FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Ludzie jak ja was czytam to mi ręce opadają,
mam wrażenie że wy tego embarga chcecie zamiast wyższych cen na tucznika.
żżenada
napiszcie lepiej po ile sprzedajecie
u mnie 5,45 netto osiągalne
mam wrażenie że wy tego embarga chcecie zamiast wyższych cen na tucznika.
żżenada
napiszcie lepiej po ile sprzedajecie
u mnie 5,45 netto osiągalne
Spokojnie! Rosja i europa jest ze soba mocno powiązana gospodarczo a każdy kij ma dwa końce. Wcześniej czy później politycy musza się dogadac i współpracowac dalej.
baraki nie znasz histori a bez tego nie masz swiadomosci gdzie zyjesz a czas jest pojeciem WZGLEDNYM Rosja to czas rozbiorow Polski 1920 1945 ,czy jestescie slepi i glupi a zwlaszcza urodzeni po 1975 Do czasu gdy tego nie zrozumiemy beda nas wszyscy sasiedzi w dupe kopac a niektorzy z nas beda sie przy tym usmiechac i podskakiwac z bulu
Oj baraki baraki...czy Ty naprawdę jesteś taki naiwny, czy tylko takiego udajesz?baraki pisze:Spokojnie! Rosja i europa jest ze soba mocno powiązana gospodarczo a każdy kij ma dwa końce. Wcześniej czy później politycy musza się dogadac i współpracowac dalej.
Przecież co bystrzejszy, doskonale wie, że tu nie o pomór chodzi a o politykę. Putin doskonale wie(ja również) , że ta cała Unia wypnie się na nas
byle obronić własne interesy. Przykładem i dowodem na to, jest ograniczenie(jak to ładnie brzmi) obrotu zwierząt między Litwą w której wykryto
pomór, a pozostałymi państwami Unii. Jeśli wirus zostanie wykryty u nas(co pewnie niebawem nastąpi), polityka pozostałych państw Unii wobec nas będzie taka sama - Niemiec i inni zrobią wszystko byleby chronić swoje interesy. Putinowi o to właśnie chodzi - pokaże byłym republikom i znienawidzonym (wcale mnie to nie dziwi) polaczkom gdzie ich miejsce.
edit;
niniejszym '' program odbudowy pogłowia tch w Polsce'' uważam za...otwarty.
Ostatnio zmieniony czwartek 30 sty 2014, 21:16 przez bezbarwny, łącznie zmieniany 1 raz.
Ile można wyciągnąć z pośredników piniego na jutro?
-
Genia M jak miłość
jak myślicie jak zareaguje jutro niemiec 
Moja opinia, prywatna, prosze mnie nie chwytac za slowo, sama zapodalam ten temat tu,
wiec wg mnie jutro może być 0 m(ewentualnie maly -),
ale im dluzej będzie blokada tym gorzej będzie, za tydzień jeśli nic się nie zmieni będzie minus na bank (miejmy nadzieje, ze nie jutro)
To tylko moja opinia i nie ma związku z firma, w której pracuje.
wiec wg mnie jutro może być 0 m(ewentualnie maly -),
ale im dluzej będzie blokada tym gorzej będzie, za tydzień jeśli nic się nie zmieni będzie minus na bank (miejmy nadzieje, ze nie jutro)
To tylko moja opinia i nie ma związku z firma, w której pracuje.
program odbudowy uwazam za zamkniety otwieram program na przetrwanie
-
Genia M jak miłość
przed rozpoczeciem igrzysk w sRoczi bedzie wyjasnione bo kto ich tam nakarmi,a no ma byc pieknie i bratersko 
Mam do zaoferowania 220szt tuczników w wadze ok 115-120 kg
Zainteresowanych kupnem proszę o kontakt na priv
Zainteresowanych kupnem proszę o kontakt na priv
gienia ty nic nie kumasz tam zarcia jest juz dosyc a Putin to sie w ciciubabke bawi. On wie co robi i to nie sa strachy na lachy. Chcialbym aby tak bylo ale nie mam zludzen mam tez na sprzedaz i licze ze nie potanieja lecz i tu nie mam zludzen ,Bedzie cholernie ciezko i pcieszam sie ze sa moje bez kredytu
Ostatnio zmieniony czwartek 30 sty 2014, 21:41 przez Stanislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Baraki już punkty w indeksie policzył aby mieć pewność że się załapie , tylko jak się załapie to i ten jego "rozszerzony " kalkulator nic tu nie pomorze .Jako pierwszy pójdzie pod młotek a ja ze swoim liczydełkiem podjadę na licytacje
mietek jakie to polskie "a niech mu wszystkie zdechna"
-
Genia M jak miłość
oj Stasiu kumam kumam to jest gra o dużą stawke trzeba było walnąć pieścią w stól i pokazac że wschodu nie oddamy
teraz to dopiera UE strategie opracowuje ANGELA z WŁADKIEM sie dogada
ale Tusk pojechal do Brukseli a frau mowisz ze jest gdzies indziej?
