FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
2 euro
biorą co ma ogon bo podobno Angela się z Putimem dogadała i znowu Polaczki po dupie dostali a cała zasrana unia się śmiejE. I było to sie tak mocno wpier.. w wielką politykę #POLSKA TO POLIGON DOŚWIADCZALNY unii# KTOŚ TO MĄDRZE WYMYŚLIŁ!!!!!!1963 pisze:u niemca zamieszanie co sie pojawi w wolnym handlu idzie od reki po 5.1-5.2 pln a ieszcze tydzien temu za 4.8 nie bardzo chcieli kupowac ale czy to sa braki towaru czy hodowcy wstrzymuja sprzedaz to ciezko wywnioskowac . jesli sa to braki to cena moze lawinowo wzrosnac tylko to troche ma sie nijak do mniejszego eksportu . konia z rzedem temu kto to rozgryzie
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
10.03.2014 Ceny skupu tuczników i macior, artykuł:
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
+vatjacekgg pisze:2 euro
Spędówka dziś z 3,8 na 4,1 netto
Czy to prawda ,że eksport na wschód możliwy tylko z Piotrkowa przez najblizsze 10 lat z gwarantowana cena 6 zł netto 
-
waldas1986
czesio pisze:Czy to prawda ,że eksport na wschód możliwy tylko z Piotrkowa przez najblizsze 10 lat z gwarantowana cena 6 zł netto
cena gwaramtowana to jest tylko pic na wode
tak jest juz od dawna ale tylko dla tych co maja wsad powyrzej 1000 sz.czesio pisze:Czy to prawda ,że eksport na wschód możliwy tylko z Piotrkowa przez najblizsze 10 lat z gwarantowana cena 6 zł netto
Ludzie to co sie dzieje w strefie to przekracza juz ludzki pojecie.Niemamy gdzie juz upychac tych naszych ogonow w kazdej wolnej kanciapie stoja. A co sie okazuje ze urzedasy pracuja dalej nad tym supem interwencyjnym bo zrobily bobla prawnego normalnie paranoja. Nasze panstwo jest nieudolne wrazie wojny za jeden dzien by nas podbili
jak tak dalej bedzie to nowa chlewnia bedzie stala pusta Skup 4 zl -4% a zboze do gory Dzisiaj zrobilem probki paszy powinna miec 17% bialka ma 13,8 Nie mam checi do takiej hodowli z kazdej strony jada po nas jak tylko moga Tak sie nie da gospodarzyc
Panowie jest jedna rada trzeba sie zjednoczyc i zrobic ogolnopolski strajk zablokowac ten piepszony kraj
- mytotoksyna1
..........................jeszcze nie tak dawno temu było mówione na tym forum,że tucznika można wykarmić do wagi 110 kg.na kilku wiadrach kukurydzy .Stanislaw pisze:jak tak dalej bedzie to nowa chlewnia bedzie stala pusta Skup 4 zl -4% a zboze do gory Dzisiaj zrobilem probki paszy powinna miec 17% bialka ma 13,8 Nie mam checi do takiej hodowli z kazdej strony jada po nas jak tylko moga Tak sie nie da gospodarzyc
. no trochę to miało być obsypane otrębusami .
..teraz co ???
Czas wielki ten cały grajdoł wywrócić do góry nogami i poustawiać na nowo tak ,żeby nasze było na wierzchu.Na początek proponuje się zastanowić nad tym, gdzie popełniamy błędy.Stanislaw pisze:jak tak dalej bedzie to nowa chlewnia bedzie stala pusta Skup 4 zl -4% a zboze do gory Dzisiaj zrobilem probki paszy powinna miec 17% bialka ma 13,8 Nie mam checi do takiej hodowli z kazdej strony jada po nas jak tylko moga Tak sie nie da gospodarzyc
- mytotoksyna1
.. wywalisz ten grajdoł i co ?michu2020 pisze:Czas wielki ten cały grajdoł wywrócić do góry nogami i poustawiać na nowo tak ,żeby nasze było na wierzchu.Na początek proponuje się zastanowić nad tym, gdzie popełniamy błędy.Stanislaw pisze:jak tak dalej bedzie to nowa chlewnia bedzie stala pusta Skup 4 zl -4% a zboze do gory Dzisiaj zrobilem probki paszy powinna miec 17% bialka ma 13,8 Nie mam checi do takiej hodowli z kazdej strony jada po nas jak tylko moga Tak sie nie da gospodarzyc
.następny będzie ttrochę inny , ale taki sam.
michu ty to jak powiesz to powiesz!
