FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Oj 0909 , ciebie posłuchać ze zrozumieniem to naprawdę poezja
Rosja stanie się samowystrczalna to Polskie budynki trzeba rozbierać , aleś doje..ał . Dom sobie rozbierz i wyjedź na zachód .
Wozniacki 3.40 za duże ilości ?? ja bym się takiej głupoty wstydził pisać , byle kto za 20 sztuk zapłaci 4 netto a ty takie rzeczy wypisujesz. Cwany jesteś ze sprzedałeś swoje resztki z lipca kupowane w pary , nadajesz się do biadolenia z emerytami i takimi hodowcami hobbystami na ryneczku gdzieś tam , nie wiem gdzie się taki uchował i jaki provit jadł
Wozniacki 3.40 za duże ilości ?? ja bym się takiej głupoty wstydził pisać , byle kto za 20 sztuk zapłaci 4 netto a ty takie rzeczy wypisujesz. Cwany jesteś ze sprzedałeś swoje resztki z lipca kupowane w pary , nadajesz się do biadolenia z emerytami i takimi hodowcami hobbystami na ryneczku gdzieś tam , nie wiem gdzie się taki uchował i jaki provit jadł
Soja z firmy NAROLCO tel do przedstawiciela 600512637 odbiera tel tylko w godzinach pracy
ozone a gdzie wozniecki odstawia na ubojnie jak zy platosciami wybojowosc i miesnosc i jakie te dodatki na wbc
nie bylbym taki pewny z ta cena 4 zl za 20 szt u mnie duzy posrednik placi juz 3.2 netto i to duzy nie jakis maly !!!!! wiadomo za jakies wieksze ilosci dokladka 20 gr i niewiadomo czy jeszcze nie spadna !vicia1223 pisze:Oj 0909 , ciebie posłuchać ze zrozumieniem to naprawdę poezjaRosja stanie się samowystrczalna to Polskie budynki trzeba rozbierać , aleś doje..ał . Dom sobie rozbierz i wyjedź na zachód .
Mat dla kogo kupujesz
4 zł to nie problem w tym tygodniu jeszcze Woznieckiego nie polecam raz mu sprzedałem wybojowość słabo wyszła do Pini daje a tam wszystko możliwe
jak cena ma spaść jak dziś już pośrednik dzwonił i mówi że potrzebne świnki mimo że już 4 lata z nim nie robiłem interesu
Jak tam giełda?
Dziś bez zmian 1.35 sprzedano prawie całość wystawionych ofert było ich nieco mniej niż w poprzednie Wtorki.Peron pisze:Jak tam giełda?
A u nas o cenie lepiej nie mówić ale tucznik potrzebny na zaraz.
-
Piter123124
od piątku bez zmian, czyli 1,35 E
pewnie Wipaszuozone400 pisze:Żywa nie wiem ale jak towaru nie zna to się trudno dogadać woli na wbc i chyba to żle u nich nie wychodzi bo nawet przedstawiciele z firm paszowych go polecają
Dzis 3 sztuki sprzedane po 5 zł brutto żywiec
- mytotoksyna1
ło...o.o!0909 pisze:Dzis 3 sztuki sprzedane po 5 zł brutto żywiec
ja w tym roku mam sporo klijentów na tuczniki po 1 lub 2 sztuki na święta po 5 zł sprzedaje brutto
Ludzi dużo kupuje na święta bo w sklepach drogo i woda się wylewa tak naszprycowane. Nie ma smaku ani zapachu a te niby tradycyjne w sklepach to szynka 30zł kg a kiełbasa 20 zł a tucznik chłopski po 3,60 brutto MASAKRA
O i kaszanka czyli ( tłuszcz , kasza, krew, coś wątrubki ) po 9 zł !!!
O i kaszanka czyli ( tłuszcz , kasza, krew, coś wątrubki ) po 9 zł !!!
