FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dało by dało tylko pietrek75 ma rację. Niemcy to jedynie chłam w tej cenie mogą sprzedawać a co do związków to nie mają czasu zajmować się gospodarką bo stołki rozdzielają i nachapać się muszą.My jako producenci pod wiatr nie dmuchniemy a cała świta rządząca musi się Ukrainą zająć bo za nasze dobre słowo ASF nam wymyślą albo jakieś inne cholerstwo !!!!
to niedlugo 3 z przodu znowu zobaczymy ?
a ja dzisiaj miałem 2 telefony z dosyć dużych zakładów w sprawie pilnego zakupu tucznika
Jak będzie kolejna poważna obniżka , to zapisy wprowadzicie z powodu nagłego zainteresowania .
towaru faktycznie brak, ale szumu narobić i cenę zbić to zawsze można,
ponadto już można zauważyć pierwsze obajwy paniki, cena w dół to zaczynają sprzedawać wszystko co łapie wagę bo może jeszcze stanieje
a gości od Olewnika to pewnie nie jeden z forum zna aż za dobrze... same ku...y i złod....je
ponadto już można zauważyć pierwsze obajwy paniki, cena w dół to zaczynają sprzedawać wszystko co łapie wagę bo może jeszcze stanieje
a gości od Olewnika to pewnie nie jeden z forum zna aż za dobrze... same ku...y i złod....je
potwierdzam faktycznie dzwonili łuków łagrom i lokalna ubojnia ale w związku z obniżką wstrzymuje się z handlem a co do Olewnika to giganci i to tacy w 100%
potrzebować potrzebują a giganci od Olewnika jak potrzebują to proszą o towar od 7 rano telefon ciepły , jak obniżki to od razu albo telefonów nie odbierają albo bryndza !!! niejednokrotnie miałem niezgodność na fakturze na inną cenę się umawialiśmy inna napisana o wybojowości nie wspomnę średnio na aucie co jakiś czas konfiskata he he Ludzie nawet mięsność zaniżają żeby za bardzo nie cenić swojego towaru dla przykladu towar ładowany z tego samego kolczyka z tej samej chlewni potrafił mieć mięsność 1,5-2% lepszą w innym ZM . Olewnik nie będzie miał świń dopóki nie wymieni tych Panów.ozone400 pisze:potwierdzam faktycznie dzwonili łuków łagrom i lokalna ubojnia ale w związku z obniżką wstrzymuje się z handlem a co do Olewnika to giganci i to tacy w 100%
Rolnicy są bogaci !
10 h ziemi w jednym kawałku biło sie trzech rolników i sprzedano to po 90 tys za hektar klasa 3. Jak inaczej to rozumieć ?
Tranzakcja z przed tygodnia
10 h ziemi w jednym kawałku biło sie trzech rolników i sprzedano to po 90 tys za hektar klasa 3. Jak inaczej to rozumieć ?
nie pierdziel o cenach ziemi bo to sa ceny tucznika mow jaka cena na teraz jest juz 3 z przodu ?
Sokołów płaci po 6,30 w tym tygodniu na umowach negocjowanych.
dania - 30 koron warchlak
Ostatnio zmieniony czwartek 18 wrz 2014, 17:15 przez ubnt, łącznie zmieniany 1 raz.
spędówka Jóźwiakowski 4,00zł netto
Ja tam widzę -20 za podstawową klasę, a -40 za maciorki.ubnt pisze:dania - 30 koron
http://www.danishcrown.dk/Ejer/Notering ... ering.aspx
Faktycznie w okolicy płacą 4-4.10 a skupują jedynie śladowe ilości.
mam kilkaset swinek nie bede mial na wegiel http://www.biztok.pl/biznes/piechocinsk ... zad_a17709
0909 pisze:Rolnicy są bogaci !
W mojej okolicy poszłaby za grubo ponad 100 tys/ha. Jak to rozumieć? Zapewne tych trzech bijących się kupujących to krowiarze, innej opcji nie przewiduję.
-
zenekzkition
a gdzie to było dokładnie???0909 pisze:Rolnicy są bogaci !
-
robert0169
o *** cos mi tu smierdzi jeden straszy ze po niedzieli 4,7 a drugi dzis po 5,1
po jakiej niedzieli dzis jest 4,0 - 3% Powiat wagrowiecki i nawet niewszyscy kupuja
-
robert0169
stasiu ja z pola ziechal to moja 16 jeszcze mi w uszach szumi http://youtu.be/r_A3N9nqPtE a cena jak mowie to wiem
robercie przy tej mocy to niewiem czy za swiniaka starczy na dwie godziny pracy
.