A masz pomysł na ten "trochę inny"?
- mytotoksyna1
..to są trzy punkty prawidłowego układu---------michu2020 pisze:A masz pomysł na ten "trochę inny"?
1 -licz na siebie
2-licz na siebie i nie oglądaj się na innych ,bo nikt ci nie pomoże.
3-licz na siebie i produkuj zgodnie z patriotycznymi , polskimi nakazami , zasadami , bo co polskie TO DOBRE!!
-
andrzej19570
„Będą rekompensaty do każdej sztuki trzody, która została sprzedana od 18 lutego br., ale dla producentów w strefie przy granicy białoruskiej” – powiedział minister Stanisław Kalemba podczas konferencji prasowej zorganizowanej wśród sprzętu rolniczego zgromadzonego na kieleckich targach Agrotech. Ta pomoc będzie po połowie rekompensowana przez budżet krajowy i unijny.
http://www.topagrar.pl/articles/aktualnosci/asf-kalemba-nie-podaje-konkretow/
Co z tych rekonpensat jak nikt nievhce naszych tucznikow
-
stan1069@o2.pl
Oni może czekają aż z tych tuczników się hipopotamy zrobią
Czyli nie masz żadnego pomysłu ,a raczej masz "trochę inny ale taki sam".mytotoksyna1 pisze:..to są trzy punkty prawidłowego układu---------michu2020 pisze:A masz pomysł na ten "trochę inny"?
1 -licz na siebie
2-licz na siebie i nie oglądaj się na innych ,bo nikt ci nie pomoże.
3-licz na siebie i produkuj zgodnie z patriotycznymi , polskimi nakazami , zasadami , bo co polskie TO DOBRE!!
Nie twierdzę ,że co polskie to złe ,ale w przypadku polskiego rynku trzody chlewnej to się raczej nie sprawdza skoro średnio co trzy lata wychodzimy na drogi i walczymy o swoje.
Takie ceny obowiązują w południowej części wielkopolski na dzień 10.03.2014 jakieś 400km od strefy zapowietrzonej.
Każdy słupek to inny pośrednik.A jest ich tu u nas cała masa.
4,00 - 4,10 zł - tuczniki 3,80 - 4,10 zł - tucznik
5,50 zł - Klasa E 3,00 zł - maciory
3,00 zł - maciory
4,00 - 4,20 zł - tuczniki 4,10 zł - tuczniki
3,70 zł - maciory
3,30 - 3,40 zł - maciory
2,80 zł - knury
3,90 zł - tuczniki 3,80 - 4,30 zł - tucznik 3,00 zł - maciory
3,00 zł - knury
4,10 - 4,40 zł - tuczniki
5,70 - 6,20 zł - byki HF
6,20 - 6,80 zł - byki MM
3,00 zł - maciory
2,90 - 5,10 zł - krowy
Każdy słupek to inny pośrednik.A jest ich tu u nas cała masa.
4,00 - 4,10 zł - tuczniki 3,80 - 4,10 zł - tucznik
5,50 zł - Klasa E 3,00 zł - maciory
3,00 zł - maciory
4,00 - 4,20 zł - tuczniki 4,10 zł - tuczniki
3,70 zł - maciory
3,30 - 3,40 zł - maciory
2,80 zł - knury
3,90 zł - tuczniki 3,80 - 4,30 zł - tucznik 3,00 zł - maciory
3,00 zł - knury
4,10 - 4,40 zł - tuczniki
5,70 - 6,20 zł - byki HF
6,20 - 6,80 zł - byki MM
3,00 zł - maciory
2,90 - 5,10 zł - krowy
Strajk Biała Podlaska http://moje.radio.lublin.pl/rolnicy-wyj ... drogi.html
Stanisław- masz już lata- nie wiesz że z rolnika każy żyje? a jak ma żyć- musi dupcyć chłopa- inaczej by sie nie dał z grosza oskubaćStanislaw pisze:jak tak dalej bedzie to nowa chlewnia bedzie stala pusta Skup 4 zl -4% a zboze do gory Dzisiaj zrobilem probki paszy powinna miec 17% bialka ma 13,8 Nie mam checi do takiej hodowli z kazdej strony jada po nas jak tylko moga Tak sie nie da gospodarzyc
Powiedzcie mi jedno jaki jest Polski rolnik ?? Jeszcze dwa tygodnie temu połowa miała chlewnie zamykać bo dokładka była ostra . A teraz jak trochę cena drgnęła to wszyscy na warchlaka się rzucili że samochody pośredników nie stygną i ogólnie warchlaka brak . Jednak Polska to dziwny kraj . 
