CENY TRZODY

Mariusz1986

Re: CENY TRZODY

Post autor: Mariusz1986 »

Pablo80

Post autor: Pablo80 »

Zaczyna się prosiak z podwyżek, będzie dokładka u takich co kosztów nie pilnują i chlewnia na pare tys sztuk nie pomoże. W niedziele ładowałem za 5,75. Teraz słysze że niektórzy 5 płacą!
F1

Post autor: F1 »

Miało być 5,80 a wyszło 5,50 bo jakoś tak mięsność gwałtownie spadła po tych obniżkach :wink:
mat

Post autor: mat »

robert0169 pisze:sek w tym ze nie kupuja tylko wstawiaja na kupno trza miec kupisy :idea: :idea:
tak wstawiaja ale nei za darmo w kredyt ktory trzeba splacic z procentem.
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Złodziejstwo znów sie zaczyna... :shock:
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Ja dzisiaj jeszcze wziolem normalne pieniądze. Od stałego odbiorcy. Ale golenie się zaczyna. Miejmy nadzieje że to chwilowe, bo Przy tych kosztach i prosiaku to dokladka murowana
farmer84

Post autor: farmer84 »

Turbo stałego tzn -jakiego ???? obdzwoniłem kilka zm , ubojni i każdy ma towar , wierzejki nawet po świętach nie chcą :)
seba098

Post autor: seba098 »

ile niemcy dzisisiaj minus
rafall

Post autor: rafall »

Niemcy -7 centow
0909

Post autor: 0909 »

ostre obnizki
Maniu

Post autor: Maniu »

rafall pisze:Niemcy -7 centow
Czyli wracamy do ceny z przed 4 tygodni.
bizon

Post autor: bizon »

Spokojnie cena wzrośnie za jakieś 2-3 miesiące bo warchlaczki trzeba będzie gdzieś upchnąć
kakałowy szatan

Post autor: kakałowy szatan »

Wiedziałem, na wzrost ceny w najbliższych tygodniach niema co liczyć!
Opowieści że to tylko zagrywka kupujących ( spadek ceny ) to tylko kit. :twisted:
Zbyt totalnie się us...rał!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kakałowy szatan

bizon pisze:Spokojnie cena wzrośnie za jakieś 2-3 miesiące bo warchlaczki trzeba będzie gdzieś upchnąć
Warchlaki po 270 i + tak znajdą zbyt bo naród ma kontrakty i MUSI
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

kakaowy nie rob ludziom z mozgu wody, produkujemy 60 % zapotrzebowania krajowego a ze przywozi sie od cholery to jest glupota rolnikow[warchlak] i rzadu [tucznik] Mam kolege ,tuczy duna od kilku lat i wsyd mu sie przyznac mowi wszystkim ze to polska swinka , nie wiem czy warto sie przyznawac ze to moj kolega.GLUPOTA POLAKOW NIE ZNA GRANICY PRZYZWOITOSCI, rowniez wielu z was[ celowo z malej litery, poniewaz na nic wiecej nie zaslugujecie.Mam pytanie kto z Was przeczytal i zrozumial ksiazke "Placowka"
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

ja mam kolegę, kupił ZETORA i wstyd mu się przyznać, mówi wszystkim, że to URSUS...
Ulan

Post autor: Ulan »

ostatnimi czasy cena zachowuje się bardzo źle - powinno być w roku- dwa dobre cykle, jeden zły i jeden w normie... a ostatnio jest 3 złe, jeden w normie, czyli srednia dużo poniżej oczekiwan. Daliśmy possać palec godząc się na niższe ceny, to teraz bestia się rozszalała i całą ręke chce upier*olić i nie wiadomo czy na tym poprzestanie... a ciężko gnój przerzuca się jedną ręką ;)
bezbarwny

Post autor: bezbarwny »

