FORUM
CENY TRZODY
-
marcin80wlkp
Re: CENY TRZODY
A tak to jest, że nikt nie wie co będzie. Czy to jakaś nowość??? Wiele razy cena zachowywała się inaczej niż można było przypuszczać.
ależ to normalne, jak nie można kupić wystarczającej ilości świń to się straszy obniżkami i mówi sprzedającemu, że lepiej jak dziś sprzeda 2 pełne auta bo po dobroci mówi że cena idzie w dół.... i w ten sposób bez problemu kupuje ile potrzebuje w dobrej cenie, a później cena albo zostaje albo rzeczywiście spada bo i towar już w chłodni to po co przepłacać... tak już jest i będzie bośmy niezorganizowani i dajemy sie prowadzić jak stado baranów, a jesteśmy niezorganizowani bo... jesteśmy stado baranów
ale jak jeden z drugim rzuca hasło aby się zorganizować to my mamy tysiące innych rzeczy do roboty aby tylko nie było czasu na spotkanie i zorganizowanie sie
O TYM WŁAŚNIE MÓWIĘ!!!!!! taka mentalność po co mi to, sam sobie poradzę.....
g.... prawda, jesteś większy od sąsiada więc po co mu pomagać.... ale od ciebie też są więksi więc po co tobie mają pomagać.... a razem z tymi większymi i mniejszymi bylibyście mocniejsi czy słabsi??????? tak trudno to niestety zrozumieć.......
i liderów brak co też stanowi problem
g.... prawda, jesteś większy od sąsiada więc po co mu pomagać.... ale od ciebie też są więksi więc po co tobie mają pomagać.... a razem z tymi większymi i mniejszymi bylibyście mocniejsi czy słabsi??????? tak trudno to niestety zrozumieć.......
i liderów brak co też stanowi problem
Mamy wrodzoną niechęć do zrzeszania 
5.6hak. niby amerykance kontroluja duze zaklady a te chca dobrze wypasc i zmniejszyli uboje
-
stan1069@o2.pl
W piątek chyba max. po 5,8 mieli mi zapłacić. Ale to już nie amerykańce, to chińczyki.
rano ladowalem 100szt po 5.9hak cena byla ugadana tydzien temu
Skup z 4,10 na 3,50 
zrobiło się ciepło, będą grille, komunie, majówki, więc cena świń musi... spaść. W końcu ktoś musi zarobić na mięsie, a że nie będzie to rolnik, to już inna sprawa. Szkoda, że tak jest i dajemy się na forum niektórym podpuszczać.
skup 3.80 spadek 40 gr
Miejmy nadzieję, że to tylko chwilowe obniżki na tydzień góra dwa tygodnie.
3,60 plus vat skup
Agrobiznes smutne info powiedział obniżki tylko obniżki
-
LukaszBONQ
pisałem już jakiś czas temu ale jeszcze powtórzę:
ostrzegam przed firmą KAZMAR z Opoczna. Proszę przekazywać znajomym, którzy nie mają dostępu do tego forum
ostrzegam przed firmą KAZMAR z Opoczna. Proszę przekazywać znajomym, którzy nie mają dostępu do tego forum
To ta firma ?
http://www.kazmar24.pl/
http://www.kazmar24.pl/
-
LukaszBONQ
dokładnie proszę Pana. Z tym że istnieją dwie pod nazwą
KAZMAR. Jedna to
PHU "KAZMAR" S.C.
K.Kowalski M.kowalski ul. Kolberga 34
a druga to
KAZMAR Poland SP Z O O Marcin Kowalski.
Ja mam z tą drugą do czynienia, ale to jest jeden i ten sam oszust.
KAZMAR. Jedna to
PHU "KAZMAR" S.C.
K.Kowalski M.kowalski ul. Kolberga 34
a druga to
KAZMAR Poland SP Z O O Marcin Kowalski.
Ja mam z tą drugą do czynienia, ale to jest jeden i ten sam oszust.
Smutne? Zazwyczaj po takim info agrobiznesu cena idzie w górę.0909 pisze:Agrobiznes smutne info powiedział obniżki tylko obniżki
Lukasz o co chodzi z tym oszustwem? Brak platności?
-
LukaszBONQ
dokładnie, telefonów też nie odbiera, termin wezwania do zapłaty minął. Jest na forum człowiek, który od października ma niezapłacone. Ja 17 stycznia sprzedałem 200szt. i kamień w wodę
To czym prędzej po sadowy nakaz zapłaty i do komornika, kto pierwszy ten lepszy.
