FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
może i faktycznie brak tucznika,
zakład do którego cały czas odstawiamy wystosował do nas prośbę żebyśmy nie przetrzymywali tuczników do wagi powyżej 120 kg żywej bo mają magazyny zapchane boczkami i mają problem żeby je upłynnić ale nic kierownik nie mówił że cena spada z tego powodu bo na resztę elementów zbyt mają
zakład do którego cały czas odstawiamy wystosował do nas prośbę żebyśmy nie przetrzymywali tuczników do wagi powyżej 120 kg żywej bo mają magazyny zapchane boczkami i mają problem żeby je upłynnić ale nic kierownik nie mówił że cena spada z tego powodu bo na resztę elementów zbyt mają
o co chodzi z tym Kutnem bo nie czaje bazy 
Tylko, że w Polsce niestety na wolnym rynku te 1,26 nieosiągalne, większość sprzedaje po ok 1,21Muchozolali pisze:i znowu moje informacje sie sprawdziły że kutno wykiwa rolników
tylko że na max skale
Kutno dało zielone światło na podpisywanie umów na zmp -2 cent
ale na min 6mis i więcej ale cena jest stała.
Wydzwaniają abyś podpisał i dużo ludzi się na to nabrało
nawet wipasz miał ofertę kredytową.
Już wiadomo dlaczego
http://www.agrarheute.com/schweinemarkt ... schlachtet.
poz
- Muchozolali
a wyobraź sobie jak masz dostac cenę x
a prosiak podrożał i pasza a żeby się z kontraktu
wywiązać 100zł dokładasz bo musisz.
a jak bedzie cena niższa rynkowa
to znowu tak sam spiewka
bo pini nie wypłaca
a prosiak podrożał i pasza a żeby się z kontraktu
wywiązać 100zł dokładasz bo musisz.
a jak bedzie cena niższa rynkowa
to znowu tak sam spiewka
bo pini nie wypłaca
Podpisałem na pół roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Narazie jestem po pierwszej sprzedaży 5,37E zamiast 5,15E.
Będę notował i podsumuję po pół roku.
Na razie nie ma co ferować wyroków.
Narazie jestem po pierwszej sprzedaży 5,37E zamiast 5,15E.
Będę notował i podsumuję po pół roku.
Na razie nie ma co ferować wyroków.
cena stała ??Muchozolali pisze:i znowu moje informacje sie sprawdziły że kutno wykiwa rolników
tylko że na max skale
Kutno dało zielone światło na podpisywanie umów na zmp -2 cent
ale na min 6mis i więcej ale cena jest stała.
Wydzwaniają abyś podpisał i dużo ludzi się na to nabrało
nawet wipasz miał ofertę kredytową.
Już wiadomo dlaczego
http://www.agrarheute.com/schweinemarkt ... schlachtet.
poz
-
robert0169
Ja raz z pośrednikiem podpisałem umowę i więcej nie mam zamiaru ze złodziejami mieć nic wspólnego. 5,37 to na dzień dzisiejszy cena rynkowa więc gdzie tu korzyść?
O co chodzi z tymi 6 miesiącami w tych umowach?
Co gdy planuje tylko jeden wsad i sprzedaż w przeciągu półrocza i do tego nie chciałbym podpisywać na całośc rzutu?
Co gdy planuje tylko jeden wsad i sprzedaż w przeciągu półrocza i do tego nie chciałbym podpisywać na całośc rzutu?
to po ile można dziś sprzedać 200 sztuk DK na żywą wage
co łaska. oczywiście plus vat
-
stan1069@o2.pl
Za co łaska to pół biedy , gorzej bo z terminem odbioru pomału się robi kiedy łaska 
nie jest tak zle bo piotek dzwoniłam i poniedziałek jadol po 5,35 z haka
Do mnie też dzwonili z zapytaniem czy czegoś nie mam do sprzedania...
.
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 12:16 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
http://olsztyn.wm.pl/238522,Warszawska- ... z3OYGbhIcD
Tak jedzie mięso z Belgii na mazury
Półtusze jechały z Belgii pewnie z 1,5 tys. km do Biskupca, gdzie tu logika przy obecnych cenach żywca
-
stan1069@o2.pl
Znowu będzie afera asfaltowa , jak znajdą kawałek asfaltu w kiełbasie i złotówke w dół 
Ja mam Maciory chudsze niż ten chłam z Belgi!a mój tucznik przy tym to super hiper mega S klasa! Ciekawe ile za to płaca?
.
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 12:17 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
tak na serio to podali gdzie to jechało ?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
12.01.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Pewnie do utylizacji poszły bo jakiś dzik mógł się na asfalt zesrać i ASF zarazićRaptus pisze:http://olsztyn.wm.pl/238522,Warszawska-w-koncu-przejezdna-Sluzby-usunely-TIR-a-z-drogi.html#axzz3OYGbhIcD
-
stan1069@o2.pl
Półtusze od ASF to się nie zarażą , ale jak tak będą wozić to nie jeden hodowca będzie usran....no ale chyba 2 lata temu był modny temat przeróbka stodoły , garażu na chlewnie i temat przeróbki porodówek na tuczarnie i teraz są tego skutki .Jeszcze ten pomor i gniew sąsiada i pozamiatane .Dzisiaj jeździł dziadek i chciał kupić 1 prosie a że we wsi świń prawie wcale nie ma kazałem mu jechać do Brukseli i się pyta którędy ?????????????

