CENY TRZODY

marucha

Re: CENY TRZODY

Post autor: marucha »

F1

Post autor: F1 »

Jedzmy jedzmy tylko gdzie ją kupić małe zakłady padły a wędliny wytwarzane w tych molochach to nawet dla psów się nie nadają taka prawda a puki co zmian w dobrym kierunku nie widać :(
Maniu

Post autor: Maniu »

mat pisze:to prawda ze gielda - 4 wiec tylko w dol teraz bedzie ???
Ja to widzę tak poprzednio było +6 teraz minus to i tak zostają 2 centy bo jakoś nie było w zeszłym tygodniu podwyżek euro nieco zyskuje więc kto będzie potrzebował świnek to podniesie.
F1 święta prawda !!!
marucha

F1 pisze:Jedzmy jedzmy tylko gdzie ją kupić małe zakłady padły a wędliny wytwarzane w tych molochach to nawet dla psów się nie nadają taka prawda a puki co zmian w dobrym kierunku nie widać :(
zrób to sam, ja zrobiłem - pycha 100 procent mięsa w wyrobie
http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/778 ... -wg-pis67/
kupujesz ćwiarteczkę świniaka w znanej z dobrego polskiego mięsa ubojni i kręcisz. Polecam mięso z Podlasia. Jest najzdrowsze bo to jedyne w Polsce zbadane mięso na ASF ( ze strefy z ograniczenimi) lub bez badań ale też będące pod ciągłym nadzorem wetów mięso ze strefy ochronnej. Nie polecam mięsa z Sokołowa, Łukowa i od Piniego bo oni tego szczególnie zdrowego tucznika do uboju nie kupują. Nie kupują świń do uboju z Podlasia. Ja wobec tego nie kupuję mięsa z wymienionych ubojni. Ja jem swoje -podlaskie. Inne przez gardło mi nie przechodzi bo obczyzną trąci.
p.s. Ja nie czekałem 48 godzin aż się przepekluje, zmieliłem, wymieszałem a po 48 godzinach nie było już nic do peklowania.
mozgu10

Post autor: mozgu10 »

Hej sprzedam 120szt. warchlaka bardzo ładny od własnych loch, stado wolne od chorób. Naima x Pietrain waga 28kg tel 604797521 powiat sochaczew
mat

Post autor: mat »

to jak tam panowie i panie cena tucznika pojdzie cos na przyszly tydz w gore ?
0909

Post autor: 0909 »

4.40 plus vat
mat

Post autor: mat »

u nas na spedach 4.6 netto malo swin widac ze jest! tendencja wzrostowa
pietrek75

Post autor: pietrek75 »

marucha pisze:http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/prezes-instytutu-rozwoju-rolnictwa-jedzmy-wieprzowine,103749.html
dobrze że przynajmniej ktoś zachęca , sadownicy dostaną rekompensaty wcześniej też dostali a my gdzie ??? Rozbawia mnie wiedz Polskich polityków w niedzielę w jednej ze stacji Pan Czarzasty z SLD mówi tak : Rosjanie wprowadzili embargo na owoce to teraz wprowadzą na wołowinę wieprzowinę :shock: biedak nawet nie wie że to było pierwsze . Sadowników szkoda zgadza się , ale my też jesteśmy
zenekzkition

Post autor: zenekzkition »

niemcy 1.63
0909

Agrobiznes dołożył ostro o tuczniku góry miesa
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

rzepak za 1,1zl nie da sie wyprodukowac zboze od 370 do 650 ,ja rowniez nie mieszcze sie w kosztach swinki kolo 4,5 tez za tyle nie umiem wychowac ,o owocach i warzywach nie wspomne doplaty ida na kredyt za ziemie.Czas powaznie sie zastanowic na kogo glosowac.PSL i jego ministrowie organizuja jakis sztab antykryzysowy w zwiazku z rosyjskim embargiem???? Do roboty pany ministry. moze i ja powolam sztab coby zebrac to co mi grad ztrzaskal
chłop

Post autor: chłop »

Na co idą pieniądze z promocji ???
Na zagraniczne balety w luksusowych hotelach i bankietach !!!
Od kilku lat zbierają ten haracz od producentów i teraz dopiero szukają innych rynków zbytu a na co wydali parę milionów do tej pory !!!

