FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Muchozolali ale im reklamę zrobiłeś, ze się z gwarancji wywiązali. Z tego co wiem teraz to ath juz tak różowo nie podpisuje tylk odbiór tucznika po cena niemiecka -2 eurocenty.
U mnie w tym tygodniu poszły 5,6E, średnia auta wyszła 136kg na wbc 120kg, i obyło się bez przerostów.
U mnie w tym tygodniu poszły 5,6E, średnia auta wyszła 136kg na wbc 120kg, i obyło się bez przerostów.
- Muchozolali
a co mi szkodziło podpisać
4.13 netto udało sie dostać za 9 sztuk u pośrednika przy cenie 5,3 E
A ja myślę, że przed świętami jeszcze jakieś małe odbicie możliwe. Jeszcze dwa tygodnie temu ludziska chcieli sprzedawać prawie jak lochy, po 150kg, jutro przyjeżdżają do mnie i mnie straszą, że jak będą miały poniżej 100kg to nie zabiorą. Podobno jak ceny ruszyły w dół to ludziska chcieliby i takie po 80kg wypychać. Podobnie jak było tuż po żniwach. Tyle czy wtedy tak pilnie potrzebowali gotówki czy miejsca na nowe? Powiedziałbym coś o takich, słowo na f.
jak tak pobedzie z pol roku to zawiadowca duzo wagonow od skladu odczepi a czesc sie sama upierd... a jak potrwa ze dwa lata to sie pendolino wykolei
z kim podpisałeś?Muchozolali pisze:a co mi szkodziło podpisać
We wtorek sprzedaż umówiona na piątek po 4,30. w czwartek dzwoni i mówi cena jest 4,10..sprzedajesz albo nie. I co mu ch*jowi zrobić? Brak słów normalnie.
skup 3.50 plus vat
Dziś pojechały po 5,5 kl.E
Moje 5,4E - solówka
u nas rowniez skupy chce schodzic na 3.5 raczej juz w tym roku zadnych podwyzek nie bedzie oby juz zadnych obnizek nie bylo !
Niemcy 3 centy giełde w dół
Gratuluje..tylko, że giełda zaczyna się o 11:00.0909 pisze:Niemcy 3 centy giełde w dół
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspxengie pisze:Gratuluje..tylko, że giełda zaczyna się o 11:00.0909 pisze:Niemcy 3 centy giełde w dół
..i co w związku z tym?0909 pisze:http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspxengie pisze:Gratuluje..tylko, że giełda zaczyna się o 11:00.0909 pisze:Niemcy 3 centy giełde w dół
będzie podwyzka
Widać jaka jest podwyżka !ziutek pisze:będzie podwyzka
Jeszcze trochę to będzie 1 Euro ale za mięso
aukcja na zielono..rwią aż miło xd
Ciekawe czy po niedzieli już 2 z przodu bedzie ?
-
stan1069@o2.pl
Po tej jeszcze chyba nie ale po następnej możliwe0909 pisze:Ciekawe czy po niedzieli już 2 z przodu bedzie ?
To na świeta 1 z przodu ?
Panu już podziękujemy. Do widzenia.0909 pisze:To na świeta 1 z przodu ?
a tak na poważnie jaki był przebieg aukcji bo nie przyuważyłem?
Wyjściowa jaka była?
Ile zwierzaków się sprzedało i po jakich stawkach?
Wyjściowa jaka była?
Ile zwierzaków się sprzedało i po jakich stawkach?
Ostatecznie wyszło bez zmian 1.38 wyjściowa 1.32 sprzedali prawie wszystko ceny minimalnej nie osiągnęło 190 sztuk z 1810. Okazuje się, że sprzedają teraz tuczniki z mniejszą wagą i zrobił się mały tłok. Mięso jest coraz chętniej kupowane już na święta, i nie wiedzą czemu pomiędzy ceną niemiecką a duńską jest taka różnica 15 centów.0909 pisze:Niemcy 3 centy giełde w dół
Ostatnio zmieniony piątek 28 lis 2014, 15:04 przez Maniu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
Gdzie są Ci od "tylko duże ilości tylko specjalizacja i to wąska "
Żyjecie jeszcze ? Spokojnie od poniedziałku tylko do góry!!! W sklepach!
