CENY TRZODY

Awatar użytkownika
Bugsik

Re: CENY TRZODY

Post autor: Bugsik »

Stanislaw pisze:...Strasznie mi zal jak widze co czynimy z naszym krajem i marzy mi sie aby wladze objal rzad NARODOWY a nie zdradziecki...
Stanisław, która według Ciebie obecnie partia utworzy rząd narodowy? PiS na czele z Kaczyńskim? raz już pokazał na co go stac, z reszta nie stac nas na kolejne swięto narodowe 10 kwietnia, czas kiedyś ze sceny zejśc... a może KNP? np. "Kongres Nowej Prawicy opowiada się za wprowadzeniem całkowitego wolnego rynku" bedzie jeszcze gorzej niz jest teraz, "Podatek od obszaru nieruchomości" skończy się podatek rolny, wtedy bedziemy płacic jeszcze wiecej...
nie ma na kogo glosowac i nie ma partii godnej naszych głosów...
Genia M jak miłość

Post autor: Genia M jak miłość »

na Gowina zagłosuje gosc jest poglądów narodowch i katolickich a Psl sa już przegrrani na wsi kaleba to sprzedana świnia za dobrą kase :!:
ziutek

Post autor: ziutek »

A ty stan już co przepiles swoje dopłaty kawalerskie i znów robisz sie aktywny na forum.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

mysle raczej o Bosaku ale czy sie zbiora Jest calkiem nowy i dobrze gada warto mu dac szanse choc pewnosci nie ma
pietrek75

Post autor: pietrek75 »

Nie piszę głupot na prawdę miałem 2 telefony dziś i jutro ładuje po 4,85 netto
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Tutaj żadna partia nic nie zmieni.... Za daleko to wszystko poszło, za głęboko siedzimy w tym mule. Tylko prawdziwa rewolucja może coś zmienić, ale kto ma tą rewolucję zacząć, jak każdy siedzi cicho? Jak bardzo trzeba upokorzyć Polaków, żeby zaczęli walczyć o swoje? Kiedyś tylko Lepper się nie bał, ale zaczął się w końcu bać i wszyscy wiemy, jak się to skończyło.
Awatar użytkownika
Bugsik

Post autor: Bugsik »

Bosak - "Trzeba zakazać in vitro, a zgwałconym kobietom nakazać rodzić dzieci, bo "aborcja nie jest prawem człowieka, tylko zbrodnią przeciwko prawu człowieka do życia". :shock:
i jeszcze jedno podsumowanie: "Studiował na trzech kierunkach, żadnego nie ukończył. Prowadził fundację, ale konta zajął komornik. Zebrał pieniądze na pomoc dla ciężko chorej kobiety, ale się z nią nie rozliczył"
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

A tu coś na czasie!!
http://www.youtube.com/watch?v=MuITdGNsohg
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Stanislaw pisze:Mekka odpowiadam na twoje poranne pytanie ,Tak dobrze jak teraz nie bylo nigdy jak dla mnie,cale zycie ciezko pracowalem Jak sobie przypomne jak mialem 12 lat wstawalem z mama o 3 rano i szlem wiazac len bo jak wyszlo slonce to sie otwieral i wysypywaly sie nasiona a od 15 lat pracowalem jak dorosly i robilem zawodowke bo ojciec chorowal Itd... Na swoje konto zaczalem pracowac jak mialem lat 35 Bylem najstarszy w domu z szesciorga dzieci . z domu poszedlem jak najmlodszy brat skonczyl szkole i zaczal sam gospodarowac Dzisiaj mam gospodarstwo z nowymi budynkami pare ha jest rowniez Maszyny wszystkie polskie Tylko jeden MTZ i jesli bedzie taka mozliwosc zawsze kupie polskie chciaz wszyscy chwaliliby cudze, bo tak mi kaze rozum Ile ludzi ma prace wyprodukowanie serwis czesci i to samo z hodowla Nic mnie nie przekona aby to zmienic i nie czuje sie parobkiem a Panem na swoim Strasznie mi zal jak widze co czynimy z naszym krajem i marzy mi sie aby wladze objal rzad NARODOWY a nie zdradziecki Jestesmy i bedziemyPOLAKAMI nie europejczykami jak probuje sie nam wmowic POLAKAMI Zadnych zachodnich warchlakow Sami sobie czynimy zlo ,z lenistwa
No Stasiu w takim razie chylę czoło. Niewielu takich już zostało.
pozdrawiam
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

