FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Chcecie wiedzieć kiedy będzie dno cenowe? Powiem wam kiedy będę sprzedawał, dwa, trzy dni później zaczną się podwyżki
Z 25.11 6,65 netto za E do mojej kieszeni, 5,196 netto w przeliczeniu na wagę żywą przy odbiorze
Z 25.11 6,65 netto za E do mojej kieszeni, 5,196 netto w przeliczeniu na wagę żywą przy odbiorze
Co zrobisz,raz górka raz dołek. Znajomy teraz sprzedał naście sztuk po 4,9 i jeszcze go obniżkami straszyli.
sprzedam 120szt PIC waga około 120kg zapraszam zainteresowanych
- WOJCIECH1236
7,2 za E albo 5,6 netto na zywa jest osiągalne na przyszły tydzien
Ja dopiero na 12 grudnia jestem ugadany albo wygrał albo przegrał 
-
kędzierzawy
raczej wygrał 
-
robert0169
raczej zapisany 5,4+vat na jutro
Na Ukrainie znowu rewolucja, ciekawy jaki kolor tym razem?Czas przygotować się na embargo na mięso do Rosji.Za "pomarańczową "embarowali" nas z pięć lat.
- mytotoksyna1
..akurat , tu się z TOBĄ nie zgodzę , bo wiadomo ZSRR potrzebuje żarcia jak na pustynii wody jeden z drugim .
..tylko spokój !!
świnia to zwierz polityczny ,czyż NIE!!
..tylko spokój !!
świnia to zwierz polityczny ,czyż NIE!!
W 2005 roku to nie potrzebowali?:) Dla Ruskich wszystko jest polityką, a potrzeby konsumentów się nie liczą.
Kaczor pojechał za nasze pieniądze dali mu mikrofon i powiedział Europa was potrzebuje !!! Kur.a ile nas kosztowało te kilka zdań barana ! Niech jedzie ale prywatnie !!! Mały sku.wiel !
A Protasiewicz za czyje pieniądze pojechał???
Jeszcze chyba chłopie z pańszczyzny ciebie nie uwolnili i tak wypisujesz te bzdury.chłop pisze:Kaczor pojechał za nasze pieniądze dali mu mikrofon i powiedział Europa was potrzebuje !!! Kur.a ile nas kosztowało te kilka zdań barana ! Niech jedzie ale prywatnie !!! Mały sku.wiel !
No i co tam pomoże tyle że Ruskie patrzą i zaraz wieprzowinka będzie z polski przyblokowana bo jak Kaczyńskiego walczyły ze wschodem to jak było już nie pamiętacie !!! Unia chce Ukrainy to niech przedstawiciele UNII jeżdżą !
nie wiecie może, po ile są świnie na Ukrainie?
Na białorusi 3 dolary żywiec
Przedstawiciele Uni się w to nie mieszają bo mają łeb na karku ,wysyłają naszych przygłupów bojowników o wolność by walczyli o demokracje na wschodzie ,nam wprowadzą embargo ,a wtedy inne kraję ue będą wozić mięsko na wschód przez nasz kraj tranzytem ,u nas na terenie 10 groszy do górychłop pisze:No i co tam pomoże tyle że Ruskie patrzą i zaraz wieprzowinka będzie z polski przyblokowana bo jak Kaczyńskiego walczyły ze wschodem to jak było już nie pamiętacie !!! Unia chce Ukrainy to niech przedstawiciele UNII jeżdżą !
skup 5.10 plus vat
Dokładnie tak jak piszesz przypomnijcie sobie chociażby ostatnią pomaranczową rewolucje na ukrainie w podziękowaniu dostaliśmy embargo a zachód towar pchał . Także życzę powodzenia tym co z motyką na słońce idą, polityka jest jak ta pani spod latarni nic za darmowojce pisze:Przedstawiciele Uni się w to nie mieszają bo mają łeb na karku ,wysyłają naszych przygłupów bojowników o wolność by walczyli o demokracje na wschodzie ,nam wprowadzą embargo ,a wtedy inne kraję ue będą wozić mięsko na wschód przez nasz kraj tranzytem ,u nas na terenie 10 groszy do górychłop pisze:No i co tam pomoże tyle że Ruskie patrzą i zaraz wieprzowinka będzie z polski przyblokowana bo jak Kaczyńskiego walczyły ze wschodem to jak było już nie pamiętacie !!! Unia chce Ukrainy to niech przedstawiciele UNII jeżdżą !
Ja też życzę powodzenia tym co rządzącym do tyłka włażą ,tylko niech się wazeliną posmarują bo im krzywdę robią.andre pisze:Dokładnie tak jak piszesz przypomnijcie sobie chociażby ostatnią pomaranczową rewolucje na ukrainie w podziękowaniu dostaliśmy embargo a zachód towar pchał . Także życzę powodzenia tym co z motyką na słońce idą, polityka jest jak ta pani spod latarni nic za darmowojce pisze:Przedstawiciele Uni się w to nie mieszają bo mają łeb na karku ,wysyłają naszych przygłupów bojowników o wolność by walczyli o demokracje na wschodzie ,nam wprowadzą embargo ,a wtedy inne kraję ue będą wozić mięsko na wschód przez nasz kraj tranzytem ,u nas na terenie 10 groszy do górychłop pisze:No i co tam pomoże tyle że Ruskie patrzą i zaraz wieprzowinka będzie z polski przyblokowana bo jak Kaczyńskiego walczyły ze wschodem to jak było już nie pamiętacie !!! Unia chce Ukrainy to niech przedstawiciele UNII jeżdżą !
