CENY TRZODY

0909

Re: CENY TRZODY

Post autor: 0909 »

Edd pisze:6,20 wszystko jak leci i brak towaru
lepiej jest niż myślałem
F1

Post autor: F1 »

emil pisze:
F1 pisze:Sprzedane zakład na Ł w wielkopolsce 5,85 za E

Jaki termin płatności?
21 dni
marcus1998

Post autor: marcus1998 »

Netter Bielsk Podlaski jutro odbiór, 5,20 E i ani grosza wiecej, wiec nie narzekajcie ;/ Cieszcie się, że nie hodujecie w strefie czerwonej ASF tak jak my...
kakałowy szatan

Post autor: kakałowy szatan »

Towarzystwo dziś bardzo rozrywkowe ,pini 0,05 gr w dół !!!!!!!!!!!! Miało być 0,10. :twisted:
kaczy

Post autor: kaczy »

Dziś sprzedane 94szt 4,7 netto - 1%
mat

Post autor: mat »

0909 pisze:
Edd pisze:6,20 wszystko jak leci i brak towaru
lepiej jest niż myślałem
zarty se robisz takich cen nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!! glu[poty gadasz!!!!!!!!!!!!!
Kazik

Post autor: Kazik »

Dziś poszło 15 szt po 4,50 netto - 1%
keszels

Post autor: keszels »

na Grabicy dziś poszły po 4,80 - 1% w
kakałowy szatan

Kazik pisze:Dziś poszło 15 szt po 4,50 netto - 1%
chyba brutto to 1
chyba dopłata bezpośrednia to 2
chyba poszły do dalekiego kraju to 3
chyba miały złote ogony to 4
chyba bardzo cię lubią kupujący to 5
chyba sobie z naszej społeczności robisz jaja to 6
chyba że sprzedajesz w WLKP to 7
i może po prostu masz fart
albo Kolego to cena WBC za kl E?????????????????????????
vicia1223

Post autor: vicia1223 »

albo nie nazywa się szatan .

Jejku , jak należy do grupy to dostanie za 15 tyle co za 100 sztuk jeżeli logistycznie to dobrze wyjdzie
kakałowy szatan

marcus1998 pisze:Netter Bielsk Podlaski jutro odbiór, 5,20 E i ani grosza wiecej, wiec nie narzekajcie ;/ Cieszcie się, że nie hodujecie w strefie czerwonej ASF tak jak my...
CIEKAWE MIEJSCE ale Bielsk Podlaski??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????? z całym szacunkiem dla Kumatych.WŁodek?
kakałowy szatan

małymi ... kroczkami... nadchodzi... czas?!?
robert0169

Post autor: robert0169 »

darkoman

Post autor: darkoman »

gm. Grabica 24 marca sprzedane 100 szt po 4,6 +vat -1% uzgadniane było w sobotę21.03, ogólnie dzwonią i dopytują o towar.
magier

Post autor: magier »

4,5 - 4,6 u mnie na już i sprzedaj Pan teraz bo po co czekać na przyszły tydzień:)
chrumi

Post autor: chrumi »

F1 pisze:
emil pisze:

Jaki termin płatności?
21 dni
W teori
Jak by niemusieli to by tylene niepłacili ,historia uczy na przykładzie salusa, obie firmy niedaleko
mietko75

Post autor: mietko75 »

Będzie dobrze , zbliżają się wybory :mrgreen: :mrgreen:
Kazik

Post autor: Kazik »

kakałowy szatan pisze:
Kazik pisze:Dziś poszło 15 szt po 4,50 netto - 1%
chyba brutto to 1
chyba dopłata bezpośrednia to 2
chyba poszły do dalekiego kraju to 3
chyba miały złote ogony to 4
chyba bardzo cię lubią kupujący to 5
chyba sobie z naszej społeczności robisz jaja to 6
chyba że sprzedajesz w WLKP to 7
i może po prostu masz fart
albo Kolego to cena WBC za kl E?????????????????????????
Cena za żywą.. Lokalna ubojnia, jak potrzebuje to dzwoni i towar ma od ręki.. Dlatego taka cena za tyle sztuk. Dla porównania dziś poszło 35 szt do PINI po 5,65 E.
F1

emil pisze:

Jaki termin płatności?
Sprzedawałem im w zeszłym miesiącu i kasa 22 dni na koncie w styczniu sprzedawałem do Bermontu 30 dzień kasa była
0909

Post autor: 0909 »

Dania b/z
marcus1998

Post autor: marcus1998 »

CIEKAWE MIEJSCE ale Bielsk Podlaski??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????? z całym szacunkiem dla Kumatych.WŁodek?
O co ci chodzi człowieku? Problem jakiś masz?
kakałowy szatan

marcus1998 pisze:
O co ci chodzi człowieku? Problem jakiś masz?
Bardzo przepraszam że Cię uraziłem , zwykła pomyłka
szklanka18

Post autor: szklanka18 »

Dziś rano sprzedane 65 szt -2% 4.40
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

co tak cicho?
jaqbn

Post autor: jaqbn »

