FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Niemcy giełda ostro do góry na początku
ostro do góry czyli jakby 5,5-5,6 żywiec
-
LukaszBONQ
rano wrzuciłem ofertę sprzedaży, telefonów sporo, ceny 6,7 - 6,9 za E, stałemu odbiorcy dziś poszły po 5,55 netto -1%
0909 pisze:Niemcy giełda ostro do góry na początku
skonczyla się na +2
Nie muszę ProwitT[KONCENTRAT] jeszcze z GSu 1 tona=1 tucznikowi.kuzaj63 pisze:A faktury za koncentraty może znalazłeś?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.05.2014 Ceny skupu tuczników i macior, artykuł:
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... w-i-macior
a moze pamietacie ile wtedy prosiaki kosztowaly albo leki paliwo itd ?????????nemezis pisze:Nie muszę ProwitT[KONCENTRAT] jeszcze z GSu 1 tona=1 tucznikowi.kuzaj63 pisze:A faktury za koncentraty może znalazłeś?
-
turbogrocho49
w h.j mniej
Leki???? Nie było jeszcze zachodniego ku......a czyli w zasadzie nie było chorób [poza podstawowym zelazem].mat pisze:a moze pamietacie ile wtedy prosiaki kosztowaly albo leki paliwo itd ?????????nemezis pisze:Nie muszę ProwitT[KONCENTRAT] jeszcze z GSu 1 tona=1 tucznikowi.kuzaj63 pisze:A faktury za koncentraty może znalazłeś?
W razie czego to nawet nie istniało takie pojęcie ze lek nie działa.
Paliwo-od dzisiejszej ceny odejmij jedno zero.
Nowy Bizon albo nowa szóstka Ursusa to równowartość wtedy 100 ogonów.
Początek lat 90 rolnik posiadający 100 swin w zasadzie był uznawany za okolicznego biznesmena bogacza-. dzis zapierdala do agencji przed 15 maja po zapomogę
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 maja 2014, 21:16 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
nowlasnie chielismy unie to ja mamyturbogrocho49 pisze:w h.j mniej
- mytotoksyna1
..jest GLOBALIZACJa -każdy orze jak może !
..to co jest teraz w rolnictwie (szeroko pojętym) -to choroba tzw księżycowa!!
..to co jest teraz w rolnictwie (szeroko pojętym) -to choroba tzw księżycowa!!
a moze pamietacie ile wtedy prosiaki kosztowaly albo leki paliwo itd ?????????[/quote] Leki???? Nie było jeszcze zachodniego ku......a czyli w zasadzie nie było chorób [poza podstawowym zelazem].
Początek lat 90 rolnik posiadający 100 swin w zasadzie był uznawany za okolicznego biznesmena bogacza-. dzis zapierdala do agencji przed 15 maja po zapomogę
. w telewizji łyka ciemnotę- spod reklamowy jak to się mu polepszyło przez 10 lat w uni , a jak tak se poogląda to w nocy ma lepsze koszmary bo opłaty go przerastają oczywiscie o ile ma czas spać bo bank puka z ratami za jelonka -to jakies usłubi by sie przydały,a jeszcze zmartwienie jak by tu taniej wykarmic zwierzyniec aby cokolwiek na tym zostało albo przynajmniej na zero wyjść.[/quote]
dokladnie i jak wezmiesz jeszcze ta zapomoge tostrasza ze zabiora jak nie spelnisz ich warunkow.
dokladnie i jak wezmiesz jeszcze ta zapomoge tostrasza ze zabiora jak nie spelnisz ich warunkow.
a wracając do tematu cen to dziś propozycje WBC 7 netto za E, świń nie mają
wczorajsze zdarzenie http://www.pct24.pl/index/news/l/pl/k/3 ... /news/3158
To chyba Kaziu Lewandowski.
witam jak tam cena sie kształtuje ?
