FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
farmer24 pisze:koledzy mając na myśli dobry towar chodziło mi o duna mięsnośc powyżej 58 % i srednia waga 135 bo ja takie sprzedaje i oczywiście ilości cało samochodowe a pyreczki i lucerka to historia wymogła to na nas ekonomia
Najlepszy do przerobu tucznik ,najsmaczniejsze mięso to waga 105 -115 kg.netto.
Nawet nie chodzi o słoninę ,ale o smak (nawet tej słoniny}
.tak samo podwórzowy kogucik najlepszy 1.5 do 2 kg.
..starsze to badziewie.
nie wiem kto cie tego uczyl pewnie zalecenia unijne zachod i zachodmytotoksyna1 pisze:farmer24 pisze:koledzy mając na myśli dobry towar chodziło mi o duna mięsnośc powyżej 58 % i srednia waga 135 bo ja takie sprzedaje i oczywiście ilości cało samochodowe a pyreczki i lucerka to historia wymogła to na nas ekonomia
To konsumuj ten dobry towar.
Najlepszy do przerobu tucznik ,najsmaczniejsze mięso to waga 105 -115 kg.netto.
Nawet nie chodzi o słoninę ,ale o smak (nawet tej słoniny}
.tak samo podwórzowy kogucik najlepszy 1.5 do 2 kg.
..starsze to badziewie.
najlepsze wyroby kielbasy za ze swiniaka 150-160 kg najlepszy sam zapytaj sie starszych ludzi
- mytotoksyna1
Na kiełbasy dobra jest maciorka po pierwszym oproszeniu , a nie badziewiany tucznik 140 i więcej kg.
..cmok ,cmok .

..cmok ,cmok .
nosnikiem smaku nie jest mieso nawet z duna .Dlaczego na grila najlepsza karkoweczka.Myto ma rowniez racje poniewaz liczy sie dobrej jakosci tluszcz ,moze byc ostatecznie z 160 kg tucznika.Ja tak robie 150 -200 kg zaleznie od zapotrzebowania .MIESO JEST NOSNIKIEM WODY i o to chodzi ZM Wyprodukowanie kg tluszczu =3 kg miesa
Pachnie podwyżkami tucznika
a mi smierdzi agentem i propaganda
http://www.farmer.pl/fakty/francuscy-ro ... 58845.html
Tak francuscy rolnicy walczą o swoje, jakby tak u nas protestowali to by strzelali ostrą amunicją. Jak to jest jak można przeczytać w trzodzie chlewnej, że niemiecy rolnicy dostaną 16,50euro do sztuki która bedzie miała ogon, a u nas sawicki mówi że w uni nie można dopłacać do świń.
Tak francuscy rolnicy walczą o swoje, jakby tak u nas protestowali to by strzelali ostrą amunicją. Jak to jest jak można przeczytać w trzodzie chlewnej, że niemiecy rolnicy dostaną 16,50euro do sztuki która bedzie miała ogon, a u nas sawicki mówi że w uni nie można dopłacać do świń.
pachnac to ty se mozesz jak kupisz old spice hehehhe na razie kiepska cena jest 3.85 plus vat i nie chca podnosic moze z 10 gr podniasa a pozniej znowu obniza0909 pisze:Pachnie podwyżkami tucznika
- mytotoksyna1
..nie politykuj - jutro rano oczyść chłodnicę w swoim traktorze , zatrzesz silnik i po ptokach.pio pisze:http://www.farmer.pl/fakty/francuscy-rolnicy-niszcza-transporty-zagranicznego-miesa-video,58845.html
- mytotoksyna1
mat ty znasz się na tuczu świń jak Lenin na efektywnej gospodarce.mat pisze:http://www.farmer.pl/fakty/mieso-tanie-i-tanieje,58777.html
Ano dziwką nie jestem i dymać się nie dam. Starczy! Dunczyki dopłacają do większych kojców dla loch, Niemcy do ogonów, Francuzi diabli wiedzą do czego tam jeszcze a ja mam qrwa gwizdać! W pizdu mi z ta "władzą" Qrwy jebane z dzikami nie umieją zrobić porządków, te chodzą już po miastach jak święte krowy, jak poturbują jakieś dziecko na placu zabaw to się może wreszcie przebudzą banda decydentów jebanych... A gdzie tu qrwa o gospodarce narodowej, edukacji, itd. Starzy ludzie mówią " tu to Hitlera ze Stalinem na to wszystko" i tak szczerze powiedziawszy to trudno się z tym nie zgodzić...pio pisze:http://www.farmer.pl/fakty/francuscy-rolnicy-niszcza-transporty-zagranicznego-miesa-video,58845.html
