CENY TRZODY

michu2020

Re: CENY TRZODY

Post autor: michu2020 »

A kto jest zainteresowany kupnem tuczników?Chyba zakłady mięsne.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

nawet umow kontraktacyjnych z cena sprzedazy nie widzialem Czy ktos takie cos ma,Przeciez to byloby prostsze
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Umowy takowe są ale wywiązywanie się z nich wygląda różnie.
michu2020

Stanisław o to w tym wszystkim chodzi.Na umowie kontraktacyjnej nie ma nigdy ceny na kontrakcie terminowym będzie.
nemezis

Post autor: nemezis »

Czyli praktycznie 2 molochy zakłady monopolistyczne plus jeszcze kilku niedobitków gdzie sredni i drobny przemysł został wyeliminowany przez nasze władze plus zero możliwości wyeksportowania naszego towaru na zachód-czyli nie ma i nie bedzie zdrowej konkurencji.Jak to niby miało by działać?????????
michu2020

Zacznijmy handlować z wyprzedzeniem.Inaczej handlujmy tucznikami pod konkretne zamówienia ,gdzie będziemy znali cenę sprzedaży.Co to jest za interes bo może się uda dobrze sprzedać.Nie znam ceny sprzedaży nie biorę się do produkcji.
kondzio

Post autor: kondzio »

Umowy na marzec po 6,8 , na kwiecień po 6,9 ciekawe jak to łyknie pini.
nemezis

michu2020 pisze:Na umowie kontraktacyjnej nie ma nigdy ceny

Nie wprowadzaj w bład ciemnoty.Zgodnie z wyrokiem sądu albo bedzie cena albo odnosnik do ceny w czasie ustalony przez strony,jesli takowych rzeczy nie ma ustalonych umowa jest zawarta niezgodnie z prawem.
nemezis

kondzio pisze:Umowy na marzec po 6,8 , na kwiecień po 6,9 ciekawe jak to łyknie pini.
Jako monopolista bedzie miał w du..e tą umowe -albo przywozisz za 4,9 albo sie bujaj z towarem.
Pablo80

No więc właśnie czekam na marzec jak zaczną brać po 6,8 gdy rynkowa zapowiada się 1 zł niżej. Bo do tej pory rynkowa z umową nigdy takiej rozbieżności nie miała.
kondzio

Post autor: kondzio »

Ja mam cenę na umowie i karę dla obu stron 50 za sztukę . Tego będę bronił.
wojce

Post autor: wojce »

Przy takiej rozbieżności cen miedzy rynkową ,a na kontrakcie to zakładowi będzie się opłacało tą karę zapłacić od sztuki ,tylko ciekawe czy zrobi to po dobroci ,ja obstawiam ,że nie trzeba będzie iść do sadu i wywalczyć
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

pomału
strajki kary
i cuda
- słów wiele pomysłów mało a chętnych jeszcze mniej
Od poczatku lat 90 rolnicy betonują warstwami rolnictwo i samych siebie
i co myslicie że z dnia na dzien coś się zrobi
Sam mam kilka pomysłów
aby je wdrożyć muszę przygotowac fundament który już zalewam
poz
Edyta2259

Post autor: Edyta2259 »

brzydal pisze:podstawa to płot na granicy i myślę że odstrzał dzików całej wschodniej Polsce
I Apelujmy do Władz rządu aby natychmiast wstrzymał import żywca wieprzowego i warchlaków,wystarczy nam polskiego warchlaka i tucznika . walczmy w swoją branżę, Zostawmy ceny narazie w spokoju bo nic nie z działamy w tym temacie.Piorytetem jest zakaz importu i zabezpieczenie granic przed wirusem APS. .
Moja propozycja jest taka abyśmy dołączyli się do stowarzyszenia spptch które by nas reprezentowało / bo sądzę że kierownictwo POLSUSA tym tematem nie jest zainteresowane/ ale ich członkowie powinni do nas dołączyć i grupą conajmniej 50 osobową udać się do Warszawy przedstawić swoje postulaty. Jeśli to by nie pomogło wtedy moglibyśmy blokować granice,drogi itp.
Edyta2259

Post autor: Edyta2259 »

Muchozolali pisze:pomału
strajki kary
i cuda
- słów wiele pomysłów mało a chętnych jeszcze mniej
Od poczatku lat 90 rolnicy betonują warstwami rolnictwo i samych siebie
i co myslicie że z dnia na dzien coś się zrobi
Sam mam kilka pomysłów
aby je wdrożyć muszę przygotowac fundament który już zalewam
poz
tu nie ma na co czekać tylko działać, jeśli tak podchodzisz do problemu polskiego producenta trzody chlewnej , to muszę Ci podpowiedzieć żebyś tych fundamentów nie zalewał bo będą Ci nie potrzebne
mietko75

Post autor: mietko75 »

