CENY TRZODY

Genia M jak miłość

Re: CENY TRZODY

Post autor: Genia M jak miłość »

ddd pisze:Najdziwniejsze jest to że w ZM A .... powiat Kościan nie pracuje pani która zajmuje się skupem.
Od skupu jest dwóch panów.
:)
przecież maryla nie mówiła o zm z M.......ka pozatym oni wolą zachodnie świnki ponoć tam wiecej wiadro wody wchodzi niż w polskich i to dlatego przepłacają :P
Ulan

Post autor: Ulan »

Sytuacja w ogółe cały czas jest ciekawa - stabliności nie ma żadnej, cena raz w góre raz w dół. Dzięki temu nudzić sie nie można, tylko trzeba to cały czas śledzić. Co ma powiedzieć znudzony duńczyk, u którego cena drgnie raz na 3 miesiące o 10 gr ;). A jak komuś mało wahań na tuczniki to może nasycić sie na prosiaku. Tutaj dziwi mnie to że można dobry towar kupić za 240-280zł, a z polskiego chowu kosztuje 290-300zł. W tej chwili płacić 300zł za 30kg musi naprawde duży optymista. Poza tym po co płacić 300 jak mozna podobnej jakości towar mieć za 270zł lub taniej?
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Sądząc po ilości wpisów kolegi gevara3 to on raczej wpis robi tylko wtedy gdy cena spada . W ciągu roku mogliśmy mieć na rynku 18 obniżek więc się zgadza . :lol:
baraki

Post autor: baraki »

Ułan z jednej strony jest stabilnośc a zdrugiej sa próby zachwiania tej stabilności tyle że mało skuteczne, lokalny zakład obnizył cenę we wtorek a w czwartek podniósł z powrotem do ok. 5,80 za dobry towar.
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

U mnie zakład do którego odstawiam 5.50 netto w tym tyg pośrednicy 4.90
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Ameryki nie odkrywam ,wiem jedno ;rynkiem żywca wieprzowego w Polsce kieruje i rządzi kilka osób liczących się w przetwórstwie mięsa itd. itp
............tak samo jest na rynku tzw ziaren wszelakiej maści .
Globalizacja i interesy wąskich ,wpływowych lobbistycznych grup kieruje rynkiem naszym i światowym.
Pracujesz to jesteś głupi , kombinujesz to jesteś biznesmen.
Głupie to ,ale prawdziwe.!!!
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Najgorsze jest to ze jak Niemcy obnizaja notowania to ZM za nimi obnizaja cenniki, a jak sytuacja sie odwraca to oni nadal obnizaja sztucznie ceny i zarabiaja na nas tydzien lud dwa podwójnie... :evil:
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Tak jest , a zanim skup odczuje podwyżki u niemca to miesiąc minie ..
Właśnie , skup 4.7 i jeszcze - 3-4 %
marylakulasinska

Post autor: marylakulasinska »

ddd pisze:Najdziwniejsze jest to że w ZM A .... powiat Kościan nie pracuje pani która zajmuje się skupem.
"Nie jednemu psu burek na imię " może podać Ci nr,tel niedowiarku. Wczorajszy mój apel zaczyna się potwierdzać,cyt ......nie oddajcie swego towaru za bezcen ,to sa spekulacje ....szanujcie się sami a będziecie szanowani.
mat

Post autor: mat »

vicia1223 pisze:Tak jest , a zanim skup odczuje podwyżki u niemca to miesiąc minie ..
Właśnie , skup 4.7 i jeszcze - 3-4 %
Najgorsze jest to ze jak Niemcy obnizaja notowania to ZM za nimi obnizaja cenniki, a jak sytuacja sie odwraca to oni nadal obnizaja sztucznie ceny i zarabiaja na nas tydzien lud dwa podwójnie... :evil:

no wlasnie i u nas jest najgorsza taka propaganda przydalaby sie u nas jakas stala cena jaka maja w danej chwili niemcy zeby nizej nie mogli zejsc bo tak to caly czas w konia beda nas robic
ddd

Post autor: ddd »

marylakulasinska pisze:
"Nie jednemu psu burek na imię " może podać Ci nr,tel niedowiarku. Wczorajszy mój apel zaczyna się potwierdzać,cyt ......nie oddajcie swego towaru za bezcen ,to sa spekulacje ....szanujcie się sami a będziecie szanowani.