Ja widzialem w naszym sklepie geesowskim kaszanke po 10 zlp
3 kilo żywca za kilo kaszanki ,zamiast tanieć w sklepie to drożeje ,a zbytu podobno nie maja
zm Netter mówi że nie mają gdzie wsadzić mięsa i cena w dół a kierowcy mówią że puste chłodnie stoją
podaj jakis nr tel do jakiegos wyplacalnego posrednika ktory daje te 4 zl netto ??F1 pisze:Mat dla kogo kupujesz4 zł to nie problem w tym tygodniu jeszcze Woznieckiego nie polecam raz mu sprzedałem wybojowość słabo wyszła do Pini daje a tam wszystko możliwe
ja podam nr posrednika ktory daje 3.2 netto i kasa na drugi dzien
dwa zestawy po 4.4 pajechali na wastok , niestety naszego kraju
ZMW nie z wipaszu przedstawiciele tylko sano i dosche ja bazuję na soi i premiksach
5,48 zł wbc śr waga 114kg zywa i 88,8kg po uboju , w przeliczeniu na zywa wage 4,26zł, dzisiaj przyszło rozliczenie, sprzedarz 1 grudnia. Co wy na te ceny?
mogłeś z 10 groszy więcej 1 grudnia dostać. Jak na dzisiaj cena bardzo ok.
Sprzedam 400 tuczników , najlepiej 29.12.14 . Polska Towarówka
Te puste chłodnie te bardziej przez to że słabo finansowo stoją, potwierdza to fakt że mi w listopadzie zapłacili 5 dni po terminie(przez co stracili vat) bo dla nich ktoś za mięso późno zapłacił. Czyli co? pusty rachunek bankowy. A to było raptem ok 30 tyś.ziutek pisze:zm Netter mówi że nie mają gdzie wsadzić mięsa i cena w dół a kierowcy mówią że puste chłodnie stoją
-
danielski813
Uwierz mi że vat na 100 procent odzyskali bo nie raz i nie dwa w ten sposób robią ale co do kasy to tragedii u nich nie ma tylko rozbudowa w Czyżewie od jakiegoś czasu dla mnie to dziwna firma sprzedaje im tylko jak nie mają gdzie kupić wtedy to i cena jest i miesnosc i wybój bo jak sam sie odezwę to mają tyle że ohohooooo
dokładnie VAT odzyska wysyłają papier do podpisania ze zgadzasz się na opóźniony przelew
-
stan1069@o2.pl
A proszę pana o której godzinie ???????????vicia1223 pisze:Sprzedam 400 tuczników , najlepiej 29.12.14 . Polska Towarówka
Na ten tydzień mam propozycję 5,05 E wyjściowa. Co o tym sądzicie? Szału nie ma.
-
stan1069@o2.pl
5,05 WBC to dobra cena ale za knura

pewnie w tym czasieto ze 3.5 netto ci dadza jeszczestan1069@o2.pl pisze:A proszę pana o której godzinie ???????????vicia1223 pisze:Sprzedam 400 tuczników , najlepiej 29.12.14 . Polska Towarówka
5.10na wbc a 4.10 na zywa posrednik do piniego
3.20 plus vat,a druga klasa 2.80 plus vat -------przerosty
Alexandra sunie na Europę , zbije ceny jak Ksawery .
-
stan1069@o2.pl
Ceny to zbije Wasza Danbretka
a nie Aleksandra
Ola to najwyżej dobije

Na po Niedzieli są przymiarki na 2.90 plus vat
a u nas 4.3
jest taki nadmiar wieprzowiny że skupniki sami dzwonią czy nie ma świnek na sprzedanie
Na WBC ?ziutek pisze:a u nas 4.3
dokładnie od pośredników i zm dziś już 4 tel powiedziałem żeby do Niemiec jechali
niestety 09 zywa. ile zarobiłem na sztuce tych hazardowych jak użyłeś je pół roku. w 4kg paszy na kilo przyrostu zmiesciles sie
niestety 09 zywa. ile zarobiłem na sztuce tych hazardowych jak użyłeś je pół roku. w 4kg paszy na kilo przyrostu zmiesciles sie
zysk na jednej sztuce wyszedł mi trzycyfrowy jest ok
a w którym miejscu jest kropka przy tych trzech cyfrach
Pewnie po przecinku.