Mnie się wydaje że Głównemu Lekarzowi to bardziej zależy na tym aby aps przedostał się do nas , niż nawet na stanowisku . Jak będziemy w kraju mieli tę chorobę , to dopiero weterynaria będzie miała pracy . Kilka lat będą ciągle badać i zapisywać , to i powody do protestów znajdą . O świadectwa walczyli jak o Niepodległość , to i teraz też nygusy będą chcieli wyłudzać kasiorę .
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

mietek coraz czesciej sie z Toba zgadzam i widze ze jestes bardziej otwarty niz zakonspirowany muchozol.Po co te tajemnice,aby wspolpracowac trzeba znac plany.Muchozol czy Ty sie kogos boisz Mysle ze zeby cos osiagnac ze stowarzyszeniem trzeba to przeniesc do Poznania i stworzyc nowy zarzad z oplacanym prezesem.Mysle o panu Andrzeju chociaz go nie znam i nie wiem czy zechce .Czy zle mysle?
Pablo80

Kilkunastu nas tam jest, chętnych jakoś jak ceny były dobre nie było widać. Teraz coś można zrobić, bo widać że kryzys łączy.
0909

Post autor: 0909 »

Cena 3.60 plus vat i wszystkie nie kupione ,Nadmiarrrrrrrrr tucznika waga ciezka niema co z tym robic

http://www.wprost.pl/ar/?O=78007
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:Cena 3.60 plus vat i wszystkie nie kupione ,Nadmiarrrrrrrrr tucznika waga ciezka niema co z tym robic

http://www.wprost.pl/ar/?O=78007

moze lepiej do utylizacji dac swinki bo i po co komu je potrzebne ???
nemezis

Pablo80 pisze:Kilkunastu nas tam jest, chętnych jakoś jak ceny były dobre nie było widać. Teraz coś można zrobić, bo widać że kryzys łączy.
Kilkunastu potentatów [[hodowców] nie mylić z trzodziarzy] - przecież to już max kogo wy tam jeszcze chcecie zwerbować górników????????
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 lut 2014, 10:35 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
simon

Post autor: simon »

ZM Zbyszko cena do 4,50zł
kaciocha

Post autor: kaciocha »

baraki pisze:I ja własnie o tym mówię i zgadzam sie z Blicharskim że trzeba naciskać na nasz rząd żeby nie pozwolono zrobić z nas strefy buforowej oraz wymusić budowe płotu na granicy!!!
kaciocha pisze:Nie będę strajkował tylko po to żeby duńczyk miał gdzie swoje prosiaki sprzedawać, albo żeby Pini mógł ubijać niemieckie tuczniki,
Rynek się zapchał i część musi z niego wypaść, przynajmniej na jakiś czas, normalne prawo ekonomi a kto to będzie czas pokaże :(

Ja póki co jutro ładuję po 4,8 + vat czego i kolegom życzę. (na obecną chwilę oczywiście)
Niedługo może byc tak że będziesz ładował tyle że całe stado do utylizacji, a potem (jak dobrze pójdzie) 3 lata zakaz chowu świń! ASF to nie sa żarty, poczytajcie sobie jak łatwo szerzy sie to cholerstwo (dokładnie nie wiadomo ale niektórzy szacuja że droga kropelkową ponad 1000m) i jak długo przezywa wirus, w budynkach chlewni stwierdzano obecnośc po 18miesiącach a w krwi po 6 latach :shock:
odemnie do ciebie rzut beretem....
a apropo ceny to dostałem 4,85 + vat za Extra towar
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Nemezis 1-
nemezis pisze:W dobrym kierunku myslisz - organizacja rolnicza ,a strajk szabelką nie wygramy z długopisem.
Nemezis 2-
nemezis pisze:
Pablo80 pisze:Kilkunastu nas tam jest, chętnych jakoś jak ceny były dobre nie było widać. Teraz coś można zrobić, bo widać że kryzys łączy.
Kilkunastu potentatów [[hodowców] nie mylić z trzodziarzy] - przecież to już max kogo wy tam jeszcze chcecie zwerbować górników????????
.

Więc jak w końcu??
qrwa zrobiliśmy zalążek, teraz nic aby się dołączać i działać, ale działać a nie biadolić. Nikt dostołku przywiązany nie jest. Zarząd można wybrać inny by działał jeszcze skuteczniej ale zrozumcie że w kilkunastu szału nie zrobimy.
brzydal

Post autor: brzydal »

to znaczy w jaki sposób chcecie skłonić władze do zabezpieczenia kraju przed pomorem dajcie konkretny pomysł jako stowarzyszenie i ja się przyłącze i myślę że nie tylko ja w obecnej sytuacji zagrożenia
DRIPOL

