FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Wcale bym się nie zdziwił jakby ci co w niemcowni szukają byli z polski.
-
stan1069@o2.pl
Nie wiem czy przez to śledzenie co w Niemcach sami nie robicie sobie krzywdy
bo co to za wiarygodność jak przez 2 tygodnie podnoszą po 0,03 euro a następne 3 tygodnie obniżają po 7
to samo jest z ziarnem na giełdach porysują wykresy i pikuje w dół albo w górę , na wykresie wygląda bardzo dobrze albo żle a różnica w cenie taka ile wynosi wartość jednego ziarenka
i zmienia się kilka razy w tygodniu 
-
stan1069@o2.pl
Bardziej to zależy od tego gdzie ta spędówka i towarówka mieszkazeus-1 pisze:To już praktycznie jest złotówka różnicy między spędówką a towarówką
te niskie ceny na skupach są pewnie tam gdzie trzeba jechać na skup 200 kilometrów i kupić 20 sztuk w tym 19 niepełnosprawnych
towarówka też po 5,6 nie jest , bo jak za klasę e poniżej 7 to i 5,6 nie wyjdzie , w niektórych przypadkach nawet z watem
Niemcy plus 2
- WOJCIECH1236
Aby tyla...
Nigdy nie sieje fałszywej propagandy ale ostatnio od kilku rolników słyszałem ze w firmie Dontex wychodzi wybojowosc i miesnosc znacznie nizsza niż w innych zakładach z tej samej grupy tuczników... Uwazajcie na wszystkich nie dajmy się oszukiwać i dawac zarabiać krocie pośrednikom...
Nigdy nie sieje fałszywej propagandy ale ostatnio od kilku rolników słyszałem ze w firmie Dontex wychodzi wybojowosc i miesnosc znacznie nizsza niż w innych zakładach z tej samej grupy tuczników... Uwazajcie na wszystkich nie dajmy się oszukiwać i dawac zarabiać krocie pośrednikom...
1963 Miałeś racje gratuluje
A ty nam od środy dupe zawracasz ze tylko w dol
Niemcy cenę ustalają i podaje ceny na bieżąco ale pisałem wcześniej co ma być !
Proszę czytać posty do tyłu wiec wszystko idzie z godnie z zapowiedzią
to żeś odkrył ameryke że przed świętami tucznik zdrożeje-tylko gratulować.
Uważam że już nigdy nie usłyszymy z twych ust że zbliżamy się do 3 z przodu, mniej trochę honoru na przyszłość .bo jak do tej pory to twoje prognozy nie sprawdzają się.0909 pisze:Niemcy cenę ustalają i podaje ceny na bieżąco ale pisałem wcześniej co ma być !
euro rowniez w gore
3 Jest nie wykluczona z przodu i tego nikomu nie życze.
Holandia tez do góry
Holandia tez do góry
5,50 + VAT bez strączki 45 szt na poniedziałek przed chwilą ustalone zaczęło się od 5,35 i pytanie było czemu tak mało
Gwoli przypomnienia
0909 pisze:W moim rejonie nawet 330 płacili za duniczyka , co można poradzić ? jak ktos jest chory !
a dziś jest dramat ?
Szkoda tych hodowców co mają lochy bo muszą sie meczyc a ci co sprowdzili duniczyka to zycze im 3 zl cene .Tv podkreciła ze zboze bedzie po 50 zl to były informacje w żniwa a panowie ostro po warchlaki i wszyscy z ciągneli z zachodu i wszystkim teraz dorosły i cena spadła !
ile razy dacie sie nabrac jeszcze ?
Proszę sprawdzic sobie informacje historyczne agrobiznesu z lipca i sierpnia tam jest odpowiedz
Dzis niech zaczną gadac ze zboze tanieje a tucznik niech zacznie drożec to zapytajcie sie siebie co zrobicie ?
Ostatnio zmieniony piątek 22 lis 2013, 17:42 przez rafall, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali
tey koń ci do dupy nasrał0909 pisze:3 Jest nie wykluczona z przodu i tego nikomu nie życze.
Holandia tez do góry
Najniższa transakcyjna cena o jakiej słyszałem to 5zł + wat za 5szt (pośrednik zabrał od sąsiada z podwórka), jak by zawiózł parę km do ubojni to wziął by 30gr na kg więcej, ale jak to stwierdził za pare gr się nie opłaci jeździć.
To że podskoczyło o dwa centy to tylko tyle dobrze , że u nas dalej nie stanieje . jakby chciaż 10 centów to wtedy może 20 gr by podskoczyło a tak to nie ma co stron nabijać 
5.3 plus vat i ni chu chu wiecej .
5.3 plus vat i ni chu chu wiecej .
sprzedaż 21-ego. cena 6,93 pini, mięsność 58,3. w przeliczeniu na żywą ( według mojej wagi minus 2%) 5,40. Liczyłem na 5,50
Jak dają 5,30 to nauczcie się odmawiać przecież to nic złego oni tak robią a my nie możemy !!! Zadzwońcie do tych zakładów co sie zapisaliście bo każdy jest w min. dwóch zapisany i zobaczycie z kolejek na bierząco będzie odbiór !!