PSL 3% poparcia Chyba ekonomicznie spojrzeli Wierzcie mi ze wiekszosc polskiej ziemi obrabiaja ursusy i bizony
Ostatnio zmieniony wtorek 11 lut 2014, 21:44 przez Stanislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
chłop

Post autor: chłop »

Jak ktoś sam dzwoni o tucznika to pewnie chce mroźnie tanim napchać żeby później jak braknie rolnik mu nie podskakiwał z ceną a u nas jedna ubojnia dzisiaj dopiero biła towar przywieziony w sobotę bo mięsa nie odbierali
mat

Post autor: mat »

nie wiem co sie dzieje u mnie jakby kupe swin sie odrazu pokazalo i nie chca brac mowia ze nie potrzebuja i moze w przyszlym tyg wezma masakra jakas !!!!!
Kazik

Post autor: Kazik »

Mnie też przerzucili z poniedziałku na jutro.
farmer84

Post autor: farmer84 »

Panowie kto handlował z łukowem na WBC ??Zasługują na wypasione świntuchy :)
Nowy123

Post autor: Nowy123 »

A co chcesz od Łukowa?
farmer84

Post autor: farmer84 »

Kolego sprzedawałeś im?jaka mięsność, wybicie?
Nowy123

farmer84 pisze:Kolego sprzedawałeś im?jaka mięsność, wybicie?
Sprzedawałem. oddałem im na probe 30 szt wyszły w klasie S i E tylko 4 czy 5 w U. ale na fakturze nie ma wybicia podanego u siebie tez ich nie wazyłem
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Czytając wypowiedzi wnioski można wyciągnąć dwuznaczne , u jednego towaru brakuje u drugiego nadmiar . Znając życie i ruchy w tej branży jeśli zakład dzwoni to serio mają braki albo to ostatni moment aby coś kupić taniej .

Tak jak w dzień pisałem , cena ze skupu rozpier..ala po całości 4 plny brutto i rozmaite grupy etniczne i wiekowe na tym skupie , ogólnie panika jest wśród małych hodowców .

Cena w grupie od 4.6 do 4.8 netto - 1 % za 100 sztuk . Odbiór początek przyszłego tygodnia .

A co do łukowa to podobno mają te 20 gr więcej niż reszta ale mięsność niżej wypada niż u tańszej konkurencji i wybojowość też nie za pięknie. Musiałbyś sprzedać część tu i część tu tej samej partii i wszystko byłoby jasne .
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

Stanislaw pisze:mysle raczej o Bosaku ale czy sie zbiora Jest calkiem nowy i dobrze gada warto mu dac szanse choc pewnosci nie ma
Stanisław...a jaki on 'całkiem nowy'...toż to Giertychowy przydupas i były poseł na Sejm V kadencji. Chcesz mu dać szansę? na co? na częstsze organizowanie burd i 'akcji' pod rosyjską ambasadą. Przecież on i jemu podobni nie są zdolni do jakiejkolwiek pracy organicznej nie wspominając o niezdolności do wypracowania jakiegoś konsensusu z kimkolwiek - tylko hasła, hasła, hasła. Pomimo wszystko, jako rolnicy, powinniśmy głosować na PSL. Jest to partia która ma wiele słabości, ułomności...nieprawości w swoich strukturach również...ale z piątej strony, jest to jedyna partia na obecnej scenie politycznej, która choć trochę myśli i dba o nas, i o nasze interesy - być może w głównej mierze dlatego, że jej członkowie i sympatycy również są rolnikami bądź z rolnictwa czerpią profity, ale dzięki temu i nam nieźle się żyje. Myślę,że brak tej partii w koalicji rządowej czy w samym Sejmie będzie dla nas katastrofą.
Co do partii narodowych(ultra narodowych)... jeszcze dużo czasu upłynie, zanim ichnie przywódce zrozumieją, ze hasło 'Bóg Honor Ojczyzna' nie jest dla gówniarzy którzy chwilę później krzyczą np 'raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę'
fix

