CENY TRZODY

brzydal

Re: CENY TRZODY

Post autor: brzydal »

obdzwoniłem dzisiaj kilka dużych zakładów miesnych z zapytaniem o półtusze wieprzowe pełne chłodzone ceny wachaja się od 7-do 7,6 za E klase netto :shock:
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

Czy jeśliby się udało (będę musiał się spodlić) jest ktoś chętny na rozmowy z Marszałkiem Grzeszczakiem?

PS. ze specjalną dedykacją dla maruchy
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Póki co to lipa wielka , brak jakiejkolwiek sprzedaży w strefie mimo że baraki jakiś papier podrzucił . Jeśli nawet po 14 marca odblokują coś to ciekawe czy z tej strefy będzie komu to odebrać .

Cena spada i nie piszcie o jakiś odbiciach , chyba żę wam w głowach coś puknęło jak dla jackagg. Z 4 netto dziś zjazd na 3.70 . Animex na dziś podał cenę 4.8 za E .

Jutro warszawa i mam nadzieję że nie skończy się nad grzecznym staniem pod Ministerstwem .
vicia1223

A u Niemca jak i na całym zachodzie ceny stabilne . :evil:

http://www.schweine.net/eu-preise/eu-sc ... etige.html

Zaleją nas tucznikiem w maju , czerwcu . Gdzieś te warchlaki z DE i DK co miały do nas przyjechać muszą rosnąc a w lutym prawie nic nie przyjechało , tak jak i w marcu nie przyjedzie.

Chłodnia Marlex może pomieścić wg strony internetowej 3908 miejsc paletowych po 1000 kg a na dzień dzisiejszy jest calutka , połowa to mięso od Piniego .
jacekgg

Post autor: jacekgg »

a co to za ilość 4 tyś ton, popatrz sobie ile kg Pini ubija dzienne
vicia1223

W sumie to tylko dwa dni Piniego :lol:
Ostatnio zmieniony wtorek 25 lut 2014, 12:17 przez vicia1223, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Jak byłem w biurze i telefon od stałego klienta z zamówieniem.Na pytanie ile chciałby zapłacić odpowiedz 5,8 po krótkich negocjacjach 6 zł więc nie tak znowu drogo. Nie wiem jaka ilość i jakość.
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

zakłady nie są głupie, mroźnie mają postawione na takie okazje, a nawet wynajmują bo już swoje pękają w szwach, przyjdzie czas że niechciany tucznik na mroźni odwdzięczy się za przetrzymanie
SA

Post autor: SA »

turbogrocho49 pisze:zakłady nie są głupie, mroźnie mają postawione na takie okazje, a nawet wynajmują bo już swoje pękają w szwach, przyjdzie czas że niechciany tucznik na mroźni odwdzięczy się za przetrzymanie
Masz racje i długo nie trzeba mroźni trzymać będą święta 20 kwietnia a po świętach długi weknd majowy sezon grylowy się zacznie i towar pójdzie bez problemu ,więc kto teraz tanio kupi to drogo sprzeda .
świeżak

Post autor: świeżak »

Ma świeża informację!!! Podobno Minister Rolnictwa nie będzie jutro w Warszawie, bo planuje się spotkać się w Sokółce z rolnikami ze strefy zagrożonej, lecz ciągle zmieniają się godziny tego spotkania. Nie zdziwię się jak nie będzie ani w Warszawie ani w Sokółce.
1963

Post autor: 1963 »

te pelne mroznie to nam sie moga bardzo dlugo snic po nocach ,kto starszy to pamieta jak po skupach interwencyjnych agencja przez szmat czasu wywalala na rynek poltusze
vicia1223

Będzie tak samo jak tusk był wczoraj w białymstoku .
Kazik

Post autor: Kazik »

Kto spod Warszawy, to mógłby jechać ciągnikiem pod ministerstwo i narobić trochę hałasu.
świeżak

świeżak pisze:Ma świeża informację!!! Podobno Minister Rolnictwa nie będzie jutro w Warszawie, bo planuje się spotkać się w Sokółce z rolnikami ze strefy zagrożonej, lecz ciągle zmieniają się godziny tego spotkania. Nie zdziwię się jak nie będzie ani w Warszawie ani w Sokółce.
Zapomniałem dodać, że ewentualne spotkanie ma być w sali METAL-FACH-u w Sokółce.
vicia1223

Ten ciągnik to narobi tam tyle hałasu jak ostatnia świnia w chlewni po rzucie .
świeżak

LukaszBONQ

Post autor: LukaszBONQ »

wczoraj wieczorem wrzuciłem na ceny rolnicze chęć sprzedaży, odzew spory ale ceny 4,2-4,3 netto -1%. Mam wrażenie że potrzebują sądząc po rozmowie
Kazik

vicia1223 pisze:Ten ciągnik to narobi tam tyle hałasu jak ostatnia świnia w chlewni po rzucie .