5.4 netto - 1 % wczoraj. Niektórzy zjechali 10 gr w tym tygodniu.. większe fermy ładują po 5.5-5.6 maxymalnie . Sokołów 6.8 . A tak poza tym to większość zakładów 5.2 -5.3 netto . O skupie nie pisze bo to przepaść ..... 4.6 brutto - 4% 
- WOJCIECH1236
Jak tam dzisiaj Niemiec??
monikaa pisze:bez zmian
bez zmian czyli 1.67 ???
jak bez zmian to 1,60
-
Genia M jak miłość
po ile płacą za swiniaki w wielkopolsce jakie macie ceny za ilosci 30-50szt
Załadowane wczoraj po 6.7E 45sztGenia M jak miłość pisze:po ile płacą za swiniaki w wielkopolsce jakie macie ceny za ilosci 30-50szt
Hej, mam do sprzedania warchlaki 150 szt naima x pietrain. Ladne zdrowe, grupa nie miesci sie na tuczarnie. Okolice sochaczewa 604797521 lub priv.
sprzedam 110 tuczników polski towar miesność powyżej 58%
Sprzedam 300 szt tucznika mięsność 58
Yyyyyy Jurek a tobie to się kierunki nie pokićkałay ?!?! 
-
andrzej19570
Agent cenę chce zbić i sugeruje że jest dużo wiń na rynku!!
JUREK pisze:Sprzedam 300 szt tucznika mięsność 58
hehehhe ciekawe kogo te swinie bo chyba nie twoje bo z targowisk o ledwo pewnie 52 % masz miesnosci
-
andrzej19570
To są wirtualne świnie

cena w dół i ponoć ograniczenia ilościowe propozycje za 200 szt 5,1 do 5,20 za żywą macie jakies lepsze oferty?
Wszyscy w szoku bo chcieli 7,00wbc a rynek akceptuje na razie tylko 6,50
-
turbogrocho49
troszke wiecej bo po 6,9 ładuja w tym tygodniu
-
Genia M jak miłość
moje poszły dziś miśki 5.15 netto waga śr 130kg teraz pauza nastepne za miesiąc wiec świn zakładą przybraknie
jakby tak była stówka wiecej do szt to i nastroj bylby lepszy a tak jest nijak
0909 pisze:10 gr do dołu
ciekawe czy tak do dolu niemcy bez zmian a w poniedzialek bylo nawet na lekkim plusie wiec takie pierdzielenie ze w dol!!!!! tucznika tak na prawde brak
-
stan1069@o2.pl
Mat Twoja riposta na wiadomości 0909 zaczyna mnie wkur................
a one niestety są prawdziwe przynajmniej u nas
bo on stan telepie glupoty jeszcze tego nie zauwazyles ??????stan1069@o2.pl pisze:Mat Twoja riposta na wiadomości 0909 zaczyna mnie wkur................a one niestety są prawdziwe przynajmniej u nas
cena w dół niestety tak jest bynajmniej z tego co mnie informowano dzis załadowana solówka po 5,20 druga na poniedziałek za to samo
-
andrzej19570
Dziś 5 zł netto za parę sztuk.Od miesiąca bez zmian!!
W Wielkopolsce cena nie zmienia się od około 3 tygodni obecnie to 4,80-5,30
Te spadki to pewnie zagrywka skupujących aby rolnicy sprzedali mniejsze sztuki bo są braki w tucznikach. Wczoraj dzwoniłem do pośrednika żeby zapisać świnki na przyszły wtorek a on mówi że przyjedzie je zabrać dziś , zażartowałem że jak doda 10 groszy to może zabierać i zgodził się bez zająknięcia ( a było trzeba powiedzieć żeby dodał z 20 -30 groszy i pewnie też by się zgodził
)
Te spadki to pewnie zagrywka skupujących aby rolnicy sprzedali mniejsze sztuki bo są braki w tucznikach. Wczoraj dzwoniłem do pośrednika żeby zapisać świnki na przyszły wtorek a on mówi że przyjedzie je zabrać dziś , zażartowałem że jak doda 10 groszy to może zabierać i zgodził się bez zająknięcia ( a było trzeba powiedzieć żeby dodał z 20 -30 groszy i pewnie też by się zgodził
ja bym złotówkę dodał 
-
krystian 86
Co prawda to prawda tucznika brakuje i odbierają każda ilość nawet parę sztuk.
