FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
powiem ci tylko tyle , że jak ci z działalności byle jakiej nie zostanie 20% ponad poniesione koszty to nie można mówić o jakimkolwiek normalnym zarobku
4,3 netto
to są koszty poniżej których raczej nikt nie zarobi ,
rolnik to nie handlarz ,dla którego 3,5 czy 5 niestanowi żadnej różnicy bo i tak sobie doliczy 0,5zł marzy
ale ty jesteś za tępy by to pojąć
4,3 netto
to są koszty poniżej których raczej nikt nie zarobi ,
rolnik to nie handlarz ,dla którego 3,5 czy 5 niestanowi żadnej różnicy bo i tak sobie doliczy 0,5zł marzy
ale ty jesteś za tępy by to pojąć
Są teraz igrzyska w soczi i jest jedna skocznia i kilku skoczków , ale na tej skoczni wygrywa najlepszy !
W rolnictwie tez wygrywa naj ...
na obelgi nie odpowiadam !
to świadczy o kulturze osoby piszącej na Forum !
W rolnictwie tez wygrywa naj ...
na obelgi nie odpowiadam !
to świadczy o kulturze osoby piszącej na Forum !
Żywieniowcy Marketingowcy to teraz sraczki dostaną bo każdy zacznie szczegółowo koszty liczyć i ciąć a niektórzy mali wogóle nie puszczać to zobaczycie jak w teren ruszą już mali zaczynają maciory na skupy wywozić bo wiadomo że za miesiąc prosiak na targu będzie po 100 zł szt
-
stan1069@o2.pl
Chłop , polityka można zabić gazetą
dużego hodowcę embargiem , a małego młotem nie zajebie...
co by nie czytał to mniejsi czy to hodowcy czy zbożowcy są przeszkodą ci 1 psują rynek a ci 2 nie chcą się pozbyć ziemi by więksi mogli się rozwijać , a prawda jest taka że ci więksi pomału muszą sobie kupować spodnie na gumie bo szybciej można opuścić
dużego hodowcę embargiem , a małego młotem nie zajebie...
co by nie czytał to mniejsi czy to hodowcy czy zbożowcy są przeszkodą ci 1 psują rynek a ci 2 nie chcą się pozbyć ziemi by więksi mogli się rozwijać , a prawda jest taka że ci więksi pomału muszą sobie kupować spodnie na gumie bo szybciej można opuścić
Masz racje mały idzie do pracy i jest chlapo-robotnikiem i nie dobije go nikt !stan1069@o2.pl pisze:Chłop , polityka można zabić gazetą![]()
dużego hodowcę embargiem , a małego młotem nie zajebie...![]()
a Duży jak bez głowy robi coś to spodnie na gumke potrzebne !
09 chyba już ostatni tydzień jesteś taki aktywny na forum bo podwyżki idą
chłop pisze:Żywieniowcy Marketingowcy to teraz sraczki dostaną bo każdy zacznie szczegółowo koszty liczyć i ciąć a niektórzy mali wogóle nie puszczać to zobaczycie jak w teren ruszą już mali zaczynają maciory na skupy wywozić bo wiadomo że za miesiąc prosiak na targu będzie po 100 zł szt
100 zl za sztuke chyba za parke hehehee
ziuteczku --------------- podwyżki temperatury idą ?ziutek pisze:09 chyba już ostatni tydzień jesteś taki aktywny na forum bo podwyżki idą
tu zgadzam sie z tobą w górach plusowoooooooooooo
Bym sie z toba założy ale zawsze wymiekasz. Nie nazywaj mnie tak chyba ze lubisz chłopców jeden już dzis wyszedł na wolność
Prawdopodobnie cena juz narazie nie spadnie.Ale do góry tez nie zapowiada sie zeby szła.
oj chłopaki czy wy nie widzicie że 09 ma poważny problem z alkoholem- spieracie sie z nim nie wiem o co a to zero totalne w życiu które chcę zaistnieć na forum i nic więcej-tak go opisała moja żona która jest znanym psychologiem i wie co mówi.
Wy wszyscy na tym forum kupujecie prosiaka czy macie swoje lochy?
