FORUM
CENY TRZODY
-
turbogrocho49
Re: CENY TRZODY
jak tam na ten tydzień ? w tamtym tygodniu 4,7 za 100 szt osiągalne
Posraniec Sawicki chcąc pokazać " Swe" rzekome zasługi robiąc z sadowników frajerów . W wiadomościach było podliczone że sadownik który za grosze sprzeda do przetwórni i tak otrzyma prawie trzy razy tyle . Grupy producenckie też się wycofały z unijnego niby wsparcia , bo praktycznie każda korzystała z modernizacji i tam ma wielkość sprzedaży w konkretnym roku zapisaną . Posraniec minister każe na te zapisy nie patrzeć , bo po wprowadzeniu embarga urzędnicy agencji nie powinni rolników karać . Wystarczy że popaprańca wypier... i Grupy kasę z modernizacji z odsetkami musiałyby oddawać .
Z dzikami na Podlasiu też mieli robić porządek i *** . Chlewnie będą ze zdrowych sztuk opróżniać i utylizować a roznosicieli choroby nikt nie zamierza likwidować . To jakim prawem w sklepach jest w sprzedaży trucizna na szczury , czy myszy . Tam gdzie zlokalizują te gryzonie zbombardować te lokale i po kłopocie , taki jest przecież zamysł Sawickiego co do świń hodowlanych w Polsce . Jak się rozpoczną odstrzały na terenie naszego kraju , to będzie to na wyraźne polecenie ciotki Merkel , ale będzie to dopiero gdy ta choroba będzie po obydwu brzegach Wisły .

Z dzikami na Podlasiu też mieli robić porządek i *** . Chlewnie będą ze zdrowych sztuk opróżniać i utylizować a roznosicieli choroby nikt nie zamierza likwidować . To jakim prawem w sklepach jest w sprzedaży trucizna na szczury , czy myszy . Tam gdzie zlokalizują te gryzonie zbombardować te lokale i po kłopocie , taki jest przecież zamysł Sawickiego co do świń hodowlanych w Polsce . Jak się rozpoczną odstrzały na terenie naszego kraju , to będzie to na wyraźne polecenie ciotki Merkel , ale będzie to dopiero gdy ta choroba będzie po obydwu brzegach Wisły .
do szczecina oddajemy. a co do dzikow to takiej plagi jeszcze nie bylo,laki jak poligon wygladaja. odstrzelic i zostawic 5%populacji!!!
Aj. Póki co dzik od zarażenia nie przeszedł 15 km przez pół roku .. Może Oni pozytywne próbki wrzucają w tamta strefę żeby nie robić sobie problemów , niby zarażone dziki przez pół roku nie pokonałyby 15 km ?
kolejny "polski" komisarz... http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... Id,1538746
Mnie też to mocno zastanawia . Przypuszczam że gdy z drugiej strony Wisły choroba już będzie , to i wtedy prawdę napiszą a teraz cisza aby dziki swobodnie mogły emigrować i kolejne sztuki zakażać . W niedziele na boisku rozmawiałem w sprawie odstrzałów z młodym myśliwym i on mi powiedział że jak na razie nikt do dzików nie strzela bo nie ma co z tym zrobić . Do danieli owszem i strzelają bo i zbyt i apetyt na nie jest , ale dzików nikt nie poluje . Na łąkach przed moim domem 2 nowe ambony myśliwi postawili w ostatnich dniach , ale do dzików nie zamierzają z nich strzelać bo sami też mają obrzydzenie i na własne potrzeby tak jak to nieraz robili ,też zaprzestali polowań . Dawniej przyjeżdżali przeważnie w łykędy i dla siebie i znajomych 2 sztuki po cichu zabijali , teraz każdy się boi i brzydzi .vicia1223 pisze:Aj. Póki co dzik od zarażenia nie przeszedł 15 km przez pół roku .. Może Oni pozytywne próbki wrzucają w tamta strefę żeby nie robić sobie problemów , niby zarażone dziki przez pół roku nie pokonałyby 15 km ?
- WOJCIECH1236
Ciekaw jestem czy ktos zauwazył obnizki cen wieprzowiny w sklepach...?? Ja osobiscie odwiedziłem ostatnio w weekend 2 wieksze markety w okolkicy i na stoickach miesnych nie zauwazyłem zadnych obnizek... 
Przecież baryłka ropy zjechała z ponad 100 dolarów na 80 , to ma to Władimira nie boleć ?
A niech im zima doipier..oli taka fest od listopada do kwietnia , spodnie na pewno do wymiany pójdą na mniejsze 
Vicia mówisz i masz
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pog ... 6,1,0.html
Władimir kolejne obostrzenia wprowadza , lecz natura się za niego bierze bo jak to Maleńczuk śpiewa ;Sprzedawczyki z Brukseli patrzą tylko jak tu interesy z Putinem robić .
