FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
dobry towar- dobra cena nie duńczyk i nie holender.Tylko nasz Polski przy dobrej mięsności tyle płacą. A kto napiszę jutro

bez zmianmar pisze:to jak dziś Niemcy?
- mytotoksyna1
Kto zna dokładny i skrupulatny przepis na prawdziwą kiełbasę polską z polskiej swini ?
..ile soli pieprzu gorczycy itp. itd.
..czy wędzić--czym?
..ile soli pieprzu gorczycy itp. itd.
..czy wędzić--czym?
Baraki coś tu kręcisz 
O kurde! Marek!!! To żeś zaszalał! Nie powiem, bo w pierwszej chwili zwieracze mi przeszły do pozycji OPEN...
a 46 dzik zostal znaleziony za brama zakladu sokolow podlaski ale juz pewnie w kielbasy poszed
to tak ze 3 km mam do majdan . sprzedam warchlaki - pilne , bardzo tanio !!!
baraki qrwa z takich rzeczy jaj nie rób 
Dla wracających z zachodu na święta jest promocja Euro po 4,057
Nawet nikt do Ciebie Baraki żalu nie będzie miał że tak żartujesz , tylko przyznaj się do jaj

Wszyscy sobie jaja robią z tej choroby to chyba i mnie wolno zwłaszcza 1 kwietnia 
- mytotoksyna1
..ta choroba ginie w temperaturze 60 stopni.
-
marcin80wlkp
A Dontex proponuje za 40 szt 3,8 netto
http://wozniecki.com.pl/cennik/ ma 4,00zł netto wyjściową
Tucznik będzie drożał , wiec ostrożnie z pospiechem sprzedaży
Apr 15 1,460 02.04.15 09:45 0,000 0,000% 4 1,360 1,480 2 8
Mai 15 1,475 02.04.15 09:45 0,000 0,000% 2 1,450 1,500 3 11
Jun 15 1,500 02.04.15 09:45 0,000 0,000% 1 1,480 1,580 3 8
Jul 15 1,530
Staropolskim obyczajem dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany po spełniają Państwa plany, niech to będzie czas uroczy – życzę miłej Wielkanocy.
Wielkanocnych pisanek uśmiechu cały ranek jajek na twardo, królika z kokardą, mokrego Dyngusa fajnego psikusa rzeżuchy po pachy i smacznej kiełbachy!
Jul 15 1,530
Staropolskim obyczajem dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany po spełniają Państwa plany, niech to będzie czas uroczy – życzę miłej Wielkanocy.
Wielkanocnych pisanek uśmiechu cały ranek jajek na twardo, królika z kokardą, mokrego Dyngusa fajnego psikusa rzeżuchy po pachy i smacznej kiełbachy!
[quote="0909"]Tucznik będzie drożał , wiec ostrożnie z pospiechem sprzedaży
Jul 15 1,530
Jak zwykle agencino pleciesz glupoty pare groszy podejdzie do gory i tyle a euro w dol i wyjdzie na to samo wnet wiec bez rewelacji !!!!!
Jul 15 1,530
Jak zwykle agencino pleciesz glupoty pare groszy podejdzie do gory i tyle a euro w dol i wyjdzie na to samo wnet wiec bez rewelacji !!!!!
to Ty juz mat wiesz ile bedzie kosztowalo euro w maju i czerwcu
euro bedzie tansze niz dolar 
pod warunkiem ze dolar dobije do 4
-
kędzierzawy
czuje coś że euro będzie jeszcze spadać i któregoś dnia obudzimy się z euro zamiast złotówkami w portfelu
a "władza" wytłumaczy sie korzystnym przelicznikiem do wprowadzenia euro
A to wszystko dla dobra Narodu-czyli Nas

Właśnie niewiedzę takich jak ty wykorzystali niedawno pewni politycy. Zdaje się, że im uwierzyłeś. Jak jeszcze niedawno euro kosztowało 4,4-4,6 można było powiedzieć, że przyjęcie euro nie jest korzystne, bo dzięki taniej złotówce nasz eksport do strefy euro był bardziej konkurencyjny, a import mniej. A co będzie jeśli euro będzie kosztować 3,5 złotego?kędzierzawy pisze:czuje coś że euro będzie jeszcze spadać i któregoś dnia obudzimy się z euro zamiast złotówkami w portfelu
-
kędzierzawy
wtedy w Polsce świnie będą latać po polach razem z dzikami a chłodnie w podwójnych obsadach trzy razy w tygodniu będą ładować w Danii , Holandii mięso
Strzeżcie się proroków z PO zwłaszcza teraz