Stosujmy 80% mięsa w mięsie a nie 20%
Stosujmy 80% soku w soku a nie wody z chemią a nie 5%

I wtedy klient chętnie kupi bez reklam i promocji mięso, owoce , warzywa itd
marucha

marucha

marucha

http://www.portalspozywczy.pl/owoce-war ... 03840.html
może i nam coś skapnie z tych odszkodowań?
robert0169

Post autor: robert0169 »

Iwan

Post autor: Iwan »

Potrzebuję na piątek jakieś 600-1000szt dobrego towaru - tucznik najlepiej duńska towarówka w normalnej wadze czyli 110 do 130kg żywej wagi max.
oferty tylko na priv
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Iwan pisze:Potrzebuję na piątek jakieś 600-1000szt dobrego towaru - tucznik najlepiej duńska towarówka w normalnej wadze czyli 110 do 130kg żywej wagi max.
oferty tylko na priv
.............no to wyhoduj sobie taki TOWAR - OSZOŁOMIE.
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

5.2 netto
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

Daj po 6 netto to i towar się znajdzie .. Nie bedziesz musiał się ogłaszać..
0909

4.3 skup plus vat
Iwan

Post autor: Iwan »

Iwan pisze:.............no to wyhoduj sobie taki TOWAR - OSZOŁOMIE.
dziękuję TOWAR kupiłem,
bez napinki Panie i Panowie
Ja nie umiem hodować ale sądząc po klientach z którymi pracuję to nie jest rzeczą niemożliwą przygotować do sprzedaży tuczniki w przedziale wagowym 20kg i to w ilościach całosamochodowych.
Dziękuję za cenne uwagi
0909

Dania 10,60 * 0,56 zł
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

A niemcy 1.63 x 4.2 .. Powinni u nas kupować a nie my u nich .
0909

vicia1223 pisze:A niemcy 1.63 x 4.2 .. Powinni u nas kupować a nie my u nich .
Tu z tobą się zgadzam i nie było by problemu Putina ,bo byśmy sprzedawali w Unii
ozone400

Post autor: ozone400 »

witam posiadam tuczniki w ilości ok250szt zainteresowanych zapraszam do kontaktu na priv
Mariusz1986

Post autor: Mariusz1986 »

mytotoksyna1 jestes bardzo bezposredni.
boder24

Post autor: boder24 »

Jak tam ceny na koniec tygodnia i przyszły tydzień? Przecież przed nami kolejny długi weekend? Czy giełda Niemiecka tez startuje dziś?
pabllo222

Post autor: pabllo222 »

Nikt ma czasu teraz wszyscy jabłka jedzą nie mówiąc o rekompensatach dla sadowników...
boder24

Post autor: boder24 »

No tak! Sawicki powinien jeszcze rzucić hasło jabłka na grilla w weekend!! A gdzie jest teraz nasz kochany fundusz promocji mięsa wieprzowego????!!! Tylko żerują za nasze grube pieniądze! Bo jakoś nie słyszałem hasła Jedzmy Poska Wieprzowine!!!! :evil:
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Wszyscy pewnie kompot z jabłek gotują , bo taka cisza . Ale nam Putin wbił szpilkę w dup.............. :lol: :lol:
mietko75

Post autor: mietko75 »

Putin to zrobił nam przysługę , wielu przejrzy na oczy na jakich zasadach działa zakichana Unia . Klika wykorzystywaczy i nic więcej , rozpieprzyli nam cały przemysł a teraz chcą i rolnictwo . Pomorem zamierzają zlikwidować hodowle a zakazem exportu warzyw i owoców dalszą gałąź produkcji . W Kutnie , koło Piniego powstała ogromna strefa i w tej strefie jest kilka naprawdę potężnych firm , ale żadna nie jest polska . Jest wspomniany największy w Europie zakład Piniego , Największa w Europie przeładownia kontenerów i kilka gigantycznych zakładów przetwórczych , które gdy powstawały w założeniach miały produkcję z naszego krajowego asortymentu a tak nie jest . W gazetach było opisywane ile to rolnicy warzyw na miejscu będą mogli sprzedać a w rzeczywistości przyjeżdżają gotowe koncentraty i tu dopiero robią soki . Największe zakłady mięsne nie są już polskie . , przetwórnie owoców i warzyw zresztą już też . Jeszcze tylko nas rolników wykończą i Polska nie będzie już Polaków :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Peron

jak tam NIEMCY?
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Widzisz Mietek masz zaraz odpowiedź na Twój wpis.Co nas Niemcy powinni obchodzić,tu jest Polska!!Wątpię by na niemieckim forum ktoś pytał,jak tam Polska??A wy od poniedziałku siedzicie i czekacie co tam Niemcy!!
Stanislaw

