FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
a ja sprzedałem po 5,2zł/kg brutto 1 sztuke 155kg - urosła taka w 80 dni od wstawienia- czysty zysk 
a jesli chodzi o hazard na naszym rynku, to emocje są przyjemne.. dopóki sie nie przesadzi, np. czeka się bo cena rośnie po 5gr na tydzien.. a potem nagle spada o 30gr w 1 dzien.. a świnie okazuje się że mają po 130kg i skupnik odcina dodatkowo 20 gr
Czasami lepiej w pokera pograć online zamiast świnie wstawiać 
Ulan mówisz o cyklu otwartym. Nie wiem jak baraki może 2-3 tygodnie przetrzymać świnie jak cena rośnie mając cykl zamknięty..
Baraki nie powinieneś tyle pić mamy w końcu postbaraki pisze:Wachnie sie w dół to sie wachnie i w górę, cała sztuka polega na tym zeby wiedzieć kiedy sprzedać i to jest cały urok tego biznesu!
- mytotoksyna1
Baraki nie powinieneś tyle pić mamy w końcu postF1 pisze:baraki pisze:Wachnie sie w dół to sie wachnie i w górę, cała sztuka polega na tym zeby wiedzieć kiedy sprzedać i to jest cały urok tego biznesu!
...na badylu kuku ty daleko nie zajedziesz...
Koledze od toksyn kuku kiedyś wielką krzywdę zrobiła, aż strach pomyśleć czy to uprzedzenie do kolby czy jednak łodygi?
:-)
- mytotoksyna1
LUKAs --,bo cie pacne --co z kukurydzy ty ulepiś -PINOKIO?
-
kakałowy szatan
jest ryzyko jest zabawabaraki pisze:Agri plus ma oferte w sam raz dla Ciebie, wynagrodzenie na stałym poziomie, w sam raz na wacikiManiu pisze:Ja to chciał bym dożyć czasów gdzie cena tucznika będzie na jakimś stałym poziomie i nie zmieni się z dnia na dzień o te 30 groszy lub o 60-70 groszy w dwa tygodnie, bo obecnie sprzedaż to jak gra w pokera a przeważnie większość z nas trafia w kiepską cenę . Od razu zaznaczam że nie ma to być jakaś wygórowana stawka tylko aby starczyło na poniesione koszty i zostało na waciki dla żony.![]()
Mie osobiście takie nudne życie nie odpowiada, lubie jak cos sie dzieje! Jak dla mie to cena niech skacze i 3 zł na tydzień, wtedy jest dopiero najlepsza zabawaChów trzody to nie kółko różańcowe i litania poboznych zyczeń, w tej branzy jest jak jest i trzeba to albo polubic albo zmienic branżę.
jak tam animex na przyszły tydzień
agent 0909 mi ten zakład w ubiegły wtorek już proponował 5,6 a w piątek 5,8 także ten cennik ich do kosza wrzucić
Od dziś tylko w górę........... ale kiełbasa w sklepie 
Tak masz racje pokazałem link że tucznik drożeje i ta cena jest cienka u nich za żywca można dziś otrzymać 4,70 za dobry towarmar pisze:agent 0909 mi ten zakład w ubiegły wtorek już proponował 5,6 a w piątek 5,8 także ten cennik ich do kosza wrzucić
Skup 3,90 (+20gr)
U mnie 4,00
a za maciore co maciorą nie została i nie przekroczyła 200 kg 3,0 jako III klasa 
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.03.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
orientuje się ktoś jak na dziś płaci zakład zbyszko
Zbyszko 4,40 max
Niemcy powiedzą co będzie wszystko pokazuje że będzie plusowoemil pisze:W przyszłym tygodniu spadną podejrzewam...
Jedynie Święta chyba ratują sytuację a Niemcy plus bo oczywiście Euro minus stała strategia !!!
0909 pisze:Niemcy powiedzą co będzie wszystko pokazuje że będzie plusowoemil pisze:W przyszłym tygodniu spadną podejrzewam...
ez mi ktos mowil ze na przyszly tydz to co poszlo na plus to spadnie na wiekszy minus wiec agencie nie ciesz sie !!!!!!!