Post autor: fix »

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 96893.html
w końcu jakieś stanowisko stowarzyszenia, gratulacje :)
jeszcze jakby o tym powiedzieli w Agrobiznesie tu już wogóle by było fajnie :)
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Co do polityki, nie ma mądrych. Swego czasu myślałem że PJN zacznie coś znaczyć a tu klapa, Ziobryści klapa, zielone jabłuszko będzie klapa zobaczycie. Ciężko się nowym partiom przebić bez skandalu vide Palikot i spółka.
fix

niby tak ale trzeba kogoś wybrać nowego bo po trzeciej kadencji PO już z Polski nic nie zostanie
0909

Post autor: 0909 »

cena na dzisiejsza licytacje cieniutka 1,430
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

jak tam na nartach?
0909

turbogrocho49 pisze:jak tam na nartach?
brak śniegu

Rosja ma w D................ Nasze mięso i to nazywa sie kapitalizm jak ktoś ma drogo towar to niech sobie zje
Ja uważam że to niema nic wspólnego z pomorem , bo ta choroba to tylko pretekst Mieso unijne jest za drogie !
A wy Państwo liczcie na cud , którego nie będzie !

http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 96904.html
Ostatnio zmieniony środa 12 lut 2014, 10:22 przez 0909, łącznie zmieniany 2 razy.
kuzaj63

Post autor: kuzaj63 »

W piątek sprzedałem 8szt. ,4.75 netto .
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:cena na dzisiejsza licytacje cieniutka 1,430
czyli u niemca w dol znowu czy bez zmian ???
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

jeszcze aukcji nie było, a już do dołu ? poczekajmy na 14
mietko75

Post autor: mietko75 »

Nie ma takiej opcji aby Rosja pozwoliła na eksport tylko wybranym państwom . Cała Unia rywalizuje z Putinem o Odbudową Związku Radzieckiego a to bezwzględny przeciwnik . Tam nie ma ustępstw .
F1

Post autor: F1 »

bezbarwny pisze:
Stanislaw pisze:mysle raczej o Bosaku ale czy sie zbiora Jest calkiem nowy i dobrze gada warto mu dac szanse choc pewnosci nie ma
Stanisław...a jaki on 'całkiem nowy'...toż to Giertychowy przydupas i były poseł na Sejm V kadencji. Chcesz mu dać szansę? na co? na częstsze organizowanie burd i 'akcji' pod rosyjską ambasadą. Przecież on i jemu podobni nie są zdolni do jakiejkolwiek pracy organicznej nie wspominając o niezdolności do wypracowania jakiegoś konsensusu z kimkolwiek - tylko hasła, hasła, hasła. Pomimo wszystko, jako rolnicy, powinniśmy głosować na PSL. Jest to partia która ma wiele słabości, ułomności...nieprawości w swoich strukturach również...ale z piątej strony, jest to jedyna partia na obecnej scenie politycznej, która choć trochę myśli i dba o nas, i o nasze interesy - być może w głównej mierze dlatego, że jej członkowie i sympatycy również są rolnikami bądź z rolnictwa czerpią profity, ale dzięki temu i nam nieźle się żyje. Myślę,że brak tej partii w koalicji rządowej czy w samym Sejmie będzie dla nas katastrofą.
Co do partii narodowych(ultra narodowych)... jeszcze dużo czasu upłynie, zanim ichnie przywódce zrozumieją, ze hasło 'Bóg Honor Ojczyzna' nie jest dla gówniarzy którzy chwilę później krzyczą np 'raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę'
Dba o nasze interesy? chyba masz na myśli siebie , nigdy już nie zagłosuję na PSL oni z wsią to mają tyle wspólnego co socjalizm z pomocą socjalną :lol: :lol:
0909