andrzeju wmowiono nam ze europa jest jednoscia i uwierzylismy ,ja rowniez tylko ze ocknalem sie 9 lat temu jak zobaczylem zroznicowanie doplat a w przyszlym roku bedzie jeszcze gorzej i mietek ma racje Jak beda wybory bede glosowal na narodowcow ,pewnosci nie mam ale kaczynski nic nie zrobi tu jest potrzebny Pilsudski https://www.youtube.com/watch?v=Y3V57euYuD0
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

stan1069@o2.pl pisze:Wszyscy pewnie kompot z jabłek gotują , bo taka cisza . Ale nam Putin wbił szpilkę w dup.............. :lol: :lol:
Jako zwolennik PSL to Ty Stan daj przykład i zjedz co dziennie 10kg jabłek. Śmiać mi się chce z tej propagandy, na targu w mieście Krotoszyn znanym mi, Lukasowi oraz Pablo kilogram jabłek kosztuje 3-4 zł, W tej cenie to polskie jabłka będzie musiała zjeść ekipa Tuska,ich stać na to.
nemezis

Post autor: nemezis »

Tak to teraz Polak musi wpierdol...ć 2 jabłka, Polskie jabłko i zachodnie pod szyldem Polskiego. Kur...a po jakieś zapomogi Sawicki zapierdala do badylarzy z UE żeby chyba biurokraci mieli co zajeb...ć i pisać na tonach papieru. W takiej sytuacji to powinien powiedzieć UE że dziękujemy za zapomogi i też wprowadzamy ograniczenia na żywność z UE.
Mietek zgadzam się z tobą.
mietko75

Dokładnie Peron , Po kiego HU-Ja Ty na Niemca się oglądasz . Moje darmozjady niektóre we wtorek na morderstwo pojadą i mnie gów.o obchodzą Niemcy . Jak ty byś odczytał Podwyżkę u nich ? Bo ja bym przepowiadał wtedy u nas obniżkę dla wyrównania strat . U>J mnie boli jak wszyscy na zachód się oglądają .Weźcie przykład z Władimira , bo to mądry człowiek . Ja bym się z nim chętnie samogonu napił , tylko drogo mnie by to kosztowało bo kilku przed nim musi spróbować, dla pewności że nie trucizna .
KAROLA985

Post autor: KAROLA985 »

Witam koledzy !!!
Macie zgadzam się z wami w 1000% Nikt nam nie pomagał jak świnie spadły kilka lat do tyłu były po 1.80zł nikt nie krzyczał żeby jeść wieprzowinę tylko rolnicy się załamywali popełniali samobójstwa bo mieli kredyty do spłaty .

Do tej pory nie ma kontroli w sklepach by babcie i dziadkowie na emeryturze zjedli schabik a nie zupę na kościach

no ale panowie Jabłka zdrowe a wieprzowinka cholesterol :mrgreen: :mrgreen:
nemezis

Post autor: nemezis »

kolega pracuje w kraju tulipanów,akurat ma urlop i mi deczko pomagał przy żniwach i mówi że kasy nie chce ale jakby Polskie swojskie żarło [pomidor ,ogór ,jajko itp.] to weźmie ze sobą dla siebie i na posmakowanie dunom -bo sie nie mogą usmaczyć,nie dowierzają że pomidor.żarło może mieć taki smak i przywieź i przywieź:
W ubiegłym roku jak wyjeżdżał to na gapę pojechał z nim kot w bagażniku-dojechał patrzy gapowicz w bagażniku -kur.a co tu z nim zrobić jak tu same zaczipowane rasowce sie wylegują , idzie do szefa i mówi co i jak żeby gdzieś go uśpic bo kłopot itd. A tu niespodzianka,jak sie rozniosło o polskim dachowcu to mało sie nie pozabijali duny żeby go kupić -bo myszy będzie łapał. :D :D :D
stan1069@o2.pl

Embargo przyniesie więcej dobrego jak złego , my zaczniemy się zdrowo odżywiać prawie ekologicznie i po niskich cenach i na dodatek zaczniemy zwracać uwagę aby było swoje :oops: , a sąsiedzi się nauczą uprawiać i hodować :lol: :lol:
Stanislaw

stan odstaw to biale dziadostwo i spojrz trzezwo to nie jest smieszne dla kogos kto sie uczciwie napracowal.Dobrze nie bedzie, bedzie tylko propaganda ze jest dobrze. Chyba ze ktos zazyje mocy
Awatar użytkownika
Peron

