CENY TRZODY

0909

Re: CENY TRZODY

Post autor: 0909 »

Cały czas do dołu !
mietko75

Post autor: mietko75 »

Spokojnie , tucznika nie zabraknie . Wozacy od Włocha ministerstwo okupowali , a chłopki na drogi wyszli gdy pierwszy przypadek asf w kraju załamał rynek i nawet sprzedać nie było komu . Ci bardziej zaradni w tym samym czasie skorzystali z deczko tańszego prosiaka i nasprowadzali go tyle że siłą rzeczy za 3 miesiące znów krach cenowy wrócił . Teraz będzie to samo , już ciotka Merkel postara się o to aby naszego nikt nie chciał kupić .
Chinczyk

Post autor: Chinczyk »

animex niby 5.3hak na przyszly tydzien
keszels

Post autor: keszels »

z Animex jeszcze nie wiadomo co do ceny na przyszły tydzien taka cene mieli na ten tydzien
pawiel55

Post autor: pawiel55 »

w zwiazku z zaistniała sytuacja proponuje zorganizowanie protestów w poszczególnych regionach majacych na celu zamkniecie importu zywca jak i połtusz z zachodu......według mnie jest to jedyna przyczyna naszych problemów......niech w koncu Polska bedzie samowystarczalna!!!!!!!! po co te płacze nad embargiem??????nam export nie jest do niczego potrzebny tak samo jak nie jest nam potrzebny import zachodniego syfu!!!!! niech sie ciesza ze chcemy ich warchlaki........takze panowie tankujemy beczki gnojowica i czas wziac sie za to bo nasi patryjoci nas zniszcza!!!!! ja wiem ze łatwo to jest tylko pisac posty......wiem jaka jest dzis zawisc na wsi.....rolnik rolnika by utopił w lyzce wody ale mimo wszystko musimy zadbac o swoje
0909

pawiel55 pisze:w zwiazku z zaistniała sytuacja proponuje zorganizowanie protestów w poszczególnych regionach majacych na celu zamkniecie importu zywca jak i połtusz z zachodu......według mnie jest to jedyna przyczyna naszych problemów......niech w koncu Polska bedzie samowystarczalna!!!!!!!! po co te płacze nad embargiem??????nam export nie jest do niczego potrzebny tak samo jak nie jest nam potrzebny import zachodniego syfu!!!!! niech sie ciesza ze chcemy ich warchlaki........takze panowie tankujemy beczki gnojowica i czas wziac sie za to bo nasi patryjoci nas zniszcza!!!!! ja wiem ze łatwo to jest tylko pisac posty......wiem jaka jest dzis zawisc na wsi.....rolnik rolnika by utopił w lyzce wody ale mimo wszystko musimy zadbac o swoje
Jestem za , ale i niech dotyczy importu Warchlaka teżżżżżżżżż
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:Cały czas do dołu !
Ameryke zes odkryl przeciez mowilem to kilka stron wczesniej a ty pletles glupoty ludziom ze podwyzki beda ico niektorzy czekali na nie a teraz sprzedaja taniej przerosniete niz wczesniej mogliby sprzedac !!!!
LukaszBONQ

Post autor: LukaszBONQ »

no na pewno im przerosły bo słuchali 0909 ;D
FarmerB

Post autor: FarmerB »

Z.H. Jóźwiakowski -10 gr na 3,5 zł netto
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

http://niewygodne.info.pl/artykul4/0189 ... 67-lat.htm
tylko nam sie wmawia ze wyjscie na ulice nic nie da, gdzie indziej wychodzą
chłop

Post autor: chłop »

STRAJK ROBIMY ,!!
Zakaz importu żywca czyli tucznika i WARCHLAKA !!!!
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Dzisiaj spełniłem najważniejszy wymóg dobrostanu .
ziutek

Post autor: ziutek »

pozbywa się wszystkiego do zera
danielski813

Post autor: danielski813 »

Panowie jak ja czytam wasze ceny 3,5 czy 3,8 i to nie za 1 z koryta a za 20 30 50 sztuk to płakac mi sie chce ale nie winiłbym zm tylko tych wasych skupników wszystkich razem albo pojedyńczo bym powiesił jak psy przeciez to zlodzieja jak sie patrzy skoro animex około 5,4 za hak to przy misnosci okolo 58 tylko 90 gr mniej za żywą skoro małe ubojnie płacą 4,3 czasem 4,2 ale i sam w tym tygodniu pognalem 174 sztuki po 4,4 netto to tych waszych skupnikow na pal ponadziewac bo niech se zarabiają na handlu 15;20 czy tam30gr ale oni tną przynakmniej 60 70 więc panowie dogadajcie sie i w tym kierunku atakujcie bo rząd dawno ma nas w dupie jak my sie wykrwawimi to poproszą dunczyka zeby u nas dla nas swoje fermy stawiał tak będzie zobaczycie
SA

