CENY TRZODY

nemezis

Re: CENY TRZODY

Post autor: nemezis »

Może i się otwiera -tylko kto tam pojedzie po należności z myślą ze może wrócić z siekierą w plecach.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

asz52 pisze:Ciekawe jak rynek zareaguje na fakt ,że Ukraina się otwiera na tucznika i przetwory wieprzowe
..chętnie nasze tuczniki zjedzą ,ale ale hrywnych nie dadzą!
Loza0608

Post autor: Loza0608 »

ukraina dziegów nie zaplaci i chłop znowu batem po plecach :P
baraki

Post autor: baraki »

Zaraz tam nie zaplaci! Akurat jesli idzie o pieniadze to nigdzie niema pewniejszych jak na wschodzie bo tamtejsi kupcy robie przedplate a nie jak u nas w Polsce, 14 dni, 30dni i to mocno guuuumowe!
Co do tej ukrainskiej biedy to bez przesady! Najbogatszy polak nie zalapie sie do 1 dziesiatki najbogatszych ukraincow, widzieliscie posiadlosc Janukowycza? A lesniczowka naszego prezydenta to ja u Janukowycza budka ogrodnika...
mietko75

Post autor: mietko75 »

To też oligarchowie owszem i mają fortuny a reszta nie ma nic .
Jak będziesz Swojemu pracownikowi płacił tak jak płacą na Ukrainie tzn jakieś 2 zeta na godzinę , to ciekawe czy o mięsie w ogóle myślał będzie .
Przedpłaty robić to i muszą , bo nie jedno auto towaru pojechało i zniknęło bez pieniążków i teraz każdy się boi . Nawet kierowcy nie chcą na wschód jeździć mimo że towar nie ich , bo milicjant do kontroli jak go zatrzyma , to za chwilę już go zatrzymają tacy co go z auta wysadzą .
Loza0608

a co ta ukraina z tej swini chce jesc / wszyscy sypiemy swnia zeby były chudsze a ukraina je tylko SAŁO to jest ich głowny element ze swini :P
luk85

Post autor: luk85 »

baraki

Fajna sprawa to ruskie embargo, jednorazowo troche zamieszania a teraz swiety spokoj bo drogi raz tego samego embarga nalozyc sie nieda! :D
Bobo

Post autor: Bobo »

Jakby tego nikt tam u ruskich nie zamówił to raczej w ciemno nikt by nie wysyłał.. Wszędzie ruskie i ruskie...
świeżak

Post autor: świeżak »

Czwartkowa sprzedaż 7 zł netto na haku.
0909

Post autor: 0909 »

Kazik

Post autor: Kazik »

Zdzierstwo!
baraki

Kazik a kogo obchodzi jakis cennik, mnie interesuje ile mi chca realnie zaplacic a na obecna chwile chca placic 6,5 hak lub 5,20 zywiec. Obecnie jest malo tucznika na rynku, albo go fizycznie niema albo jest i czeka lepszej ceny, terminy odbioru od reki, takze sytuacja staje sie delikatna, z podwyzkami nikt sie nie wyrywa ale obmizyc tez nikt sie nie odwazy.
Kazik

Masz rację, w tej chwili są oferty bliżej Twojej ceny niż tego zakładu... Ale dlaczego wrzucają takie śmieszne ceny na swoją strone i tylko odstraszają klienta :roll:
mietko75

Teraz są tylko krajowe tuczniki , bo 2,5 miesiąca wstecz pani Monika szalała na forum , bo nikt , ale to zupełnie nikt prosiaków nie chciał wstawiać . Jak miałyby być obniżki , skoro nikt tucznika nie ma . Za 2 tygodnie dopiero importy dorastać zaczną . Cofnijcie się na marcowe strony i pomyślcie chociaż troszeczkę .
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

No i oczywiście podziękujcie agentowi i Monice bo przecież oni są tacy super. Nie pamiętacie jak jechali z nami na jednym wózku? Jak się pali komuś pod nogami to wie co robić, a co po niektórzy są wtedy tacy zachwyceni, bo to swoi ludzie.
baraki

Mietko wstawiali tyle samo co zwykle, troche bardziej sie o cene potargowali i wstawiali!
Loza0608

cenik zm skiba jest dla rolnikow mało rolnych :P
mietko75

Importerzy wydzwaniali po nas jak szaleni , nawet firmy paszowe Wam i nam pomagali w protestach w trosce o nasz byt . Sam z Brzydalem prognozowałeś że teraz to tucznik na kartki będzie , bo nikt nie wstawia . Nikt nie wstawiał i chlewnie pustoszały i gdy się trochę unormowało poszła fala zamówień i prosiak z dnia na dzień drożał . Nie przekonuj nas że wstawienia były normalne , bo w tamtym czasie to nikt nie miał odwagi nawet myśleć o wstawieniach , bo w owym czasie tuczniki kilka razy w JEDNYM tygodniu taniały i to o kilka groszy za jednym zamachem .
Już próbowałem tamte strony odnaleźć , ale strasznie dużo szukania , bo po kilkanaście stron dziennie było zapisywane . Teraz nas na forum jest parę osób , a wtedy 3 linijki na zielono od loginów
Ostatnio zmieniony wtorek 20 maja 2014, 22:03 przez mietko75, łącznie zmieniany 1 raz.
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

