FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
warchlak 1,20 € do góry w Daniipietrek75 pisze:Tucznik czy warchlak do góry w Danii
Monika, ty pisz ile giełdy żywca w górę a nie drażnij klientów warchlakiem
zero ma byc
chyba, ze od upalu na zachodzie mam zle info.

jak za gorąco to i grille nie schodzą tylko zimne piwo. Na szczęście u nas w sam raz.
u mnie już 26 w cieniutabou pisze:jak za gorąco to i grille nie schodzą tylko zimne piwo. Na szczęście u nas w sam raz.
Niemcy bez zmian
A daj spokój z piwem na chińskich koncentratachtabou pisze:no to piwo![]()
![]()
jak komuś piwo marki piwo nie smakuje to polecam forum warzelników. Nie ma to jak własnoręcznie wykonane piwo. Jest też forum zadymiarzy jak ktoś już stracił orientację w gatunkach wędlin.
A w cenach u nas w zasadzie bez zmian albo nieznacznie w górę.
A w cenach u nas w zasadzie bez zmian albo nieznacznie w górę.
wszyscy na piwie chyba
a u mnieBog dal burze, bo goraco było na chlewiku.
a u mnieBog dal burze, bo goraco było na chlewiku.
czego Peron nie kumasz?
ja teraz to jednym z "was" jestem hodowca mającym chow
100 po 6,2 dziś minus 1 % na zywo
wściekłaś się? Jestes jednym z nas, czy z jednym z nas?
zaraz będzie, ze wroga propagandę sieje ale ja mowie prawde 
jedną z wasPeron pisze:wściekłaś się? Jestes jednym z nas, czy z jednym z nas?
wcześniej, gdybym to powiedziała, byłoby... " prosiaki ci nie schodzą to se wstawilas... "
no ale 3majmy się razem..... zaczynam sprzedaż 6000... i tez drze co będzie za tydzień...
no ale 3majmy się razem..... zaczynam sprzedaż 6000... i tez drze co będzie za tydzień...
żeby było jasne, pewnie koszt wyjdzie mi droższy niż wam, bo jade na pelnoporcjowkach z 2 roznych firm, policze, ocenie, podsumuje....
jedna rodem z Belgii, druga nacjonalistycznie guldenowska...
pozyjemy zobaczymy.
pozyjemy zobaczymy.
-
stan1069@o2.pl
To już Holender świnie w Polsce tuczy ?????????????monikaa pisze:żeby było jasne, pewnie koszt wyjdzie mi droższy niż wam, bo jade na pelnoporcjowkach z 2 roznych firm, policze, ocenie, podsumuje....
pozyjemy zobaczymy.
ciekawe jak słup brzmi w rodzaju żeńskim słupka ???????????
-
marylakulasinska
Pani Moniko ! warchlaczek holenderski nie sprzedał się dla rodaków?? ?monikaa pisze:czego Peron nie kumasz?
Pax, pax między chrześcijany
wolność gospodarczą mamy, możemy leżeć pod przyczepą, możemy maciory mieć swoje , warchlaki kupować, kontrakty robić, możemy nawet nic nie robić. Po warchlaki to niektórzy aż do Danii się wybierają, do Holandii może też. Warchlaki z krajów nadbałtyckich do nas przychodzą a i tuczniki niemieckie i nadbałtyckie na polskich stołach goszczą. Chorizo i dojrzewające szynki do nas docierają a nasze wyroby na najlepszych zachodnich i wschodnich stołach goszczą.
I nie liczmy że ktoś nam dobrze zrobi. Dobrze to możemy sobie zrobić tylko sami.
Juz Konrad Mazowiecki Krzyżaków do Polski sprowadził żeby sobie dobrze zrobić, tak my dzisiaj z własnej nieprzymuszonej woli różnej maści warchlaki kupujemy. A zakładom jak towaru zabraknie to nie u nas tylko u sąsiadów dokupią. A nasze polskie zboże całą europę wykarmiło i tylko dzięki temu robak jego jeść w tym roku nie musiał. Wolny handel to się nazywa.
wolność gospodarczą mamy, możemy leżeć pod przyczepą, możemy maciory mieć swoje , warchlaki kupować, kontrakty robić, możemy nawet nic nie robić. Po warchlaki to niektórzy aż do Danii się wybierają, do Holandii może też. Warchlaki z krajów nadbałtyckich do nas przychodzą a i tuczniki niemieckie i nadbałtyckie na polskich stołach goszczą. Chorizo i dojrzewające szynki do nas docierają a nasze wyroby na najlepszych zachodnich i wschodnich stołach goszczą.
I nie liczmy że ktoś nam dobrze zrobi. Dobrze to możemy sobie zrobić tylko sami.
Juz Konrad Mazowiecki Krzyżaków do Polski sprowadził żeby sobie dobrze zrobić, tak my dzisiaj z własnej nieprzymuszonej woli różnej maści warchlaki kupujemy. A zakładom jak towaru zabraknie to nie u nas tylko u sąsiadów dokupią. A nasze polskie zboże całą europę wykarmiło i tylko dzięki temu robak jego jeść w tym roku nie musiał. Wolny handel to się nazywa.