-
robert0169
wiekszosc uwaza ze cena jest superrrrrrr
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 98089.html widać że jest duża przebita jak się w takie chowanego bawią. Ciekawe co ruskie na to ale w sokołowie chyba mają ciepło.
Panstwo Polskie jako gospodarz nie istnieje kazdy ratuje sie jak moze A moglo byc tak pieknie Pokazxcie mi drugi kraj o takim potencjale gospodarczym jak byla Polska w 89 roku ale politycy wszystko zjebali i niczego do dzis sie nie nauczyli Dzis sprzedane 4,2 - 4% netto
podobno więksi fermiarze na ten tydzień się porozumieli i poniżej piątki na żywa nie puszczają, ale to tylko plotki.
My nawet za 6 nie oddany 
Powiat Losice stanal do nierownej walki z rzadem zablokowalismy krajowa 19 az do odwolania czekamy na nastepnych aby poszli w nasze slady
Ja o 4.8 za 160sztuk -1% słyszałemjacekgg pisze:podobno więksi fermiarze na ten tydzień się porozumieli i poniżej piątki na żywa nie puszczają, ale to tylko plotki.
a ja sądzę że to sami Ruskie zorganizowali ten przemyt. teraz na kazdym kroku będą nam podkładać kłody.Nie jednokrotnie pokazał Putin na co go stać.Pablo80 pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/rosjanie-przechwycili-26-ton-sloniny-przemyconej-z-polski-prawdopodobnie-z-sokolowa,98089.html widać że jest duża przebita jak się w takie chowanego bawią. Ciekawe co ruskie na to ale w sokołowie chyba mają ciepło.
Panowie i Panie blokujemy krajowa 19 do skutku i liczymy na solidarnosc rolnikow z innych rejonow polski badzmy razem a tych trudnych chwilach bo jak teraz niepokazemy naszej sily to dalej beda uwazac nas za nic czekam na odzew zwlaszcza lubelszczyzna pomozcie z podlasia mamy wsparcie
-
kędzierzawy
piotrkowskie zagłębie z Wami
warchlaki które szły by do was biorą do siebie , każdą ilość
warchlaki które szły by do was biorą do siebie , każdą ilość
Cieszcie sie poki mozecie jeszcze gdybyscie byli w naszej sytuacji to inaczej byscie spiewali
-
andrzej19570
Protesty są w całej Polsce,ale władze i media tego nie nagłaśniają bo to nie w ich interesie.Trudno żeby wszyscy się zjechali w jedno miejsce,chociaż byłoby to bardziej skuteczne.Tu linki ze stronki Protesty rolników na fb z dnia dzisiejszego.
.http://wdolnymslasku.pl/wydarzenia/255-jelenia-gora-rolnicy-groza-ze-zawioza-do-urzedow-swinie-ktorych-nie-udalo-sie-im-sprzedac
.A tu nasz Marucha dal głos.http://radioszczecin.pl/1,109224,to-negocjacyjne-fiasko-rzadu-rolnicy-sa-oburzeni
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/aktualnosci/mimo-zapowiedzi-skupu-swin-ciagle-brak,49711.html
Niemowie zebyscie do nas jechali dzialajcie w swoich regionach zablokowac ten piepszony kraj
Tu się nie ma z czego cieszyć Wy po prostu jesteście w tej chwili żywcem zadłużani do poziomu z którego lada moment się nie wydostaniecie.Wasze warsztaty pracy są właśnie przygotowywane dla wyrzucanych obcokrajowców z Litwy.A jeśli ten pilotażowy pakt rozbioru uda się wykonać następna strefa do Wisły.adam86los pisze:Cieszcie sie poki mozecie jeszcze gdybyscie byli w naszej sytuacji to inaczej byscie spiewali
-
Mariusz1986
A jak funkcjonuja zaklady w strefie robią coś? Mogą wozić z zewnątrz?
-
andrzej19570
A tu najnowsze wiadomości
Nieoficjalnie: Rząd uruchamia interwencyjny skup wieprzowiny
Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/wiadomosci/new ... gn=firefox
Piszesz bzdury. Zablokowac to moga sobie swoja d...., jak my im na to pozwolimy. Myslisz ze jak jestes poza strefa buforową to taki madry jestes, zal mi Ciebie .