Post autor: SA »

danielski813 pisze:Panowie jak ja czytam wasze ceny 3,5 czy 3,8 i to nie za 1 z koryta a za 20 30 50 sztuk to płakac mi sie chce ale nie winiłbym zm tylko tych wasych skupników wszystkich razem albo pojedyńczo bym powiesił jak psy przeciez to zlodzieja jak sie patrzy skoro animex około 5,4 za hak to przy misnosci okolo 58 tylko 90 gr mniej za żywą skoro małe ubojnie płacą 4,3 czasem 4,2 ale i sam w tym tygodniu pognalem 174 sztuki po 4,4 netto to tych waszych skupnikow na pal ponadziewac bo niech se zarabiają na handlu 15;20 czy tam30gr ale oni tną przynakmniej 60 70 więc panowie dogadajcie sie i w tym kierunku atakujcie bo rząd dawno ma nas w dupie jak my sie wykrwawimi to poproszą dunczyka zeby u nas dla nas swoje fermy stawiał tak będzie zobaczycie
To bardzo smutne ale prawdziwe
mietko75

Post autor: mietko75 »

chłop pisze:STRAJK ROBIMY ,!!
Zakaz importu żywca czyli tucznika i WARCHLAKA !!!!
https://www.facebook.com/video.php?v=646465782130569
stan1069@o2.pl

danielski813 pisze:Panowie jak ja czytam wasze ceny 3,5 czy 3,8 i to nie za 1 z koryta a za 20 30 50 sztuk to płakac mi sie chce ale nie winiłbym zm tylko tych wasych skupników wszystkich razem albo pojedyńczo bym powiesił jak psy przeciez to zlodzieja jak sie patrzy skoro animex około 5,4 za hak to przy misnosci okolo 58 tylko 90 gr mniej za żywą skoro małe ubojnie płacą 4,3 czasem 4,2 ale i sam w tym tygodniu pognalem 174 sztuki po 4,4 netto to tych waszych skupnikow na pal ponadziewac bo niech se zarabiają na handlu 15;20 czy tam30gr ale oni tną przynakmniej 60 70 więc panowie dogadajcie sie i w tym kierunku atakujcie bo rząd dawno ma nas w dupie jak my sie wykrwawimi to poproszą dunczyka zeby u nas dla nas swoje fermy stawiał tak będzie zobaczycie
Tyś już kiedyś wyliczył ile zostaję Ci na kukurydzy :lol: :lol: :lol: zysku , a policzyłeś tylko paliwo do uprawy i wywózki gnojowicy :lol: :lol:
teraz liczysz zyski skupników , pewnie policzyłeś sam płyn do spryskiwaczy :lol:
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

stan1069@o2.pl pisze:
Tyś już kiedyś wyliczył ile zostaję Ci na kukurydzy :lol: :lol: :lol: zysku , a policzyłeś tylko paliwo do uprawy i wywózki gnojowicy :lol: :lol:
teraz liczysz zyski skupników , pewnie policzyłeś sam płyn do spryskiwaczy :lol:
:D :D :D
1963

Post autor: 1963 »

stan1069@o2.pl pisze:
stan ty jestes zajebi... chetnie bym sie z toba wodki napil,bylo by wesolo . jestes lekiem na cale zlo !!!
danielski813

Nie wiem stan gdzie zauważyłeś liczenie zysków ja pisałem jakie miałem koszty ale każdy czyta s malo kto rozumie są też tacy którzy widzą najlepiej wszystko o wszystkim
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

to prawfa co piszesz o tych cenach, nawet kolega pisał że puścił po 4,5 nto. Mina ci zwiędnie w nastepnym tygodniu :D
jerseydeere

Post autor: jerseydeere »

wczoraj sprzedane do piniego na żywo wszyły mi po 4,3 netto. Proponuje strajk ale tak żeby strajkować przed największymi zakładami mięsnymi tj, animexy kutno itp, jakby im trochę poprzeszkadzal to moze by zauważyli
robert0169