F1 pisze:
emil pisze:

Jaki termin płatności?
Sprzedawałem im w zeszłym miesiącu i kasa 22 dni na koncie w styczniu sprzedawałem do Bermontu 30 dzień kasa była
Mi zakład na Ł miał zapłacić do 3.02.2015 - do dzis wpłacili 20% kasy i w d.... mnie mają. UWAŻAJCIE !!!!
F1

No i przyszło rozliczenie średnia mięsność 57% wyszło 4,60 netto trochę wybojowość słaba 78% :?
prosiaczek

Post autor: prosiaczek »

F1 - Aby wyszło 4,60 netto na żywą przy wydajności 78% to średnia cena Wbc 5,89 a Ty dostałeś 5,85 za E.
prosiaq

Post autor: prosiaq »

Załadowałem dziś po 5,80
i podobno mam się cieszyć bo od poniedziałku ma być taniej.
:evil:
gevara3

Post autor: gevara3 »

F1 pisze:No i przyszło rozliczenie średnia mięsność 57% wyszło 4,60 netto trochę wybojowość słaba 78% :?
Czy ta wybojowosc to u Skiby.
mozgu10

Post autor: mozgu10 »

Dziś ładowane solowka stały odbiorca.z Mazowsza 4,8 netto -1,5%
Awatar użytkownika
Peron

u mnie też straszą obniżkami. Ale chętnych na świnie nie brakuje, wezmą wszystko, co żywe. I straszą.
Maniu

Post autor: Maniu »

U nas też coś tam wspominali o możliwych obniżkach , jakoś nie ma powodów do obniżek bo towaru brakuje . Pewnie będą próbować zbić cenę sugerując się Niemcami a tam dziś 1.44 ( -2 sprzedali prawie całość towaru ) jednak ich '' eksperci " potwierdzają stabilizacje na co najmniej na 2 tygodnie na obecnym poziomie cen . Kurs euro też dziś nieco rośnie a co będzie w Poniedziałek to się okaże.
Awatar użytkownika
Peron

muzgu to bogato!
Chinczyk

Post autor: Chinczyk »

lokalna ubojnia 4.7netto -3%. animex 5.8hak
chłop

Post autor: chłop »

Mi jakby ktoś powiedział 3% to bym do paszy piachu dosypał i węża w dupę wsadził i wody napompował przed sprzedażą !!!
SOJER

Post autor: SOJER »

chłop pisze:Mi jakby ktoś powiedział 3% to bym do paszy piachu dosypał i węża w dupę wsadził i wody napompował przed sprzedażą !!!
i to by był ostatni raz jak byś sprzedał do tego "rzeźnika"....
jak ktoś żywi na mokro to normalne odcięcie, jak na sucho to już złodziejstwo odejmować 3%...
3% to koło 3,5kg, t.j ok 15zł czyli, zależy jak kto liczy, 20-30% mniej zysku na jednej sztuce... niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, że to złodziejstwo, jesli normalne odcięcie na sucho to 1%, to różnica 10zł na sztuce razy 130 sztuk na aucie to 1300zł w plecy... niejeden musi na to miesiąc pracować...
albo kupujemy na żywą i ciu...my na odcięciach, albo na WBC i tu mamy większe pole do popisu....to jest myślenie ZM
Ostatnio zmieniony niedziela 29 mar 2015, 19:06 przez SOJER, łącznie zmieniany 1 raz.
fix

Post autor: fix »

jutro jadą po 5,8 E WBC
kakałowy szatan

SOJER pisze:
chłop pisze:Mi jakby ktoś powiedział 3% to bym do paszy piachu dosypał i węża w dupę wsadził i wody napompował przed sprzedażą !!!
jak ktoś żywi na mokro to normalne odcięcie, jak na sucho to już złodziejstwo odejmować 3%...
3% to koło 3,5kg, t.j ok 15zł czyli, zależy jak kto liczy, 20-30% mniej zysku na jednej sztuce... niech mnie ktoś poprawi jak się mylę, że to złodziejstwo, jesli normalne odcięcie na sucho to 1%, to różnica 10zł na sztuce razy 130 sztuk na aucie to 1300zł w plecy... niejeden musi na to miesiąc pracować...
albo kupujemy na żywą i ciu...my na takich sprawach, albo na WBC i tu mamy większe pole do popisu....
szacun :!:
dragonlux

Post autor: dragonlux »

kakałowy szatan pisze:
SOJER pisze:
albo kupujemy na żywą i ciu...my na takich sprawach, albo na WBC i tu mamy większe pole do popisu....
szacun :!:
jaki szacun postaw się w miejsce ubojni ma płacic za gówno z żołądka.Ja się nie dziwię że rzeźnie chcą tylko na WBC żeby omijać cwaniaczków którzy wagę nabijajom róznymi sposobami.A swinia zywiona na mokro jest wstanie zjeść 6 kg i więcej na raz to pytam się ilę procent trzeba odliczyć na okarmienie ?
Chinczyk