PSL -------- To Obszarnicyyyyyyyyyy ziemscy !
nemezis

Post autor: nemezis »

fix pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/prezes-spptch-przetworcy-miesa-naduzywaja-swojej-pozycji,96893.html
w końcu jakieś stanowisko stowarzyszenia, gratulacje :)
jeszcze jakby o tym powiedzieli w Agrobiznesie tu już wogóle by było fajnie :)
Fajnie no nie wiem. To jedno zdanie ----- Producenci żywca są jedynymi, którzy tracą w tym całym sztucznie podsycanym zamieszaniu---- robi z nas męczenników.A to się może nie spodobać przeciętnemu kowalskiemu.Przeciętny Kowalski tez jest tym który traci jesli cena w sklepie proporcjonalnie nie spada do ceny którą otrzymuje rolnik za towar.Moja rada -przy udzielaniu wywiadów 3 razy przemyślcie zanim coś powiecie. W polityce każdy wyraz , zdanie,może zmienić sens mysli i robi wielką różnice,która będzie szybko wyłapana i obrócona przeciwko nam.
jaqbn

Post autor: jaqbn »

By nie było - jestem bezpartyjny ale będzie wielką porażką jeśli do sejmu nie wejdzie partia chłopska. Wkur... mnie co robi PSL ale jesli nie zagłosujemy na nich pozostałe partie nas rozjadą. Nie będzie przecież nic piekniejszego jak dojebać rolnikom na których miasto pracuje a oni jeszcze dotacje biorą. Wiem - są emocje ale zagłosujcie rozumem.
Genia M jak miłość

Post autor: Genia M jak miłość »

NIGDY WIECEJ NIE GŁOSUJCIE NA PSL i PO NIECH SIE MAŁE PARTIE ROZWINĄ TAKIE JAK GOWINA przecież psl sprzedał nas za pół ceny przy wejsciu do tej uni!oni dbają tylko o swoje tyłki i posady taka jest prawda mają swoją pajęczyne wszedzie a MY jesteśmi głupcami ze tak nam wmawiali ze tylko PsL NAM POMOŻE teraz widać wszystko
fix

jaqbn pisze:By nie było - jestem bezpartyjny ale będzie wielką porażką jeśli do sejmu nie wejdzie partia chłopska. Wkur... mnie co robi PSL ale jesli nie zagłosujemy na nich pozostałe partie nas rozjadą. Nie będzie przecież nic piekniejszego jak dojebać rolnikom na których miasto pracuje a oni jeszcze dotacje biorą. Wiem - są emocje ale zagłosujcie rozumem.
niestety taka prawda, pozostałe partie to nawet świń nie widziały na oczy, a kto obroni KRUS ?? ja myślę że PSL wejdzie to sejmu bez względu na te głupie sondaże bo je robią tylko w miastach
wojce

Post autor: wojce »

Nie bedzie psl w rzadzie to nie bedzie krusu ,niby nas sprzedali za pół ceny ,ale reszta sprzeda nas za 1\4 ceny
fix

"Rozdzióbią nas kruki, wrony..."
kaciocha

Post autor: kaciocha »

Byłem dziś w ZM po żarcie dla moich "czworonożnych ochroniarzy" i ceny żywca mnie powaliły, skup jak leci 4,3 z Vat a dla fermy itp 4,8 +vat, masakra.

Co na to tuczarze duna kupionego po 315 PLN. :?:

Jebali...my 09 żegłosił iz będzie poniżej 4,0 no i jest blisko - oby nie miał racji do końca :oops:
kaciocha

Post autor: kaciocha »

vicia1223 pisze:Czytając wypowiedzi wnioski można wyciągnąć dwuznaczne , u jednego towaru brakuje u drugiego nadmiar . Znając życie i ruchy w tej branży jeśli zakład dzwoni to serio mają braki albo to ostatni moment aby coś kupić taniej .

Tak jak w dzień pisałem , cena ze skupu rozpier..ala po całości 4 plny brutto i rozmaite grupy etniczne i wiekowe na tym skupie , ogólnie panika jest wśród małych hodowców .

Cena w grupie od 4.6 do 4.8 netto - 1 % za 100 sztuk . Odbiór początek przyszłego tygodnia .

