FORUM
CENY TRZODY
-
andrzej19570
Re: CENY TRZODY
Nie śmieć agencie !!!
Optymizm Polakow czas ostudzic http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Wprow ... &_ticrsn=5
- mytotoksyna1
Stachu , czy GIEREK -uzdrowił RZECZYWISTOŚĆ polski.Stanislaw pisze:Optymizm Polakow czas ostudzic http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Wprow ... &_ticrsn=5
...nie ,bo nie mukł , błądził po ZSRR , NRD ,PRL I INNYCH badziewiach.
a tak szczerze to tak dobrze jak jest teraz w rolnictwie to nie bylo nigdy .POGODA TYLKO DLA BOGACZY.
- mytotoksyna1
..ja tak sobie myślę ,że jesteś w błędzie .Stanislaw pisze:a tak szczerze to tak dobrze jak jest teraz w rolnictwie to nie bylo nigdy .POGODA TYLKO DLA BOGACZY.
.nie jeste,m bogaczem ,a tym bardziej BIZNESMENEM przez duże "B"
Są rzeczy które się nawet fizjonomom nie śniły ale u Niemca jednak bez zmian właśnie na http://www.schweine.net/allgemein/markt ... os-de.html zmienili na 1.28 . Przepraszam za zamieszanie mój błąd, wszelkie dane należy sprawdzać w kilku źródłach.Maniu pisze:Dziś to żadnej giełdy nie ma, jedynie cena stowarzyszenia a tam 1.25 ( niby poprawia się i jest zrównoważona sytuacja ale ubojnie cisną na spadki )
Też uważam że trzeba ciągle produkować jest źle kiedyś będzie lepiej. Może łatwo mi mówić bo mało tuczę i to w cyklu otwartym oczywiście polskiego prosiaka i jeszcze ani razu nie dołożyłem ba nawet nie spadłem do stawki tuczu nakładczego. Ale likwidowanie hodowli jak jest źle to chyba nie najlepszy pomysł by najmniej tuczu zamkniętego bo otwarty na duńczyku to trzy miesiące i jesteś na rynku.mozgu10 pisze:Tak my sprzedamy połowę macior po 2.5 a Duńczycy w to miejsce zwioza wachlarz po 300 bo będzie ssanie. Takie myślenie do niczego nie prowadzi trzeba normalnie produkować i nie dawać się. Po dołku będzie górka. Powodzenia w nowym roku.
Propo tego likwidowania hodowli to przypominają mi się słowa pewnego hodowcy kur niosek. Pamiętam był okres ok. 3 lata do tyłu jak cena jajka spadła poniżej kosztów i większość drobiarzy wyprzedawała nioski nawet takie które wchodziły w szczyt nieśności czyli ok 27 tyg, bo się bali że dołożą. No i pytam się tego faceta jak tam sytuacja u niego czy też wyprzedaje, a on na to że on jest za biedny na likwidowanie stada bo cena jajka spadła, i mówi dalej: teraz cena spadła sprzedam kury a jak za pół roku cena odbije to co sprzedam jak kur nie będę miał ? Dziś tracisz 10 zł a po jutrze możesz 20 zarobić.
A te przechodzenie na ten kontrakt to tylko na to wielkie zakłady liczą dlatego tak jest teraz źle.
Dziś jesteś happy bo masz 35 pln za 2, 3 lata może dłużej jak większość rynku mięsa będzie opierała tylko na kontraktach to 5 pln i jazda do przodu. Czy polski rolnik naprawdę jest tak tępy i nie potrafi sam sobą zarządzać i swoim gospodarstwem żeby zarabiać tylko musi iść na niewolnika ?
A nie zapomniałem większość się przyzwyczaiła do wygody tylko gnojowicę wywieść i dezynfekcję zrobić co tu się martwić o ceny paszy, prosiaka, tucznika jak wszystko na miejsce przywiozą dadzą instrukcję obsługi.
Naprawdę aż tak nisko upadamy ?
Nie potrafimy myśleć ?
Polak robolem EUROPY
4,1 netto
Kto tak placi w wlkp.?
Mówią, że zdrożeją, tylko nie wiedzą dokładnie kiedy i ile. Na razie bez zmian.