Post autor: Chinczyk »

-3% bo sa karmione fasfudami :D
chłop

Post autor: chłop »

A ile możemy dostać strączki za szynkę z której woda płynie za boczek który jest kilka razy naszczykiwany to Cię wogóle nie dziwi jak konsumenta oszukują ???
ZM ma ubytku na świni 3% ale wody w mięsa i wędliny pakują 20% kto kogo oszukuje !!!
SOJER

z całym szacunkiem ale albo nie wiesz o czym piszesz albo celowo kłamiesz... jeśli ktoś "pocygani" tak jak pisze "chłop" to więcej nie sprzeda do tego samego gościa, a 6 kg na raz to MOŻE zje maciora ale na pewno nie tucznik, wiem co piszę bo kiedyś żywiłem na mokro i przy takim żywieniu 3% to uczciwe odcięcie ale na pewno nie zje 6kg.... a rzeźnie chcą na WBC bo wtedy można tak sobie poustawiać parametry półtuszy tak, żeby nie "przepłacić".... a jeśli ktoś sądzi inaczej to jest naiwny...
SOJER

chłop pisze:A ile możemy dostać strączki za szynkę z której woda płynie za boczek który jest kilka razy naszczykiwany to Cię wogóle nie dziwi jak konsumenta oszukują ???
ZM ma ubytku na świni 3% ale wody w mięsa i wędliny pakują 20% kto kogo oszukuje !!!
brawo :lol:
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
danielski813

Post autor: danielski813 »

NIe wiem Stanisław na co czekasz masz budynek to wstaw maszynke do mielenia i atmos do "smalenia" i zrób sąsiadowi konkurencje jak nie jesteś pazerny to 1 maciora na dwa dni da ci 500 PLN dniówki po co więcej przestancie wyliczac innym jak nie pasuje strącszka to nie sprzedawac na dobry towar i odpowiednie ilosci zawsze znajdzie się uczciwy kupiec
SOJER

Stanislaw pisze:zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
takie mamy Państwo, takie władze, takie prawo, nie przypadkowo wierz mi..... chodzi o to żeby swoi mogli zarobić pod stołem, gdyby przepisy były jasne, bez możliwości dowolnej interpretacji przez każdego kolejnego urzędnika to z czego oni by żyli??? i dlatego ludzie się boją się zmiany, boją się Państwa prawa, urzędasy straciły by łapówki, a setki tysięcy oszustów i cwaniaczków możliwość oszustw, złodziejstwa i żerowania na nas i NASZYM PAŃSTWIE..... :( ilu z nas straciłoby wiele, gdyby Państwo zaczęło działać, urzędnicy uczciwie wypełniać swoje obowiązki a kontrole przestały przymykać oko za łapówki????
i dopóki będzie takie myślenie to wszyscy nawzajem będziemy się okradać i oszukiwać i skończymy tak jak 300 lat temu...
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Kubik żwiru powiedzmy 50 zł . a betonu 200 zł . i jeszcze nigdy nie czytałem że betoniarnie okradają :lol: :lol: nie róbcie z siebie coraz to większych nieudaczników :lol: pasuje to sprzedawać nie pasuje szukać lepszego :roll:
maciorze w skupie nikt do pyska albo pod ogon nie zagląda :roll: a ten co kupuje i robi z niej wyroby to wie że po np. po 1 miocie i odpowiedniej kondycji a wtedy to lepiej na niej wyjdzie jak na tuczniku :lol: a niech sobie kupi starą qu.... po 10 miotach to zrobi biznes jak ja trzeba zakopać :lol:
Awatar użytkownika
Peron

Ja tam sprzedaje tylko na żywo minus 1% strączki. W żadne WBC nie wchodzę, chociaż pewnie kiedyś będzie trzeba. Jeżeli świnie jadą np. kilkadziesiąt kilometrów i nie czekają w kolejce, to nie stracą więcej niż 1%. Kilkakrotnie sprawdzone.
pitek81

Post autor: pitek81 »

Stanislaw pisze:zawsze ZM ,jeszcze nie widzialem zeby kielbasa byla za pol ceny poniewaz jest zrobiona z maciory[rowniez tucznik pow 150 kg]Wiecie dlaczego tak kradna bo nieboja sie nikogo,nikt tego nie kontroluje i nie ma na to zadnych przepisow. mam sasiada ktory skupuje co ladniejsze maciory i robi z nich glownie polska sucha,na maciorze ma 1000 zl nie liczac pracy,ile razy wety z powiatowki tam byli , nie wiem czy go ukarali ale caly czas idzie produkcja.moim zdaniem juz dawno powinna byc sprzedaz bezposrednia i skonczylyby sie te urzedackie wyprawy.Bede glosowal na Kukiza ,ile lat oszukuja mnie ta reszta zlodziei
powiatowy przyjeżdża po tą własnie sucha bo dobra
majestic

Post autor: majestic »

jaką cenę można dostać od poniedziałku za 80 szt, mięsność 58%. w Warm-Mazur ???
ODPOWIEDZ