FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
a ja znamMekkaB pisze:Nie znam ani jednego rolnika, który pracuje Fendtami, JD za pieniądze ze świń!!! Owszem znam takich, którzy mają produkcję mieszaną to fakt. 600 ha pola (w rodzinie) i chlewik przy tym bardziej żeby było co polać/ wywieźć na piaski, niż dla zysku.
Druga sprawa; w te fajne autka nie da się wejść nie wykąpanym (o przebraniu już nie napiszę) bo skóry mają to do siebie, że pochłaniają zapachy. Jak wchodzę do swojej rs"ki, którą w tym roku zamieniłam z longa to czuje żony perfumy nawet 3 tyś kilometrów dalej. Qwoli ścisłości nie dorobiłem się tej rs"ki na świnkachstarszej longa też nie
aaa i na handlu nimi też nie.
a apropo skóry w aucie, podjechanie nowiutkim lexusem po fajki pod sklep i widok skierowanego na siebie wzroku, bezcenne, szczególnie kiedy później wysiądzie się z niego nieprzebranym po załadunku świnek
a u nas znowu wszyscy twierdzą, że na hektarach to interesu nie ma...., choć jak świnie były po 3 zeta to naczepy tylko fruwały po kukurydzę...
Ostatnio zmieniony piątek 17 kwie 2015, 12:22 przez SOJER, łącznie zmieniany 2 razy.
-
turbogrocho49
Pole pod autostradę sprzedał?
-
stan1069@o2.pl
No ja bym bardziej zapłakał nad losem i zachowanien tego śmierdzielaSOJER pisze:a ja znamMekkaB pisze:Nie znam ani jednego rolnika, który pracuje Fendtami, JD za pieniądze ze świń!!! Owszem znam takich, którzy mają produkcję mieszaną to fakt. 600 ha pola (w rodzinie) i chlewik przy tym bardziej żeby było co polać/ wywieźć na piaski, niż dla zysku.
Druga sprawa; w te fajne autka nie da się wejść nie wykąpanym (o przebraniu już nie napiszę) bo skóry mają to do siebie, że pochłaniają zapachy. Jak wchodzę do swojej rs"ki, którą w tym roku zamieniłam z longa to czuje żony perfumy nawet 3 tyś kilometrów dalej. Qwoli ścisłości nie dorobiłem się tej rs"ki na świnkachstarszej longa też nie
![]()
a apropo skóry w aucie, podjechanie nowiutkim lexusem po fajki pod sklep i widok skierowanego na siebie wzroku, bezcenne, szczególnie kiedy później wysiądzie się z niego nieprzebranym po załadunku świneksam widziałem i myślałem że się pos....am ze śmiechu
ty nie wiesz co człowiek zrobi jak go ssiestan1069@o2.pl pisze:No ja bym bardziej zapłakał nad losem i zachowanien tego śmierdzielaSOJER pisze:a ja znamMekkaB pisze:Nie znam ani jednego rolnika, który pracuje Fendtami, JD za pieniądze ze świń!!! Owszem znam takich, którzy mają produkcję mieszaną to fakt. 600 ha pola (w rodzinie) i chlewik przy tym bardziej żeby było co polać/ wywieźć na piaski, niż dla zysku.
![]()
a apropo skóry w aucie, podjechanie nowiutkim lexusem po fajki pod sklep i widok skierowanego na siebie wzroku, bezcenne, szczególnie kiedy później wysiądzie się z niego nieprzebranym po załadunku świneksam widziałem i myślałem że się pos....am ze śmiechu
![]()
a Tobie się śmiać chciało i myślisz że ludzie mu zazdroszczą że ugnojony jeżdzi nowym autem , tu jest nad czym zapłakać a nie śmiać się , a ten bezcenny wzrok to współczucie a nie zazdrość
u nas w sklepie nieprzebranym tylko pod brame i na kiju podają
wiem, stan wiem, swinki to dla ciebie tylko smród, gnojowica i śmiech ludzi, żal mi ciebie
sojer przestań pisać te bzdury ,apropo cen to to poniżej 5 netto to kasy w kieszeni nie ma .
co do 5 zeta to wszystko zależy od kosztów... ty mówisz 5 zł, a są tacy co przy cenie 4,5 biorą kredyt i stawiają na 300szt i mówią że jak wstawią to dopiero będą ŻYĆstaś76 pisze:sojer przestań pisać te bzdury ,apropo cen to to poniżej 5 netto to kasy w kieszeni nie ma .