Tak naprawdę to wstawień nie było tylko dwa tygodnie. Mietko- w Polsce tuczniki nie są tylko z importowanych prosiąt- chyba nie zapominasz o tym małym fakcie :wink:
arek

Post autor: arek »

Mietek czyz to nie ty pisałeś ze za prosiakami kolejki ze nawet pomór ich nie powstrzymał ze wstawienia na ful a teraz zmieniłeś front
Loza0608

tu każdy zmienia front :P
baraki

Mieciu to gdzie sie ten warchlak podzial? Do utylizacji oddali ci ktorzy do was wydzwaniali? Nie sadze!
Podzwonili, poszukali, troche zeszli z ceny i znalexli chetnych. Jak bys powiedzial ze chlopy mniej loch pokryli z powodu asf to mozna by sie spodziewac po odpowiednio dlugim uplywie czasu wplywu na podaz, ale juz urodzone prosie w powietrzu sie nie rozplynie tylko tucznikiem stac sie musi.
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

czekamy jutro na dobre wieści z zachodu.
do tych, którzy pija do mnie, ze bylam a mnie nie ma, z wieloma z was mam kontakt telefoniczny, bądź smsowy nawet kilka razy w tygodniu (zapewne nikt nie potwierdzi, ale coz tam, dziś miałam i tak fajny dzień :) )
pozdrwiam
Monisia :lol:
Ostatnio zmieniony wtorek 20 maja 2014, 22:22 przez monikaa, łącznie zmieniany 2 razy.
mietko75

Na początku gdy ogłosili pomór tak było że wstawienia szły pełną parą , to tak z dwa tygodnie . Dopiero gdy tą strefę wprowadzili i nie pozwolili sprzedawać , to wszystko się zmieniło , nawet ja przestałem krzyczeć że to dobrze , niech nauczka będzie .
Teraz mamy maj , komunie , pogoda wymarzona na grille , no i powinny być te braki .
chłop

Post autor: chłop »

Nie zapominajcie że na grile idzie mrożonką z ceny 3,40 - 4,20 zł i ta owa mrożonka wypełnia tą lukę warchlakową i tyle. Czy zapomnieliście jak szybko mroźnie się zapełniały po ogłoszeniu ASF
brzydal

Post autor: brzydal »

cena to jest psychologia dopóki bedzie wieżyć w te pełne chłodnie mrożonek w to że mieso nie zchodzi i tym podobne bajki to ceny nie podniosą
0909

Post autor: 0909 »

Mięso ze strefy buforowej z tuczników przerośniętych gdzie jest ?
ziutek

Post autor: ziutek »

Dawno zjedzone albo u ruskich
magier

Post autor: magier »

Tu się o dziwo z mietkiem zgadzam:) W lutym po tym jak znaleziono u nas dzika i zrobiono strefę nikt nie wstawiał bo na dniach dzik mógł się znaleźć w każdym zakątku Polski i każdy był posrany czy w jego powiecie nie padł żaden dzik. Wstawień ZERO, Umowy gwarantowane pozrywane, Cena z 6,4 WBC spadła na 4,8 i mówili że za miesiąc będzie po 3 WBC. Duńczyk wtedy kosztował 300 - 310 netto i nic nie schodził. Już w zeszłym tygodniu powinny pojawić się pośpiechy z lutowych wstawień których nie było, więc powinny pojawić się teraz braki. Fakt że na zachodzie cena nie musi iść do góry aż tak bo oni mieli normalne wstawienia. Dodatkowo jak był moment że odblokowali strefę to też cena spadła i mówili że przez to że tak dużo się pojawiło mięsa (jakby w strefie 3/4 polski hodowało:), ale może i tak było z tym że jak strefę rozebrali w polowie marca albo i później to teraz przez najbliższy miesiąc dwa ze strefy nie wyjedzie żaden tucznik bo waży na dziś max 50kg. O dziwo teraz ZM o tym nie pamiętają i próbują kity wciskać i dorobić się naszym kosztem. Przecież sami czytaliśmy jak to niektóre zakłady rekordowe zyski w ostatnim czasie miały.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Tucz otwarty dołożył w marcu ponad 100 do łebka to próbuje odrobić straty latem , ale pewnie dołoży drugą bo przy takiej cenie warchlaka , zboża i na dodatek embarga inaczej nie będzie
a to ze nikt prawie nie sprzedaje to nie fakt że świń nie ma tylko wstyd ze ma :lol: :lol:
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

za chwile znoszą Embargo. Teraz dowiemy sie jak to niewiele towaru wyjezdzało do Rosji i jak mało wazny jest dla nas ten rynek... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
stan1069@o2.pl

