FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Panie i Panowie życzę stosunkowo udanej nocy https://www.youtube.com/watch?v=HMUDVMiITOU ostatnie sekundy są the best .
tzn. co, że mu coś tam dyga?
krzywy potraktuj to z przymrużeniem oka a gdybyś nie mógł zasnąć to polecam moją muzę https://www.youtube.com/watch?v=IuMuzwKcZDY twerk w pełnym wydaniu
Obejrzałem 15 sekund. Ty po czymś takim możesz spać? Toż to noc bezsenna.
5.8hak przyszly tydzien czyli jakies 4.6natto a skupy 3.6 wiec jest zeta roznicy ale wedlug mnie i tak za duzo placa bo towaru opor a jak nasza grupa chce zaplacic im duzo wiecej to NIE bo NIE
-
kędzierzawy
U nas w tamtym tygodniu na skupie bylo 3,30. A w zakładach 5,60, wiec spokojnie wychodzi o zlotowke wiecej na kg. Skąd się biorą takie różnice?Chinczyk pisze:5.8hak przyszly tydzien czyli jakies 4.6natto a skupy 3.6 wiec jest zeta roznicy ale wedlug mnie i tak za duzo placa bo towaru opor a jak nasza grupa chce zaplacic im duzo wiecej to NIE bo NIE
Namawiam swoją panią na coś podobnego to wybrała sobie kurs jogi dla spokoju ducha..... szkoda że nie mojego
Co do cen dzisiejszy załadunek 4,55 netto
A jaką obsadę mają Ci rolnicy na dzień dzisiejszy? Bo podejrzewam, że od zera nie startują..arek pisze:moja okolica nie jest zagłębiem świńskim a znam 6 rolników którzy latwia papiery na nowe obiekty od 250 do 900 loch budowa chlewni na 800 macior z odchowalnia to koszt około 6,5 mln zete
nie chodzi o to czy mają,czy nie ale o to by mieć jedną maciorę więcej od sąsiada ,lub chlewnię dłuzsza o metr ,a każdy myśli,że jakos będzie i wierzy ,że tym razem się zarobi i pokryje wszystkie straty

- mytotoksyna1
..wielcy optymiści!arek pisze:moja okolica nie jest zagłębiem świńskim a znam 6 rolników którzy latwia papiery na nowe obiekty od 250 do 900 loch budowa chlewni na 800 macior z odchowalnia to koszt około 6,5 mln zete
najmniejszy ma 60 loch największy 180 a gospodarstwa od 30 do 200 ha
Czyli jest nadzieja na tanie prosieta i potem tuczniki 
Banki nie chcą udzielać kredytów pod chlewnie tzn nie widzą zysków na tym rynku no chyba że pod zastaw ziemi co najwyżej właściciel się zmieniKazik pisze:A jaką obsadę mają Ci rolnicy na dzień dzisiejszy? Bo podejrzewam, że od zera nie startują..arek pisze:moja okolica nie jest zagłębiem świńskim a znam 6 rolników którzy latwia papiery na nowe obiekty od 250 do 900 loch budowa chlewni na 800 macior z odchowalnia to koszt około 6,5 mln zete
- mytotoksyna1
W obecnym czasie nikt poważny nie będzie inwestował .
Sytuacja jest taka ,że trzeba poczekać w którym kierunku podąży Rosja.
..tu jest pies pogrzebany , pożyjemy , zobaczymy , oby do następnej wiosny!
przy tym można się zahipnotyzowaćrafall pisze:krzywy potraktuj to z przymrużeniem oka a gdybyś nie mógł zasnąć to polecam moją muzę https://www.youtube.com/watch?v=IuMuzwKcZDY twerk w pełnym wydaniu
ceny na tuczniki nie moża podnieść to niech choć części ciała fason trzymająUlan pisze:przy tym można się zahipnotyzowaćrafall pisze:krzywy potraktuj to z przymrużeniem oka a gdybyś nie mógł zasnąć to polecam moją muzę https://www.youtube.com/watch?v=IuMuzwKcZDY twerk w pełnym wydaniu
skup ostro do góry
Z 3,60 na 3,65????0909 pisze:skup ostro do góry
-
kakałowy szatan
Właśnie jest odwrotnie!!!!!!!!!!!!!mytotoksyna1 pisze:W obecnym czasie nikt poważny nie będzie inwestował .
Kiedy brak perspektywy i wszyscy mówią że się nie opłaca to jest odwrotnie
-
kakałowy szatan
a ROSJA podąży za panem andrzejem( celowo z małej literki)kakałowy szatan pisze:Właśnie jest odwrotnie!!!!!!!!!!!!!mytotoksyna1 pisze:W obecnym czasie nikt poważny nie będzie inwestował .
..tu jest pies pogrzebany , pożyjemy , zobaczymy , oby do następnej wiosny!![]()
Kiedy brak perspektywy i wszyscy mówią że się nie opłaca to jest odwrotnie
euro 4.13pln czas na zmiane cennikow
kładliśmy się spać w Polsce, a budzimy się w kaczogrodzie.
w kaczogrodzie na chwilę obecną 4,60 zł na spokojnie do wzięcia.
pozdr.
w kaczogrodzie na chwilę obecną 4,60 zł na spokojnie do wzięcia.
pozdr.
skup dziś 3,70
Więc złotówka różnicy, jak już wcześniej pisałem.
Więc złotówka różnicy, jak już wcześniej pisałem.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
25.05.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
Firma Dunka
Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom rynku mięsnego zapraszamy do skorzystania z naszej oferty dotyczącej usługowego uboju tuczników. Oferta skierowana jest głównie do grup producenckich oraz ferm tuczników, jak również indywidualnych rolników hodujących większe ilości tuczników.
