FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Justyna kowalczyk złota !
Mogłaby się podzielić 
09 czy Ty na pewno na wczasach zimowych jesteś ?
-
Mariusz1986
Jeżeli oprysk zrobisz za wczesnie to jest bardzo duże prawdobodobieństwo że będziesz musiał pózniej poprawiać. Poprostu owsik musi dobrze powschodzic. A od razu zboża nie za dusi. Skup 4.0-4,20 netto
-
andrzej19570
Masz racje!!Pisała że Stoch złamał obojczyk a ma tylko stłuczenie łokcia!!!brzydal pisze:monika siejesz tylko panike
-
turbogrocho49
"więcej informacji tylko dla stałych klientów" no to pani Monika się popisała, takie informacje podowała co to każdy ma w internecie do wyczytania
To był pewnie chwyt marketingowy firmy kontrakty na warchlaka też mają i muszą sprzedawać
Żaden trzeźwo myślący hodowca w tuczu otwartym nie wstawi teraz warchlaka . Ja jakbym teraz sprzedał po te 4.6-4.8 żywiec to później wyczyścił chlewnię i niech sobie stoi grzecznie .
A importerzy jak podpisali jakieś umowy , zobowiązania to niech się teraz martwią i złości na hodowcach z forum nie wyładowują.
A importerzy jak podpisali jakieś umowy , zobowiązania to niech się teraz martwią i złości na hodowcach z forum nie wyładowują.
Ach Kowalczyk ,Stoch co oni wyprawiają przez nich to pewnie do następnych igrzysk embarga nie zniosą0909 pisze:Justyna kowalczyk złota !
Są ograniczenia wstawień ale nie az tak duże by cena prosiaka spadła minimum 50zł sztuka.. Kto nie ryzykuje ten nie ma. Kontrakty na 6.70-90 więc coś i zostanie w maju chyba ze ktos pełnoporcjówce leci..
Bobo a skąd masz pewność że tą cenę osiągniesz wszyscy wiemy jak jest na kontrakcie świnie wyjdą proporcjonalnie do aktualnej ceny rynkowej zero kontroli zakłady muszą wyjść na swoje tylko rolnik dziadem zostaje mylę się?
jeszcze nie zdarzyło się by była inna cena niż na kontrakcie..
A wybicie i mięsnośc też Ci sie cały czas zgadza
Po zmianie zakładu już tak.. Nie mówię że to wszystko jest rewelacja ale jest lepiej..
Ostatnio zmieniony czwartek 13 lut 2014, 19:19 przez Bobo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
turbogrocho49
a kto podpisuje kontrakty po takiej cenie? mnie by taka cena odpowiadała i podpisałbym kontrakt na parę lotów
-
turbogrocho49
jak coś to jakiś kontakt na pw moze byc
A na czym taki kontrakt polega?turbogrocho49 pisze:jak coś to jakiś kontakt na pw moze byc
Kolego, bądź spokojny! Owies to chwast jary. Puma działa nawet w fazie strzelania w w źdźbło owsa głuchego. Kiedyś opryskałem po wyrzuceniu wiech i też było skutecznie.Nowy123 pisze:Ponawiam pytanie
Panowie mam taki problem ostatnia wiosna była strasznie mokra duzo zboza w naszych terenach wymokło. U mnie wrzucił sie owies głuchy gdzie nigdy go nie widziałem. jak posieje zboze i owsik wzejdzie to moge go popryskac puma gdy jeczmien czy przenica dopiero zacznie kiełkowac?bo owsik rosnie szybciej. bo boje sie ze jak poczekam do 2-3 listków zboza to bedzie za pozno,bo owsik zabije zboze
Napiszcie na pw jaki zakład uczciwie płaci na kontrakcie to jutro podpisuje...dlaczego nie ma kontraktów na żywą wagę
-
Genia M jak miłość
bo na wbc zawsze można skubnąć na miesnosci z 20gr wybojowosc tez moze byc 2%mniejsza i robi sie 40gr od ceny 6.70 w plecy a na zywa juz nie oszukasz jak zwarzysz swoją wagą.wbc służy tylko zakładą miesnym na naciąganiu rolnika w przewaznie w plecy
Dokładnie o to mi chodziło dlatego bobo licząc na zarobek możesz się rozczarować...
A na żywą to niby nic nie oskubią?? Ostatnio sprzedaż z WBC na żywa licząc wynisiła 5.20 a na żywą nikt wiecej jak 5 nie chciał dać za holendra, działo sie to jeszce przed zawirowaniami.
-
Genia M jak miłość
na zywą cie nie oskubią jak masz wage swoją a na wbc to dali ci 5.2 przy jakiej wybojowości?78może czy mniejszej
tak 78
Zamiast Pumy zastosuj:Nowy123 pisze:Ponawiam pytanie
Panowie mam taki problem ostatnia wiosna była strasznie mokra duzo zboza w naszych terenach wymokło. U mnie wrzucił sie owies głuchy gdzie nigdy go nie widziałem. jak posieje zboze i owsik wzejdzie to moge go popryskac puma gdy jeczmien czy przenica dopiero zacznie kiełkowac?bo owsik rosnie szybciej. bo boje sie ze jak poczekam do 2-3 listków zboza to bedzie za pozno,bo owsik zabije zboze
http://www.helm.agro.pl/download/ulotki ... -69-EW.pdf
na owies głuchy działa rewelacyjnie i możesz tym pryskać niezależnie od fazy rozwojowej rośliny uprawnej - więc również na 'szpilkę' (sprawdzone) - termin tak naprawdę uzależniony jest od fazy wzrostu rośliny zwalczanej.
