośniewicki i może być 2m . Dziewiczą pracę przejdzie w tym tygodniu , choć podpinany już był i ze stabilnością nie ma problemu . Ostrość pierścieni też dobierają pod klasę gleby w gospodarstwie , na ciężkie gleby dają bardzo ostre a na słabe mniej .
Ktoś moze wie gdzie można kupić części do włoskiej belarki carraro
Wczoraj mój wał stracił dziewictwo i mogę śmiało polecić tą zabawkę każdemu . Traktor jest dzięki niemu dobrze dociążony i nigdzie nie ściąga , idzie prosto jak strzała . Dzięki graczką z tyłu wyrównuje wszystkie nierówności , te graczki robią największą robotę . Pług może nierówno orać ale po przejeździe wału pole równe jak stół . Jeśli traktor da sobie rad z przerzucaniem , to w polu swobodnie będzie latał .
Kupię REKORDA po 1996roku -niebieski
witam mam pytanko ma ktos moze wały Partner 2 z wałem crosila naprzemienny 45 i 50 średnicy jak to sie sprawdza ?
może jest ktoś na forum kto posiada ciagnik Kubota miałem okazje przetestować Kubota M 135 Gx i wrażenie zrobil na mnie dobre szczególnie promień skrętu mnie zszokował silnik tez ładnie pracuje mam moc od samego dołu z 4 obracalną kvernelanda jeździł jak z zagonówką wcale go nie bójało ogólnie fajna maszyna ciekawy jestem jak to wyglądą po dłuższym użytkowaniu w moich stronach nie ma tych ciągników
Ciągnik jak ciągnik, dowidz się jak wygląda serwisowanie, koszty przegladów, gdzie i za ile możan naprawic w razie awarii.
brzydal skąd jesteś na północnym mazowszu? Kojarzysz miejscowość Mchowo (koło Przasnysza)?
kazik wiem gdzie to jest mam bliżej do Mławy jak do Pszasnysza
No to wczoraj tam jechałem przez Mchowo i widziałem jak taka Kubota ugniatała kukurydzę na pryzmie. To jedyny Japończyk jaki widziałem w okolicach Przasnysza.
mieliście kontakt z beczkowozami firmy marcopolo z Poniatowa ? w porównaniu do joskina z takim samym wyposażeniem marcopolo wychodzi 20-30 % taniej
woziłem joskinem 5000l pożyczonym . to żadna rewelacja za długi dyszel oś za bardzo z tyłu ścina zakręty na pochyłym go ściąga ,rozstaw kół szerszy od ciągnika . z marcopolo mam stanowiska dla byków i nie narzekam cynkowane ogniowo 

-
ja mam joskina 7000 me, i rzeczywiście zakręty zbiera się cienko, ale jeżeli chodzi o jakość to jedne z lepszych beczek
no zapomniałem dodać że cały dyszel pracuje jak pompa ma co robić 

Kupię REKORDA po 1996roku -niebieski
kupie elektryczne mieszadlo do gnojowicy w kanalach
Ja kupiłem nowe 7,5KW 2metry na windzie, czści pracujące na kwasówce za 5200 brutto polecam.
Tu masz linka
http://allegro.pl/mikser-mieszadlo-podr ... 99969.html
Tu masz linka
http://allegro.pl/mikser-mieszadlo-podr ... 99969.html
dzieki lukas jak mozesz to napisz jeszcze ile kanalu ruszy ustawione w jednym miejscu nie przechylane na boki
-
http://www.youtube.com/watch?v=duyDUeyA_Wk
co sądzicie o tym mieszadle, dzwoniłem do goscia, 12 tys netto, cały silnik zanurzony jest w gnojowicy, smigło jest jak w motorówce
co sądzicie o tym mieszadle, dzwoniłem do goscia, 12 tys netto, cały silnik zanurzony jest w gnojowicy, smigło jest jak w motorówce