FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
extremalnie to u nas było 5.00 za zestaw a jest 3.5 na skupie a co do komuny to wczesna była tragiczna ale ta z lat 80 to dla szarego człowieka była całkiem znośnaStanislaw pisze:u mnie max bylo 4.4 a jest 3,4 ,przez tydzien a w poniedzialek? Kiedys za komuny uczyli nas jaki to kapitalizm zly i pazerny myslelismy ze to propaganda.
mat pisze:Panowie i taka jest stabilnosc w tym interesie raz po 4.4 a raz po 3.4 czyli praktycznie caly zysk zjedzony przez obnizki to tak jak ktos idzie do pracy ma uzgodnione ze dostanie 2 tys zl za etat pare miesiecy dostanie tyle a potem szef powie niestety obnizka pensji i 1600 dostanie pan !
Gorzej, jak szef po kilku miesiącach powie, że pracuje Pan teraz za darmo, albo jeszcze jest Pan mi winien za swoją pracę.. Raczej tak bym to ujął...
Dalem Ci prace a Ty jeszcze chcesz pieniadze ?
-
stan1069@o2.pl
Pomału będzie lepiej iść do roboty za darmo niż cokolwiek robić w gospodarstwie
przynajmniej nie trzeba dokładać
tak te dopłaty i programy unijne + embargo narobiło dziadostwa
wszyscy postawili na ilość a ilość popsuła cene
zanim dopłaty do opasów weszły w życie ciele podrożało o tyle co wynosi dopłata
do strączkowych wprowadzili dopłaty , to więcej materiał siewny podrożał niż wyniesie dopłata
zanim znieśli kwoty mleczne to takich się kar za przekroczenie dorobili że trzeba krowy sprzedać bo do mleka niedługo też trzeba dopłacać
kurniki pisaliście że rosną jak grzyby po deszczu
i co ???????? tańszy brojler od jajka
zboże też przeważnie na czerwono to po żniwach się może za opryski , nawóz i modusa nie zwróci
do strączkowych wprowadzili dopłaty , to więcej materiał siewny podrożał niż wyniesie dopłata
zanim znieśli kwoty mleczne to takich się kar za przekroczenie dorobili że trzeba krowy sprzedać bo do mleka niedługo też trzeba dopłacać
kurniki pisaliście że rosną jak grzyby po deszczu
zboże też przeważnie na czerwono to po żniwach się może za opryski , nawóz i modusa nie zwróci
stan nie jest chyba tak zle .Dzierzawa 2,5 za ha doplaty i oplaty nowy posiadacz
ale masz stan podejście do rolnictwa.....
To Co Twoim zdaniem mają robić ludzie mieszkający na wsi? Iść do pracy do miasta? Jakby tak rozmyślał co się opłaca a co nie, to by garba od siedzenia na czterech literach dostał... Chociaż i tak może co niektórzy już go dostali
(nie mylić z garbem od RW4, czyt. ręcznie widły czwórki)
animex 5.5 hak wprowadzili limity wagowe 120kg wbc
...a wydzierżawiający już te 2,5 dostał, czy na razie tylko o nich marzy?Stanislaw pisze:stan nie jest chyba tak zle .Dzierzawa 2,5 za ha doplaty i oplaty nowy posiadacz
pewnie jeszcze przedplate musi wplacic kiedys jak pamietam cene dzierzawy 4 klasy ziemi za 500 kg pszenicy to smiac mi sie chce !!!!bezbarwny pisze:...a wydzierżawiający już te 2,5 dostał, czy na razie tylko o nich marzy?Stanislaw pisze:stan nie jest chyba tak zle .Dzierzawa 2,5 za ha doplaty i oplaty nowy posiadacz
-
stan1069@o2.pl
2500 zł to prawdopodobnie z hektara to plon kosztował nie będzie
no ale skoro tyle płacą to pewnie liczą na unijnych kalkulatorach

na większy zarobek jak dopłaty się nie zanosi
no ale jak jest w terenie taki głąb
co jeszcze oprócz dopłat dorzuci to tylko pozazdrościć
Kazik ja wiem że Ty jesteś strasznie napalony na te tuczniki
ale mi się wydaje że niedługo zmiękniesz
i im zrobisz to wcześniej to tym lepiej dla Ciebie 
na większy zarobek jak dopłaty się nie zanosi
Kazik ja wiem że Ty jesteś strasznie napalony na te tuczniki
Nie wierzę, że tucz przestanie się opłacać... Na rynku zostaną tylko Ci, którzy będą produkować tucznika NAJTANIEJ! Reszta się wykruszy. Patrząc na tendencję zmian na zachodzie, zostanie 1/4 albo i 1/5 gospodarstw utrzymujących się ze świń, i te gospodarstwa będą produkować na skalę kraju 2 razy więcej niż dziś, czy kilka lat temu.. Nie będzie to za rok czy dwa, ale na przestrzeni kilkunastu lat. Problem w tym, żeby w towar zaopatrywać się u krajowych dostawców, a nie ciągnąć z zachodu.