Nic podobnego . Ja tylko wyznaję zasadę że więcej się łyżeczką człowiek naje niż całą chochlą .
Moim zdaniem jeśli się embargo z prognozami nałoży , krach cenowy morze być błyskawiczni i długotrwały . http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... ja-wichury
Moim zdaniem jeśli się embargo z prognozami nałoży , krach cenowy morze być błyskawiczni i długotrwały . http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11 ... ja-wichury
Spakojna, nie dalej jak za dwa tygodnie zakaz zostanie odwieszony, no może poza Litwą, do momentu aż nie wykryją wirusa w pierwszym gospodarstwie/fermie, i modlić się, żeby nie wykryli. Ci co mieszkają we wschodnich województwach, płoszyć te dziki, niech do nas nie przyłażą 
- Muchozolali
zrozumcie jedno żeby rosja gazu i ropy nie sprzedawała to
już by jej dawano nie było
putin i putin niedługo sie skonczy
bo ludzie maja też dość
tam sie wszystko sypie
a co dopiero inwestycje
które bez dotacji panstwa
wogóle nie funkcjonują
już by jej dawano nie było
putin i putin niedługo sie skonczy
bo ludzie maja też dość
tam sie wszystko sypie
a co dopiero inwestycje
które bez dotacji panstwa
wogóle nie funkcjonują
unii nie bedzie a rosja bedzie
Mietek, wy tak się tam wszyscy żrecie w ramach tego Sipitichimietko75 pisze:Baraki już punkty w indeksie policzył aby mieć pewność że się załapie , tylko jak się załapie to i ten jego "rozszerzony " kalkulator nic tu nie pomorze .Jako pierwszy pójdzie pod młotek a ja ze swoim liczydełkiem podjadę na licytacje
Tak to jest , jak się jeden wywyższa a drugi ma niewyparzony jęzor . 
Warunki pogodowe kiepskie ,a świni bardzo dużo już panika ruszyła wszyscy po komunikacie rosyjskim ruszyli do sprzedaży pewnie obniżki zaraz będą
to nie obniżyli jeszcze dzisiaj przed skupem? Kurcze... Jakie to niepolskie...
Putin odwazyl sie przed olimpiada to tak szybko nie zmieni zdania a jak juz to najpierw wezmie od Niemca a na koncu od Polski. Cena bedzie znana dopiero w poniedzialek , narazie wszyscy sa w szoku
0909 pisze:Warunki pogodowe kiepskie ,a świni bardzo dużo już panika ruszyła wszyscy po komunikacie rosyjskim ruszyli do sprzedaży pewnie obniżki zaraz będą
Tytuł: Re: CENY TRZODY
: pt sty 24,
4.80 plus vat skup tucznika zerooooo
jeszcze pare dni temu mowiles cos innego nagle z kapelusza tyle swin wyskoczylo hahhahahhahaaa
Bo 009 to taki cwaniak spekulant ,jakich tysiące w Polsce tylko czekają na takie informacje o jakimś embargo by zbić cenę , a Putin sobie zapasu pewnie narobił w magazynach teraz cwaniakuje zobaczymy jak wszystko zeżrą co zrobi 
Mat TY Jestes chory chyba !!!
to co pisałem to tak było , ale nie było żadnego wstrzymania do rosji. Dzis ludzie pozbywają sie świni bo kazdy obawia sie restrykcji , ktore mogą obniżyc cene nawet Monika juz tez wspomniala .
Ty walnij sie w glowe bo cos masz z nią nie tak . wszyscy juz pisza i kazdy sie obawia . a ty z kosmosu chyba wyskoczyłes . Bez odpowiedzi na twoją sugestie !
to co pisałem to tak było , ale nie było żadnego wstrzymania do rosji. Dzis ludzie pozbywają sie świni bo kazdy obawia sie restrykcji , ktore mogą obniżyc cene nawet Monika juz tez wspomniala .
Ty walnij sie w glowe bo cos masz z nią nie tak . wszyscy juz pisza i kazdy sie obawia . a ty z kosmosu chyba wyskoczyłes . Bez odpowiedzi na twoją sugestie !
Wszyscy są w szoku, bo nie moga uwierzyć, jaki im prezent Rosjanie zrobili. Nabiją teraz magazyny po promocyjnej cenie, a jak się wszystko wyjaśni, to się TIRy będą z drogi spychać, tak będą jechać do Rosji z mięsem. Nie ma to jak się dorabiać na garbie rolnika...
Mowisz świń dużo a na skupie zero to chyba cos nie tak z toba
Kilka dni wstecz świni było zero na skupach ------ Dziś jest juz odwrotnie , Prosze nie łapac mnie za słówka tylko dobrze czytać
Mów rzetelne informacje a nie to co bylo kilka dni temu mało kogo to interesuje
09 mow prawde optymistyczna to uratujesz glowe
Marucha, Marucha zgłoś się! Słuchamy Twojej wypowiedzi. Dodaj nam otuchy.