- WOJCIECH1236
Tak na seriooo to tez już słyszałem ze od przyszłego tygodnia tylko lepiej... Na Niemcy i inne kraje zachodnie zniesione będzie embargo zostanie standardowo na Polske, Litwe, Łotwe i Estonie... Ale jak w Niemczech cena się odbije to może po jakims czasie i u nas sie poprawi. Głownie to jesteśmy jebani przez swoich rodaków z ZM które zaistniałą sytuacje sukcesywnie wykorzystują...
Jednak embargo ma sie utrzymac kilka miesiecy a nie kilka tygodni
Nowy123 pisze:Jednak embargo ma sie utrzymac kilka miesiecy a nie kilka tygodni
wiec cena bedzie masakryczna !!!!!
mat pisze:Nowy123 pisze:Jednak embargo ma sie utrzymac kilka miesiecy a nie kilka tygodni
wiec cena bedzie masakryczna !!!!!
moim zdaniem cena nizej nie spadnie
Ciepło się zrobiło , to i dziki zaczną wędrówki . Jak sąsiedzi robią na nich nagonkę , to gdzieś będą uciekać .

mietko robiłeś badania ostatnio-obserwuję cie od kilku miesięcy i ciągle bawisz się w jasnowidza bo albo klęska bedzie albo dzik przejdzie przez granice a wiesz to nie jest normalne zachowanie...
Mekka odpowiadam na twoje poranne pytanie ,Tak dobrze jak teraz nie bylo nigdy jak dla mnie,cale zycie ciezko pracowalem Jak sobie przypomne jak mialem 12 lat wstawalem z mama o 3 rano i szlem wiazac len bo jak wyszlo slonce to sie otwieral i wysypywaly sie nasiona a od 15 lat pracowalem jak dorosly i robilem zawodowke bo ojciec chorowal Itd... Na swoje konto zaczalem pracowac jak mialem lat 35 Bylem najstarszy w domu z szesciorga dzieci . z domu poszedlem jak najmlodszy brat skonczyl szkole i zaczal sam gospodarowac Dzisiaj mam gospodarstwo z nowymi budynkami pare ha jest rowniez Maszyny wszystkie polskie Tylko jeden MTZ i jesli bedzie taka mozliwosc zawsze kupie polskie chciaz wszyscy chwaliliby cudze, bo tak mi kaze rozum Ile ludzi ma prace wyprodukowanie serwis czesci i to samo z hodowla Nic mnie nie przekona aby to zmienic i nie czuje sie parobkiem a Panem na swoim Strasznie mi zal jak widze co czynimy z naszym krajem i marzy mi sie aby wladze objal rzad NARODOWY a nie zdradziecki Jestesmy i bedziemyPOLAKAMI nie europejczykami jak probuje sie nam wmowic POLAKAMI Zadnych zachodnich warchlakow Sami sobie czynimy zlo ,z lenistwa
Stanislaw Ty masz swoje lochy czy kupujesz polskiego prosiaka?
mam cykl zamkniety W ubieglym roku postawilem nowa chlewnie na 400 szt narazie stoi pusta bo nie mialem obsady i zima by pomarzly W starych budynkach zostawie lochy Od swiat powiekszylem stado loch o 60 szt i mam w dupie czy rusek wezmie czy nie Jak ja wysiade to ci co tucza warchlaka z zachodu zapomna jak wygladaja swinie
HMMM a co powie CI [nam] na temat Mietka Twoja żona która jest znanym psychologiem, ściślej mówiąc jego jasnowidztwa.zorro pisze:mietko robiłeś badania ostatnio-obserwuję cie od kilku miesięcy i ciągle bawisz się w jasnowidza bo albo klęska bedzie albo dzik przejdzie przez granice a wiesz to nie jest normalne zachowanie...
Wielu co tak mówiło dawno nie hoduje, a z warchlakiem na pewno jak co rok następny rekord pobijemy.
Stanisław chlewnię czy tuczarnię?
bo jak chlewnię to fiu fiu...
bo jak chlewnię to fiu fiu...
Zorro Ty nie czytaj głupot Mietkowych , tylko wszystkie budynki zasiedlaj . Mietek nie zasiedli , bo darmozjadów nie morze sprzedać . Wielu budynków opróżnić nie morze ,to i za 3 miesiące pewnie z 10zł kilo żywca będzie kosztowało .