to z ciekawosci zapytam jak można do ilu dołożył Ci to 10 gr i za jaką ilość?Maniu pisze:W Wielkopolsce cena nie zmienia się od około 3 tygodni obecnie to 4,80-5,30
Te spadki to pewnie zagrywka skupujących aby rolnicy sprzedali mniejsze sztuki bo są braki w tucznikach. Wczoraj dzwoniłem do pośrednika żeby zapisać świnki na przyszły wtorek a on mówi że przyjedzie je zabrać dziś , zażartowałem że jak doda 10 groszy to może zabierać i zgodził się bez zająknięcia ( a było trzeba powiedzieć żeby dodał z 20 -30 groszy i pewnie też by się zgodził)
Rośnie góra mięsa w magazynach !
albo z jakiej ceny dołożył bo z ceny 4,50 mogę dołożyć śmiało dziś 20gr
ale przyszły tydzień będzie rzeź
ale przyszły tydzień będzie rzeź
pitek81 pisze:cena w dół niestety tak jest bynajmniej z tego co mnie informowano dzis załadowana solówka po 5,20 druga na poniedziałek za to samo
ze w dol to mydlenie nam oczu tak na prawde nie ma duzo tucznika !!!!!!! jak zwykle zaklady chca zbic z cena i strasza ze w dol alby pogonic rolnikow do sprzedazy !!!!!
wczoraj 63 sztuki cena 5,70 brutto i nie dajcie się panowie kiwać spekulantom i wkurw... na te ich głupawe posty o górach mięsa i ciagłych obniżkach.
o ktoś oglądał Agrobiznes0909 pisze:Rośnie góra mięsa w magazynach !
W dzisiejszych czasach cena tucznika NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z WOLNORYNKOWYMI REGUŁAMI !!! Niech to wreszcie dotrze!!! Skazani jesteśmy tylko i wyłącznie akceptować ceny ZM i nic nie wskazuje żeby ta tendencja się zmieniła. Można z tym żyć i hodować. Ale czy zarabiać?!?
Świń nie ma takie są głosy?! Czy aby na pewno? Skąd te kolejki po warchlaka? 11 mln szt. świń a jęczmień po 850, pszenżyto 750, soja ponad 2 tyś i schodzi??? YYyyyy o co tu chodzi! Kitu nie dajcie sobie wciskać, że braki, że małe pogłowie itd, otworzyć oczy i popatrzeć tylko na "swoje podwórko" Pewnie 5 sąsiadów świń nie chowa ale ten 6 chowa tyle co 10 lat temu przynajmniej 50! I takie są fakty. W tym zjebanym kraju nikt nie wie jaką skale produkcji mamy trzody chlewnej i to jest fakt. Mamy tu na forum osoby, które handlują warchlakiem niech napiszą ile towaru sprzedali od początku roku! Tak pi razy oko
Świń nie ma takie są głosy?! Czy aby na pewno? Skąd te kolejki po warchlaka? 11 mln szt. świń a jęczmień po 850, pszenżyto 750, soja ponad 2 tyś i schodzi??? YYyyyy o co tu chodzi! Kitu nie dajcie sobie wciskać, że braki, że małe pogłowie itd, otworzyć oczy i popatrzeć tylko na "swoje podwórko" Pewnie 5 sąsiadów świń nie chowa ale ten 6 chowa tyle co 10 lat temu przynajmniej 50! I takie są fakty. W tym zjebanym kraju nikt nie wie jaką skale produkcji mamy trzody chlewnej i to jest fakt. Mamy tu na forum osoby, które handlują warchlakiem niech napiszą ile towaru sprzedali od początku roku! Tak pi razy oko