Proszę podać numer telefonu.
Pozdrawiam Niedowiarek
marylakulasinska

ddd pisze:
marylakulasinska pisze:

Proszę podać numer telefonu.
Pozdrawiam Niedowiarek
Ty niedowiarku zapewne jesteś szefem tego skupu tak ? bo o godz.15,20 miałam tel.aby nie podawać nr.tel.
andrzej19570

Kobiety zawsze znajdą jakieś wytłumaczenie w każdej sytuacji :D :D :D
wojce

Post autor: wojce »

Ty niedowiarku zapewne jesteś szefem tego skupu tak ? bo o godz.15,20 miałam tel.aby nie podawać nr.tel

Znaczy się ddd szef skupu dzwonił aby nie podawać tajnego telefonu swojej podwładnej :?:
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

cos z wami , czym sie zajmujecie .Moze ktos powiedziec jakie sa propozycje ministerstwa odbudowy stad loch
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

takie jak projekt mówi czyli dalsze pogłebienie kryzysu
Stanislaw

a moze tak ma byc kraj dziki to i rozwoju mac nie byc
andrzej19570

Świnie tanieją a Wy chcecie rozwijać jeszcze by paru się załapało na jakieś pieniądze a reszta po 3 z przodu tuczniki sprzedawała.Tu trzeba się zwijać w tym kraju a nie rozwijać.Kto ma jeść to mięso jak 2 mln młodych ludzi w sile wieku wyjechało za granice?Dla tych emerytów,rencistów i bezrobotnych wystarczy tego co jest a jak braknie to sprowadzą w moment.A rząd się sam wyżywi!
Stanislaw

swinie tanieja nie dlatego ze jest ich za duzo tylko dlatego ze rzad pozwala na to paru cwaniakom.Obejzyjcie film "Czterej jezdzcy apokalipsy"Dobrze nie bedzie
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Stanislaw pisze:cos z wami , czym sie zajmujecie .Moze ktos powiedziec jakie sa propozycje ministerstwa odbudowy stad loch
Takie http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzec ... 47530.html
do tego jeszcze odpowiednia ilość tucznika i elementów i odbudowa stada loch gotowa :lol: :lol: :lol:
robert0169

Post autor: robert0169 »

te male ubojnie to sol w oku naszych tygrysow a nasze wybawienie bez nich tyrali bysmy na kontrakcie alb za granica na utrzymanie rodziny
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

Stanislaw pisze:swinie tanieja nie dlatego ze jest ich za duzo tylko dlatego ze rzad pozwala na to paru cwaniakom.Obejzyjcie film "Czterej jezdzcy apokalipsy"Dobrze nie bedzie
STRATEGIA ODBUDOWY I ROZWOJU PRODUKCJI
TRZODY CHLEWNEJ
W POLSCE DO ROKU 2030
MAJĄCA NA CELU POPRAWĘ FUNKCJONOWANIA
SEKTORA PRODUKCJI WIEPRZOWINY
Praca zbiorowa pod redakcją
Dr. inż. Tadeusza Blicharskiego
Dr inż. Anny Hammermeister
Opracowana przez zespół ekspertów:
Prof. dr hab. Stanisława Okularczyk
Prof. dr hab. h.c. Zygmunt Pejsak
Prof. dr hab. Andrzej Pisula
Prof. dr hab. h.c. Marian Różycki
Dr inż. Dariusz Lisiak
Dr inż. Marian Kapłon
Dr inż. Janusz Wojtczak
Mgr Michał Koleśnikow
Mgr Danuta Zawadzka
Pozostali autorzy:

WARSZAWA 2013
SFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW
FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO
Dr inż. Tadeusz Blicharski
Lek. wet. Ewelina Czyżewska
Lek. wet. Arkadiusz Dors
Mgr Wiesław Dzwonkowski
Dr inż. Anna Hammermeister
Mgr Maria Herwart
Mgr inż. Danuta Leśniak
Mgr inż. Andrzej Łukjańczuk
Dr inż. Stanisław Niemyjski
Dr Jan Prandota
Mgr inż. Danuta Rycombel
Dr inż. Katarzyna Skrzymowska
Dr hab. Krystyna Świetlik
Mgr inż. Agnieszka Warda
Radca prawny Piotr Włodawiec
Mgr inż. Monika Wójcik

wiemy jaki był koszt tego cuda jak sie niemylę to cos ponad 300tys
Stanislaw

muchozali jesli to prawda to nie mamy o czym rozmawiac ,za nasze pieniadze beda wsrod nas promowac hodowle swinek .Rozciagnac pieniadze na szkolenia, jakby rolnicy nie wiedzieli jak hodowac .Polecam jeszcze raz na YOU TUBE "Czterej jezdzcy apokalipsy" Pokazalem go studentce 3 roku Ekonomi nie mogla uwierzyc,przeciez nie tego jej ucza
krzywy

Post autor: krzywy »

Stanisław, kilka lat temu od gościa z UW, prof. W. Kieżuna słyszałem o czterech jeźdźcach biurokracji. To też miało sens.
0909

Post autor: 0909 »

Stanislaw pisze:muchozali jesli to prawda to nie mamy o czym rozmawiac ,za nasze pieniadze beda wsrod nas promowac hodowle swinek .Rozciagnac pieniadze na szkolenia, jakby rolnicy nie wiedzieli jak hodowac .Polecam jeszcze raz na YOU TUBE "Czterej jezdzcy apokalipsy" Pokazalem go studentce 3 roku Ekonomi nie mogla uwierzyc,przeciez nie tego jej ucza
Super film
prezes 1980

Post autor: prezes 1980 »

Witam. Jestem nie komputerowy i nie mogę sie zarejestrowac na wwwcenyrolnicze. Wyświetla mi abym wpisał kod captcha - z wyświetlonego obrazka, ale żednego obrazka tam nie widze. Prosze o podpowiedż.
Kazik

Post autor: Kazik »

Być może strona Ci się do końca nie zalogowała i brak jest tego obrazka, widzisz sam tekst. Proponuję odświeżyć stronę i poczekać aż się załaduje do końca i powinno być ok.
marylakulasinska

[quote="prezes 1980"]Witam. Jestem nie komputerowy i nie mogę sie zarejestrowac na wwwcenyrolnicze. Wyświetla mi abym wpisał kod captcha - z wyświetlonego obrazka, ale żednego obrazka tam nie widze. Prosze o podpowiedż.[/quote
Obrazek o którym mówisz to są koślawe literki i cyferki ,musisz prawidłowo je odczytać i wpisać w rubrykę Np, feFKrOZ3:
andrzej-guzik

Post autor: andrzej-guzik »

Może masz zablokowane otwieranie wyskakujących okienek w ustawieniach przegladarki
gevara3

Post autor: gevara3 »

czemu nikt nie pisze o cenach czyzby nikt nie sprzedawał w tym tygodniu , na jutro 5,20 za 40 sztuk do pośrednika.
robert0169

Post autor: robert0169 »

5,4+vat 120szt cinko jak cholera
andrzej19570

gevara3 pisze:czemu nikt nie pisze o cenach czyzby nikt nie sprzedawał w tym tygodniu , na jutro 5,20 za 40 sztuk do pośrednika.
Jak mógł ktoś sprzedawać w tym tyg jak tydzień dziś się zaczął i jest święto!!!Ja mam na piątek zapisane to wtedy na[piszę po ile poszły bo skąd mam wiedzieć teraz.Jak ceny są zmienne
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

na jutro umowione 50szt po 5,6+vat bez straczki :D
reszta pod koniec tygodnia w tych samych pieniadzach
prezes 1980