0909 jest wśród handlarzy tucznikami tym kim handlarz Mirek wśród handlarzy samochodowych :p
A kto jest Mirkiem wśród dostawców prosiąt?
Panie, zdrowiutkie, czyste, z jednego kolczyka, ale z dwóch punktów załadunku, bo były na odchowalniach, szczepione na myko, cirko, kierowcy mówili, że naprawdę piękny i równy towar, tak więc będzie pan zadowolony. Samochód dwa dni stał na kwarantannie, bo taki reżim sanitarny, więc wszystko będzie w porządku. Kierowcy jak wyjechali, to dzownili, że Duńczyk płakał jak sprzedawał i do granicy ich odprowadzał. Cena 315 jest naprawdę dobra, będzie pan zadowolony:D
-
kędzierzawy
ze śmiechu płakał
ten dun 
Panie, 5 zł jakie oferuje na dziś za tucznika to jak Niebo i Ziemia. Nikt Panu wiecej nie da, a jak dadzą to potem nie zapłacą. To pewne jak amen w pacierzu. Gratis dorzucam termin płatności extra specjalnie dla Pana -28 dni 
Płakał ze szczęścia jakie go spotkało , a odprowadzał do granicy co by sie kierowca nie rozmyslił i nie zażądał tego oryginalnego świadectwa. Peron czyżby kierowcy taki kit ci wciskali jak brałes te mercedesy????
ktoś wie jak dzisiaj niemiec ?
Panowie prawda leży gdzieś pośrodku, a puki co ZM mają kolejny powód do ujeb... cen czyli nas, to jest polityka i Putin pogroził paluszkiem UE za wpierdalan... się w sprawy Ukrainy, myślę że za chwilę kolej na mleko, a później na drób.
Coś mi sie wydaje że dobrze że opierdoli... te 112 warchlaczków, te co mam przy maciorach chyba podzielą los swoich starszych braci
byle klient się znalazł z odpowiednią gotóweczką 
A płacący po 315 za duna niech się zastanowią.
A apropo duna mam kolegę co jeździ po warchlaki do Danii w dużej miejscowej firmie i mówił że nigdy nie odbierają bezpośrednio z gospodarstwa, więc ten jeden kolczyk to lipa bo nieraz na tym składzie jest kilkanaście tysięcy warchlaków.
Coś mi sie wydaje że dobrze że opierdoli... te 112 warchlaczków, te co mam przy maciorach chyba podzielą los swoich starszych braci
A płacący po 315 za duna niech się zastanowią.
A apropo duna mam kolegę co jeździ po warchlaki do Danii w dużej miejscowej firmie i mówił że nigdy nie odbierają bezpośrednio z gospodarstwa, więc ten jeden kolczyk to lipa bo nieraz na tym składzie jest kilkanaście tysięcy warchlaków.
Bo tam tak samo są pośrednicy jak u nas ,skład zbiera warchlaki z kilku gospodarstw bije jeden kolczyk pisze papiery takie jakie sobie klient życzy z Polski 
- zzetor11441
Niemcy tak samo jak tydzień temu.
Na poniedziałek bez zmian cena
To co wy myślicie że warchlaki bezpośrednio z chlewni od Holendra czy Duńczyka czy Niemca ładują i do Polski bezpośrednio do twojej chlewni przyjeżdżają a gdzie kwarantanna i td... z tego co ja wiem to tak to się to nie dzieje
- Muchozolali
normalnie ręce opadają
piszecie takie cuda
co jest w dk nl czy d
ludzie spójście na nasze podwórko
dzis tucznik jutro rano prosiak
i kto sie pyta o dezynfekcjie
była była i prosiak jedzie
piszecie takie cuda
co jest w dk nl czy d
z tego co się dowiedziałem to Sokołów i Duda 10 gr. w dół.
-
turbogrocho49
czyli niemiec nie opuscił, cena powinna zostac bez zmian
Tak jest u nas ale zagranicą jest inaczej i nie są to cudaMuchozolali pisze:normalnie ręce opadają
piszecie takie cuda
co jest w dk nl czy d
ceny na przyszły tydzień w Polsce bez zmian potwierdzone, aczkolwiek lokalnie będą próbowali owieczki strzyc bo czemuż by tego w tej sytuacji nie próbować zrobić. Rynki lokalne biorą i o cenie nawet nie dyskutują bo żywego świniaka polskiego brakowało i nadal brakować będzie. Niemiec zrobił co powiedział, a powiedział że niewykluczone są kolejne podwyżki ale i bez zmian jest dopuszczalne. Ci do dotychczas na Litwie bazowali ( warchlaki i tuczniki ) to Litwy nie dostaną więc i wesoło im nie będzie. Jak będzie dalej - to się zobaczy.