U mnie nędza 3,6 do 3,80 za większe ilości. Najgorsze skupnikowe gangreny próbują po 3,4.
Żal mi ludzi bo świnki prawie 100% ekologiczne, śruta, ziemniaczek, suszona lucerna miastowi to by na surowo jedli a taka menda zabiera im "gniazdko" po 3,4
U mnie nędza 3,6 do 3,80 za większe ilości. Najgorsze skupnikowe gangreny próbują po 3,4.
Żal mi ludzi bo świnki prawie 100% ekologiczne, śruta, ziemniaczek, suszona lucerna miastowi to by na surowo jedli a taka menda zabiera im "gniazdko" po 3,4
To znaczy że mam racje ? i potwierdzam podwyżki bedąbaraki pisze:Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
obnizyly zeby taniej kupic te duze a to znaczy ze wiekszosc przerostow a jesli tak to zamiast 4 swinek 3 robia ta sama mase i przy tej samej ilosci sztuk nadprodukcja sie robi a zaklady ja sztucznie wyolbrzymiaja0909 pisze:To znaczy że mam racje ? i potwierdzam podwyżki bedąbaraki pisze:Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
tylko nikt nie wie kiedy ...0909 pisze:To znaczy że mam racje ? i potwierdzam podwyżki bedąbaraki pisze:Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
0909 pisze:Ciekawe czy po niedzieli już 2 z przodu bedzie ?
0909 pisze:To na świeta 1 z przodu ?
no twoje posty ostatnie potwierdzają ze wspominasz o podwyżkach0909 pisze:To znaczy że mam racje ? i potwierdzam podwyżki bedąbaraki pisze:Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
To ja wiem że te limity to nie w trosce o rolnika tylko własne zyski, ale zakładam że przerosty juz zeszły, teraz idą mniejsze, w połowie miesiąca może coś drgnie1963 pisze: obnizyly zeby taniej kupic te duze a to znaczy ze wiekszosc przerostow a jesli tak to zamiast 4 swinek 3 robia ta sama mase i przy tej samej ilosci sztuk nadprodukcja sie robi a zaklady ja sztucznie wyolbrzymiaja
Należało limity wagowe obciąć juz dawno .A co można z takiego potwora 150 zrobić ?
jaki tam jest boczek ?
Tuczniki winny byc kupowane w najwyższej wadze 120 kg żywa waga reszta wina być za bezcen
zrobił by sie porządek
Za dobry towar dobra cena za przerosty wina być cena śmieciowa
Niektórzy hodowcy tylko chcą z karmić zboże nie myślą co produkują wielki czas wprowadzić porządki
jaki tam jest boczek ?
Tuczniki winny byc kupowane w najwyższej wadze 120 kg żywa waga reszta wina być za bezcen
zrobił by sie porządek
Za dobry towar dobra cena za przerosty wina być cena śmieciowa
Niektórzy hodowcy tylko chcą z karmić zboże nie myślą co produkują wielki czas wprowadzić porządki
zima się zaczęła to pójdzie i boczek. a pokaz mi na jakiej kiełbasie jest napisane czy to jest ze 120 czy 150 kg tucznika czy z maciory
-
stan1069@o2.pl
Te przedziały wagowe zmniejszyli pewnie dlatego żeby warchlak miał ssanie
Heh specjalizacja dostaje 4.2 a nie 3.6 . A mając wszystko po trochu na czym dziś zrobisz pieniądze?MekkaB pisze:Gdzie są Ci od "tylko duże ilości tylko specjalizacja i to wąska "Żyjecie jeszcze ? Spokojnie od poniedziałku tylko do góry!!! W sklepach!
- Muchozolali
-
stan1069@o2.pl
Co to za pocieszenie że specjalizacja dostaje 4,2 za kilo , tyle za kilo to jest dla specjalizacji morderstwo

Tak źle i tak niedobrzestan1069@o2.pl pisze:Co to za pocieszenie że specjalizacja dostaje 4,2 za kilo , tyle za kilo to jest dla specjalizacji morderstwo![]()
Heh tzn, że nie dołoży ?!?lukas1982 pisze:Heh specjalizacja dostaje 4.2 a nie 3.6 . A mając wszystko po trochu na czym dziś zrobisz pieniądze?MekkaB pisze:Gdzie są Ci od "tylko duże ilości tylko specjalizacja i to wąska "Żyjecie jeszcze ? Spokojnie od poniedziałku tylko do góry!!! W sklepach!