A czyj to problem bo raczej nie zakładów
rolnicy też nie mają problemu aby w maszyny czy inne środki produkcji zaopatrywać się na zachodzie że o warchlaku czy Danbredach nie wspomnę niestety polski już niema staliśmy się rynkiem zbytu i tanią siłą roboczą dla zachodu i jeszcze Bronek muwi że zrobiliśmy duży krok do przodu przez ostatnie lata chyba w cenach wywozu śmieci bo 10 krotnie podrożały 
Mówi prawdę,gdyż jeszcze kilka lat temu staliśmy kilka kroków od przepaści ,a w ostatnim czasie bardzo znacznie poszliśmy do przodu

-
stan1069@o2.pl
Większość tak poszła do przodu na kredytach że wpadnie w przepaść
Stan ja Ci powiem że też byłem tak napalony na tuczenie świń i na dzień dzisiejszy wymiękam.Odmówiłem już warchlaki i dowiedziałem się że klientów nie brakuje co mnie zdziwiło.Liczą na cud?inseminator mówił że ma rekordowy rok na krycie loch. Szanujmy się bo to niewdzięczna praca nawet prostytutka za swoje usĺugi bierze dobre pieniądze a my za smród i muchy musimy jeszcze dopłacać.
Słyszałem opinię, że to jeszcze nie jest dno...
Podobno możliwe lepsze ceny w okolicach lipca, ale to zależnie od tego ile wstawili do mroźni żeby wtedy rozmrozić.
Podobno możliwe lepsze ceny w okolicach lipca, ale to zależnie od tego ile wstawili do mroźni żeby wtedy rozmrozić.
a ciekawe jak dlugo beda sie bic o ziemie placac po 60tys. lub wiecejstan1069@o2.pl pisze:Większość tak poszła do przodu na kredytach że wpadnie w przepaść
ja60 tys zl co to jest ja slyszalem o cenie 75 tys i wzwyz !!!
-
kakałowy szatan
jestem ciekawy jakie propozycje padną na poniedziałek cena pewnie super się pojawi .po rozmowach ze znajomymi aż strach telefon odebrać 
-
robert0169
4,4+vat bez szemrania 
-
kakałowy szatan
szacunrobert0169 pisze:4,4+vat bez szemrania
Stan weź zwykłe liczydło i policz z perspektywy producenta mleka, pewnie z rogacizną styczności za wiele nie miałeś to podpowiem Tobie że dla krowy wszystko można kupic oprócz obiętościówki, tę trzeba miec swoją, 1 ha kukurydzy starcza dla 5 dojnych, razy skromie 9000, razy 1,50zł/litr to mamy 67500złstan1069@o2.pl pisze:2500 zł to prawdopodobnie z hektara to plon kosztował nie będzieno ale skoro tyle płacą to pewnie liczą na unijnych kalkulatorach
![]()
na większy zarobek jak dopłaty się nie zanosino ale jak jest w terenie taki głąb
![]()
Kazik ja wiem że Ty jesteś strasznie napalony na te tucznikiale mi się wydaje że niedługo zmiękniesz
Te 2500zł dzierżawy które Cie tak bulwersuje to jest raptem 5gr z litra mleka które dzięki tej ziemi dają krowy, czy to dużo?
optymizm rolnikow mnie poraza 4,4 jak u mnie jest 3,3- 3%,a wyprodukowanie litra mleka to chyba tylko 20 gr.5 TON ZYTA Z HA = 2 tys zl,coz optymizm jest dobry jak nie liczy sie kosztow.Moim zdaniem ta cena swinek jest tak niska aby wies nie szla na wybory.Jestem zwolennikiem spiskowej teori dziejow,poniewaz znam historie Mojego kraju.
-
stan1069@o2.pl
Weż chłopie się nie ośmieszajbaraki pisze:Stan weź zwykłe liczydło i policz z perspektywy producenta mleka, pewnie z rogacizną styczności za wiele nie miałeś to podpowiem Tobie że dla krowy wszystko można kupic oprócz obiętościówki, tę trzeba miec swoją, 1 ha kukurydzy starcza dla 5 dojnych, razy skromie 9000, razy 1,50zł/litr to mamy 67500złstan1069@o2.pl pisze:2500 zł to prawdopodobnie z hektara to plon kosztował nie będzieno ale skoro tyle płacą to pewnie liczą na unijnych kalkulatorach
![]()
na większy zarobek jak dopłaty się nie zanosino ale jak jest w terenie taki głąb
![]()
Kazik ja wiem że Ty jesteś strasznie napalony na te tucznikiale mi się wydaje że niedługo zmiękniesz
Te 2500zł dzierżawy które Cie tak bulwersuje to jest raptem 5gr z litra mleka które dzięki tej ziemi dają krowy, czy to dużo?
szatan tak nie pierdol o telefonowaniu póki co to rozmowa należy do dwóch stron pasuje handlujemy nie pasuje do .... a nie bądż pan łaskaw .....