Holandia również +2 na wbc
przez ostatnie 2 tygodnie poszły pod nóż wszystkie przerośnięte i te spanikowane nie dorośniete teraz zaczną sie braki
Adriano przez kogo sprzedawales?
dziś miałem 2 tel. i każdy z nich zaczynał od 5,4 netto a z tymi kolejkami to tak jak piszesz niby są ,ale ich nie machłop pisze:Jak dają 5,30 to nauczcie się odmawiać przecież to nic złego oni tak robią a my nie możemy !!! Zadzwońcie do tych zakładów co sie zapisaliście bo każdy jest w min. dwóch zapisany i zobaczycie z kolejek na bierząco będzie odbiór !!
w poniedziałek pojadą, bo dałem odbiorcy czas do namysłu
Andre- pośrednicy tyle oferują czy rzeźnie?
mysle ze nie ma sie co zbytnio podniecac bo pewnie do konca roku jakos bedzie a w styczniu pewnie beda jaja a moje wlasnie na styczen niestety. nie jaja tylko swinie
pośrednik i jeden ZMzeus-1 pisze:Andre- pośrednicy tyle oferują czy rzeźnie?
Na jakich stronkach mogę śledzić ceny skupu tuczników na zachodzie?
np.kamild33 pisze:Na jakich stronkach mogę śledzić ceny skupu tuczników na zachodzie?
http://www.schweine.net/
242779016 zachęcam do dzwonienia tu , a jak mało to zapraszam tam na na odwiedziny jak mało to mogę podać więcej nr telefonów .
dzis był skup , kupili 80 szt
cene prosze dzwonic każdy może dowiedziec sie
ciacho, zeus - sprzedałem przez pośrednika. cena wyjściowa 6,90 wbc
A jaka wybojowość Ci wyszła bo podobno różnie z tym bywa?
wybicie 76,6% wagi mojej brutto (~78,6%wagi netto, w moich stronach brutto - 2%= netto). wybicie słabe, ale długo ponoć jechały. do tej pory miałem wybicia o 0,5% do 1,5% lepsze
-
zenekzkition
wiem ze nie ten temat ale tylko tu otrzymam szybką odpowiedz co oznacza status zdrowotny Blå SPF + Myc + AP12 + V chodzi mi o te +V
-
stan1069@o2.pl
v tzn. że umieją fruwać
witam. Sprzedam auto Duńczyka w wadze 125 kg tel. 517413854
- Muchozolali
amerykanski prrszenekzkition pisze:wiem ze nie ten temat ale tylko tu otrzymam szybką odpowiedz co oznacza status zdrowotny Blå SPF + Myc + AP12 + V chodzi mi o te +V
cena z czwartku za 24 szt. przerośniętych, średnia waga 141,2 5,5 +vat -1%
zakład ten co zwykle
zakład ten co zwykle
- Muchozolali
Województwo łudzkie.0909 pisze:242779016 zachęcam do dzwonienia tu , a jak mało to zapraszam tam na na odwiedziny jak mało to mogę podać więcej nr telefonów .
Powiat łowicki.
Gmina Kiernozia.
Miejscowość Czerniew.
Teren działania 0909 znany.
to po ile agent tam kupowal ?nemezis pisze:Województwo łudzkie.0909 pisze:242779016 zachęcam do dzwonienia tu , a jak mało to zapraszam tam na na odwiedziny jak mało to mogę podać więcej nr telefonów .
Powiat łowicki.
Gmina Kiernozia.
Miejscowość Czerniew.
Teren działania 0909 znany.
Akurat to po ile tam płaci to mnie nie interesi.-mysle ze po tyle ile pisał. Bardziej mnie zainteresowało ze mozna bezproblemowo wyśledzić dokąd wedrują te wyłudzone ogony.
co tam słychać na Piotrkowie daleko do 7 netto ??? 
-
kędzierzawy
na piotrkowie kto bardziej nerwowy po 5 netto oddawał w tym tygodniu
Mógłby kolega podrzucić na pw jak można wyśledzić dokąd pojechały świnie.nemezis pisze:Akurat to po ile tam płaci to mnie nie interesi.-mysle ze po tyle ile pisał. Bardziej mnie zainteresowało ze mozna bezproblemowo wyśledzić dokąd wedrują te wyłudzone ogony.
ale i 5.5 tez bylo w kilku transakcjachkędzierzawy pisze:na piotrkowie kto bardziej nerwowy po 5 netto oddawał w tym tygodniu
-
kędzierzawy
zgadza się 1963
najśmieszniejsze jest to że z piątke sprzedają ci co krzyczeli 7 netto kiedy świnie były po 6 z kawałkiem
najśmieszniejsze jest to że z piątke sprzedają ci co krzyczeli 7 netto kiedy świnie były po 6 z kawałkiem
321 legalnie to mozesz sie dowiedziec w agencji idąc po numerze stada- słupnika-ubojni.
-
stan1069@o2.pl
09 podał nr. telefonu po to żeby nie być gołosłownym , a Wy zabawiacie się w agentów
trochę dziwne że nikt nie chce podać nr telefonu gdzie płacą najwięcej , tłumacząc to wyschnięciem żródełka

pod koniec nadchodzącego tygodnia, ewentualnie na początku kolejnego będzie trochę konkretnego towaru do sprzedania, zainteresowanych proszę na priv.