Stanislaw pisze:kakaowy nie rob ludziom z mozgu wody, produkujemy 60 % zapotrzebowania krajowego a ze przywozi sie od cholery to jest glupota rolnikow[warchlak] i rzadu [tucznik] Mam kolege ,tuczy duna od kilku lat i wsyd mu sie przyznac mowi wszystkim ze to polska swinka , nie wiem czy warto sie przyznawac ze to moj kolega.GLUPOTA POLAKOW NIE ZNA GRANICY PRZYZWOITOSCI, rowniez wielu z was[ celowo z malej litery, poniewaz na nic wiecej nie zaslugujecie.Mam pytanie kto z Was przeczytal i zrozumial ksiazke "Placowka"
...a to ta książka o prawdziwym przyzwoitym Polaku rolniku, który zawsze krzyczał ''tylko polskie produkty i polskie maszyny'', a nawóz siał rozsiewaczem Sulky i do pługa Białorusa kupił? :roll: gdyby był moim kolegą, też bym się do tego nie przyznawał :lol:
1963

Post autor: 1963 »

bezbarwny pisze:
Stanislaw pisze:kakaowy nie rob ludziom z mozgu wody, produkujemy 60 % zapotrzebowania krajowego a ze przywozi sie od cholery to jest glupota rolnikow[warchlak] i rzadu [tucznik] Mam kolege ,tuczy duna od kilku lat i wsyd mu sie przyznac mowi wszystkim ze to polska swinka , nie wiem czy warto sie przyznawac ze to moj kolega.GLUPOTA POLAKOW NIE ZNA GRANICY PRZYZWOITOSCI, rowniez wielu z was[ celowo z malej litery, poniewaz na nic wiecej nie zaslugujecie.Mam pytanie kto z Was przeczytal i zrozumial ksiazke "Placowka"
...a to ta książka o prawdziwym przyzwoitym Polaku rolniku, który zawsze krzyczał ''tylko polskie produkty i polskie maszyny'', a nawóz siał rozsiewaczem Sulky i do pługa Białorusa kupił? :roll: gdyby był moim kolegą, też bym się do tego nie przyznawał :lol:
.ta , jedyny sprawiedliwy :D
Pablo80

Narazie to widze że ludzie się wstydzą że ursusa kupili a nie john deera, pług z unii grup a nie kvernelanda i taka jest rzeczywistość. Dużo musi się zmienić w głowach kupujących i sprzedających żeby to się zmieniło. Troche sie pospieszyłem z zamówieniem prosiaka i nie wiem jaka cena obowiązuje na ten tydzień po takich przemianach. Mam 258 za 30 i połowę dzisiejszej obniżki.Coś jeszcze targować? Mają przyjechać mniejsze więc z 240 wyjdą pewnie.
Kazik

Post autor: Kazik »

To są ceny netto czy brutto? Ja kupiłem kilka dni temu po 215zł brutto/20kg.
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

To po co tymi john deerami blokują drogi ????????? i dupę zawracają kierowcom ??????? jak takie ciągniki wybrali których się nie wstydzą :lol: :lol: :lol: ja się jeszcze dziwię że na tych danbredach wierzchem nie jeździe do Warszawy :lol: :lol: albo po przejściach dla pieszych nie chodzicie w ramach protestu że tucznik tani :lol: :lol: :lol: na razie udajecie twardzieli ale chyba już macie dosyć tych zarobków :lol: :lol:
0909

Na jutro 3.40 plus vat świni bardzo dużo
kakałowy szatan

Jeśli chodzi o wodę z mózgu...
Mam znajomego pracującego w firmie skupującej świnie spoko gość,firma musi kupić dziennie 3000 tys szt i dostarczyć do kutna twierdzi że od 2 tygodni swój limit kupują do 10 rano resztę zgłoszeń przekładają na inny dzień tyle mają towaru...
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Weż chłopie pierdół nie opowiadaj że kupuje 3000 sztuk dziennie z dnia na dzień :lol: tam musi mieć na tydzień do przodu albo lepiej w kalendarzu zapisanych pewnych 3 000 i 500 sztuk rezerwowych :oops:
PL01

Post autor: PL01 »