Stanislaw pisze:mam cykl zamkniety W ubieglym roku postawilem nowa chlewnie na 400 szt narazie stoi pusta bo nie mialem obsady i zima by pomarzly W starych budynkach zostawie lochy Od swiat powiekszylem stado loch o 60 szt i mam w dupie czy rusek wezmie czy nie Jak ja wysiade to ci co tucza warchlaka z zachodu zapomna jak wygladaja swinie
Masz racje ale przy dzisiejszej cenie nie da sie wyjsc nawet na zero.
a odnośnie cen to ile za dobry towar można dostać ,bo na jutro mam sprzedaż ?
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 96893.html
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 96883.html
http://www.portalspozywczy.pl/wieprzowi ... 96883.html
Ostatnio zmieniony wtorek 11 lut 2014, 18:03 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
stas jak sie nazywa budynek do swinek Ogolnie
0909 pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/prezes-spptch-przetworcy-miesa-naduzywaja-swojej-pozycji,96893.html
Pisałem o Tym rano ze ZM wykorzystują sytuacje i sztucznie zbijaja cene
Bardzo ładny opis życiorysu samo życieStanislaw pisze:stas jak sie nazywa budynek do swinek Ogolnie
09 to pewnie nasz buntownik co tak dla primy robi
-
RAFAEL1988
Witam,
może ktoś polecić jakąś solidną firmę, która skupuję tuczniki?
Mam do sprzedania 100 sztuk. Niestety firma, która kupywała ode mnie cyklicznie nie oferuje nic ciekawego w chwili obecnej jeżeli chodzi o cenę.
Woj. pomorskie
może ktoś polecić jakąś solidną firmę, która skupuję tuczniki?
Mam do sprzedania 100 sztuk. Niestety firma, która kupywała ode mnie cyklicznie nie oferuje nic ciekawego w chwili obecnej jeżeli chodzi o cenę.
Woj. pomorskie
ziutek ,buntownik to inteligentny gość , a tu mamy do czynienia z tępakiemziutek pisze:09 to pewnie nasz buntownik co tak dla primy robi
Dzisiaj tel. o tucznika oferta: 4,7 netto - 1% niestety nic na sprzedaż nie mam.
-
LukaszBONQ
dziś od dudy ktoś dzwonił z 6,2 propozycją, nie mam pojęcia skąd miał namiary, bo nigdy nie handlowaliśmy
coś zaczyna się dziać mnie na jutro wręcz uprosili 4,85 netto , chyba lekko zaczyna brakować 
pietrek75 pisze:coś zaczyna się dziać mnie na jutro wręcz uprosili 4,85 netto , chyba lekko zaczyna brakować
Piszesz powaznie czy ty uprosiłes jako stały dostawca
Toż wam mówi a mi nie wierzycie. 09 już pewnie poszedł sie napić
do mnie dzwonili ale 4.3- 4,4 netto dawali
mi tez oferowali 4,20 i panie opyl jutro bo będzie taniej
-
stan1069@o2.pl
Ty się zabierz za robotę ku.... a nie za obserwacjezorro pisze:mietko robiłeś badania ostatnio-obserwuję cie od kilku miesięcy i ciągle bawisz się w jasnowidza bo albo klęska bedzie albo dzik przejdzie przez granice a wiesz to nie jest normalne zachowanie...
-
stan1069@o2.pl
Ja dorosły to i może się napić , Tobie pewnie na razie maślanka przysługujeziutek pisze:Toż wam mówi a mi nie wierzycie. 09 już pewnie poszedł sie napić
Jak maja po 100 kg trochę szkoda
-
robert0169
9 naszych i 40 gosci fiu fiu
jak zaczynaja dzwonic to wstrzymac sprzedarz do konca tygodnia U nas nawet w niedziele brali .Cos jest na rzeczy
-
robert0169
spiewac 1 zl wiecej i ladowac z usmiechem na ustach
Moze zaczeli wozic przez białorus
40 gosci to ZM siedza i patrza jak reaguja rolnicyrobert0169 pisze:9 naszych i 40 gosci fiu fiu