kurde nikt wam nie karze wierzyć w to co piszę, ale widzę że niektórych to chyba boli, więc napiszę tak te gospodarstwa o których pisałem są 4 w powiecie, reszta świnarzy żyje gorzej, są tacy co inwestowali razem z tymi ale im się nie udało, część zmieniła profil, część ledwo ciągnie, niektórzy hodują i dorabiają, i jest większość która nic nie inwestowała, ci już tylko czekają na dopłaty i mówią że nic cię nie opłaca, niektórzy dobrze żyją ze świn, ale kompletnie nie inwestują w gospodarstwo, samochody, jeden w miarę traktor, wycieczki, odstawione chałupy swoje i dzieci, przejadają i dobrze im z tym, mówią że ci duzi i tak ich w końcu zjedzą więc dzieciaki wykształcili , wybudowali kto mógł....
jest różnie... ja podałem jaskrawe przykłady żeby pokazać, że do odważnych świat należy, choć wielu tych kiedyś odważnych już dawno nie gospodarzy....
obyśmy tylko zdrowi byli....
-
stan1069@o2.pl
Sojer mnie zapachy wsi nie są obce , ale nie pisz pierdół że piwosze oczy wywalają jak biznesmen w zagnojonych szmatach jeżdzi nowym autem po cygary
bo to nie żaden przedsiębiorca tylko gnojarz
świń nie mam bo o kiedy pojawiła się moda na kontrakty i sprowadzanie warchlaków to szkoda się tym paprać , co w cale nie znaczy że na swoje potrzeby sobie nie utucze
na razie sprzedałem co do ziarenka żeby mnie nie kusiło 
Kupię CCM z 2014. Odbieram z całej Polski własnym transportem tel 797372326
znów się zaczyna taniec chocoli 
co a gadales ze niemcy beda bili sie o nasze miesko a teraz w dol !!! zarty se robisz !!!0909 pisze:Niemcy -1
mat przestań pieprzyć tylko do roboty się weź
sytuacja jak w kasynie , na poniedzialek juz 4.8 trudno osiagnac
spokojnie, jest lepiej jak w zeszłym tygodniu, a to, to tylko próba lekkiej korekty, cena jeszcze pójdzie do góry ale max 3 tyg, potem korekta...1963 pisze:sytuacja jak w kasynie , na poniedzialek juz 4.8 trudno osiagnac
niestety ale a piotrkowie juz spadki i to w kilku zmSOJER pisze:spokojnie, jest lepiej jak w zeszłym tygodniu, a to, to tylko próba lekkiej korekty, cena jeszcze pójdzie do góry ale max 3 tyg, potem korekta...1963 pisze:sytuacja jak w kasynie , na poniedzialek juz 4.8 trudno osiagnac
moja sprzedaż przy tym co piszecie to lipa ,wyszły po 4,6 netto ,ale jakoś nikt nie chciał dać wiecej w moich stronach
próbują...1963 pisze:niestety ale a piotrkowie juz spadki i to w kilku zmSOJER pisze:spokojnie, jest lepiej jak w zeszłym tygodniu, a to, to tylko próba lekkiej korekty, cena jeszcze pójdzie do góry ale max 3 tyg, potem korekta...1963 pisze:sytuacja jak w kasynie , na poniedzialek juz 4.8 trudno osiagnac
- WOJCIECH1236
Nie ma co panikować, bo tuczników brakuje i to każdy prawdomówny potwierdzi. Moim zdaniem powinno być tylko drożej...
To fakt próbują bo tucznika nie ma !!
-
stan1069@o2.pl
To z kogo gromadzą mięso na przechowanie z szynszyli ????????????pietrek75 pisze:To fakt próbują bo tucznika nie ma !!
-
kakałowy szatan
zgadza się niby potrzebują towar , ale cenę wyciągnąć ciężko kursem euro się to tłumaczy .Mam pytanie czy ktoś z kolegów sprzedawał w ostatnim czasie tuczniki do ZM Mróz w Borku Wlkp ? chodzi mi o termin płatności1963 pisze:sytuacja jak w kasynie , na poniedzialek juz 4.8 trudno osiagnac
Czy ktoś moze orientuje się co się dzieje u Dudy z Grąbkowa , jakoś nie widzę od dłuższego czasu ich samochodow ani cen na portalu internetowym.
stan sprawia ci radość robienie z siebie głupka?stan1069@o2.pl pisze:To z kogo gromadzą mięso na przechowanie z szynszyli ????????????pietrek75 pisze:To fakt próbują bo tucznika nie ma !!![]()
-
stan1069@o2.pl
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/hiszpania-dania-i-polska-zmagazynowaly-najwiecej-wieprzowiny,56949.htmlSOJER pisze:stan sprawia ci radość robienie z siebie głupka?stan1069@o2.pl pisze:To z kogo gromadzą mięso na przechowanie z szynszyli ????????????pietrek75 pisze:To fakt próbują bo tucznika nie ma !!![]()
mnie wypowiedzi głupków radość sprawiają
-
PO-pulista
stan sprawia ci radość robienie z siebie głupka?[/quote]http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/hiszpania-dania-i-polska-zmagazynowaly-najwiecej-wieprzowiny,56949.html
[/quote]
Stan dla co poniektórych na tym forum nawet gdy cena spadnie do 2,50 zł za kg to i tak tucznika nie będzie na rynku. Więc odpuść sobie Ty mój ulubiony adwersarzu, psychiki ludzkiej nie zmienisz, a zdrowie sobie zmarnujesz.