Ty przy 4 tys masz dużo większe koszty niż ja przy 400 tak więc... ta różnica w cenie 0,50 pln tego nie zrównoważy chyba, że znamy inną matematykę!
Gdzie dużo większe koszty skoro samemu tu i tu się zrobi?
Jeżeli jest zaplecze paszowe i brak kredytów to na pewno koszty nie są wyższe
wbij sobie do glowy zadnych znaczacych podwyzek nie bedzie gora jakies 10 gr albo wcale ale jak dojdzie do tych zacnych podwyzek to jeszcze cena spadnie i co po tych podwyzkach za tydzien lub dwa jak cena bedzie na dzisiejszym poziomie ?!?!?!0909 pisze:To znaczy że mam racje ? i potwierdzam podwyżki bedąbaraki pisze:Wkrótce moga byc podwyżki bo praktycznie wszystkie zakłady które dotąd kupowały 150kg smoki obnizyły górna granice o 20kg i to + okres przedświąteczny może na chwile wygenerowac jakieś małe okienko.
?!?!?!
jest rzeka mleka to i jest rzeka miesa taniego
Te obniżki są po to aby przygotować miejsca na warchlaka . Tucznik zdrożeje a rolnicy ruszą jak zawsze po warchlaki . Na tym cały pic polega i znowu obniżka jak będą załadowane chlewnie . Tak manipuluje sie rolnikiem Polskim
Lukasz muszą być wyższe. Więcej prądu, wody, leków, szczepionek, słomy, upadków.Więcej loch powtarza ruje, mniej prosiąt przeżywa. Wiejec wizyt weta i człowiek do pomocy 1 lub 2. Więcej gnojowicy do wożenia, kontroli...lukas1982 pisze:Gdzie dużo większe koszty skoro samemu tu i tu się zrobi?
Lukasz pierdole te 216 tys różnicy bo na to co powyżej na pewno nie starczy (w skali roku liczę)
Każdy pisze że niby świń do h..ja na u nas na skupach nędza tucznika brak!!! Cena 4,20+vat .Pow staszowski woj świętokrzyskie.
Ty mat jesteś tylko mądry na forum. krowiarze zobacz pojechali do Sawickiego. a u nas nie ma komu bo większość liczy ze ktoś to załatwi za nich i nie chce dupy ruszyc
Jesteś pewien że koszty są większe w przeliczeniu na 1szt? .MekkaB pisze:Lukasz muszą być wyższe. Więcej prądu, wody, leków, szczepionek, słomy, upadków.Więcej loch powtarza ruje, mniej prosiąt przeżywa. Wiejec wizyt weta i człowiek do pomocy 1 lub 2. Więcej gnojowicy do wożenia, kontroli...lukas1982 pisze:Gdzie dużo większe koszty skoro samemu tu i tu się zrobi?
Lukasz pierdole te 216 tys różnicy bo na to co powyżej na pewno nie starczy (w skali roku liczę)
Pojade do Sawickiego choćby jutro tylko ustalmy co chcemy załatwić bo pożalić sie to i na forum TCH mozna.ziutek pisze:Ty mat jesteś tylko mądry na forum. krowiarze zobacz pojechali do Sawickiego. a u nas nie ma komu bo większość liczy ze ktoś to załatwi za nich i nie chce dupy ruszyc
Jakies konkrety? Pomysły? Tylko jesli ktos myśli że Sawicki dekretem nakaze prywatnym formom podnieśc cenę na tucznika to przypominam że w obecnycm ustroju polityczno gospodarczym to niemożliwe, trzeba by najpierw krwaqwej rewolucji.
Ktoś powie: Ograniczyc import!
Ale czego? Swiń? A jesli tak to jakich? Martwych czy żywych, małych czy dużych... Pytań jest wiele a odpowiedź u kazdego inna.
o tym byśmy mogli z nim dyskutować gdyby chodź jeden zakład bylpanstwowy ale można jechać i zwrócić im uwagę co się dzieje w naszej branży niech doplacaja nasze straty.a tak po za tym nie więcej firm zacznie kupować z Podlasia bo nam zostaje zm netter i animeks Ełk