Wybierając naszą ofertę zyskują Państwo:
-zwiększenie rentowności tuczu
-rzetelny pomiar mięsności wraz z wydrukiem
-atrakcyjne warunki cenowe
Usługa obejmuje:
-transport tuczników z gospodarstwa do rzeźni (max. 90 sztuk)
-przedubojowe badanie lekarskie
-ubój
-pomiar mięsności (Sydel CGM)
-poubojowe badanie lekarskie
-wystudzenie półtusz ( do ok. 4 st. C)
-załadunek i transport półtusz do wskazanej lokalizacji
Więcej informacji uzyskacie Państwo dzwoniąc pod numer kom. 692 852 458 lub 728 458 923 oraz pod adresem e'mail biuro@edunka.pl
http://www.edunka.pl
Zapraszamy do współpracy.
Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom rynku mięsnego zapraszamy do skorzystania z naszej oferty dotyczącej usługowego uboju tuczników. Oferta skierowana jest głównie do grup producenckich oraz ferm tuczników, jak również indywidualnych rolników hodujących większe ilości tuczników.
Wybierając naszą ofertę zyskują Państwo:
-zwiększenie rentowności tuczu
-rzetelny pomiar mięsności wraz z wydrukiem
-atrakcyjne warunki cenowe
Usługa obejmuje:
-transport tuczników z gospodarstwa do rzeźni (max. 90 sztuk)
-przedubojowe badanie lekarskie
-ubój
-pomiar mięsności (Sydel CGM)
-poubojowe badanie lekarskie
-wystudzenie półtusz ( do ok. 4 st. C)
-załadunek i transport półtusz do wskazanej lokalizacji
Więcej informacji uzyskacie Państwo dzwoniąc pod numer kom. 692 852 458 lub 728 458 923 oraz pod adresem e'mail biuro@edunka.pl
http://www.edunka.pl
Zapraszamy do współpracy.
moglbym okolo 150szt opchnac pod koniec tygodnia jezeli cena byla by na poziomie 4,8 
ktoś tu niedługo będzie sprzedawał...0909 pisze:duze ilosci 4,7
Niemcy agencie cwierkaja ze bedzie w dol nie wiadomo jeszcze ile wiec nie cieszylbym sie tak !!!
wkoncu spadna ponizej 3 zl i wszyscy bedą zadowoleni....
nie bardzo bo 4.6 juz jestMARTECH pisze:wkoncu spadna ponizej 3 zl i wszyscy bedą zadowoleni....
Falco pisze:ktoś tu niedługo będzie sprzedawał...0909 pisze:duze ilosci 4,7
Pewnie te 300 szt co agent kupił po 80zł/szt jakiś czas temu już doszło...
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
25.05.2015 Ceny skupu tuczników i macior - wyraźne wzrosty w całej Polsce
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... lej-polsce
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... lej-polsce
Dzisiaj 67 szt waga 123kg cena 4,6 + VAT.
to już nieżle ale 5.00 ładniej by wyglądało , u nas też 4.6pln-1%kaciocha pisze:Dzisiaj 67 szt waga 123kg cena 4,6 + VAT.
Mi za 60 szt proponują max 4 netto -3% (pomorskie)
Krychu pisze:Mi za 60 szt proponują max 4 netto -3% (pomorskie)
Krychu to ladnie przycinaja w waszych stronach.
ja na sobote mam umowione tez 60szt po 4,6 minus 1%
Dokładniej ujmując tucz otwarty z schabowym o smaku i jakości zelówki spanikował, ............................... w tym tygodniu nawet komar k...sa nie może wcisnąć do zm w niektórych regionach. W przyszłym tygodniu mogą być braki ..........................
Bez zmian - 1,51
Niemcy bez zmian ale u nas zmiana bo Euro 4,15 średni kurs a w tamtym tygodniu było o 0,08 niżej
- mytotoksyna1
_______________z tym smakiem zelówki to masz rację , to badziewie !nemezis pisze:Dokładniej ujmując tucz otwarty z schabowym o smaku i jakości zelówki spanikował, ............................... w tym tygodniu nawet komar k...sa nie może wcisnąć do zm w niektórych regionach. W przyszłym tygodniu mogą być braki ..........................
Przycinaja jak wszędzie, ja za 90 szt. dzisiaj po 4,55 nettoChief pisze:Krychu pisze:Mi za 60 szt proponują max 4 netto -3% (pomorskie)
Krychu to ladnie przycinaja w waszych stronach.
ja na sobote mam umowione tez 60szt po 4,6 minus 1%
w końcu Singapur stanął otworem.
Będą kupować mięso z zakładów które kupują bezpośrednio od polskich rolników. Znam kilka takich zakładów, ale one o Azji nie myślą. Teraz liczymy na mocne wejście w Chiny. Gorzej jeśli Chiny podobny do Singapuru otwór nam pokażą.
Będą kupować mięso z zakładów które kupują bezpośrednio od polskich rolników. Znam kilka takich zakładów, ale one o Azji nie myślą. Teraz liczymy na mocne wejście w Chiny. Gorzej jeśli Chiny podobny do Singapuru otwór nam pokażą.
@Gaceksz13 do kogo sprzedajesz?
W cyklu otwartym przy 4.5 to zwrot kosztów, a z wagą 123 to dokładka.1963 pisze:to już nieżle ale 5.00 ładniej by wyglądało , u nas też 4.6pln-1%kaciocha pisze:Dzisiaj 67 szt waga 123kg cena 4,6 + VAT.