Pewnie każdy z pośredników ma tuczarnie podobnie jak każdy z naszych rodzimych producentów prosiąt na wypadek gdyby klient sie w ostatniej chwili rozmyslił.
A ta pasza rodem z Belgi to przyjeżdża na kołach? To się kalkuluje?
A ta pasza rodem z Belgi to przyjeżdża na kołach? To się kalkuluje?
Nie trzeba mieć własnej tuczarni można wynająć tak jak pani Monika 
siła spokoju
http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu
http://www.pinipolonia.com/cennik-skupu
tabou pieprzysz jak nawalony
prawda jest taka ze o swoje nie dbamy i zaden Pokoj nic tu nie pomoze, tylko niektórym jest dobrze (2 do 3%) a reszta na nich zapierdala.
Kto ma oczy widzi kto ma uszy slyszy ,
prawda jest taka ze o swoje nie dbamy i zaden Pokoj nic tu nie pomoze, tylko niektórym jest dobrze (2 do 3%) a reszta na nich zapierdala.
Kto ma oczy widzi kto ma uszy slyszy ,
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
wielu was oszukał porkhandel?
Pośrednik do Piniego na dziś 7.65 netto wbc
Jaskółki ćwierkają że w przyszłym tygodniu zakładom marzą się obniżki.
Jaskółki ćwierkają że w przyszłym tygodniu zakładom marzą się obniżki.
Wetzootechnik kiedy oddacie pieniadze?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
A może Pani Jagienka odpowie?JacekP pisze:Wetzootechnik kiedy oddacie pieniadze?
niektóre pytania pozostaną bes odpowiedzi
sprzedałam dziś 410 po 6,1 min 1%
niektóre pytania pozostaną bez odpowiedzi...............
ale w sumie smutne to
ale w sumie smutne to
Pani Marylo, nie mam zamiaru nic wykasowywac,marylakulasinska pisze:Pani Moniko ! warchlaczek holenderski nie sprzedał się dla rodaków?? ?monikaa pisze:czego Peron nie kumasz?
ja teraz to jednym z "was" jestem hodowca mającym chowOj, to bardzo niedobrze ...
,zapewne farmer holenderski w ramach wyróżnienia obarczył Panią niesprzedanym warchlakiem ? i powstał problem ,z minuty na minutę stała się Pani hodowcą tylko nie swego kraju ?. Przypomnę że zapomniała Pani wykasować swoją reklamę w postach . .Powiem krótko ...cyt ".pokorne ciele dwie matki ssie... ."
i zgodze się z Pania, ze pokorne ciele dwie matki ssie,
handluje czym handlowalam a aktualnie i chow mam i hodowca jestem, w czym problem?
może lepiej się skupic nad tymi, którzy byli ostro a których już nie ma....
pozdrawiam
6,2 netto
andre za jakie ilości? w tamtym tygodniu dogadałem ceny, w poniedziałek wzieli to 6,0 ani grama więcej "hej sokoły"...
Andre kto tyle zapłacił [jeżeli to nie jest tajemnica] bo mam 100 sztuk na ten tydzieńandre pisze:6,2 netto
Na piątek mam uzgodnione po 5.8 netto - 2% strączki z podwórka całe 6szt.
W Niemczech internetowa bez zmian średnio 1,85
Pini lekko w dol od jutra 
sprzedane do stałego odbiorcy ,a pośrednikom na razie dziękuje zresztą nie tak dawno opisywałem w innym temacie jak to wyglądadragonlux pisze:Andre kto tyle zapłacił [jeżeli to nie jest tajemnica] bo mam 100 sztuk na ten tydzieńandre pisze:6,2 netto
Pojechało 30 szt po 7.7E
sprzedam warchlaki 511 485 114
Czy ktoś handluje z Rytlem z Podgórza koło Łomży ? Jak spisuje się jako odbiorca ?
Ja bym był chętny na prosiaki od Brzydala , ale firma z Bratoszewic wzięła ode mnie kasiorę jakoś na wiosnę za modernizację i jeszcze do tej pory nie skończyła . Wentylację wymieniają mi kolejny tydzień i nie mogę się doprosić zakończenia . Wydzwaniamy z żoną co tydzień i co tydzień mamy obiecywane rychłe zakończenie . Zaczynamy już powątpiewać czy Czerwonka w ogóle nam to skończy .
-
andrzej-guzik
Złota zasada interesów najpierw praca potem płaca jak zrobisz odwrotnie to potem w h... walą i się ociągają.mietko75 pisze:Ja bym był chętny na prosiaki od Brzydala , ale firma z Bratoszewic wzięła ode mnie kasiorę jakoś na wiosnę za modernizację i jeszcze do tej pory nie skończyła . Wentylację wymieniają mi kolejny tydzień i nie mogę się doprosić zakończenia . Wydzwaniamy z żoną co tydzień i co tydzień mamy obiecywane rychłe zakończenie . Zaczynamy już powątpiewać czy Czerwonka w ogóle nam to skończy .
Albo firma czyta to forum , albo wreszcie się nade mną zlitowali , bo dziś aż dwa auta z firmy przyjechały .