A Ty kedzierzawy nie ciesz ze kupujesz ich prosiaki , bo co niby tansze - pamietaj ze zawsze kiedys to odbija w druga strone !!!
Generalnie nikogo nie obchodzi co sie dzieje z ludzmi na wschodzie , ale wiem ze sobie poradzimy mimo ze nie jestem w tej strefie to nie ma dnia zebym o nich nie myslal i rozmawial z rodzinna. Robie co moge zeby im pomoc , ale nie tylko im bo to wszystko dotyczu NAS !!!!
Dopkoi nie zrozumiecie tego to nigdy nie bedzie dobrze w kraju . Zrobmy cos razem , troche jest Nas w tej branzy .
A Ty kedzierzawy nie ciesz ze kupujesz ich prosiaki , bo co niby tansze - pamietaj ze zawsze kiedys to odbija w druga strone !!!
Generalnie nikogo nie obchodzi co sie dzieje z ludzmi na wschodzie , ale wiem ze sobie poradzimy mimo ze nie jestem w tej strefie to nie ma dnia zebym o nich nie myslal i rozmawial z rodzinna. Robie co moge zeby im pomoc , ale nie tylko im bo to wszystko dotyczu NAS !!!!
Dopkoi nie zrozumiecie tego to nigdy nie bedzie dobrze w kraju . Zrobmy cos razem , troche jest Nas w tej branzy .
-
kędzierzawy
mam cykl zamknięty i nie kupuje
ale jak słysze że prosie w takiej cenie idzie to zaczynam sie zastanawiać sam nad sobą
a w głowach ludzi ze strefy nie chciał bym się znaleść nawet na pięć sekund
ale jak słysze że prosie w takiej cenie idzie to zaczynam sie zastanawiać sam nad sobą
a w głowach ludzi ze strefy nie chciał bym się znaleść nawet na pięć sekund
ok rozumiem. A prosiak niby w jakiej cenie idzie, bo wiem ze po 290 Duna wstawiaja na pólnocy
-
Genia M jak miłość
kolega dziś sprzedawał bo grąbkowa duna 150szt dali mu 4.8-2%ale sie cieszył ze wyszedł na zero,a dwa tyg temu tem sprzedawał te wieksze po3.9-2%,po czym stwierdził ze musi sie śpieszyć wstawic nowe bo taniej jak 280juz niema a było 260 niedawno no cóż pośpieccccccchhhhhhhhhh jest złym doradcą
A bedzie powyzej 300 szt bo euro gora. Tucznik tez za 3 miesiace powyzej 6zl . Teraz agent powie ze nie - a zobaczycie . Bo niby skad wezma jak u nas tuczarni 80 % pustych stoji albo stalo
-
Genia M jak miłość
oj wezmą towaru z lodowek niemieckich cena 5zl to bedzie radość przy embargu nie liczcie na wiecej a wiara wstawia duna aby co 2 tyg spanikowali,ponoc duzo idzie z litwy i lotwy bo tam i cena nizsza jest
Niektorzy myślą że te duny to tam na jakimś kopcu leżą i jak jest klient to zaczynają pakować i do polski. Tam prosiak cały czas jest i czy przyjedzie do polski czy nie to i tak go gdzieś w uni utuczą. Też mi się wydaje że dużo 5 nie przekroczy tucznik w tym sezonie.
Niemiec nie wytrzyma 5zł przestanie sprzedawać chyba ze unia dopłaci bo asf w Polsce znaleźliPablo80 pisze:Niektorzy myślą że te duny to tam na jakimś kopcu leżą i jak jest klient to zaczynają pakować i do polski. Tam prosiak cały czas jest i czy przyjedzie do polski czy nie to i tak go gdzieś w uni utuczą. Też mi się wydaje że dużo 5 nie przekroczy tucznik w tym sezonie.
Cena u nas w normalnych warunkach powinna się kształtować w okolicy ceny niemieckiej a tam na terminówkach szału nie ma 
Wierzę że rosja zgłodnieje USA już szaleje z cenami jak na swój sposób produkcji martwią mnie tylko chiny gdzieś muszą upłynnić swoje świnkizeus-1 pisze:Cena u nas w normalnych warunkach powinna się kształtować w okolicy ceny niemieckiej a tam na terminówkach szału nie ma