Post autor: robert0169 »

strajk po co wystarczy powiedziec NIE :!: :!: :!: :!:
0909

A jakby tak zakłady na strajk odpowiedziały teraz, że posiadają ogromne ilości mięsa w magazynach i wstrzymują się ze skupem do końca roku . Co by było wtedy ?Czy zakład musi kupić od rolnika tucznika ?
Oj by sie zrobiło gorąco !
Rolnik nie musi sprzedać zakładowi tuczników w Polsce może sprzedać tam gdzie chce i zakład tez nie ma obowiązku kupić od danego rolnika !
A warchlaki czemu kupujecie tam gdzie taniej ? np Dania
Czemu nie strajkują ci co mają lochy w POLSCE ?
zzoorroo

Post autor: zzoorroo »

Dzis byłem na szkoleniu i jeden z lek.wet.pokazywal strone niemieckiej giełdy terminowej a wiec cena jeszcze spadnie styczen,luty w niemczech 1,3euro za E marzec kwiecien1,35 a u nas jeszcze taniej bedzie a jesli chodzi o import miesa z dani i niemiec mimo embarga to cały czas jest wzrost .Podobno w maju ma sie troszke ruszyc .
robert0169

WSZYSCY NA GRUDZIEN BO NIEMIEC MOWI ZE STYCZEN KAPUT I COOOOOO :D :D :D :D
danielski813

Dla mnie mina nie zrzednia drugie pokolenie wałkujemy ten biznes i zawsze tak bylo ja sam ciągne 11 rok i przez ten czas sprzedawalo sie po 3,2 a bylo i 7 za żywą więc to co sie dzieje teraz nie jest dla mnie jakąś nowoscią (poza ASF dzika) a mieszkam tylko około 100km od tej padliny i moja gmina jest na nieciekawej liscie żadne sytrajki nic nie dadzą no chyba że na ich fali kolejny lepper wypłynie z panem 09 nie do konca sie zgodze bo nie wierze w to że magazyny w zm są na tyle pe;lne żeby wstrzymac sie ze skupem przechowywanie w chlodniachh tanie nie jest problemem raczej są sieci handlowe bo zm pozbędzie sie miesa zeby w koszty nie brnąc sprawdzcie ceny w sklepach firmowych i w sieciach sieć wymusi jak najtaniej na święta wiadomo że konsument polski kuuje mięcho więc marża na poziomie 30 i więcej procent w takim francuzie czy belgu nikogo nie dziwi:)
0909

danielski813 pisze:Dla mnie mina nie zrzednia drugie pokolenie wałkujemy ten biznes i zawsze tak bylo ja sam ciągne 11 rok i przez ten czas sprzedawalo sie po 3,2 a bylo i 7 za żywą więc to co sie dzieje teraz nie jest dla mnie jakąś nowoscią (poza ASF dzika) a mieszkam tylko około 100km od tej padliny i moja gmina jest na nieciekawej liscie żadne sytrajki nic nie dadzą no chyba że na ich fali kolejny lepper wypłynie z panem 09 nie do konca sie zgodze bo nie wierze w to że magazyny w zm są na tyle pe;lne żeby wstrzymac sie ze skupem przechowywanie w chlodniachh tanie nie jest problemem raczej są sieci handlowe bo zm pozbędzie sie miesa zeby w koszty nie brnąc sprawdzcie ceny w sklepach firmowych i w sieciach sieć wymusi jak najtaniej na święta wiadomo że konsument polski kuuje mięcho więc marża na poziomie 30 i więcej procent w takim francuzie czy belgu nikogo nie dziwi:)
Co stało się mięsem zakupionym interwencyjnie z przerośniętych tuczników ze strefy ?Zapomnianooooooooooooooooo
Jakby zakłady zrobiły taką przerwe to ładnie by sie odbiły finansowo wyprózniły by magazyny do zera i nakupili po świetach za grosze !
a rolnicy by biegunki dostali w świeta ze strachu jak by z Dunem zostali
A czemu nikt nie pomyślał ,że może być tak jak z jabłkami !
Brak kupca !
Przecież jak jakiś szef danego zakładu nie bedzie komu miał sprzedać to ogłosi upadłość i po zamiatane . kase wyprowadzi z zakładu i będzie sie śmiał A rolnik co ?
Ostatnio zmieniony czwartek 04 gru 2014, 19:50 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
jerseydeere

oj was bolą te "duny" mimo że produkuję w cyklu zamkniętym nie mam nic przeciwko żeby wszyscy zarabiali a nie tylko CI którzy pracują z swoimi lochami.
danielski813