Wystarczy kilkanaście sztuk i hałas będzie znaczny.
nemezis

Post autor: nemezis »

Dzisiejsze wadomosci to prawdziwy majstersztyk.Dla przeciętnego kowalskiego Premier był w Białostockiem i obiecuje pomoc pomoc rolnikom,narodzie miłuj go bo to zbawca-kto z was widział go wczoraj?????????????????????????
Winna za aktualny stan rzeczy Rosja bo wprowadziła embargo ,ani słowa O skutkach nie zapoznania sie z wytycznymi WTO przed podpisaniem umowy stowarzyszeniowej. Nie kto byłby wtedy winny rządzący??????????????????????????Przecież władza ma zawsze racje.
Zajebane magazyny oczywiście tez ani słowa ze w czesci obcokrajowym miechem na skutek działan monopolisty- co sprowadziło do cen jakie mamy. Poprostu cud malina w naszym kraju pod obecnymi rządami i w kochanej UE. Następny podatek nie smieciowy a tlenowy za oddychanie kogo nie stać bedzie nilegalnym obywatelem.
Ostatnio zmieniony wtorek 25 lut 2014, 14:30 przez nemezis, łącznie zmieniany 3 razy.
baraki

Post autor: baraki »

Do kolegów z podlasia:

Możliwosć wysyłki świn poza strefe będziecie mieli w najbliższych dniach, kwestia podpisania rozporządzenia.
mietko75

Post autor: mietko75 »

1963 pisze:te pelne mroznie to nam sie moga bardzo dlugo snic po nocach ,kto starszy to pamieta jak po skupach interwencyjnych agencja przez szmat czasu wywalala na rynek poltusze

Zawsze byłe walka aby skupione mięso było wyeksportowane poza granice aby za jakiś czas na rynek nie wróciło . Teraz statki się wracają , to co zmagazynowane do tej pory też pozostaje a podpuszczacze podwyżkami szczują .
W którymś z lingów była mowa że do Rosji sprzedawaliśmy nawet nie połowę tego co na Białoruś a tam też już nikt nie wywozi .
Przestańcie w tak trudnej sytuacji jeszcze dalej próbować ludziom ciemnotę wciskać . Robicie z siebie bohaterów czyimś kosztem i to w takiej chwili . :evil:
Marcin1606

Post autor: Marcin1606 »

Lokalne media poinformowane o proteście .Monika ile stacji telewizyjnych i mediów potwierdziło przybycie ?
0909

Post autor: 0909 »

Dziś o godz 12 kolo pini stały dwa tiry z tucznikiem zadnych 22 nie bylo
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

W du....e sobie wsadzcie te mendia tu potrzebny jest gospodarz Janukowycz tez mial media
Bobo

Post autor: Bobo »

A u nas Kalemba to chyba razem z Janukowyczem uciekł taki gospodarz...
0909

Post autor: 0909 »

nemezis

0909 pisze:http://www.minrol.gov.pl/pol/Ministerstwo/Biuro-Prasowe/Informacje-Prasowe/Zaproszenie-na-konferencje75
To jest oznaka paniki i strachu rządzących przed organizacją narodu -czysto strategiczne zagranie aby nie doszło do zorganizowania i protestu rolników w Stolicy, a za rolnikami mogą wyjść inni!!!!!!!! Rudy zaczyna się bać aby za nim też nie puścili listu gończego.
FarmerB

Post autor: FarmerB »

vicia1223

Kazik

nemezis pisze:
0909 pisze:http://www.minrol.gov.pl/pol/Ministerstwo/Biuro-Prasowe/Informacje-Prasowe/Zaproszenie-na-konferencje75
To jest oznaka paniki i strachu rządzących przed organizacją narodu -czysto strategiczne zagranie aby nie doszło do zorganizowania i protestu rolników w Stolicy, a za rolnikami mogą wyjść inni!!!!!!!! Rudy zaczyna się bać aby za nim też nie puścili listu gończego.

To nas gospodarz Kalemba ugości u siebie :x Ciekawe kto przyjdzie na tą konferecję, jak rolnicy z podlaskiego będą w Warszawie :?: :roll:
vicia1223

Trzeba klilka statków zawrócić na Sokółkę :)
kędzierzawy

Post autor: kędzierzawy »

tfusk płemieł podchwycił pomysł barakiego i płot na granicy z białorusią będzie stawiał
rychło wczas :lol:
nemezis

Za te numery jutro powinna spłonąć kukła[y] z napisem za stan kraju do jakiego doprowadziliście BEDZIECIE MARTWI.
LukaszBONQ

w panoramie wzmianka o sytuacji
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

wczoraj pod artykułami na WP o sytuacji na Ukrainie napisałem kilka komentarzy o tym, jak Rosja podziękowała UE za wtrącanie się w sprawy Ukrainy oraz o tym, jak niektóre państwa Unii próbują dogadać się za naszymi plecami z Rosją odnośnie zakazu eksportu. Niestety moderator nie przepuścił żadnego mojego wpisu, o czym zostałem poinformowany na e-mailem.
LukaszBONQ

wolność słowa vs cenzura... wielki brat czuwa wszędzie
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Tu jest ciekawy komentarz w pomorskiej .http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /140229573
chłop