Ostatnio zmieniony środa 01 kwie 2015, 21:06 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
robert0169
moja jest zagazowana i nie jednego wprawia w zaklopotanie
To teraz już żadna afera nie jest potrzebna aby tuczniki taniały o 50 gr w ciągu jednego tygodnia ?

-
marcin80wlkp
Pewnie, że nie jest potrzebna. A co po niektórzy (0909) jeszcze robią hiho.
-
Genia M jak miłość
te jego hiho to objawy choroby psychicznej bynajmiej tak to mozna odebrac tylko głupi lub jebniety cieszy sie gdy świnie tanieją 
przyprowadź ich do mnie- za 100 tys/ha spzredam im całą ziemie , a mam 50ha. 5 000 000zł a budynki dorzuce gratis i jade na Karaiby do konca życia. z samych odsetek mialbym 200 000zł na rok (4%), wiec napewno wiecej niz z ogonów i bez roboty.Kazik pisze:0909 pisze:Rolnicy są bogaci !
W mojej okolicy poszłaby za grubo ponad 100 tys/ha. Jak to rozumieć? Zapewne tych trzech bijących się kupujących to krowiarze, innej opcji nie przewiduję.
Masz racje , a biło sie o ziemie krowiarz , świniarz i obszarnik 80 hUlan pisze:przyprowadź ich do mnie- za 100 tys/ha spzredam im całą ziemie , a mam 50ha. 5 000 000zł a budynki dorzuce gratis i jade na Karaiby do konca życia. z samych odsetek mialbym 200 000zł na rok (4%), wiec napewno wiecej niz z ogonów i bez roboty.Kazik pisze:0909 pisze:Rolnicy są bogaci !
http://www.firmanowak.pl/cms_22_.html
-
navaho13
Który wygrał? Pewnie świniarz?
-
andrzej19570
Oczywiście że świniarz i to nasz agent,przecież ogłaszał niedawno że sprzeda 50000000000 tyś świń!!!!!

Giełda dziś kiepsko
Dania zwiększyła 16 % , a Niemcy 7 % eksport prosiąt do Polski i dzis jest tego skutek .
Zadam pytanie kto zmniejszył hodowle tucznika tu z obecnych z forum ? A kto zwiększył ?
Przyzna sie ktoś ?
Dania zwiększyła 16 % , a Niemcy 7 % eksport prosiąt do Polski i dzis jest tego skutek .
Zadam pytanie kto zmniejszył hodowle tucznika tu z obecnych z forum ? A kto zwiększył ?
Przyzna sie ktoś ?
-
stan1069@o2.pl
Mnie po wprowadzeniu inseminacji się stado zmniejszyło i niedługo wyniesie 0 
ostatnia sprzedaż cena 4,6 waga piórkowa 92 kg. na żywo
ostatnia sprzedaż cena 4,6 waga piórkowa 92 kg. na żywo
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia !!!. Na licytacji cena obniżyła się o 1 cent czyli czyli odnosząc się do Wtorku to bardzo dobry wynik , ogólnie wystawiono 1/2 tego co poprzednio.
Jeżeli to jest ten artykuł o prosiętach http://www.schweine.net/daenemark-ferke ... iegen.html
to ogólnie eksport z Dani wzrósł o 16 procent (5,3 miliona sztuk ) na całą Europę , do Niemiec 7 % (3,2 miliony) do Polski wzrost o 37% (około 1,6 miliona) do Włoch 45%. Przynajmniej ja to tak rozumiem . Jeżeli jestem w błędzie to niech ktoś mnie uświadomi jak jest naprawdę. Stan ja też w tym roku wyprodukuje mniej prosiąt.
Jeżeli to jest ten artykuł o prosiętach http://www.schweine.net/daenemark-ferke ... iegen.html
to ogólnie eksport z Dani wzrósł o 16 procent (5,3 miliona sztuk ) na całą Europę , do Niemiec 7 % (3,2 miliony) do Polski wzrost o 37% (około 1,6 miliona) do Włoch 45%. Przynajmniej ja to tak rozumiem . Jeżeli jestem w błędzie to niech ktoś mnie uświadomi jak jest naprawdę. Stan ja też w tym roku wyprodukuje mniej prosiąt.