AmenMekkaB pisze:Ano dziwką nie jestem i dymać się nie dam. Starczy! Dunczyki dopłacają do większych kojców dla loch, Niemcy do ogonów, Francuzi diabli wiedzą do czego tam jeszcze a ja mam qrwa gwizdać! W pizdu mi z ta "władzą" Qrwy jebane z dzikami nie umieją zrobić porządków, te chodzą już po miastach jak święte krowy, jak poturbują jakieś dziecko na placu zabaw to się może wreszcie przebudzą banda decydentów jebanych... A gdzie tu qrwa o gospodarce narodowej, edukacji, itd. Starzy ludzie mówią " tu to Hitlera ze Stalinem na to wszystko" i tak szczerze powiedziawszy to trudno się z tym nie zgodzić...pio pisze:http://www.farmer.pl/fakty/francuscy-rolnicy-niszcza-transporty-zagranicznego-miesa-video,58845.html
25 szt 4,20 netto -2%
- mytotoksyna1
Tylko zaraz kasy nie roztrwoń na prawo i lewo !321 pisze:25 szt 4,20 netto -2%
Człowiek uczy się całe życie ,ci starzy ludzie DOBRZE mówią- najwidoczniej posiadają dużo wiedzy -problem tylko w tym że nie mają wspólnego języka z młodszym pokoleniem.zeus-1 pisze:AmenMekkaB pisze:Ano dziwką nie jestem i dymać się nie dam. Starczy! Dunczyki dopłacają do większych kojców dla loch, Niemcy do ogonów, Francuzi diabli wiedzą do czego tam jeszcze a ja mam qrwa gwizdać! W pizdu mi z ta "władzą" Qrwy jebane z dzikami nie umieją zrobić porządków, te chodzą już po miastach jak święte krowy, jak poturbują jakieś dziecko na placu zabaw to się może wreszcie przebudzą banda decydentów jebanych... A gdzie tu qrwa o gospodarce narodowej, edukacji, itd. Starzy ludzie mówią " tu to Hitlera ze Stalinem na to wszystko" i tak szczerze powiedziawszy to trudno się z tym nie zgodzić...pio pisze:http://www.farmer.pl/fakty/francuscy-rolnicy-niszcza-transporty-zagranicznego-miesa-video,58845.html
O to proszę się nie martwić kasy nigdy nie trwonię albo wydaję lub inwestuję . Jestem na etapie wydawania , poczynione inwestycje na to pozwalają .mytotoksyna1 pisze:Tylko zaraz kasy nie roztrwoń na prawo i lewo !321 pisze:25 szt 4,20 netto -2%
11szt 4,3zl -2%
Sprzedam tuczarnię http://olx.pl/oferta/sprzedam-budynek-i ... aRjIX.html
- mytotoksyna1
adas567 pisze:Sprzedam tuczarnię http://olx.pl/oferta/sprzedam-budynek-i ... aRjIX.html
Chyba tylko ten kto nie kto ma "kuku na muniu" pójdzie w ten interes!!
-
turbogrocho49
Jak by bylo blisko mnie to bym przystepowal do rozmow
cena troche za duza
-
turbogrocho49
Za ile się ceni,a za ile pójdzie to.dwie rozne rzeczy
- mytotoksyna1
..na dodatek pokryta eternitem ,który za kilka lat trzeba usunąć! 
jeżeli z pełną obsadą to moze być

jak ziemie liczyć za 100 za ha to już 200tys plus płot na 2 ha też ze 150 tys, zbiornik z 50 tys, wiec sam budynek za 100tys to nie jest zła inwestycja
jeszcze zależy co ma w środku - jaki stan wyposażenia- sprawne czy do wymiany czy ruszt czy ściólka, czy budynek się sypie czy nie itd. Jeśli ktoś tam mieszka a chciałby budować i przechodzić przez cały koszmar biurokracji to czasami lepiej wziążć taki budynek, wstawić nowoczesny sprzęt i można działać pomijając prace budowlane i pozwolenia.
a adas nie tak dawno rwal takie wysokie ceny za kabany cos poszlo nie tak...
-
turbogrocho49
Ludzie sprzedaja z różnych powodów. Mi ostatnio udalo sie kupic suszarnie drzewicza i 2 biny 100 t, razem z wiata na suszarnie za okazyjne pieniądze. Gosc kupil przedsiębiorstwo, i zależało mu na czystym placu, wiec sprzęt szedl jak lecialo
500 plus uruchomienie itd itp -mając taką kasę lepiej ulokować to w bardziej dochodowy interes , no chyba że ktoś jest uzależniony od smrodu..............
w sumie zgadzam się- jak bym miał milion zł to wolał bym to w inny sposob wykorzystać.. nawet na lokate włożyć i nic nie robic i przy obecnych 4 % to już rocznie 40 tys a mozna cały dzien siedziec i piwko pić
tyle że ludzie zazwyczaj nie mają kasy, tylko kredyt... i taka jest różnica.