Czy słyszeliście coś o sprzedaży ZM Stanisławów ?
toc u ciebie juz 80 gr spadlo nagle przestali wieprzowine jesc ludzie0909 pisze:3,60 plus vat skup
Te obniżki to pewnie przez to że Nocnych Wilków do Polski nie wpuścili trochę by tego mięcha zjedli a tak zonk 
podobno kupili zakrzeszczyfix pisze:Czy słyszeliście coś o sprzedaży ZM Stanisławów ?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
27.04.2015 Ceny skupu tuczników i macior - duże spadki w całym kraju
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... alym-kraju
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... alym-kraju
-
stan1069@o2.pl
Dobrze się cykl otwarty przygotował na weekend majowy
teraz dobrze upchać kąty świniami na wakacje
ale kto bogatemu zabroni ?????????? 
No co takie oczy robisz ?emil pisze:5,20 E
szukaj gdzieś w strefach ...emil pisze:daj namiary
niektorzy musza chyba juz brac http://www.stoperan.pl/stoperan.html
3.50 plus vat
Giełda katastrofa -czy tucznik spadnie na 3 zł ?
jasne ze spadnie i beda za darmo brali a poltusze po 7.5 zeta za kg w klasie U0909 pisze:3.50 plus vat
minus 6
Jutro powtorka z rozrywki
Jutro powtorka z rozrywki
to zaraz tucznik bedzie kosztowal tyle co srowadzony warchlak!
A cedrob po 40 zł płaci i takich po 150 szt. nawet biorą chore to jest . Jeszcze jakieś dwa lata i zostanie Agri+ i Cedrob zobaczycie , z tym wyjątkiem że cedrob będzie miał drób i tuczniki a reszta świata będzie bez znaczenia .
40zł + jakieś premie to może i 45zł/szt zostanie.. Przy dzisiejszej cenie warchlaka, paszy i tucznika to na więcej raczej nie ma co liczyć niż Cedrob oferuje..
Peron pisze:Wydaje mi się, że za kilka dni ktoś się będzie głośno śmiał...
No i jak tam 0909 samopoczucie? Pasuje, nie? Dopiero były po 5, a już zaraz będa po 3, co? Stajesz się przewidywalny, ale niektórzy z tego forum znają Twoje zagrywki.
-
turbogrocho49
po ile sznurek do snopowiązałki ?
Peron...baca swoje łowiecki pasie nie po to by oko cieszyły, a dla wełny. Kiedyś każde dziecko wiedziało (dzisiaj już tego w szkole chyba nie uczą), że barany są po to, żeby je strzyc.
Pozdrawiam....i jak mawia mój śwagier ''wełna nie wełna, byle doopa pełna - hej''
Pozdrawiam....i jak mawia mój śwagier ''wełna nie wełna, byle doopa pełna - hej''
Głosujcie dalej na tych złodziei i myśliwego

F1...rozumiem, że ręczysz honorem i morgami swemi, że za rządów pIs i prezesa Hakosława Kłamczyńskiego gwarantowana cena za żywiec wieprzowy, wynosić będzie 7 zł...za czy kielo? 
Nie po prostu uważam że trzeba wybrać mniejsze zło
kiedyś też głosowałem na PSL ale już więcej tego nie zrobię siedem lat rządzą co zrobili dla rolnika polskiego?
Z tym mniejszym i większym złem jest tak, jak z mniejszą czy większą połową - połowa to połowa...nie może być mniejsza lub większa.
Co do PSL...ja w przeciwieństwie do Ciebie, nigdy na nich nie głosowałem...chociaż uważam, że rolnicy którzy chodzą do wyborów parlamentarnych ( ja nie chodzę) powinni właśnie na tą partię głosować i powinna ona w Sejmie być. Co robią czy zrobili dla rolnictwa? dowiemy się dopiero wtedy, gdy ich w Sejmie zabraknie
.
Co do PSL...ja w przeciwieństwie do Ciebie, nigdy na nich nie głosowałem...chociaż uważam, że rolnicy którzy chodzą do wyborów parlamentarnych ( ja nie chodzę) powinni właśnie na tą partię głosować i powinna ona w Sejmie być. Co robią czy zrobili dla rolnictwa? dowiemy się dopiero wtedy, gdy ich w Sejmie zabraknie
niech sie teraz zastanowia ci co nakupowali tych duczykow czy holendrow jakie maja zyski !!!
-
robert0169
sek w tym ze nie kupuja tylko wstawiaja na kupno trza miec kupisy

witam! nie było mnie tu troche bo robote miałem, wracam...i co widze ? tu jak zwykle mamy masakre naszą powszednia standardowo-typową
Panowie- majówka się skonczy i potem świnie już tylko w góre - nie możę być inaczej. Oczywiście gorzej ma ten kto teraz ma do sprzedania.. ale ostatnimi czasy nigdy nie opłaca się sprzedawać tuż przed świętami -czy to tymi w grudniu, czy Wielkanocnymi czy jakimikolwiek innymi ... tyle że prawie zawsze jest jakieś święto lada chwila