Francja i Niemcy za zrzeknięcie się Ukrainy bomby atomowej , gwarantowali temu narodowi spokój i nienaruszalność granic na wieki a teraz gdy Władimir zajął część Ukrainy nawet im broni nie chcą sprzedać . Od dziś wiadomo że Tusk i Sikorski nie przystali na rozbiór Ukrainy a Ciotka Angele ich rękoma to zrobiła i oni tego nawet nie wiedzą
Władimir kolejne obostrzenia wprowadza , lecz natura się za niego bierze bo jak to Maleńczuk śpiewa ;Sprzedawczyki z Brukseli patrzą tylko jak tu interesy z Putinem robić .
Francja i Niemcy za zrzeknięcie się Ukrainy bomby atomowej , gwarantowali temu narodowi spokój i nienaruszalność granic na wieki a teraz gdy Władimir zajął część Ukrainy nawet im broni nie chcą sprzedać . Od dziś wiadomo że Tusk i Sikorski nie przystali na rozbiór Ukrainy a Ciotka Angele ich rękoma to zrobiła i oni tego nawet nie wiedzą
Giełda w Niemczech dziś na plus
Okt '14 1,550 0,000 0
Nov '14 1,520 0,000 0
Dez '14 1,400 0,000 0
Jan '15 1,350 0,000 0
Feb '15 1,350 0,000 0
Mär '15 1,400 0,000 0
Apr '15 1,525 0,000 0
Mai '15 1,550 0,000 0
Jun '15 1,550 0,000 0
Jul '15 1,730 0,000 0
Aug '15 1,730 0,000 0
Sep '15 1,700 0,000 0
Dez '15 1,650 0,000 0
Mär '16 1,650 0,000 0
Nov '14 1,520 0,000 0
Dez '14 1,400 0,000 0
Jan '15 1,350 0,000 0
Feb '15 1,350 0,000 0
Mär '15 1,400 0,000 0
Apr '15 1,525 0,000 0
Mai '15 1,550 0,000 0
Jun '15 1,550 0,000 0
Jul '15 1,730 0,000 0
Aug '15 1,730 0,000 0
Sep '15 1,700 0,000 0
Dez '15 1,650 0,000 0
Mär '16 1,650 0,000 0
-
turbogrocho49
o9o9 was is das?
0909 das is ku..tas 
DOBRE 
-
rolnik sam w dolinie
jak by kto nie wiedział to są ceny kontraktów w Niemczech
ta..., ceny które nie posiadają jeszcze żadnej otwartej pozycji, czyli nie sprzedającego ani kupującego - liczba kontraktów zero.
Może są to prognozy cenowe.
Już we wrzeniu miały być po 6 netto . 09 twoj pan tak mowił i kazał tobie tak powtarzać
zobaczcie jakie Rosjanie maja kombajny .Mozna je kupic w Polsce.Myslicie ze jakby tam byla taka bieda to Wladymir pozwolilby je exportowac .Zapomnijcie ze rosjanie zaczna od nas importowac,a nawet gdyby to bedzie to reexport bo my nawet na swoje krajowe zaopatrzenie nie mamy.Podobno Polsce zlozono propozycje exportu duzych ilosci wieprzowiny poza Rosje ale Polska nie moze tego zrealizowac bo znacznie by u nas ceny wzrosly a to nie na reke naszym zakladom i rzadowi .Kolo sie zamyka. Frajerom . http://lupus-wilk.com.pl/pl/49-kombajny
-
andrzej19570
09 tak zapatrzony jesteś na te Niemcy może wyjedź tam na stałe,będziesz tam naszym Hansem Klosem

U mnie prosta sprawa Stanisławie skoro car Putin nie chce od nas min. wieprzowinki to taką strone mogę co najwyżej pooglądaćStanislaw pisze:zobaczcie jakie Rosjanie maja kombajny .Mozna je kupic w Polsce.Myslicie ze jakby tam byla taka bieda to Wladymir pozwolilby je exportowac .Zapomnijcie ze rosjanie zaczna od nas importowac,a nawet gdyby to bedzie to reexport bo my nawet na swoje krajowe zaopatrzenie nie mamy.Podobno Polsce zlozono propozycje exportu duzych ilosci wieprzowiny poza Rosje ale Polska nie moze tego zrealizowac bo znacznie by u nas ceny wzrosly a to nie na reke naszym zakladom i rzadowi .Kolo sie zamyka. Frajerom . http://lupus-wilk.com.pl/pl/49-kombajny
09 zapatrzony to jest jedynie na złe informacje z tamtego kierunku, tymczasem cena na następny tydzień tam bez zmian. Polacy sukcesywnie wykupują nadwyżki, poprawiła się nieco sprzedaż wieprzowiny, wzrasta zainteresowanie Azji , Usa też jest rynkiem na który mają zamiar wejść i zaczynają dostrzegać alternatywne rynki poza Rosją. Cena w Chinach znacznie wzrosła.
To tyle trochę innego punktu widzenia, gdzieś czytałem , że wegetarianizm obniża płodność to może i brak mięsa wpływa na sposób myślenia.
To tyle trochę innego punktu widzenia, gdzieś czytałem , że wegetarianizm obniża płodność to może i brak mięsa wpływa na sposób myślenia.