4,2 za żywiec weźmiesz bez problemu a z 5,05 to raczej tego nie dostaniesz.Kazik pisze:Na ten tydzień mam propozycję 5,05 E wyjściowa. Co o tym sądzicie? Szału nie ma.
-
stan1069@o2.pl
ziutek pisze:a w którym miejscu jest kropka przy tych trzech cyfrach
Nie pierdolcie przedszkolaki już o tym że pół roku trzeba tuczyć i 4 kilo paszy zjedząziutek pisze:niestety 09 zywa. ile zarobiłem na sztuce tych hazardowych jak użyłeś je pół roku. w 4kg paszy na kilo przyrostu zmiesciles sie
są mniejsze to normalne ze trzeba ciut dłużej tuczyć . przecież te 10 kilo czy więcej przyrostu przy wadze 18 kilo to musi kilka tygodni posiedzieć zanim będzie miał 35 kilo tyle co ten duńczyk co tak na nim teraz zarabiacie
a co do zużycia paszy to powiem Wam tak ze tym dunczykom lepsza paszę dajecie jak prosięta jedzą u tych co mają tucz zamknięty , bo o to w tej zabawie z Duńczykiem chodzi żeby go szybko sprzedać , bo jak trzeba go doxy co kilka dni hartować to niestety to kosztuje
i tymi cenami tez się nie chwalcie za Duńczyka , macie 4 nie więcej a dlatego że pchacie go przez grupę to Wam dorzuca 20 pare groszy i się podniecacie jak mały pies pchłami
nie jestem w żadnej grupie bez obaw. a co do paszy to stan nie pierdol że mniej jedzą bo kiedyś tuczylem Made in bazar tak jak ludzie starzy mówili 400kg musi jeść żeby waga była około 120 kg
-
stan1069@o2.pl
No to mi wytłumacz czy chłop z Dani je mniej niż z Polski tylko dlatego że gdzie indziej mieszka ??
normalne ze jak jeden będzie jadł zieleninę a drugi mięso to wagowo będzie róznica w wadze
a w cenie to różnie może być
na pewno ten co będzie wpierda... zieleninę będzie zdrowszy
nawet zdrowszy będzie ten co żarł mięso ze świni która była żywiona zieleniną
normalne ze jak jeden będzie jadł zieleninę a drugi mięso to wagowo będzie róznica w wadze
na pewno ten co będzie wpierda... zieleninę będzie zdrowszy
Policzcie ile was kosztuje koszt 1kg przyrostu rzetelnie a nie po łepku bo z tego są pieniądze i wtedy każdy będzie mógł wygłaszać na tym forum orędzia dla innych rolników !!!
Zrobisz paszę słabą i źle zbilansowaną zje ci 400kg i kosztuje 850zł
Zrobisz paszę dobrą i dobry bilans zje 300kg i kosztuje 950zł
W pierwszym przypadku cieszy się że tanią ma paszę ale defakto drożej go wyjdzie !!!
LICZYĆ. LICZYĆ. LICZYĆ
Zrobisz paszę słabą i źle zbilansowaną zje ci 400kg i kosztuje 850zł
Zrobisz paszę dobrą i dobry bilans zje 300kg i kosztuje 950zł
W pierwszym przypadku cieszy się że tanią ma paszę ale defakto drożej go wyjdzie !!!
LICZYĆ. LICZYĆ. LICZYĆ
-
stan1069@o2.pl
Chlop 100 różnicy na tonie paszy to wyniesie zamiana otrąb pszennych na żytnie i żyta na pszenżyto
żeby to zużycie było o 100 kilo różnicy to trochę więcej trzeba pozmieniać
dodatkowym plusem przy większym zużyciu paszy jest większa pryzma gnoju , a to już powoduje wyższe miejsce w rankingu farmera w wiosce albo gminie
dodatkowym plusem przy większym zużyciu paszy jest większa pryzma gnoju , a to już powoduje wyższe miejsce w rankingu farmera w wiosce albo gminie