Panie Stan, on tutaj pisze o 3 mln szt. a nie 3 tys. :)
wojce

Post autor: wojce »

O to teraz rzeżnie staną ich moce przerobowe nie dadzą rady przerobic tyle tysiecy wieprzów :shock:
Ulan

mam pytanie : Czy nie jest czasami tak że jeśli zakład kupujący tuczniki, nie zapłaci faktury w ciągu 45 dni (a nie podpisało się zgody na wydłużenie terminu płatności), to traci możliwość ubiegania się o zwrot podatku VAT ? bo gdzieś obiło mi się o uszy że tak właśnie jest.. i tak się zastanawiam czy to prawda ?
Awatar użytkownika
konrado
Kontakt:

Post autor: konrado »

Pablo80 pisze:Narazie to widze że ludzie się wstydzą że ursusa kupili a nie john deera, pług z unii grup a nie kvernelanda i taka jest rzeczywistość. Dużo musi się zmienić w głowach kupujących i sprzedających żeby to się zmieniło. Troche sie pospieszyłem z zamówieniem prosiaka i nie wiem jaka cena obowiązuje na ten tydzień po takich przemianach. Mam 258 za 30 i połowę dzisiejszej obniżki.Coś jeszcze targować? Mają przyjechać mniejsze więc z 240 wyjdą pewnie.
Oszczędź biednego importera i juz nie targuj 8)
arek

Post autor: arek »

PABLO to ty zamawiasz prosiaka i dopiero jak masz go na podwórku to się dowiadujesz ile za niego masz zapłacić
mat

0909 pisze:Na jutro 3.40 plus vat świni bardzo dużo

ty to nawet 1 maja w swieto narodowe skupujesz i po takiej cenie !?!?!?!?!
0909

mat pisze:

W sobote !
a poniedziałek 3.30 plus vat
pietrek75

Post autor: pietrek75 »

trzeba mieć nadzieje ze euro pójdzie do góry to padlinę przestaną ściągać . Jeśli nasz zad będzie nadal wolał interes Ukrainy od polskiego to zrobią strefę asf do Wisły i będziemy ślimaki chowac. Najnowszy sondaż daje partii chłopskiej 3 % może w końcu się obudza!
mat

0909 pisze:
mat pisze:

W sobote !
a poniedziałek 3.30 plus vat
Normalnie szał ciał z ta cena !
Kazik

Post autor: Kazik »

pietrek75 pisze: Jeśli nasz zad będzie nadal wolał interes Ukrainy od polskiego to zrobią strefę asf do Wisły i będziemy ślimaki chowac. N
Na ślima-kach jest teraz największy interes.. Nawet krowiarze wymiękają!
Brojlery 2,70-2,80zł/kg... Jedziemy na tym samym wózku! 0909 to napisz teraz coś o cenach drobiu, bo tak kiedyś zachwalałeś ten biznes :)
Wielkopolanin

Post autor: Wielkopolanin »

andre

Post autor: andre »

Ulan pisze:mam pytanie : Czy nie jest czasami tak że jeśli zakład kupujący tuczniki, nie zapłaci faktury w ciągu 45 dni (a nie podpisało się zgody na wydłużenie terminu płatności), to traci możliwość ubiegania się o zwrot podatku VAT ? bo gdzieś obiło mi się o uszy że tak właśnie jest.. i tak się zastanawiam czy to prawda ?
to jest prawda ,ale jeżeli zakład ma duże problemy to i tak kasy nie wypłaci bo dno to jest dno :( przerabiałem to z salusem)na końcówce swojej działalności już chyba zbytnio nie martwili sie o vat
Ulan

andre pisze:
Ulan pisze:mam pytanie : Czy nie jest czasami tak że jeśli zakład kupujący tuczniki, nie zapłaci faktury w ciągu 45 dni (a nie podpisało się zgody na wydłużenie terminu płatności), to traci możliwość ubiegania się o zwrot podatku VAT ? bo gdzieś obiło mi się o uszy że tak właśnie jest.. i tak się zastanawiam czy to prawda ?
to jest prawda ,ale jeżeli zakład ma duże problemy to i tak kasy nie wypłaci bo dno to jest dno :( przerabiałem to z salusem)na końcówce swojej działalności już chyba zbytnio nie martwili sie o vat
tak ale z tego co wyczytałem to nie 45 dni a 150 dni od terminu płatności faktury. Tylko hipotetycznie jesli po tych 150 dniach zapłaci to on VATu zwrotu nie dostanie, a nam oddadzą to co musielismy oddać US ? czy jak?
F1