- Muchozolali
do września euro po 3,6
-
andrzej19570
Następny prorok!!!
jutro bedzie trzezwy i zmieni zdanie
1 sierpnia 2008 1euro = 3,217 złotego. Nikt tu nie prorokuje, nikt, przynajmniej z produkujących świnie nie chciałby takiej sytuacji. Oczywiście taki kurs złotego do euro jest bardzo mało prawdopodobny, ale już 3,6-3,8 jest realne. Czemu tak nagle Duda zaczął dyskusję o euro, ni z gruchy ni z pietruchy? Moim zdaniem po to żeby odwrócić uwagę od tematu przewałek w SKOKach w których bądź co bądź uczestniczyli ludzie z PISu http://www.tvp.info/19310184/bierecki-w ... em-majatku. Najpierw bankructwo wołomina a potem za pieniądze skoków paru towarzyszy stworzyło "instytut naukowo badawczy" i ciepłe posadki w nim. Gdyby te wpadki wykorzystała konkurencja Duda nie miałby szans na drugą turę.
O ile pamiętam, na Słowacji żywność była droższa niż u nas jeszcze przed wprowadzeniem euro (W Czechach też jest droższa a euro nie mają). Tak było i jest z kilku powodów, nie samo euro jest tutaj winne. Ale jak tak kurs będzie się dalej zmieniał, szybko może się okazać, że nie jest już drożej, a może nawet taniej.
O ile pamiętam, na Słowacji żywność była droższa niż u nas jeszcze przed wprowadzeniem euro (W Czechach też jest droższa a euro nie mają). Tak było i jest z kilku powodów, nie samo euro jest tutaj winne. Ale jak tak kurs będzie się dalej zmieniał, szybko może się okazać, że nie jest już drożej, a może nawet taniej.
- mytotoksyna1
Euro powinno zaistnieć w Polsce jak najszybciej ,trzeba tylko spełnić warunki ekonomiczne.
..będzie dobrze ,trochę zaboli ,ale NNII MA ODWROTU (chyba chcemy w przyszłości mieć silną walutę i silną gospodarkę.)
..będzie dobrze ,trochę zaboli ,ale NNII MA ODWROTU (chyba chcemy w przyszłości mieć silną walutę i silną gospodarkę.)
Ta jasne jak Ci przeliczą euro to na % już nie będziesz miał i przestaniesz głupoty wypisywać to tak jak żywność GMO miała być tania a soja podrożała trzykrotnie