Post autor: chłop »

A do czego nam dziki potrzebne i te ogrodzenia wyje.ać wszystkie co do joty i po sprawie i po zagrożeniu czy to aż takie trudne czy komuś zależy aby przez 2000 szt dzików cierpiało kilkaset tysięcy rolników !!!
1963

wczoraj sprzedawali moi znajomi po 4.1 i 4.2 i tak mysle ze jak u nas tak cienko to na wkp pewnie jeszcze gorzej ps. peron pisz na onecie tam mi nigdy nie wywalili
mietko75

Post autor: mietko75 »

0909 pisze:Dziś o godz 12 kolo pini stały dwa tiry z tucznikiem zadnych 22 nie bylo
Pini zaraz przestanie skupować i ani jeden nie będzie stał . Wszystkie chłodnie załadowane , transporty wracają a obróbki termicznej nie mają , tylko chłodnie . Nikt od nich oprócz polskich masarni nie chce brać .
Ja to tylko powtarzam po redaktorze z któregoś z Waszych lingów .
1963

chłop pisze:A do czego nam dziki potrzebne i te ogrodzenia wyje.ać wszystkie co do joty i po sprawie i po zagrożeniu czy to aż takie trudne czy komuś zależy aby przez 2000 szt dzików cierpiało kilkaset tysięcy rolników !!!
to nie takie proste bo to dzidostwo migrujace i trzeba by bylo w calej euroazji je wytepic a inaczej to jak sie tylko pojawi obszar ze konkurencja mniejsza to zaraz przylezie
nemezis

w polsat news o 18,30 był wywiad z Choińskim szwabskie mieso wraca z powrotem statkami.
brzydal

Post autor: brzydal »

jak jest taka góra miesa to dla czego półtusze sa po 7 zł ? wczoraj zgłosiłem tuczniki do sprzedaży u mateusza i wczoraj miałem telefony z ofertami kupna a dzisiaj jeszcze wiecej i cena wyższa od wczorajszej o 20 gr nawet były propozycje płatności gotówkowej, cos mi sie wydaje ze liczba tuczników w promocji jest ograniczona i promocja dobiega końca
kondzio

Post autor: kondzio »

Jest oczekiwanie na poniedziałek umowy 6,8 wbc i chwilowo są braki.
mar

Post autor: mar »

a to te umowy będą realizowane, bo słyszałem że wszystko jest zerwane?
Nowy123

Post autor: Nowy123 »

Słyszeliscie na lubelszczyznie zakaz ma potrwac 90 dni pani wojewoda nie widzi potrzeby zeby go zniesc
świeżak

Spotkanie rolników z Ministrem Rolnictwa jutro o godz. 12 w sali METAL-FACH-u w Sokółce. Minister ucieka z Warszawy.
Ostatnio zmieniony wtorek 25 lut 2014, 22:20 przez świeżak, łącznie zmieniany 1 raz.
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

Dzisiaj z radio VOX FM (95,3fm)dowiedziałem się, że SLD(podobno Olejniczak jest mocno poruszony i zbulwersowany) zażąda odwołania min rol Kalemby. Na pytanie dziennikarza o to, co o odwołaniu wspomnianego ministra myśli premier, ten odpowiedział, że nie widzi powodów do odwołania ponieważ uważa, że Kalemba bardzo dobrze radzi sobie z zaistniałą sytuacją i wywiązuje się z obowiązków. Powiedział również, że obecnie rozważa/zastanawia się(rząd?) nad odstrzałem/ograniczeniem liczebności dzików. Kiedy przestanie się zastanawiać i zacznie działać...nie powiedział.
waldek123

Post autor: waldek123 »

Od Piniego coś pieprzyli, że te umowy można do śmieci wyrzucić w obecnej sytuacji. Ciężki temat ale raczej zrealizują te podpisane. Wyrównają sobie kupując po 4,9 wbc. Sam mam podpisaną po 6,9 zaraz po ogłoszeniu embarga na mięso z UE. Ciekawe jak będzie kolejna propozycja....
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

waldek123 pisze:
Od Piniego coś pieprzyli, że te umowy można do śmieci wyrzucić w obecnej sytuacji. Ciężki temat ale raczej zrealizują te podpisane. Wyrównają sobie kupując po 4,9 wbc. Sam mam podpisaną po 6,9 zaraz po ogłoszeniu embarga na mięso z UE. Ciekawe jak będzie kolejna propozycja....

nie siejcie wrogiej propagandy, skontaktujcie się ze swoimi odbiorcami. oni już wiedza.
ODPOWIEDZ