Post autor: DRIPOL »

nemezis

Dobrze wyłapałes lukas ale jeszcze czytaj miedzy wierszami.Co arek napisał organizacja trzodziarzy bez podziału na to kto co ile. A co odczytasz na forum miedzy wierszami mały jest be bo jego 3 ryje zbijają cene na rynku panom-[na dziś z ilu wioskek zebrałbys tych małych zeby ze by porównać z jednym wypychającym w panice 1000szt- mali zapchali piniego dude?????] A co ja opisuje pisząc jak jest to działa na zachodzie???
Teraz duzemu sie pali koło dupy to mały przyłącz sie do organizacji i wystaw du...e na ulice zebym ja mógł dalej istnieć.Miesa armatniego teraz szukamy????????
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

17.02.2014 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
ziutek

Post autor: ziutek »

Sokolow bez zmian?
0909

Cena niema szans podwyżek !
Prosiak z zachodu całym strumieniem jedzie do polski prosze dzwonic do importerów .
Dzis dzwoniłem
ziutek

A to bedziesz wstawiac
Pablo80

nemezis pisze:Dobrze wyłapałes lukas ale jeszcze czytaj miedzy wierszami.Co arek napisał organizacja trzodziarzy bez podziału na to kto co ile. A co odczytasz na forum miedzy wierszami mały jest be bo jego 3 ryje zbijają cene na rynku panom-[na dziś z ilu wioskek zebrałbys tych małych zeby ze by porównać z jednym wypychającym w panice 1000szt- mali zapchali piniego dude?????] A co ja opisuje pisząc jak jest to działa na zachodzie???
Teraz duzemu sie pali koło dupy to mały przyłącz sie do organizacji i wystaw du...e na ulice zebym ja mógł dalej istnieć.Miesa armatniego teraz szukamy????????
Ty nie wiesz o czym piszesz. Najwiekszy członek stowarzyszenia sprzedaje może koło 10 tys rocznie, a najmniejszy kilkaset. Średnia będzie może koło 1,2 do 1,5 tys to wg Ciebie są potentaci? Jak chodzi ocykl zamknięty i tucz to mniej więcej jest równowaga. Małych za kilka lat nie będzie, z każdej strony jest im utrudniane życie i ciągle się wykruszają. Strajkować przeciw cenom to się nie da, bo mamy wolny rynek. Jedynie trzeba działać żeby pomoru nie wpuścić do Polski bo wtedy to cena następną złotówke w dół poleci.
zmw

Post autor: zmw »

kupię świnie na ten tydzień z województwa lubelskiego, mazowieckiego, podlaskiego. oferty na pw
farmer84

Post autor: farmer84 »

Te obiboki w kołach łowieckich niech się wezmą za robotę :) to raz a wetki za porządne uszczelnienie granic a nie wypisywanie bzdór na świadectwach ,tym pomoru nie zatrzymają na pewno!Cześć pieśni!
Kazik

Post autor: Kazik »

Lokalny skup 4,10, kilka sztuk tucznika tylko było.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

nemezis bez komentarza bo strasznie błądzisz.
chłop

Post autor: chłop »

Dlaczego Rząd wpuszcza z Litwy Warchlaki i tuczniki bo tucznika już wcześniej pisałem oferują po 1,03 euro z dostawą na zakład u nas jakby coś wyszło to moment cała Unia robi nam blokadę a tu że to fermy Duńskie to wolno
michu

Post autor: michu »

ziutek pisze:Sokolow bez zmian?

Na umowie -12 gr.
mat

Post autor: mat »

michu pisze:
ziutek pisze:Sokolow bez zmian?

Na umowie -12 gr.

czyli ile ?????? mozesz pisac jasniej ???
ziutek

6 za e
Marcin1606

Post autor: Marcin1606 »

Skup cena bez zmian bardzo mało świń porównując z poprzednim tygodniem.
robert0169

Post autor: robert0169 »

powoli sraczka sie konczy i tucznik na litwie :wink:
kaBAD

Post autor: kaBAD »

maciory 3,6 netto
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

Enoo.... myślę, że jeszcze chłodni na full przed świętami nie zapełnili. Takiej okazji, jaką dał Zakładom Car Putin, nie wolno przespać. Ciekawe, co będzie w lato...
0909

Do lata mamy zapas mięsa
ciekawe ile Niemcy obniża ?
ziutek

Chyba ty masz sobie do lata. Rano telefon a wieczorem podstawiony samochód to jak ty 09 rozumiesz
Don

Post autor: Don »

0909 póki co to jesteśmy w tyle z ceną za sąsiadem ,w Niemczech ok 6,2 a u nas oferują na ten tydzień 6 za duże partie a zawsze proponowali mi przynajmniej tyle co niemiec wystawił
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

po 5.5 E klasa jest sprowadzana z litwy i łotwy . Te 1.03 euro to waga żywa rozumiem ??

A na grupie 4.6 netto waga żywa .

Skup 4 brutto . Towaru jakby trochę mniej .
0909

robert0169

Post autor: robert0169 »

za tydzien podwyzki :( :| :) :D :lol:
ODPOWIEDZ