Post autor: prezes 1980 »

Dzięki wielkie. Ale i tak wymiękam z tą rejestracją. Dziś sprzedane maciory 3,8 +vat., a tuczniki bardzo słabo ale już bez obniżek - pośrednik do sokołowa.
fix

Post autor: fix »

krzywy pisze:Stanisław, kilka lat temu od gościa z UW, prof. W. Kieżuna słyszałem o czterech jeźdźcach biurokracji. To też miało sens.
czyżby to był ten profesor: http://demotywatory.pl/4235450/Powstani ... old-Kiezun
0909

5 zł plus vat skup

W Niemczech lekkie podwyzki a złoty bardzo osłab , wiec podwyzki tucznika bedą !
andrzej19570

To po co pisałeś że 3 z przodu widzisz?/Żeby denerwować ludzi??Ja na piątek 5..30 netto
mero102

Post autor: mero102 »

Wszystko wskazuje ze podwyżki wracają tylko nie wiadomo jak duże. Zakłady na siłę próbują utrzymać cenę z zeszłego tygodnia
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

0909... ale robisz ludziom wodę z mózgu. No bądźże konsekwentny, bo już co niektórzy z pałkami chcieli do Ciebie jechać, a teraz się zastanawiają, czy się z wódeczką i zakąską nie wybrać i nie wypić brudzia:D
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:5 zł plus vat skup

W Niemczech lekkie podwyzki a złoty bardzo osłab , wiec podwyzki tucznika bedą !

jakies jaja sobie robisz ? niedawno pisales ze 4.7 do 4.5 dojdzie a juz 5 zl jest ?
Stanislaw

Sluchacie nieodpowiedniego doradcy pisalem zeby sie wstrzymac i sprzedawac po 20 lis a bylaby 6 z przodu a tak pozwoliliscie zejsc zakladom do 4,5 i teraz probuja jak najdluzej przetrzymac Moje niektore maja juz okolo 150 ale jeszcze poczekam i wy tak zrobcie a cena wroci za tydzien ,nikt przed 20 grudnia nie odwazy sie zrobic obnizek.Jak bedziemy sprzedawac na biezaco to beda nam cykac po 5 10 groszy co tydzien ,Powstrzymajmy sie ze sprzedaza tydzien a wroci sie z nawiazka
0909

Kciuki były trzymane i Niemcy podnieśli cene ,
na jutro mam jeszcze leprze wiadomosci , ale to jutro napisze
Genia M jak miłość

Post autor: Genia M jak miłość »

nasz james bond 0909 jest jasnowidzem ze wie co bedzie jutro :wink:
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

12.11.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Piotr Maciejewski

Post autor: Piotr Maciejewski »

Kupię tuczniki min.150-200 szt. na przyszły tydzień najchętniej południowa Polska, Śląsk, Dolny śląsk - gotówka priv
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Agent doznał chyba jakiejś cudownej metamorfozy po długim weekendzie... aż zaczynam go lubieć :lol: :lol:
andrzej-guzik

WOJCIECH1236 pisze:Agent doznał chyba jakiejś cudownej metamorfozy po długim weekendzie... aż zaczynam go lubieć :lol: :lol:
Może był w kościele i go proboszcz święconą pociągnął.
staś76

Post autor: staś76 »

agent agentem, a na pobliskim spędzie 4,8..!
andrzej-guzik

staś76 pisze:agent agentem, a na pobliskim spędzie 4,8..!
Stasiu a jak z ilością świń które kupiono w tej cenie, jak jakiś dziad nie docenia pracy rolnika i chce się nachapać to pocałować go i się sam nauczy jak przez tydzień nic nie kupi kwestia umówienia się z innymi producentami żeby mu nie sprzedać.
staś76

Post autor: staś76 »

ja za tyle nie sprzedaje ,bo mnie nie stać(...), no ale ham zaniża cenę na lokalnym rynku, a to już udeża w moje interesy.
ja celuje w 5,4-5,5 ,ale jutro będzie wiadomo po ile sprzedam
ODPOWIEDZ