A co do łukowa to podobno mają te 20 gr więcej niż reszta ale mięsność niżej wypada niż u tańszej konkurencji i wybojowość też nie za pięknie. Musiałbyś sprzedać część tu i część tu tej samej partii i wszystko byłoby jasne .
Stary nie obraź się ale tą waszą grupę to lepiej ruchaja ci wasi odbiorcy niż zwykłego farmera. Takie ceny na grupę to żadna rewelka :!: :!:
fix

a jaki to ZM ??
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Tylko PSL ma trooche rozumu we łbie .
..PEŁO - tyż może być .
.a o stołki to walczo wszyscy nawet pisiory!
Zaznaczam ,że nie jestem w żadnym z tych motłochów czytaj(PARTI)
Skupiam się na swojej pracy!
pozdr...
jacekgg

Post autor: jacekgg »

potwierdzam łódzkie cena 4,2 netto jak leci a fermy 4,7 netto
F1

Post autor: F1 »

mytotoksyna1 pisze:Tylko PSL ma trooche rozumu we łbie .
..PEŁO - tyż może być .
.a o stołki to walczo wszyscy nawet pisiory!
Zaznaczam ,że nie jestem w żadnym z tych motłochów czytaj(PARTI)
Skupiam się na swojej pracy!
pozdr...
Jasne że ma już widzę te dożynki działacze jeden wart drugiego no ale jeszcze wnukom trza posady pozałatwiać w urzędach czy BS a o rolniku nikt nie myśli zakłady zyskują krocie na embargu a Kalemba jeszcze spieszy im z pomocą :roll:
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

PSL!?!?! Wolne żarty. Daleko nie patrzcie (w kierunku Wiejskiej) tylko na swoje gminy, powiaty rządzone przez PSL i jeszcze raz napiszcie że będziecie głosować na PSL!?!?
Takiego jawnego kumoterstwa to nawet za komuny nie było!
Z mojego podwórka, Marszałek Sejmu E. Grzeszczak mieszkaniec powiatu słupeckiego, było tyle obietnic, zapewnień...
Samorząd opanowany kolegami, kierownicy, naczelnicy, dyrektorzy jednostek organizacyjnych podległych staroście wszystko PSL, jedna wielka rodzina. Nie ważna, że komunalkę puścił z torbami, w nagrodę stanowisko kierownika wydziału komunikacji itd, itd...
Powiat słupecki pod względem wysokości stopy bezrobocia 3 miejsce w Wlkp!!! Qrwa do Poznania autostrada w 40 minut jesteś na głównym PKP, przy największych szlakach komunikacyjnych mieszkamy (autostrada, kolej wschód- zachód) i nic! No ale poco nowe miejsca pracy zorganizować? Po co sprowadzić inwestorów? Przecież jeśli Ci się pojawią to w istniejących 2 dużych zakładach pracy "Mostostal Słupca" Konspol-Bis Słupca będzie trzeba wreszcie ludziom płacić jako taką pensje a nie tylko po najniższej krajowej. Mostostal Słupca właściciel holding Wechta S.A. (100% koniczynka), Konspol Bis dziwnym trafem kadra decyzyjna, kierownicza bawi się w agroturystyce u Grzeszczaka juniora.
Prędzej na Milera zagłosuję jak na "chłopską" PSL
Nowy123

Panowie mam taki problem ostatnia wiosna była strasznie mokra duzo zboza w naszych terenach wymokło. U mnie wrzucił sie owies głuchy gdzie nigdy go nie widziałem. jak posieje zboze i owsik wzejdzie to moge go popryskac puma gdy jeczmien czy przenica dopiero zacznie kiełkowac?bo owsik rosnie szybciej. bo boje sie ze jak poczekam do 2-3 listków zboza to bedzie za pozno,bo owsik zabije zboze
staś76

Post autor: staś76 »

sprzedane 20 szt 4,8 netto
0909

Trzymać kciuki bo ofert jest sporo -19. Cena startowa niższa niż tydzień temu !
ozey

Post autor: ozey »

Witam ,jestem tu nowy i nie chcę się wymądrzać ale mam pewien pomysł , może zgadajmy się że np. w następnym tygodniu nikt nie sprzedaje tuczników , część ludzi ma internet , a można jeszcze pocztą pantoflową rozesłać do znajomych hodowców żeby przyłączyli się do akcji . Co o tym myślicie ?
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Myśle że to nie realne
ODPOWIEDZ