Stan dla co poniektórych na tym forum nawet gdy cena spadnie do 2,50 zł za kg to i tak tucznika nie będzie na rynku. Więc odpuść sobie Ty mój ulubiony adwersarzu, psychiki ludzkiej nie zmienisz, a zdrowie sobie zmarnujesz.
Na poniedziałek 5.9 za E
i jak się nowe Pini podobało kolegom?
-
robert0169
4,8+vat za 50szt
http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/hiszpania-dania-i-polska-zmagazynowaly-najwiecej-wieprzowiny,56949.htmlPO-pulista pisze:stan sprawia ci radość robienie z siebie głupka?
Stan dla co poniektórych na tym forum nawet gdy cena spadnie do 2,50 zł za kg to i tak tucznika nie będzie na rynku. Więc odpuść sobie Ty mój ulubiony adwersarzu, psychiki ludzkiej nie zmienisz, a zdrowie sobie zmarnujesz.[/quote]
bo polskiego tucznika nie ma na rynku już od dobrych kilku lat wystarczającą ilość, a cena nie jest wypadkową podaży i popytu polskiej świni, tylko jest spekulacyjnie sterowana przez duże koncerny... i nie ma to większego związku z tym czy polski rolnik wyhoduje dużo, czy mało tucznika...
nie powierz mi że tak duże wahania cen w tak krótkim czasie(tygodni nie miesięcy) w skali kraju, są spowodowane podażą tucznika....
Na horyzoncie tylko spadki spadki spadki 
A zbliża się majówka, ciekawe jak będzie pogoda? Potem maj, komunie, nie powinno być najgorzej.
Ojro tanie, dolar drogi, to może i reszta europy wyśle coś w świat zamiast do nas.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
20.04.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
-
stan1069@o2.pl
Sojer te skoki ceny są spowodowane zakupami z dopłatą do przechowania , a obecna cena jest ceną która powinna być latem .
zgadzam sięstan1069@o2.pl pisze:Sojer te skoki ceny są spowodowane zakupami z dopłatą do przechowania , a obecna cena jest ceną która powinna być latem .
A co będzie jak zaczną z Magazynów wyjmować ?SOJER pisze:zgadzam sięstan1069@o2.pl pisze:Sojer te skoki ceny są spowodowane zakupami z dopłatą do przechowania , a obecna cena jest ceną która powinna być latem .
Ale świat tez chce przysyłac do europy:Falco pisze:Ojro tanie, dolar drogi, to może i reszta europy wyśle coś w świat zamiast do nas.
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wia ... 13489.html
Pewnie jedynie wróżbita Maciej zna odpowiedz na to pytanie , trudno przewidzieć jaka cena będzie za miesiąc a gdzie za pół roku. Tymczasem u nas bez zmian .0909 pisze:A co będzie jak zaczną z Magazynów wyjmować ?SOJER pisze:zgadzam sięstan1069@o2.pl pisze:Sojer te skoki ceny są spowodowane zakupami z dopłatą do przechowania , a obecna cena jest ceną która powinna być latem .
skup w gore 20 gr z 4 na 4.2 netto
i własnie tym żyjemy NADZIEJĄ
ch...a, nadziei nie ma, to jak totolotek, trafisz albo nie.... szanse może trochę większe... ale pieniądze mniejsze... jesteśmy tylko pionkami...arek pisze:i własnie tym żyjemy NADZIEJĄ
kto się łudzi że to rynek ten.... się łudzi.....
Światem rządzi MAFIA tak było jest i będzie tylko że wcześniej kradli samochody, wymuszali okupy a teraz wzięli się za to co ludziom do życia potrzebne czyli jedzenie i leki !!!
-
kakałowy szatan
cena na jutro za 39 szt 4,24 -2%,maciory szt 2 2,69 -5%
Pośrednik podlaskie 3,8 brutto?!
moja sobotnia sprzedasz 3 szt 4zl brutto waga 175 srednia odwiedzilem skup po 3 latach 
-
kakałowy szatan
to ładnie Ci zapłacili cena maciorki,wrażenia ze skupu bezcenneziutek pisze:moja sobotnia sprzedasz 3 szt 4zl brutto waga 175 srednia odwiedzilem skup po 3 latach
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
20.04.2015 Ceny skupu tuczników i macior - w kolejnych dniach ceny mają być obniżane
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... c-obnizane
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... c-obnizane