A mi ktoś mówił że dziś w nocy będzie ciemno ...
Cena 4.9 brutto żywiec .
Cena 4.9 brutto żywiec .
-
turbogrocho49
ja pie..e znów będzie ciemno
tak jak szybko oszly w gore tak zaraz spadna bardziej tak bedzie jeszcze troche !
-
dobrzejuzbyło
"Jest już ciemno, ale wszystko jedno
Mam nadzieję, ale głupi jestem że ją mam
Noc dojrzała, A ty jesteś słaby, to patrz, to patrz.... "
Mam nadzieję, ale głupi jestem że ją mam
Noc dojrzała, A ty jesteś słaby, to patrz, to patrz.... "
A po nocy przychodzi dzień, a po spadkach wzrosty...
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
23.03.2015 Ceny skupu tuczników i macior - zanotowano podwyżki cen
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... dwyzki-cen
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... dwyzki-cen
-
kakałowy szatan
Witka ktoś ma wiedzę ile płacą pośrednicy na pini ?
-
kakałowy szatan
ten tydzień się utrzyma na bankmat pisze:tak jak szybko oszly w gore tak zaraz spadna bardziej tak bedzie jeszcze troche !
Uważam że tym razem cena nie spadnie , a wręcz przeciwnie wzrośnie to będzie inny rok niż poprzednie lata
Każdy ZM po podpisaniu umowy na przechowalnictwo ma 28 dni na zakup mięsa więc może zacząć się wyścig ZM za towarem ale zobaczymy bo euro tanie więc puszczą lodówki na zachód i nawiozą mięska szybko ale ceny po świętach mogą nie spaść. Wojska też muszą trochę rezerwistów wykarmić i część zapasów dokupić ale ale jakby wszyscy wszystko wiedzieli to każdy byłby biznesmenem hi hi.
Jak są budynki to trzymać trzeba bo raz jest lepiej raz źle ale średnia narazie na +
Jak są budynki to trzymać trzeba bo raz jest lepiej raz źle ale średnia narazie na +
Potrzebny towar na przechowanie to raz, potrzebny towar na święta to dwa, teraz zaczynają schodzić warchalaki wstawiane w okresie świąteczno sylwestrowym, a wtedy było wstawień mniej o połowę to trzy, co będzie dalej - nie mam pojęcia, to cztery:D
Niemcy dobrze idą plus wiec będą podwyżki
gadasz brednie agencie jak zwykle lubisz gadac glupoty !!!!!!!
Piłeś ? Czy Ćpałeś coś ?mat pisze:gadasz brednie agencie jak zwykle lubisz gadac glupoty !!!!!!!
jak na razie cena bez zmian, i pewnie tak się skończy
Moja ocena jest taka:
świń się nie sprzedało całkiem sporo bo dali zaporowe ceny minimalne gdzieś koło 1,47
Rynek akceptuje ceny 1,45
Jutro stawiam że bez zmian cena i moje chyba 6 z przodu nie zobaczą.
świń się nie sprzedało całkiem sporo bo dali zaporowe ceny minimalne gdzieś koło 1,47
Rynek akceptuje ceny 1,45
Jutro stawiam że bez zmian cena i moje chyba 6 z przodu nie zobaczą.
ty chyba cpasz i dlatego brednie gadasz nie jeden ci to powie nie podniecaj sie tak bo sraczke dostaniesz cena bez zmian a nie w gore !!0909 pisze:Piłeś ? Czy Ćpałeś coś ?mat pisze:gadasz brednie agencie jak zwykle lubisz gadac glupoty !!!!!!!
Sprzedane zakład na Ł w wielkopolsce 5,85 za E
Dzisiejsza propozycja 4,65 netto na żywca.
U nas też w podobie... Nie chcą dokładać i obniżkami straszą a świnie potrzebne na już.
4,30 plus vat skup
0909 pisze:3,40 plus jutro
90 groszy przez tydzień
takie rzeczy tylko u agenta i kto tu pije i cpa ???????????0909 pisze:4,30 plus vat skup
-
kakałowy szatan
jakieś przecieki co do ceny już ktoś ma?
4.60-4.70
6,20 wszystko jak leci i brak towaru