-
kędzierzawy
P.Falco
na temat wspólnej waluty mam swoje zdanie wyrobione od kilku lat
i to nie na podstawie poglądów polityków z jednej czy też z drugiej strony sceny politycznej
od prawie dwudziestu lat jeżdżę po praktycznie całej Europie i twierdzę że w każdym kraju po wprowadzeniu euro ludziom obniżył się poziom życia, a w szczególności w takich krajach jak Włochy, Grecja, Hiszpania czy wspomniana przez Ciebie Słowacja
ps.od kilku lat jeżdżę w dużych ZM także ceny, waluty itp, itd nie są mi dalekie
i to nie na podstawie poglądów polityków z jednej czy też z drugiej strony sceny politycznej
od prawie dwudziestu lat jeżdżę po praktycznie całej Europie i twierdzę że w każdym kraju po wprowadzeniu euro ludziom obniżył się poziom życia, a w szczególności w takich krajach jak Włochy, Grecja, Hiszpania czy wspomniana przez Ciebie Słowacja
ps.od kilku lat jeżdżę w dużych ZM także ceny, waluty itp, itd nie są mi dalekie
F1, Ty myślisz, że gdybyśmy za miesiąc wprowadzali euro, i wtedy 1 euro kosztowałoby teoretycznie 3,5zł to po takim kursie by je przeliczyli. A to nie tak działa. Po pierwsze inaczej przelicza się kurs wymiany, po drugie za miesiąc euro nie mogło by kosztować 3,5zł, bo znacznie wcześniej kurs złotówki byłby już powiązany sztywno z euro, i wtedy złotówka nie zmieniała by ceny w stosunku do euro, tylko tak jak euro zmneniało by kurs w stosunku do innych walut, tak samo musiałby zmieniać złoty. To że nie mamy teraz euro tylko złotówkę ma i zalety i wady. W 2008 było gorzej, bo to złoty poszedł bardzo do góry w stosunku do innych walut (frank był poniżej dwóch złotych jakby ktoś nie pamiętał), teraz to nie złoty bardzo urósł, a euro bardzo staniało. Kto już zapomniał o opcjach walutowych?
Weź kredyt na nowy dom, auto, auto dla żony, wycieczkę na malediwy, kup na raty nowe meble, a może byś chciał apartament w pobliżu plaży, albo w górach? Latem byś spędzał wakacje nad morzem, zimą jeździł na narty. Ja tam bym chciał. Weź jeszcze coś na markowe ciuchy i co tam jeszcze. Śpisz w kabinie, podgrzewasz jedzenie z domu na kuchence? Po co, jest tyle fajnych trzy, czterogwiazdkowych hoteli i restauracji. Od razu podwyższysz sobie poziom życia. Do czasu aż trzeba to wszystko zacząć spłacać. Włochy, Grecja, Hiszpania, u nich przyszedł czas spłaty. Słowacy troszkę mniej napożyczali. Mówi się, że to euro wprowadziło Grecję w takie długi, to też racja, gdyby zostali przy drachmie nikt przy zdrowych zmysłach by im tyle nie napożyczał. Szybciej skończyłoby się życie w dobrobycie, z drugiej strony dziś mieliby mniej do oddania.kędzierzawy pisze:P.Falco
Jak na te pore dnia i czas świąt trzezwo myśliszFalco pisze:Weź kredyt na nowy dom, auto, auto dla żony, wycieczkę na malediwy, kup na raty nowe meble, a może byś chciał apartament w pobliżu plaży, albo w górach? Latem byś spędzał wakacje nad morzem, zimą jeździł na narty. Ja tam bym chciał. Weź jeszcze coś na markowe ciuchy i co tam jeszcze. Śpisz w kabinie, podgrzewasz jedzenie z domu na kuchence? Po co, jest tyle fajnych trzy, czterogwiazdkowych hoteli i restauracji. Od razu podwyższysz sobie poziom życia. Do czasu aż trzeba to wszystko zacząć spłacać. Włochy, Grecja, Hiszpania, u nich przyszedł czas spłaty. Słowacy troszkę mniej napożyczali. Mówi się, że to euro wprowadziło Grecję w takie długi, to też racja, gdyby zostali przy drachmie nikt przy zdrowych zmysłach by im tyle nie napożyczał. Szybciej skończyłoby się życie w dobrobycie, z drugiej strony dziś mieliby mniej do oddania.kędzierzawy pisze:P.Falco
jesli widze ze sasiad jest niewyplacalny to mu nie pozycze ,dlaczego pozycza sie krajom ktore napewno nie oddadza.Idzcie do banku niech wam pozyczy milion chociaz wasz majatek troche nawet przewyzsza ta kwote.Kiedys bralem 200 tys na zakup ziemi to weszli mi na KW calego gospodarstwa ,kilkukrotnie przewyzszajace ta wartosc.
-
danielski813
Przeciez ikt nie pożycza niewypłacalnym krajom po to zeby splaciły tylko po to żeby swoje banki wesprzec bo jak np grecja zbankrutuje to grekom rybka ale banki np niemieckie juz takie wesołe nie będą bo to one napożyczały kasy................
jest taka książka, autorem jest pewiem amerykanin, który fajnie pisze, na czym polega pożyczanie pieniędzy biednym krajom. Tu właśnie o to chodzi, żeby nie mogły oddać, a potem wprowadza sie do tamtejszych rządów swoich przedstawicieli, a amerykanskie koncerny eksploatują np. złoża naturalne po takich cenach, że ledwo na obsługę długu starcza, a dług jak byl, tak jest.
Cos w tym jest bo dlaczego wokol USA same biedaki ,a afryka jest najbogatszym kontynentem pod wzgledem surowcow naturalnych i klimatu
Ale nam nikt nie pożycza.UNIA MA UNIA DA 
sprzedam 180 sztuk Duńczyka w wadze śr. 128-130 kg mięsność 56% tel 517413854
Czesław kwarantanna się skończyła
unia da i zabierze , sztuka dla sztuki po to aby mieć cię w garści i trzymać za ...... żebyś nie brykał obłoży cię idiotycznymi przepisami i po ptokach wolność się skończyła pętlę zaciskają coraz bardziej i nie tylko w rolnictwie ale w całej gospodarce ,chciałbym żeby przynajmniej moje dzieci doczekały rozpadu tego sztucznego tworu, ja rozpadu zsrr doczekałem może im też się uda 
- mytotoksyna1
...............tu nie łónia jest głupia tylka polak BARAN --farmer84 pisze:Czesław kwarantanna się skończyłaunia da i zabierze , sztuka dla sztuki po to aby mieć cię w garści i trzymać za ...... żebyś nie brykał obłoży cię idiotycznymi przepisami i po ptokach wolność się skończyła pętlę zaciskają coraz bardziej i nie tylko w rolnictwie ale w całej gospodarce ,chciałbym żeby przynajmniej moje dzieci doczekały rozpadu tego sztucznego tworu, ja rozpadu zsrr doczekałem może im też się uda
1. trachtor -oczywiście z unii
2.Warchlak -oczywiście z łónii
3.pomijam samochód.
4.chlewy i obory ,stajnie myśl z uni .....
-
kakałowy szatan
liczę że pochwalisz się jak sprzedałeś ,też mam do sprzedania sztuki ale bez zeramar pisze:sprzedam 180 sztuk Duńczyka w wadze śr. 128-130 kg mięsność 56% tel 517413854
to teraz bedziesz cwierkal ze ciagle w dol ????? sam gadales ze tylko w gore i co teraz ?!?!?!?!
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
07.04.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki