FORUM
CENY TRZODY
-
turbogrocho49
Re: CENY TRZODY
jak tam internetowa?
- WOJCIECH1236
Ja to już o jakims 5,5 netto słyszałem... 
- WOJCIECH1236
internetowa rusza o 14.00turbogrocho49 pisze:jak tam internetowa?
Dajcie znac jak tam na internetowej
Niemcy ostro jadą !
Tylko podwyżki będą
Tylko podwyżki będą
Ostatnio zmieniony środa 29 sty 2014, 15:10 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
na internetowej na razie max 1,75 także sympatycznie:)
zapomniałem 6... 1,675
internetowa fajnie tylko co z tego jak nasze ZM nie patrzą w tą stronę, tylko wypatrują obniżek a na podwyżki nie zwracają uwagi
4.90 plus vat za skupowe to rosądna mysle cena a ferma dzis 5.20 plus vat a bedzie wyżej !
internetowa szaleje 1,680 [ 6 Gebote ]
internetowa szaleje 1,680 [ 6 Gebote ]
Ostatnio zmieniony środa 29 sty 2014, 15:24 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie jebią zakłady tych co do 20 szt sprzedają ze głowa boli... 6.0 gora 6.1 za E za takie ilości ja dziś 36 szt po 6.3 a jak podajecie cała solówke na dziś?
0909 pisze:Niemcy ostro jadą !
Tylko podwyżki będą
juz tak nie przechwalaj ciagle gadasz codzienne ze podwyzki a u nas malo co idzie
Za mniejsza ilości to mam 10gr mniej niż za pełna solówkę.
1,68 x 4,30 = 7,22pln wbc czyli żywiec 5,60 tyle trzeba wolac na dziś
A skąd wziąłeś 4,30 ???baraki pisze:Za mniejsza ilości to mam 10gr mniej niż za pełna solówkę.
Kurs euro
luk85 pisze:A skąd wziąłeś 4,30 ???baraki pisze:Za mniejsza ilości to mam 10gr mniej niż za pełna solówkę.
luk85 pisze:baraki pisze: baraki gdybys pracowal w jakiejs firmie to juz by cie dawno zamkneli za kreatywna ksiegowosc .jest 1.67 a kurs euro 4.22
to wiem tylko gdzie jest taki 4,30ziutek pisze:Kurs euro
w ustrzykach gornych jak wymieniasz 2 euroluk85 pisze:to wiem tylko gdzie jest taki 4,30ziutek pisze:Kurs euro
kurs euro NBP 4,2155 PLN
http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html
a wołać to sobie można, jeśli ZM nie potrzebują żywca na gwałt to albo po tyle albo możesz pan nie sprzedawać takie są realia
http://www.nbp.pl/kursy/kursya.html
a wołać to sobie można, jeśli ZM nie potrzebują żywca na gwałt to albo po tyle albo możesz pan nie sprzedawać takie są realia
Cóż może i głupi jestem ale nie wiem gdzie można po te 4,22 wymienić, jak wiecie to dajcie namiary. Bo spready w bankach to aktualnie 5-6% dla euro, co jak by nie liczył od średniego nbp 4,30 z hakiem daje.1963 pisze:luk85 pisze:A skąd wziąłeś 4,30 ???baraki pisze:Za mniejsza ilości to mam 10gr mniej niż za pełna solówkę.
1,68 x 4,30 = 7,22pln wbc czyli żywiec 5,60 tyle trzeba wolac na dziśluk85 pisze:baraki pisze: baraki gdybys pracowal w jakiejs firmie to juz by cie dawno zamkneli za kreatywna ksiegowosc .jest 1.67 a kurs euro 4.22
-
andrzej19570
Jeden bajkopisarz już przestał tu się produkować to drugi zaczął.
Średni kurs na godz 16 to 4,21Waluta Jednostka Dewizy Pieniądze Kurs średni
Skup Sprzedaż Skup Sprzedaż
EUR 1 4,104700 4,302400 4,075600 4,332100 4,215500
NIECH SIE DZIEJE WOLA BOGA
Ruski zamknely się na cala Unie
Ruski zamknely się na cala Unie
- WOJCIECH1236
To teraz będą głód cierpieli 
Monika tą informację skąd masz?
mowili cos o ruskach w agrobiznesie
Pablo80 pisze:Monika tą informację skąd masz?
nieważne skad ale potwierdzone
potwierdzam, koniec wysyłek mięsa z unii. Świnie dla wielu zakładów nie są już potrzebne
Tylko że Niemcy i inni nasi bracia sprytni z Zachodu wwiozą mięso do Rosji "pozastodolu" ... Ale za to my mamy wspaniałych polityków, którzy biją się o przyłączenie Ukrainy do Unii. I z tego trzeba się cieszyć i być dumnym. Może dzięki temu w przyszłości już więcej naszym rodakom na wschodzie nie będą podcinać gardeł z wdzięczności...
Rzekomo boja sie asf, troche pokreca nosem zbadaja kilka dzikow i wszystko wroci donormy, nieraz sie wypinali...
jakie macie doświadczenia z firmą Dontex?? Dostałem ofertę na dziś 6.7 E jak z płatnościami??jak wybojowość i mięsność??Bo Pini nie ma chyba nie nawali....
dokładnie ale zakłady mają kolejny powód żeby u nas cen nie podnosić za szybko....baraki pisze:Rzekomo boja sie asf, troche pokreca nosem zbadaja kilka dzikow i wszystko wroci donormy, nieraz sie wypinali...
Peron pisze:Tylko że Niemcy i inni nasi bracia sprytni z Zachodu wwiozą mięso do Rosji "pozastodolu" ... Ale za to my mamy wspaniałych polityków, którzy biją się o przyłączenie Ukrainy do Unii. I z tego trzeba się cieszyć i być dumnym. Może dzięki temu w przyszłości już więcej naszym rodakom na wschodzie nie będą podcinać gardeł z wdzięczności...
tylko, ze do tej pory zamykali się na niektóre kraje ale nie na cala Unie
A od kiedy ten zakaz obowiązuje?
głupie koszałki opałki i tak muszą kupować z uni chyba że bedą śnieg jeśc
od 15 dzisiajzeus-1 pisze:A od kiedy ten zakaz obowiązuje?
no to pewnie tylko o obniżkach przez następny tydzień będziemy pisali
obys nie miał racji..... jednak....arek pisze:no to pewnie tylko o obniżkach przez następny tydzień będziemy pisali
Agencja BNS, w oparciu na informację rosyjskiej służby weterynaryjnej Rosseolchoznadzor, poinformowała, że na granicznym punkcie kontrolnym w Smoleńsku we środę zatrzymano 20 ciężarówek z ładunkiem wieprzowiny. Ciężarówki pochodzą z różnych krajów Unii Europejskiej, jednak dokumenty na przewożony przez nich ładunek wydane były na Litwie. Ładunek zostanie zwrócony do państw Unii Europejskiej.
Ja znalazłem takie info. Znaczyłoby to że embarga nie ma tylko cofneli towar który jechał przez litwe.
Ja znalazłem takie info. Znaczyłoby to że embarga nie ma tylko cofneli towar który jechał przez litwe.
Pablo80 pisze:Agencja BNS, w oparciu na informację rosyjskiej służby weterynaryjnej Rosseolchoznadzor, poinformowała, że na granicznym punkcie kontrolnym w Smoleńsku we środę zatrzymano 20 ciężarówek z ładunkiem wieprzowiny. Ciężarówki pochodzą z różnych krajów Unii Europejskiej, jednak dokumenty na przewożony przez nich ładunek wydane były na Litwie. Ładunek zostanie zwrócony do państw Unii Europejskiej.
wszystko jest cofane, żadne auto nie wjedzie do federacji
no to zapraszamy do Polski my przecież jesteśmy bardzo gościnni i wtykamy nos w nie swoje sprawy i giniemy nie za nasza wolność

Monika tez chciałbym nie mieć racji ale to będzie dobry pretekst już jutro się okaże
Nie po to Putin obniżył cenę gazu dla Ukrainy i dał im duży kredyt żeby UNIA się wpierniczała a teraz chce całej Unii pokazać co ich czeka jak im się Ukrainy zachce w swoje sidła wciągnąć. Putin to stary lis i nie da sobie granic Unią obstawić żeby się od kogoś uzależniać a mięso ściągnie sobie z Brazylii i innych krajów przepłaci a ściągnie żeby pokazać na co go stać !!!
a my bedziemy odbudowywac stado ,bo normalnie to nam brakuje na samozaopatrzenie i do ruska to chyba nie nasze jada i oni dobrze o tym wiedza
taaaak tyle że zachód wepchnie swój towar do nas i będzie go aż za dużo bo w naszym kraju nikt się takimi sprawami nie interesuje....ponawiam pytanie co z tym Dontexem?!Stanislaw pisze:a my bedziemy odbudowywac stado ,bo normalnie to nam brakuje na samozaopatrzenie i do ruska to chyba nie nasze jada i oni dobrze o tym wiedza
Drodzy Panstwo,
Tylko was poinformowałam, tak samo jak p dobrych sprawach tak samo o złych>>>
już pare lat ty z wami jestem
Tylko was poinformowałam, tak samo jak p dobrych sprawach tak samo o złych>>>
już pare lat ty z wami jestem
jak się Ci nasi politycy nie opamiętają z tą ukrainą to wirusa będa miały niedługo kurczaki ,jabłka i co tam jeszcze rosja kupuje od ue
najlepiej w ogóle sie nie wypowiadać tylko putina po dupie lizać a jemu zawsze i tak źle bedzie
Dbac o swoje chociaz tak jak Putin i nie miec m u za zle ze broni swojego bo tak powinno byc i u nas , a jak jest kazdy widzi. Masz zlego sasiada to nie musisz z nim wspolpracowac ale zyc z nim musisz
konkretne i sluszne myslenie stanislawStanislaw pisze:Dbac o swoje chociaz tak jak Putin i nie miec m u za zle ze broni swojego bo tak powinno byc i u nas , a jak jest kazdy widzi. Masz zlego sasiada to nie musisz z nim wspolpracowac ale zyc z nim musisz
badzmy czujni...
to tak samo wasz interes jak i mój
zrozumcie w końcu, ze nie jestem przeciwko wam ale z wami
to tak samo wasz interes jak i mój
zrozumcie w końcu, ze nie jestem przeciwko wam ale z wami