-
stan1069@o2.pl
Wydaje mi się że chyba żle to przetłumaczyłeś , bo jak by tak rzeczywiście było i do tego embargo to świnie by były po 20 groszy za kilo 
-
andrzej19570
Ja nie miałem dużo i mam to samo mniej więcej.Moi znajomi raczej zmniejszają lub całkiem rezygnują ale wiem że firmy handlujące paszą,którym zmniejszyła się sprzedaż wydzierżawiają puste chlewnie i wstawiają warchlaki z Danii.Znam kilka takich przykładów z mojej okolicy.0909 pisze:Giełda dziś kiepsko
Przyzna sie ktoś ?
-
andrzej-guzik
A co za różnica ile do nas warchlaka więcej przywieziono i tak produkujemy mniej niż potrzebujemy resztę trzeba uzupełnić importem i wodą. Po prostu ktoś tam doszedł do wniosku że podnoszenie ceny nic nie da bo świń więcej nie będzie to po co płacić więcej, a trzeba mieć rezerwę finansową w razie konieczności importu.
brak rzadu a nawet nierzad ,jak rolnik to najlepiej niech zaplaci z gory a rolnikowi to mozna cus skonfiskowac i zaplacic po miesiacu albo wcale
w poniedzialek idzie na sprzedaz nastepna partia macior po pierwszym oproszeniu 10 szt , juz nawet nie wazne po ile
U nas póki w ogóle jeszcze kupują to sprzedajemy.
Cienizna straszna. Od wczoraj poleciało 35gr.
Na poniedziałek umówione 5,8 hak za 150 sztuk.
Spadek ceny w tym zakładzie o około 70 gr w ciągu 3 tygodni!!
Cienizna straszna. Od wczoraj poleciało 35gr.
Na poniedziałek umówione 5,8 hak za 150 sztuk.
Spadek ceny w tym zakładzie o około 70 gr w ciągu 3 tygodni!!
Jak sprzedawałem ostatni rzut pierwsze 100 sztuk sprzedałem po 5,8 netto kolejne 100 szt równy miesiąc później po 5,1 netto.0909 pisze:Giełda dziś kiepsko
Przyzna sie ktoś ?
Dało mi to do myślenia i stwierdziłem, że nie jestem, aż takim hazardzistą i w tym roku nie wyhoduję ani 1 tucznika.
jeżeli myślisz 0909 że spadek ceny jest spowodowany nadprodukcją to myślenie nie jest twoją mocną stroną.
-
stan1069@o2.pl
Po wprowadzeniu embarga u każdego członka uni powstało kilka % nadwyżki wieprzowiny i po dodaniu może się okazać że jest o 100 % za dużo
i wcale nie jest powiedziane że skupu interwencyjnego nie trzeba robić
podobnie może być ze zbożem , ale skup interwencyjny obejmuje tylko pszenice o odpowiednich parametrach której jest niewiele i skupu pewnie nie będzie
podobnie może być ze zbożem , ale skup interwencyjny obejmuje tylko pszenice o odpowiednich parametrach której jest niewiele i skupu pewnie nie będzie
-
robert0169
Stanisław ,jesteś w błedzie ,przecież mamy rząd ,zobacz jak się mają dobrzeStanislaw pisze:brak rzadu a nawet nierzad ,jak rolnik to najlepiej niech zaplaci z gory a rolnikowi to mozna cus skonfiskowac i zaplacic po miesiacu albo wcale
http://niezalezna.pl/59585-miliardy-na- ... ednikow-po
No tak sama Kur...wa i Złodziej .
-
robert0169
http://youtu.be/SYVDWRzk4aM toooo nasze sasiadki 
buzek za 4 niepotrzebne reformy dostał unijny wózek ,donek dalej rozpier....nasz wózek i tak toczymy się na flaku jak po omacku, pijaku,dokąd zmierzasz Polsko ,Polaku za ten nierząd , kure....płacimy my Polacy a przy tej fałszywej kopaczce to już całkiem miej nas w opiece Maryjo Królowo Polski!!!
Nie wystarczy narzekac ,jaki madry narod taki wybor .Nie mozna wybierac kogos kto po kilku latach malzenstwa bierze slub koscielny na pokaz i kto oszukiwal w rzeczach malych bo gdy tylko nadarzy sie okazja to nakradnie i oklamie ile tylko sie da.Zawsze stawialem na chrzescijanskich narodowcow , nie mylic z klerem.Nigdy na farbowanych lisow, chociaz nigdy nie ma pewnosci kto jest kim
czy cos z tego zrozumiecie http://www.youtube.com/watch?v=PBVwvhLaOKo
narzekacie ale jakoś od lat nie możecie zbankrutować ....
"zlote szaty krola" http://www.youtube.com/watch?v=x-CSuqZNjsU