3.30 plus vat skup a ilości samochodowe 3.80 plus vat
Tucznik tanieje a prosiak drożeje , oj cienko widzę wiosnę

głowa do góry, najważniejsze, żeby szczaw i mirabelki nie przemarzły i jakoś to będzie.
Słoninka widać cieniutka....
Ceny żywności spadły dzięki tej cieniutkiej słoninie a nasza premier ma się czym pochwalić na swoje 100 dni rządów.Peron pisze:Słoninka widać cieniutka....
Mam takie pytanie bo nigdy nie sprzedawałem na haku zawsze na żywo albo wbc, ile ok powinno wyjść na żywo jeśli proponują mi 5,2 hak???
3.9 netto
Prosiaki duńskie 30zł w dół. Dobrze że tuczarnie się wietrzą. Ciekawe jaka cena okaże się dnem od której się ona odbije. O ile wogule jest jakieś dno?
Ostatnio zmieniony czwartek 08 sty 2015, 18:50 przez kamild33, łącznie zmieniany 1 raz.
jak 30 220 netto nadal jest
Sory, na tej stronce ceny są w walucie duńskiej więc spadły o 4,5 zł.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 sty 2015, 19:00 przez kamild33, łącznie zmieniany 1 raz.
a to w Polsce taniej. nic tylko wstawić
Ze wstawieniem, to na razie się wstrzymam parę tygodni bo podobno jeszcze mocniej mają stanieć.
Nie wydaje mi się, no ale wszystko możliwe...
wg prognoz niemieckich prosiaki w styczniu najtaniej a później tylko w górę....
w Polsce oprocz dna jest jeszcze dwa metry blotka http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciag ... 243,s.html
-
stan1069@o2.pl
I Ty w takie cuda wierzysz ?????????????? cały problem w tym żeby była dobra oglądalnośćStanislaw pisze:w Polsce oprocz dna jest jeszcze dwa metry blotka http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciag ... 243,s.html
są widzowie , reklamy droższe póżniej się zapomni a przecież dziennikarz za nic nie odpowiada
gospodarstwo któremu zabrali ciągnik nie wygląda na takie któremu ciągnik potrzebny
może ten szwagier podżyrował drugiego a ten nie spłacał , drugi pewnie też bo wiedział czym to pachnie to mu ciągnik wzięli proste
-
stan1069@o2.pl
A ile według prognoz niemieckich ma kosztować kilo soli w Marcu ??????jarek84 pisze:wg prognoz niemieckich prosiaki w styczniu najtaniej a później tylko w górę....
Jak sytuacja się będzie rozwijać ,jak planuja górnicy to może byc gorąco

5.2 na hak nawet 4.15 n dobrym towarze :p
zalezy jaki zaklad i jakie swinie
zalezy jaki zaklad i jakie swinie
Górnicy będą wojować bo chcą ich do innej pracy zagnać , a na naszych drogach przy niesłychanie niskich cenach krajowego tucznika rozbijają się tiry z zagranicznymi półtuszami i nikt nie protestuje .

Bo to jest Polska ,dziwny kraj my tylko potrafimy zazdrościć i szpiclować jeden drugiego
dobra dunska towarowka 215netto 30kg dzisiaj wstawione
-
turbogrocho49
ty Chińczyk dalej pozytywnie nastowiony do tuczu?
stan jak zwykle masz swoje mądrości z pod przyczepy akurat ta sytuacja wydażyła się niedaleko mnie i uwierz nie masz racji a sąsiad poszkodowanego dłużnik też nie jest żadnym naciągaczem nie wyłudzał kredytów z bankówstan1069@o2.pl pisze:I Ty w takie cuda wierzysz ?????????????? cały problem w tym żeby była dobra oglądalnośćStanislaw pisze:w Polsce oprocz dna jest jeszcze dwa metry blotka http://www.tvn24.pl/rolnik-stracil-ciag ... 243,s.html![]()
![]()
i się często pierdoły opowiada
![]()
![]()
![]()
są widzowie , reklamy droższe póżniej się zapomni a przecież dziennikarz za nic nie odpowiada![]()
![]()
gospodarstwo któremu zabrali ciągnik nie wygląda na takie któremu ciągnik potrzebny![]()
![]()
może ten szwagier podżyrował drugiego a ten nie spłacał , drugi pewnie też bo wiedział czym to pachnie to mu ciągnik wzięli proste
Dania ostro w dół było 9,00, a jest 8.70
ostro to jak by na sześć zeszli.
uwaga przed dontexem! Zaczeli ostro oszukiwać na duże kwoty. !