Agrobiznes dopakował tylko w dół
Ale helmuty do góry
Gdzie te podwyżki u helmuta ?
chciałeś sie zakładać dziś by było mokro !
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
chciałeś sie zakładać dziś by było mokro !
http://www.isn-schweineboerse.de/Auktio ... talog.aspx
Ale zboże drożeje i kontrakty terminowe po 800 zł na grudnia0909 pisze:Agrobiznes dopakował tylko w dół
a gdzie ty widzisz obniżki
sprzedam tuczniki- warchlak duński w wadze śr. 125-127kg o mięsności 57%, towar bardzo wyrównany w ilości 190 sztuk
tel. 517413854 woj. warmińsko-mazurskie
tel. 517413854 woj. warmińsko-mazurskie
Pszenica juz jest 800
?
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 12:16 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
-
turbogrocho49
trąbią o tym drogim zbożu, bo nawozów nikt nie kupuje, ja jak i moi koledzy w ubiegłym roku już mieliśmy azoty na podwórkach, dziś u żadnego nawet woreczek nie leży. To muszą trąbić żeby wiara ruszyła po nawóz. Tymczasem w agrobiznesie mówią o pszenżycie 700 zł, po prostu smieszne, u nas bez problemu jeszcze idzie kupić po 500-550, gdzie biorą te pszenżyto po 700? chętnie sprzedałbym kilka tirów w tej cenie
-
LukaszBONQ
po 520 brutto kupiłem pszenżyto, tuczniki wczoraj pojechały po 4,3 ale już następne raczej 4,2
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
12.01.2015 Ceny skupu tuczników i macior - największa ubojnia bez zmian, wschód Polski delikatnie do góry, zachód bez zmian lub w dół.
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... -lub-w-dol
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... -lub-w-dol
-
danielski813
pszenica białko powyżedj 14 % bez problemu 800 PLN brutto warunek minimum auto za jeczmien handlarze u nas juz 630 płacą więc tanio tez nie jest pszenica paszowa jakieś 650 700 pln
a świnki po 4 netto więc jakby bez zmian
a świnki po 4 netto więc jakby bez zmian
W porcie zatwardzenie z pszenicą bo nawieźli różnych wynalazków. Prokurator wstrzął postępowanie wyjaśniające, jednocześnie blokując rozładunek 500 tirów.
O tym agrobiznes coś wspominał
O tym agrobiznes coś wspominał
.
-
stan1069@o2.pl
A po co płacić za reklamę nawozu oprysków materiału siewnego itd. wystarczy opowiedzieć bajeczke o kontrakcie na pszenice po 800 za tone a wieść się błyskawicznie rozniesieturbogrocho49 pisze:trąbią o tym drogim zbożu, bo nawozów nikt nie kupuje, ja jak i moi koledzy w ubiegłym roku już mieliśmy azoty na podwórkach, dziś u żadnego nawet woreczek nie leży. To muszą trąbić żeby wiara ruszyła po nawóz. Tymczasem w agrobiznesie mówią o pszenżycie 700 zł, po prostu smieszne, u nas bez problemu jeszcze idzie kupić po 500-550, gdzie biorą te pszenżyto po 700? chętnie sprzedałbym kilka tirów w tej cenie
Dziś telefon do zm o cenę macior...........2.5zł za mięso

Wielka kasa !Raptus pisze:Dziś telefon do zm o cenę macior...........2.5zł za mięso![]()
dziś pojechały po 4,3 średnia waga 127 kg.
.
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 12:15 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
kolo mnie skup placi za pszenice 750 netto, sasiad ladowal w zeszlym tyg 5 lodek po 800 netto przez Ampolmerol na port...
Mialem kiedys dostawce koncentratu bialkowego ,gnojek dosypywal mocznika aby podniesc zawartosc bialka ale troche przesadzil bo na probie wyszlo 67% i laborantka zaraz sie polapala ze cos jest nie tak .Wiedziala dokladnie co jest .
skup 3.60
-
andrzej19570
Jak już nasza Edyta wygasza produkcje to koniec świata!!!

Już nawet w agrobiznesie pokazali jak to zakład z Biskupca ciągnie na mazury półtusze z Belgii, bo jak to się tłumaczyli tańsze, lepsze, bez tłuszczyku...........samo zdrowie, nie to co polskie bezmięsne słoninowce 
D
Ostatnio zmieniony sobota 28 mar 2015, 12:15 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.