po mięsie ze strefy nie został ślad a pan co kupował w strefie idzie pelną parą i płaci tyle co inne ubojnie w tej okolicy a osobiście znam 3 w promieniu 25km i wlaściciele tych pozostałych przecierają oczy ze zdumienia jakim cudem płacąc tyle co oni za żywą puszcza pułtusze o 50 czy 70gr taniej na masarnie i sklepy niz oni nie ma żadnej gory miesa ludzie chcleli wygody żeby isc w jedno miejsce i zrobic tanio cale zakupy to mają tyle ze jak osiedlowe sklepy kolejno znikają to w sieciach ceny w góre takie życie i to samo czeka większosc otwartego co z tego ze teraz kupuja warchlaka za grosze niech nasi calkowicei zaprzestaną produkcji warchlaka czy tucznika w zamknietym wtedy otwart zobaczy ile kosztuje dun czy belg a zakłady jakie te cudowne elementy będą mialy ceny dziś kupując drożej w niemczech a przy pułtuszach tak jest muszą sobie na krajowym cene uśrednic niestety naszym kosztem.....
robert0169

zapasy wymagaja gotowki :!: :!:
FarmerB

Post autor: FarmerB »

trochę nie na temat http://narodowcy.net/polska/10517-piose ... w-zakazana
Piosenka Golców zakazana w mediach za patriotyzm. Posłuchaj sam
https://www.youtube.com/watch?v=XDx5BhR8BiE
strach pomyśleć na jaki kolejny pomysł wpadną w tym Kochanym kraju!
ziutek

jak ja chciałem zebrać ekipę na strajk to brakiem mówił że jeszcze na 3.5 za kilo jest zadowolony
nita

Post autor: nita »

nita

Post autor: nita »

pewnie tatuownica się omskła lub świadectwo źle wypisane
Chinczyk

Post autor: Chinczyk »

Bola duny bo szybciej rosna i sa tansze niz krajowe!!! w tym tyg byla cena 5.4 sprzedalem i na zywa wyszly po 4.28netto
nemezis

Post autor: nemezis »

?
Ostatnio zmieniony niedziela 05 kwie 2015, 18:59 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
baraki

Post autor: baraki »

ziutek pisze:jak ja chciałem zebrać ekipę na strajk to brakiem mówił że jeszcze na 3.5 za kilo jest zadowolony
Ziutek strajkować to trza było przy cenie 6zł za kg żywca, kiedy były braki, wtedy był czas cos ugrac dla siebie, teraz to juz po ptokach.
stan1069@o2.pl

Baraki czy ja dobrze rozumie ????????? Ziutek powinien położyć się pod kołami auta które przyjechało po świnie i chcieli mu zapłacić po 6 zł. w ramach protestu :oops: i powinien żądać ceny 4,5 zł ??????????

może i racja bo jak by go przejechali to by nie musiał po 3,5 zł. teraz sprzedawać :lol: :lol: :lol:
michu2020

Post autor: michu2020 »

Baraki ma rację.Potrzebne są zmiany systemowe.Jak cena kształtowała się na poziomie 6 zł i brakowało
towaru na rynku wtedy był dobry okres żeby forsować zmiany,a teraz jest już pozamiatane.
jerseydeere

ja ze swoich macior pbz mięsność 57 i na żywo wyszedłem 4,32 więc można i z polskich. Wiem że i z polskim można mieć mięsność do 59% i przyzwoite przyrosty tylko trzeba mieć dobrze ogarnięty program. no ale obecna cena i tak mnie nie satysfakcjonuje
Ulan

Post autor: Ulan »

finał będzie taki jak zawsze: po kryzysie przyjdzie poprawa, ale najsłabsi lub Ci co mają dość i nie mieli z czego dokłądać odpadną. W Polsce produkcja znowu spadnie, wzrośnie w Niemczech, Danii itd. Jesteśmy za mało konkurencyjni. Po prostu za mali w stosunku do znacznie większych firm z UE i nas masakrują. To tak jak byśmy na czołgi wyszli z łukami... tylko sie będą z nas śmiać. Ale taki jest dobór naturalny i selekcja.. jak u Darwina.
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Przestańcie już wszyscy pierdolic, co ma być to będzie. Lepiej się napijmy, na noc polecam grzane piwo z sokiem i miodem.
ziutek

większości patrzę odpowiada cena 3.5czego chcieć wiecej
zmw

Post autor: zmw »

.
Ostatnio zmieniony piątek 05 gru 2014, 13:21 przez zmw, łącznie zmieniany 1 raz.
ROLAS 222

Post autor: ROLAS 222 »

w mojej miejscowosci wszystkie skupy jednakowa cena 3.50 netto :(
0909

Niemcy bez obniżek nawet z lekkim na +
seba098

Post autor: seba098 »

koledzy jak tam posrednicy do piiego wywiazujam sie z umuw na cene gwarantowana