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
02.12.2013 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
zobaczcie u agenta podskoczylo juz z 4.5 na 51 to jest wzrost o 60 gr co sie dizeje a w agrobiznesie mowili ze cenniki 10-15 gr podniesli0909 pisze:skup 5.10 plus vat
To nie koniec podwyżek !
09 niczym Marucha , stale tylko w górę i w górę . Morze jeszcze bajki o Ickach zacznie wypisywać . 
-
stan1069@o2.pl
Mat Ty udajesz głupiego czy nie udajesz ?????????mat pisze:zobaczcie u agenta podskoczylo juz z 4.5 na 51 to jest wzrost o 60 gr co sie dizeje a w agrobiznesie mowili ze cenniki 10-15 gr podniesli0909 pisze:skup 5.10 plus vat
stan1069@o2.pl pisze:Mat Ty udajesz głupiego czy nie udajesz ?????????mat pisze:zobaczcie u agenta podskoczylo juz z 4.5 na 51 to jest wzrost o 60 gr co sie dizeje a w agrobiznesie mowili ze cenniki 10-15 gr podniesli0909 pisze:skup 5.10 plus vat
stan ty udajesz takiego madrego czy jestes madry ????????/
Dołączam się do pytania kolegi Mat.
Wielka zagadka naszego forum
Wielka zagadka naszego forum
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
02.12.2013 Ceny skupu tuczników i macior, artykuł:
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
stan ty udajesz takiego madrego czy jestes madry ????????/

Gdzie są te podwyżki bo ja ich nie widzę. Pośrednik 4,8 a zakład 6.6-6,7 za E czyli bez zmian mam towar i nie wiem czy czekać warto
Woj.Pomorskie Dokladnie Powiat Starogardzki cena 5.40 netto 19 sztuk
moim zdaniem sie dogadali i niby po co podnosic jak z zagranicy jest taniej
wg mnie to będą musieli w końcu zauważyć podwyżki chcąc kupić większe ilości żywca
Te zakłady które mają większe zamówienia lekko podnoszą ale są takie które nie mają zamówień i mówią że chyba zostaną z towarem na święta
-
robert0169
http://youtu.be/EtKuPELeoJQ TO JEST PRZYJACIEL
ja miałem dziś telefon z propozycją 5,6 netto za żywą za całe auto. Ale niestety dopiero jestem w połowie cyklu i na sprzedaż bede miał w połowie stycznia, a chętnie bym po takiej cenie sprzedał za 1,5 miesiąca, choć myśle że do świąt bedzie już tylko w góre, więc później troche zajmie nim cena spadnie, czyli moze 5,6 na 15 stycznia jest możliwe ? 
jak przyjdzie styczeń nie bedzie prawie wcale tuczników z cyklu otwartego prawie wszyscy tak kombinowali od żniw żeby tylko nie mieć tucznika na styczeń ja obstawiam że cena nie spadnie a nawet może rosnąć w styczniu
też uważam, że świń w styczniu będzie mało, ale cena... Hmm... Będzie taka, na jaką zachód pozwoli...
tu sie za duzo nie pokombinuje bo gdzies te swinki i tak beda rosly
Warchlaki są w produkcji ciągłej Dania nie produkuje tyle ile Polska odbiera więc to co nie weszło do nas tuczy inny kraj i jak braknie żywca przywiozą mięsko Smutne ale prawdziwe !!! Oby przywozili jak naj mniej !
- zzetor11441
U nas Ci co mają dużo świń to nie podnieśli, a Ci co mało to troche poszło do góry.
jak zamiast do polski warchlak trafi do niemca to wielkiej różnicy w podaży może nie będzie bo i tak przyjedzie do nas ale jak zostanie wywieziony do hiszpani to juz inna bajka
-
stan1069@o2.pl
Istnieje jeszcze taka możliwość że urośnie na styczeń poza granicą a przyjedzie nieboszczyk w wakacjechłop pisze:Warchlaki są w produkcji ciągłej Dania nie produkuje tyle ile Polska odbiera więc to co nie weszło do nas tuczy inny kraj i jak braknie żywca przywiozą mięsko Smutne ale prawdziwe !!! Oby przywozili jak naj mniej !
5.10 skupy 20gr podwyzka
-
andrzej-guzik
Wczoraj 6,90 netto za E
Niemcy ani jednej oferty nie wystawili na jutro do sprzedaży ,a zawsze we wtorek było ich z 7 czyżby ostre podwyżki przed nami Tucznika ?
może w prezencie na Mikołaja trzoda po 6zł ? 
ja jestem za! 
Ja bym z tego powodu też nie płakał.
To sobie zobacz oczami wyobraźni, przychodzi 0909 w stroju św. Mikołaja i mówi, dziś mikołajki, daję po 6 zł za tucznika, ty mówisz to ja daję 100 tuczników, a on, oto twoje 600zł za te tuczniki, na Mikołaja