Zapomnij tak to nie działa że ktoś sobie nie odliczy to Ci oddadzą ryczałtowcom muszą zapłacić w 14 dni chyba że podpiszesz oświadczenie Vatowccom 150 dni inaczej nie rozliczyszz ale Tobie nikt niczego nie odda 8)
baraki

Post autor: baraki »

To już nieaktualne! Od niedzieli wchodzi w zycie nowa ustawa według której termin płatności na fakturze w żadnym wypadku nie może przekroczyć 60dni, obowiązuje takze zakaz zaliczania do kosztów uzyskania przychodu faktur zapłaconych po upływie 30 dni od terminu płatności.
0909

Rolników zadłużyli Ludzi pracy też
a Oni teraz piją śmietankę
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/1 ... oku/edkbqx
Czemu nie kupują hektarów ?
Czemu nie budują chlewni ?
Odpowiedz bo wszyscy na nich pracują
Kasa ma wartość nie hektary , nie chlewnia i etc
Pablo80

F1, zwracają vat od nie zapłaconej vaktury. Marne to pocieszenie bo się przekonałem o tym osobiście. Tylko miałem na to wyrok sądu, nie wiem czy jest potrzebny. Księgowy się tym zajmował, a ja nie bardzo pamiętam bo to kilka lat temu było.
F1

baraki pisze:To już nieaktualne! Od niedzieli wchodzi w zycie nowa ustawa według której termin płatności na fakturze w żadnym wypadku nie może przekroczyć 60dni, obowiązuje takze zakaz zaliczania do kosztów uzyskania przychodu faktur zapłaconych po upływie 30 dni od terminu płatności.
Podaj link do tych niusów czyli jak mam nawozy na termin we wrześniu to vatu nie mogę odliczy?
jędrek

Post autor: jędrek »

baraki pisze:...po upływie 30 dni od terminu płatności.
czyli fakt. vat z terminem 90dni przeterminuje się po 120 dniach od sprzedaży.
kakałowy szatan

super ceny się szykują :(
1963

Post autor: 1963 »

dawno takiej jazdy nie było z 4.7 na 4.2 w ciągu tygodnia
kakałowy szatan

Każdy z nas szanowni koledzy musi pochłonąć w dniach 01.05.15 -03.05.15 po 5 kg wieprzowiny i się wszystko unormuje :D
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

u mnie max bylo 4.4 a jest 3,4 ,przez tydzien a w poniedzialek? Kiedys za komuny uczyli nas jaki to kapitalizm zly i pazerny myslelismy ze to propaganda.
Leon

Post autor: Leon »

baraki pisze:To już nieaktualne! Od niedzieli wchodzi w zycie nowa ustawa według której termin płatności na fakturze w żadnym wypadku nie może przekroczyć 60dni, obowiązuje takze zakaz zaliczania do kosztów uzyskania przychodu faktur zapłaconych po upływie 30 dni od terminu płatności.
Poniżej informacja o powyższym sprzed dwóch lat: :lol:

http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1004296.html
mat

Panowie i taka jest stabilnosc w tym interesie raz po 4.4 a raz po 3.4 czyli praktycznie caly zysk zjedzony przez obnizki to tak jak ktos idzie do pracy ma uzgodnione ze dostanie 2 tys zl za etat pare miesiecy dostanie tyle a potem szef powie niestety obnizka pensji i 1600 dostanie pan !
ODPOWIEDZ