Pytam o Niemców, bo na ogół ktoś tu zawsze pyta o notowania u Niemców, teraz padło na mnie, więc pytam. A że sprzedaje powoli to też może i dobry pretekst. Cena ustalona, ale pytam, kozaka nie będę rżnął, bo każdy grosz in plus (a raczej in minus) się liczy. prywatnie nie załamuję rąk nad embargiem, nawet dobrze, że Putin pokazał, gdzie jest czyje miejsce w szeregu, a że mamy taką "elyte" polityczną, jaką mamy, to już inna sprawa. Są ewidentnie na usługach .......... (niech każdy sobie wpisze wg. uznania). Boli mnie natomiast to, że Polska jako kraj jest jak poderżnięta. Ale co ja mogę... Moge jedynie robić tak, jak chcą, żebym robił. Przecież koszuli na sobie darł nie będę.... Mietko, Ty i świnie i warzywa masz... No i jak w branży warzywnej? Bo ja mam znajomego i posrany chodzi. A ja na to kładę lachę. Jak Unia ma dawać ok. 330 euro za łubin na polu, to się będzie siać łubin i będzie się dbać o ptaszki na łąkach i się będzie żyć. I może się czas na wczasy znajdzie....
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

O widzę że nie tylko ja mysle o łubinie, jescze do ameryki bedziemy wysyłać polskie białko :D
Swoja droga paranoja, to coś ue musi paść bo oni płaca za nierobienie niczego, ten co pracuje jest gnojony
mietko75

Peron , przy warzywkach po embargu zrobiło się tak jak po pierwszym ognisku asf . W zeszłym tygodniu byłem na Broniszach , to ani jednego Towarzysza po towar nie było . O tej porze roku to samochody z naszą cebulą na wschód wyjeżdżały od każdego kto ją miał , a dziś cisza i spokój . Jedynie czerwona cebulka płaci i jest poszukiwana , ale to dla tego że w ubiegłym roku nikt jej do ręki nie chciał z kupców wziąć . Dziś miałem ją zbierać bo mocno potrzebna , ale wczoraj tak dopompowało z nieba że dziś to kajakiem by można w niej pływać . Całe szczęści że Mietek do zwykłej kopaczki dorobił wał ugniatający i podwieszaną łoś , bo w przeciwnym wypadku wszystko w koleinach by było .
stan1069@o2.pl

PO-pulista pisze:
stan1069@o2.pl pisze:Wszyscy pewnie kompot z jabłek gotują , bo taka cisza . Ale nam Putin wbił szpilkę w dup.............. :lol: :lol:
Jako zwolennik PSL to Ty Stan daj przykład i zjedz co dziennie 10kg jabłek. Śmiać mi się chce z tej propagandy, na targu w mieście Krotoszyn znanym mi, Lukasowi oraz Pablo kilogram jabłek kosztuje 3-4 zł, W tej cenie to polskie jabłka będzie musiała zjeść ekipa Tuska,ich stać na to.
Nie potrzeba jeść po 10 kg. jabłek wystarczy napić się czasem soku zamiast tej kolorowej trutki :lol: tylko nas na niego nie stać bo sadownik takich sobie narobi kosztów że głowa boli , a teraz to go zacznie chyba łeb napierdal.... ć :lol:

podobnie jest ze świniami pewnie by co druga rodzina włożyła do zamrażarki kabana ale jej po prostu na niego nie stać bo 120 kilo + masarz + dodatki = pensja :shock:
no ale żeby urósł kaban w Polsce to teraz musi na nim Duńczyk zarobić na warchlaku , Obama na śrucie sojowej , bank na kredycie na chlewnie i wyposarzenie , mieszalnia pasz czasami no i producenci doksy i amoksy :lol: bo bez tego to bidok na oczy masarza nie zobaczy :lol:

nie inaczej jest ze zbożami od lutego wyścigi ze saletrą , ciągnik z opryskiwaczem nie gaśnie , kosmiczne czynsze a teraz 2 bochenki pod pachę i na skup do kolejki :lol: :lol:
staś76

Post autor: staś76 »

nie ma co przeżywać tego embarga, nie kupią od nas kupią od chińczyka lup kogoś innego , a ue tam wyeksportuje , w dłuższej perspektywie to tylko na płus,żywność to nie piach że siego ukopie.co prawda to bez sałatki i jabłka można żyć ale nasza branża sztywniejszy pokarm na rynek wprowadza... :!:
ROLAS 222

Post autor: ROLAS 222 »

dzis na skupie 4.50 netto
mateuszkonrad
Kontakt:

Post autor: mateuszkonrad »

11.08.2014 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:

http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
ODPOWIEDZ