To dlaczego na wieści o wprowadzeniu embarga dla całej uni ceny zjechały o polowe ???????????
Kazik

Być może zakłady mięsne wykorzystały tą sytuację i obniżały ceny ile się dało..
Bobo

Post autor: Bobo »

Stanie, napewno dłuzej żyjesz ode mnie i dalej nie widzisz tego ze byle jaki kraj wproawadzi na nasze mięso embargo to cena leci ostro w dół bo przecież taki wielki odbiorca wstrzymał odbiór. Juz do Chin wiecej szło jak do tych ryskich, chyba ze mówimy o całej unii celnej"(rosja, białoruś, kazachstan). Pojechały po 6.40+vat
stan1069@o2.pl

Załóżmy że mówimy o całej uni celnej , a nie zapominać że embargo ma cala unia europejska
wojce

Post autor: wojce »

Embargo to tylko na papierze jest , a mieso idzie innymi kanalami dystrybucji ,jakby w praktyce embargo było tak jak piszą media to Rosjanie by z głodu umarli , a ue by miała tucznika w skupie po 3 zlp na zapisy
mietko75

Też tak słyszałem że nieoficjalnie i innymi kanałami wszystko jedzie po staremu , tylko w innej cenie jest skupowane .
No i w południe częściowo wyjaśnili . 5 tirów ze słoniną Rosjanie wykryli zamiast brokułów , ale minister się nie stracha . Nie musi się niczego obawiać , bo to prawdopodobnie nie my tą słoninkę tam wysłaliśmy , tylko ci przez kogo miała tam dotrzeć . Jak Władimir będzie chciał to i kanały przerzutowe nam zlikwiduje i znów zacznie się lament .
prosiaq

Post autor: prosiaq »

A jakie rokowania w sprawie cen dziś, sprzedaż mi się zbliża.
chłop

Post autor: chłop »

Jak ci się zbliża to się wstrzymaj 2 tygodnie
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

prosiaq pisze:A jakie rokowania w sprawie cen dziś, sprzedaż mi się zbliża.
Od poniedziałku do dziś 40 gr do góry
Loza0608

ladnie ladnie z 1.6 na 1.68 ;P
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

To może jednak nie dołoże, bo za dwa tygodnie będę wypychał.
Awatar użytkownika
monikaa

Post autor: monikaa »

:lol:
mat

Post autor: mat »

zeus-1 pisze:
prosiaq pisze:A jakie rokowania w sprawie cen dziś, sprzedaż mi się zbliża.
Od poniedziałku do dziś 40 gr do góry
no spokojnie z takimi podwyzkami wiele razy bywalo ze u niemca bylo wysoko a u nas nizej niz u niego
kaczy

Post autor: kaczy »

16.maja otrzymałem ofertę na 21 tydzień od firmy Pig Farmer z ceną 6,4WBC a dziś kolejny mail na ten sam tydzień z ofertą 6,8 WBC
baraki

Czyli wyglada na to ze w przyszlym tyg 7 bedzie standartem :D
Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Jak to dwa dni słońca mogą sytuację zmienić. Trzeba na msze dać żeby ładna pogoda była.
marucha

Post autor: marucha »

monikaa pisze:czekamy jutro na dobre wieści z zachodu.
do tych, którzy pija do mnie, ze bylam a mnie nie ma, z wieloma z was mam kontakt telefoniczny, bądź smsowy nawet kilka razy w tygodniu (zapewne nikt nie potwierdzi, ale coz tam, dziś miałam i tak fajny dzień :) )
pozdrwiam
Monisia :lol:
muszę się przyznać że to ja dzwonię czasem do Moniki ( ale nie esemesuję). Lubię wiedzieć co w świniach siedzi z pierwszej ręki a nawet i przed pierwszą ręką. Lubię tak jak Monika sprzedawać w cenie najwyższej z możliwych zarówno warchlaka jak i tucznika. Monika to skarbnica wiedzy.
Monika wspieram cię w twojej rozterce przynajmniej duchowo. A dowiedzieć się z twoich ust że Niemiec 8 w górę to rozkosz nie do opisania. Kto takiej rozkoszy nie zaznał ten nie wie że żyje. Pozdrawiam.
PS. A w końcu i tak o cenie decyduje przecież kupujący więc w czym problem?
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

no cudowne uczucie jak w ustach wzrasta
made in poland
ODPOWIEDZ