Putin szuka hodowców z Polski zapewni im budynki , pasze i podpisze kontrakty na produkcje tucznika w Rosji i sprzedaży Polsce. Rynek zapewniony
co Ty pier..?
zmyślasz czy coś cytujesz bo Cię nie rozumiem.
zmyślasz czy coś cytujesz bo Cię nie rozumiem.
to na co czekasz pakuj się i przyczepnosci zycze
-
turbogrocho49
w rosji jest mnostwo duzych ferm ktore stoja puste bo-pomor,koropcja i mafia. moja kuzynka byla kierownikiem na jednej takiej pol roku wytrzymali
Był kiedyś na WP artykuł o polaku który ma w rosji otwierać wielką fermę trzody .Ale artykuł szybko znikł i dalsze losy tego przedsięwzięcia nie są znane.Więc coś w tym jest co pisze agent .
Ruskie i Putin nam nie dadzą jekie ceny u was bo centrum 4,70-4,80 max i dzisiaj samochodów pełnych dużo mijałem
trzema miec do niego podejscie i trzymac go za jaja 
patrzcie na swoje podworko ,bo tu rozpizdziaj na calej lini Putin sobie poradzi dajcie sobie na luz z Ruskimi To tak jakby sie ciagle zajmowac pijanym sasiadem a nie pilnowac swojej gospodarki , to do nikad nie prowadzi.
-
andrzej19570
To 09 raz na Niemcy raz na ruskich patrzy.Prawdziwy agent nr1.

no ja dzisiaj sprzedałem po 4,6 netto
za 150 szt miesnosc 58%0909 pisze:4.40 plus vat
-
andrzej19570
4.50 netto dziś 8 szt.132 kg średnio.
u mnie skupy 4.10 netto0909 pisze:4.40 plus vat
-
turbogrocho49
ja w tym tygodniu 220 po 4,7 +vat, jeszcze mi zostało 220 z 650 wsadu, zysk 0 zł na sztuce, a może 5-10 zl dokładki, okaże sie po sprzedaniu reszty
-
turbogrocho49
dokładka to na pewno, bo nie licze swojej pracy a 180 ton paszy zrobic to tez około 180 godzin, no i amortyzacji budynku, bo na rate za chlewnie już trzeba ze zboża dołożyć które spasłem, zboże liczę po cenach rynkowych pszenzyto 50 zł pszenica 55 zł, mieszanka 50 zł
-
turbogrocho49
zużycie około 2,8-2,9, srednia waga sprzedazy 127 (okaze sie po sprzedaniu reszty, dokładnie policze) upadki 2%
-
turbogrocho49
posrednik na wrchlaku zarobił, firma paszowa zarobiła, lekarz wterynarii zarobił, zaklad utylizacji zarobił, zaklad miesny zarobil, tylko ja nie zarobiłem, ogółem to lepiej było nic nie robić i by się miało więcej pieniędzy, no i zapach bezcennyy.....
Za nisko liczysz zbożeturbogrocho49 pisze:dokładka to na pewno, bo nie licze swojej pracy a 180 ton paszy zrobic to tez około 180 godzin, no i amortyzacji budynku, bo na rate za chlewnie już trzeba ze zboża dołożyć które spasłem, zboże liczę po cenach rynkowych pszenzyto 50 zł pszenica 55 zł, mieszanka 50 zł
w żniwa można było sprzedać pszenice 690 plus vat
pszenżyta nie pamiętam ale na pewno drożej niż 50 zł
Dostałes dobrą cene na tucznika i nie zarobiłes nic , ja uważam ze strate masz
Ostatnio zmieniony piątek 24 paź 2014, 16:01 przez 0909, łącznie zmieniany 2 razy.
-
turbogrocho49
zboże liczę na moment spasania, bo w takiej cenie mogę je kupić, to fakt zaraz po zniwach pasłem w wyzszej cenie ale to było krótko
-
stan1069@o2.pl
Na następnym 650 szt. wsadzie zarobisz na sztuce 15 zł. straty odrobisz i jeszcze Ci 300 zł. zysku na rok zostanie 
-
turbogrocho49
jak się sprawdzą niemieckie kontrakty na styczeń, luty to i przy warchlaku za 200 zł ten sam scenariusz, o ile nie będzie jakiejś choroby która da upadki wieksze niz 2% i koszty leczenie na szt powyzej 12 zł
-
turbogrocho49
Stan do nikogo nie mam pretensji, swinie wkładałem na własne ryzyko, chlewnie też budowałem na własne ryzyko, ostatnie lata nie były złe, ale ten rok zaczął sie od dokładki, i zadnego zysku, wszyscy zarabija tylko nie rolnik, tak swoja droga to po przez swoja chodowle ilu ludziom daje prace, nakrecam gospodarke, i musze za to dołożyćstan1069@o2.pl pisze:Na następnym 650 szt. wsadzie zarobisz na sztuce 15 zł. straty odrobisz i jeszcze Ci 300 zł. zysku na rok zostanie