-
stan1069@o2.pl
Brzydal ja po prostu nie wierze żeby komornik zabrał ciągnik tylko dlatego że stał obok posesji dłużnika
ile ha ma ten właściciel ciągnika co sobie komornik zabrał ????????
podobnie było z nawozem chyba 2 lata temu , poukładał sobie chłopina nawóż przy drodze i pewnie myślał że będą kolejne worki dokładać parafianie
a on sobie zasieje więcej wiosną
dużo jest kradzieży w których po czasie okazuje się że zajeba... domownik
Kiedyś chyba u Jaworowicz był problem z komornikiem który przyjechał do dziadka alimenty egzekwować a dziadek ledwo chodził ale tam nazwisko , imię i miejscowość było takie samo , dziadek niby stary ale komornik pewnie myślał że jary
i jeszcze komornik mu sprawę założył o napaść z siekierą , a dziadek niby siekierą kołki do pastucha wbijał no i komu tu wierzyć ????????????
komornikowi się adres zgadzał w papierach , dziadkowi też plan zajęć się zgadzał wystarczyło tylko pomyśleć
podobnie było z nawozem chyba 2 lata temu , poukładał sobie chłopina nawóż przy drodze i pewnie myślał że będą kolejne worki dokładać parafianie
dużo jest kradzieży w których po czasie okazuje się że zajeba... domownik
Kiedyś chyba u Jaworowicz był problem z komornikiem który przyjechał do dziadka alimenty egzekwować a dziadek ledwo chodził ale tam nazwisko , imię i miejscowość było takie samo , dziadek niby stary ale komornik pewnie myślał że jary
komornikowi się adres zgadzał w papierach , dziadkowi też plan zajęć się zgadzał wystarczyło tylko pomyśleć
oszukiwać? masz dowody? nie masz to nie oskarżaj!mira pisze: uwaga przed dontexem! Zaczeli ostro oszukiwać na duże kwoty. !
Oczywiście że mam. Jak bym nie miał, to bym tak nie pisał. Szczególy niedługo. Jeszcze mają szanse to naprawić, więc czekam kilka dni.
Także będzie jazda bez trzymanki...
Także będzie jazda bez trzymanki...
-
stan1069@o2.pl
Żeby zamiast tej jazdy bez trzymanki nie było zatrzymanki na 3 miesiące 
- Muchozolali
i na czasie ,skad sie bierze terroryzm taka nasza demokracja https://www.youtube.com/watch?v=N1LT9l9fNcs
- Muchozolali
i znowu moje informacje sie sprawdziły że kutno wykiwa rolników
tylko że na max skale
Kutno dało zielone światło na podpisywanie umów na zmp -2 cent
ale na min 6mis i więcej ale cena jest stała.
Wydzwaniają abyś podpisał i dużo ludzi się na to nabrało
nawet wipasz miał ofertę kredytową.
Już wiadomo dlaczego
http://www.agrarheute.com/schweinemarkt ... schlachtet.
poz
tylko że na max skale
Kutno dało zielone światło na podpisywanie umów na zmp -2 cent
ale na min 6mis i więcej ale cena jest stała.
Wydzwaniają abyś podpisał i dużo ludzi się na to nabrało
nawet wipasz miał ofertę kredytową.
Już wiadomo dlaczego
http://www.agrarheute.com/schweinemarkt ... schlachtet.
poz
Bardzo dziwna sytuacja ... W ciagu ostatnich 5 dni miałem 3 tel z rożnych zakładów czy nie mam tucznika? A wszyscy piszą i mowia ze spadają?o co chodzi? Czy do was tez dzwonili ? Bo do moich znajomych tez!