Ostatnio zmieniony czwartek 13 lut 2014, 21:17 przez bezbarwny, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowy123 temat oprysków itd przenieś na Uprawa zboz.
Tu już wystarczająco dużo pierdzielimy o dupie maryny
Tu już wystarczająco dużo pierdzielimy o dupie maryny
-
Genia M jak miłość
a moze prawdziwa wybojowość była 79.5 i tu jest chaczyk,u nas byłotak ze wybojowość skakała o 3% przewaznie na niekorzyśc przy tym samym żywieniu i porownywalnej godzinie odbioru wiec sie pytam gdzie tu prawo i sprawiedliwosc
Ale co zrobic jak konkurencji wielkiej nie ma..
dzisiaj dwa telefony poratuj pan warchlaka mamy klijent odmówił 280 zł. za 30 kg a niech się kiszą pewnie zjadą do 200 wtedy wstawimy
dziś coś cieńko z wpisami czyżbyście zaakceptowali cene
Przy cenie 4,6 za tucznika muszą jeszcze sporo zejść z ceny warchlaka, żeby opłacało się wstawiaćfarmer24 pisze:dzisiaj dwa telefony poratuj pan warchlaka mamy klijent odmówił 280 zł. za 30 kg a niech się kiszą pewnie zjadą do 200 wtedy wstawimy
Zaakceptowali my ceny i nie w sosie mamy miny . Moje darmozjady dziś w wadze 140-150 odjechały i do tej pory jakoś z ceną nie mogę się połapać . Ostatnio w podobnej na żywo odjechały .
Całe szczęście że Kubotę dziś odbierałem , bo inaczej to bym cały dzień o samobójstwie myślał 
Moja ostatnia sprzedaż do Animexu
Wybojowość 74% wg mojej wagi 77 wg wagi na zakładzie czyli 3% mniej jak średnia wieloletnia
Mięsność co najmniej 2 -3% mniejsza jak ostatnio z tej samej partii tuczników a zawsze końcówka wychodziła największa mięsność.
Wybojowość 74% wg mojej wagi 77 wg wagi na zakładzie czyli 3% mniej jak średnia wieloletnia
Mięsność co najmniej 2 -3% mniejsza jak ostatnio z tej samej partii tuczników a zawsze końcówka wychodziła największa mięsność.
Mietko, to Ty bogol jestes:D
A za 2.5 miesiąca może być 3.5 za ferme i wtedy to 200 będzie dużo za prosiaka
kawy mi brakuje bo cały tydzień sami przedstawiciele mnie odwiedzają żywieniowcy z dealerami firmy zajmujące sie importem prosiąt normalnie takiego ruchu dawno nie było widzę że nie tylko my mamy srakę ale oni nie muszą oddać po kosztach...
U mnie też żywieniowiec był, już po dwóch miesiącach duńczyka sprzedam na ich paszach:D
Kupiłem też dziś Grimme ,bo po niedzieli Ziutek do mnie przyjeżdża i będziemy marchew kopać . Jeszcze jakieś 50 tysi w polu rośnie .
takie cosik kupiłem http://tablica.pl/oferta/kopaczka-komba ... 4y16X.html
takie cosik kupiłem http://tablica.pl/oferta/kopaczka-komba ... 4y16X.html
coz to za firma i produkt?
dzis sprzedane 20szt po 5netto -3%. nowa prasa claas zamowiona. 100 warchlakow kupione po 310 netto 3 browarki machniete w
maju rusza budowa nowej chlewni.
Mietek, ten kombajn wkleiłeś bo patrzysz tą 6 chętnych skompletować na stanowiska bojowe? Na forum zaczyna bezrobocie panować to nie bedzie problemu.
kolega widze optymistaChinczyk pisze:dzis sprzedane 20szt po 5netto -3%. nowa prasa claas zamowiona. 100 warchlakow kupione po 310 netto 3 browarki machniete w
-
turbogrocho49
Mietek masz kubotę, to teraz nie samobójstwo, a harakiri 
Mietek Annę dwurzędową bym Ci sprzedał to samo i taniej
a Ja zarobiłem od poniedziałku z ojcem 5600zł na zrywce drzewa z transportem do właściciela 32szt sosny 58 m3 trzeba się przekfalifikować jak rudy zacznie lasy prywatyzować będzie roboty na full 
Nie wiem co on bierze ale musi być dobrePablo80 pisze:kolega widze optymistaChinczyk pisze:dzis sprzedane 20szt po 5netto -3%. nowa prasa claas zamowiona. 100 warchlakow kupione po 310 netto 3 browarki machniete w
-
robert0169
jacek te 2g to twoje CULU
Taka kasa w 4 dni... No no... Tylko po co Ci te świnie potrzebne?farmer84 pisze: a Ja zarobiłem od poniedziałku z ojcem 5600zł na zrywce drzewa z transportem do właściciela 32szt sosny 58 m3 trzeba się przekfalifikować jak rudy zacznie lasy prywatyzować będzie roboty na full
tyskie bylo
.miesiac nie ma ceny i sracie ogniem

Masz racje ja kiedyś transportem drewna dłużycy się zajmowałem można zarobić ale trzeba się na tyrać.farmer84 pisze:Mietek Annę dwurzędową bym Ci sprzedał to samo i tanieja Ja zarobiłem od poniedziałku z ojcem 5600zł na zrywce drzewa z transportem do właściciela 32szt sosny 58 m3 trzeba się przekfalifikować jak rudy zacznie lasy prywatyzować będzie roboty na full
Zestaw 4.4 -1% solówka to chyba żart jakiś