-
kakałowy szatan
mam na myśli cenę jaka padnie a nie sposób rozmowy łaskawy kolego pozdrofarmer84 pisze:szatan tak nie pierdol o telefonowaniu póki co to rozmowa należy do dwóch stron pasuje handlujemy nie pasuje do .... a nie bądż pan łaskaw .....
jaką cena można dostać na ten tydzień w warm-mazur ?? Mam do sprzedania ok 50 szt .
O qrwa nie ma to jak na kaca dowiedzieć się o cenie na świnie 3,3!!!0909 pisze:3.30 plus vat
za 3,3 plus VAT to nawet w twarz sie nie dostanie 
Wczoraj znajomy mi mówił, że ma umówione na wtorek po 4 netto, ciekawy jestem czy faktycznie tak będzie?
Dziś ładowane 100 szt.
4,6 netto - 1,5% stały odbiorca od 10 latnadobre i złe.
4,6 netto - 1,5% stały odbiorca od 10 latnadobre i złe.
zaraz agent wyskoczy ze beda ponizej 3 zl albo 4.5 za e klase
mozgu gdzies Ty takiego kupca zlapal ,najwieksza cena na dzis to 3,8 i to 59 miesnosc .Caly problem to h. d . i kamieni kupa i panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie.Zaklady miesne sponsoruja partie polityczne,psl,i maja za to przyzwolenie na lupienie polskiego rolnika.Glosuje na Kukiza bo juz patrzec nie moge na te szlachectwo i hrabiostwo ktorego nikt od 25 lat ruszyc nie moze .Gdzie sie nie obroce tam same komuchy i ich dzieci,od "wlasciciela "PGRu wojta staroste paru poslow itp .itd .
Jak Niemcy jutro i środę obniżą to może cena być 4 z przodu za WBC . w magazynach trochę mięsa jest , bo kupiła Unia . Zobaczymy co będzie na cuda bym nie liczył
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
04.05.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
-
stan1069@o2.pl
Gospodarke oddaliśmy w ręce unii a bezpieczeństwo w ręce nato i dlatego istniejemy teoretycznieStanislaw pisze:mozgu gdzies Ty takiego kupca zlapal ,najwieksza cena na dzis to 3,8 i to 59 miesnosc .Caly problem to h. d . i kamieni kupa i panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie.Zaklady miesne sponsoruja partie polityczne,psl,i maja za to przyzwolenie na lupienie polskiego rolnika.Glosuje na Kukiza bo juz patrzec nie moge na te szlachectwo i hrabiostwo ktorego nikt od 25 lat ruszyc nie moze .Gdzie sie nie obroce tam same komuchy i ich dzieci,od "wlasciciela "PGRu wojta staroste paru poslow itp .itd .
Z tego Twojego głosowania będzie taki pożytek że się przespacerujesz
Może za szybko się obracasz i w głowie Ci się kręci i od tego tych komuchów widzisz wszędzie
No niestety, pośrednicy do pini 4.95E na jutro no chyba, że pełen zestaw.
Stanisław, ja także głosuje na Kukiza jak spora część moich znajomych.
Może się okazać czarnym koniem ale wujek Bronek by musiał jeszcze jakieś większe gafy popełnić.
Może się okazać czarnym koniem ale wujek Bronek by musiał jeszcze jakieś większe gafy popełnić.
-
kakałowy szatan
3,60 na jutro znajomy sprzedaje 
bawi Cię to kakaowcu?kakałowy szatan pisze:3,60 na jutro znajomy sprzedaje
-
kakałowy szatan
raczej średnio niema emotikona ,,śmiech przez łzy " więc dałem takiego,widzę że kolega nerwowyjacekgg pisze:bawi Cię to kakaowcu?kakałowy szatan pisze:3,60 na jutro znajomy sprzedaje
kakałowy szatan pisze:raczej średnio niema emotikona ,,śmiech przez łzy " więc dałem takiego,widzę że kolega nerwowyjacekgg pisze:bawi Cię to kakaowcu?kakałowy szatan pisze:3,60 na jutro znajomy sprzedaje
Pewnie ma ze 100 dunow i teraz cena kiepska w plecy pare tys zl ale co bambra stac na takie przyjemnosci
-
kakałowy szatan
raczej 20 -30 swojej produkcji duna ma na umowie i jest dobrej myśli czas pokarze
byle by nie miał takiej minki przy sprzedaży do tej pory umowa była dotrzymana
Skup z 3,50 na 3,40
Głosujcie głosujcie lepiej na pewno nie będzie może jedynie śmieszniej kiedyś taki Stan kandydowł i o mało nie przeszedł ale Ty jesteś za młody aby to pamiętaćlukas1982 pisze:No niestety, pośrednicy do pini 4.95E na jutro no chyba, że pełen zestaw.
na srode umuwiona solowka po 4.5 netto bez skitki
skad Wy te ceny bierzecie po 4,5 jak pini za E 4,95 to wychodzi okolo 3,8 jak wszystkie beda w E co mi sie nigdy nie zdarzylo.Czasem to sobie mysle ze wielu z Was zyje w innym kraju niz ja.Stan pytam sie Ciebie co robil Sawicki jako minister polskiego rzadu na otwarciu prywatnego zakladu Piniego.