FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Czy Ty jesteś pod wpływem jakichś środków wyskokowych?fix pisze: się nie okazało że na tym ASF wygramy, tylko oczywiście tucz zamknięty bo otwarty skąd weźmie prosiaka na obsadę, pożyjemy zobaczymy, do jutra nie daleko, zpewne wszystkie firmy masową ruszyły po warchlaka do Dani co by go jeszcze przez zakazem przywieść
Cały pic polega na tym, że to od nas nie będzie można nic wywieźć - od świni po kanapkę z szynką...do nas można będzie przywieźć wszystko.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 lut 2014, 23:38 przez bezbarwny, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Pejsak
2. Związek
3. Kalemba
W jeden worek i w dołek kupa gó.na reszta dzi.da panowie MAFIA !!!
No to czas pokazać duńczykom Niemcom i Holendrom za ile możemy ich warchlaka kupić !
2. Związek
3. Kalemba
W jeden worek i w dołek kupa gó.na reszta dzi.da panowie MAFIA !!!
No to czas pokazać duńczykom Niemcom i Holendrom za ile możemy ich warchlaka kupić !
Są durnie co i w tym tygodniu biorą po 330zł za jednego..
To teraz Pini jak importuje świnie do uboju to zawali rynek wewnętrzny skoro nie wolno exportować bo produkcja musi iść pełną parą...
Oj dzieci , małe dzieci ! . Mitek ni ma żadnej szkoły i Wam pisał że jak się ociepli to dziki będą swobodnie migrować i aby tylko patrzeć jak u nas wirus zagości .
Trzeba było głupot nie wypisywać że Rusek to se może - a ja mam koszty 3,50 , tylko wielkie larum podnieś aby granice chronić . Teraz to już nic nie pomoże , 3 lata bidy .
-
turbogrocho49
aby tylko zaczęły padać dziki w mojej okolicy, to nie omieszkam sam zawieźć jednego pod piniego, mam kombi to spokojnie się zmieści 
Daję na wachę i siadam z bokuturbogrocho49 pisze:aby tylko zaczęły padać dziki w mojej okolicy, to nie omieszkam sam zawieźć jednego pod piniego, mam kombi to spokojnie się zmieści
-
turbogrocho49
Vicia trzymam za słowo, bo nie wiem czy bedę miał na gaz 
-
turbogrocho49
ja i vicia już tworzymy małą grupę dywersyjną, dołączy do nas Stanisław z kibolami i r...y cały ten grajdołek 
To teraz będzie gadanie że monitoring,że służby działają super. Tacy są mądrzy że przez ich durne rozporządzenie myśliwi do dzików przestali strzelać i mamy co mamy
http://www.kolo-lowieckie-mazury.pl/ind ... eturnid=19
http://www.kolo-lowieckie-mazury.pl/ind ... eturnid=19
90% to świnie kupione w Polsce....pabllo222 pisze:To teraz Pini jak importuje świnie do uboju to zawali rynek wewnętrzny skoro nie wolno exportować bo produkcja musi iść pełną parą...
Akurat spijamy z szwagrem cin cin i od ranka do marchewki ruszamy . Dawajcie tego dzika jak najszybciej , to i może na dożynki się załapiecie .
po co do piniego odrazu na berlin z tym dzikiem !
-
turbogrocho49
Mietek, jak zajedziemy do ciebie to dzik pójdzie na zkąskę i nici z naszego podstępnego planu 
Będzie Będzie zabawa będzie się działo - oby tekst tej piosenki nie przełożył się na nasz rynek
Ja i moi koledzy jak pisałem nadal nie mamy zamiaru napychać kieszeni Dunom i dotrzymujemy słowa a inni słyszymy pchają ich kieszenie i sobię BIDĘ
Ja i moi koledzy jak pisałem nadal nie mamy zamiaru napychać kieszeni Dunom i dotrzymujemy słowa a inni słyszymy pchają ich kieszenie i sobię BIDĘ
A co myślicie że u Niemca nie ma ale tam wszystko rząd zrobi żeby na jaw nie wyszło a nasz Związek niech listy wyśle do wszystkich i pochwali się jak dba o swój kraj.brzydal pisze:po co do piniego odrazu na berlin z tym dzikiem !
-
turbogrocho49
jak teraz zaczną nap..c do dzików to dopiero bedzie nadwyzka miesa
Tak durnie walczyli z pomorem http://www.zyciesiedleckie.pl/z-regionu ... jak-w-raju
Asf mial byc i jest. Zrobia troche szumu i ucichnie. Cena poleci, pozniej zarobia Ci co nie spanikuja
coś mi się wydaje, że profesor i cała banda wetów tylko na to czekali.....
lepiej nie strzelać do dzików, lepiej mieć pewna robotę przy badaniach, kwarantannach, pozwoleniach, świadectwach itp itd
lepiej nie strzelać do dzików, lepiej mieć pewna robotę przy badaniach, kwarantannach, pozwoleniach, świadectwach itp itd
Pewnie płofesoł Pejsak ma już w lodówkach szczepionki na Pomór i w czerwcu na jego biznesowej imprezie będzie jak przekonać rolników do szczepień mówię o Pejsakówce sponsorowanej zazwyczaj przez firmy Farmaceutyczne a i na ostatnią swoją imprezkę przyjechał najnowszym PORSCHE Cayeen
jak dobrze pamiętam nie ma na razie szczepionki
Mietko ,zachowują się jeszcze gorzej jak dzieci, co niektórym sprawia to radochę, niedługo będą płakać , nie zdają sobie sprawy z konsekwencji jakie ich czekają , miesiąc temu rozmawiałam tel. z naszym szefostwem że powinniśmy zacząć działać w tej sprawie , bez echa... ,07 lutego pisałam na stronie spptch żebyśmy zajeli się najpilniejszymi sprawami między innymi dot,pomor APS,zostałam obrzydliwie z krytykowana,szkoda słów!!!mietko75 pisze:Oj dzieci , małe dzieci ! . Mitek ni ma żadnej szkoły i Wam pisał że jak się ociepli to dziki będą swobodnie migrować i aby tylko patrzeć jak u nas wirus zagości .Trzeba było głupot nie wypisywać że Rusek to se może - a ja mam koszty 3,50 , tylko wielkie larum podnieś aby granice chronić . Teraz to już nic nie pomoże , 3 lata bidy .
OJ kredytowcy dzisiaj nie pospia
-
turbogrocho49
jak tytanik szedł na dno jedni się modlili, drudzy dostawali obłedu ze strachu, jeszcze inni grali i spiewali, należę do tych ostatnich pomimo że idę na dno to się śmieję
a tak realnie co się może wydarzyć?
-
turbogrocho49
właśnie zderzyliśmy się z ASF
ktoś na tym ASF zarobi i to dobrze: "Koszty działań związane z likwidacją 1 ogniska ASF( stado liczące 40 świń) to około 720 000 zł.Stado liczące 20 000 świń – około 15 milionów zł.(Koszty poniesie budżet Państwa)
GIW, 2013"
GIW, 2013"
-
turbogrocho49
18 tysia za swiniaka. co oni je w kosmos będą wystrzeliwać ?
idę spać - może mi się to wszystko tylko śni
Turysta do Bacy:
Achoj Baco jak się macie ?
Achoj cie to obchodzi !
Achoj Baco jak się macie ?
Achoj cie to obchodzi !
Jednym słowem, nie przejmować się tylko z tuczu przerzucić się na działalność utylizacyjną.turbogrocho49 pisze:18 tysia za swiniaka. co oni je w kosmos będą wystrzeliwać ?
Gdyby taka sytuacja, odpukać, miała potrwać z rok, to dopiero program odbudowy będzie na prawdę potrzebny, bo tuczy zamkniętych połowa ubędzie. Chociaż dziś kolega który robi tylko prosięta mówił mi że podrożały???
Pani Marylko , ja to akurat przechodzę to całą APS podobnie jak kolega turbo!! Mam trochę pola ,studnię głębinową , trzy deszczownie i inne potrzebne zabawki .Mam też cykl otwarty i darmozjady prawie wyprzedane , lecz mam duszę wojownika i boli mnie to że na mojej ziemi powstał związek który nawet nie próbował przeciwstawić się taj zarazie . Teraz w tej sytuacji to Wy w cyklu otwartym będziecie dostawać po dupie , bynajmniej ja na pół roku pauzuję . Tak nie powinno być , szkoda tylko że Lukas oddał się hodowli a nie stowarzyszeniu , bo to mądry chłopak .
- Muchozolali
ja czegos nie rozumie
zagrozenie było od kilku lat
a my od listopada mielismy swiat zwojować
to co powiedziłem w listopadzie
brak sprzeciwów
i to realizuje
i nagle jak na litwie wykryli
to sie zrobił lament
aby cokolwiek napisac i rozmawiac o tym
to musimy znać prawo.
A Szanowna Pani nawet palcem w tym kierunku nie ruszyła
I co dalej.
od wrzesnia się każdy sie zemnie smiał
poco ci umowa i jeszcze taka niska cena gwarantowana
a po to
przez rok toczyłem kilka walk i wszystkie wygrałem
batalię będę toczył dalej
zagrozenie było od kilku lat
a my od listopada mielismy swiat zwojować
to co powiedziłem w listopadzie
brak sprzeciwów
i to realizuje
i nagle jak na litwie wykryli
to sie zrobił lament
aby cokolwiek napisac i rozmawiac o tym
to musimy znać prawo.
A Szanowna Pani nawet palcem w tym kierunku nie ruszyła
I co dalej.
od wrzesnia się każdy sie zemnie smiał
poco ci umowa i jeszcze taka niska cena gwarantowana
a po to
przez rok toczyłem kilka walk i wszystkie wygrałem
batalię będę toczył dalej
Orientujecie się CZY W PRZYPADKU ASF otrzymamy jakieś rekompensaty 
Jednego nie rozumię z jednej strony sraka bo mamy dzika pewnie nigdzie nie sprzedamy a z drugiej umowy kontraktacyjne od 6,80-7,00 za E To co teraz te umowy będą zerwane czy przewidują w Europie dr jego tucznika i to był chwyt
jadę teraz po ciągnik do pepików i się zastanawiam czy nie zawrócic w tej sytuacji.
To jak jedziesz to wez i im tam dzika niech mają
jezcie pijcie i bawcie sie bo moze byc gorzej no i jedlismy pilismy i bawilismy sie i bylo gorzej Dedykacja dla weterynari To sie nazywa samospelniajaca sie przepowiednia
I co tam z cenami w nowych okolicznościach przyrody?
Jest wyjście z tego , trzeba całą Unie zainfekować potrzeba jeszcze 25 dzików bo Litwa i polska już mają prezent . To wtedy wszyscy bedą zarazeni i embargo zniknie , a jak tylko polska i Litwa to Tucznik bedzie kosztował 2 zł
Chlewnie będziecie stawiać ?
Chlewnie będziecie stawiać ?
to niektorym pewnie tylko szubienica zostanie jak przyjdzie do zaplaty rata kredytu na nowa chlewnie i inne inwestycje mowie o tych co maja trzode chlewna
Jakie ceny bo taka panika panuje że zapomnieliście o nich pisać.
Wczoraj 3,90 skup
A dzisiaj jak cena
4,10; za godzine mam ładować
u mnie tak samo 4,10 zł
Wczoraj skup 4,00 plus vat.
5.8 E lokalna ubojnia pośrednik kilka sztuk 4 zł sąsiadowi dał