-
turbogrocho49
1200 m2 to około 1200 tucznika. Same kwity pod taką inwestycję to do 100 tys. wyjdzie na gołym placu
strefa pomoru na wyprzedażyadas567 pisze:Sprzedam tuczarnię http://olx.pl/oferta/sprzedam-budynek-i ... aRjIX.html
- mytotoksyna1
turbogrocho49 pisze:Ludzie sprzedaja z różnych powodów. Mi ostatnio udalo sie kupic suszarnie drzewicza i 2 biny 100 t, razem z wiata na suszarnie za okazyjne pieniądze. Gosc kupil przedsiębiorstwo, i zależało mu na czystym placu, wiec sprzęt szedl jak lecialo
adas567 pisze:Sprzedam tuczarnię http://olx.pl/oferta/sprzedam-budynek-i ... aRjIX.html
adas podaj jakis namiar na siebie chetnie porozmawiam
Chief ze Świętokrzystkiego wybierasz się na Podlasie?
Ładny rozrzut...
W temacie cen, na ten tydzień 5,70 zł E za 20 sztuk.
W temacie cen, na ten tydzień 5,70 zł E za 20 sztuk.
u nas w miare czyste powietrze jest. mozna sale weselna zrobic
Podlasie wyludnia sie dużo na sprzedaż jest
co ty o tym mozesz wiedziec
dla tuczników jaki lepszy karmnik tubomat czy skrzynkowy?
Będziesz królem bo zostaniesz sam tam z dzikamiziutek pisze:co ty o tym mozesz wiedziec
czyli jak caly czas plotki robisz ale przyzwyczailismy sie
popatrz w necie ogłoszeniaziutek pisze:czyli jak caly czas plotki robisz ale przyzwyczailismy sie
-
Wielkopolanin
Ja od miesiąca ma tubomaty zamontowane w przegrody i jestem średnio zadowolony, nie widze w nich nic lepszego niż w skrzynkowych, które mam już kilka lat. Np. nie mogę wyregulować tak by po obu stronach wysypywało się tyle samo (świnie z jednego kojca prawie wysypują, a te z drugiego mają prawie pusto) druga sprawa - mechanizm wysypujący pasze mam taki,że obraca się w koło i zdarza sie, że gdy ustawie tak by nie leciało zbyt dużo to świnie wylizują paszę spod tej obracającej się blachy i mokra pasza się zalepia i nie wysypuje się wcale.waldus11 pisze:dla tuczników jaki lepszy karmnik tubomat czy skrzynkowy?
Może ktoś ma pomysł jak te wady wyeliminować?
jakiej firmy masz te tubomaty?Wielkopolanin pisze:Ja od miesiąca ma tubomaty zamontowane w przegrody i jestem średnio zadowolony, nie widze w nich nic lepszego niż w skrzynkowych, które mam już kilka lat. Np. nie mogę wyregulować tak by po obu stronach wysypywało się tyle samo (świnie z jednego kojca prawie wysypują, a te z drugiego mają prawie pusto) druga sprawa - mechanizm wysypujący pasze mam taki,że obraca się w koło i zdarza sie, że gdy ustawie tak by nie leciało zbyt dużo to świnie wylizują paszę spod tej obracającej się blachy i mokra pasza się zalepia i nie wysypuje się wcale.waldus11 pisze:dla tuczników jaki lepszy karmnik tubomat czy skrzynkowy?
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
27.07.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
- mytotoksyna1
Ten pan podaje zawsze aktualne ceny ,można na nim polegać jak na Zawiszy Czarnym!mateuszkonrad pisze:27.07.2015 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
-
Wielkopolanin
waldus11 pisze:jakiej firmy masz te tubomaty?Wielkopolanin pisze:Ja od miesiąca ma tubomaty zamontowane w przegrody i jestem średnio zadowolony, nie widze w nich nic lepszego niż w skrzynkowych, które mam już kilka lat. Np. nie mogę wyregulować tak by po obu stronach wysypywało się tyle samo (świnie z jednego kojca prawie wysypują, a te z drugiego mają prawie pusto) druga sprawa - mechanizm wysypujący pasze mam taki,że obraca się w koło i zdarza sie, że gdy ustawie tak by nie leciało zbyt dużo to świnie wylizują paszę spod tej obracającej się blachy i mokra pasza się zalepia i nie wysypuje się wcale.waldus11 pisze:dla tuczników jaki lepszy karmnik tubomat czy skrzynkowy?
Jakieś chyba niemieckie. Sprzedawane przez Geneu
- mytotoksyna1
Ja karmniki dla mojej elity pt: świnie zrobiłem sam ,własnoręcznie
..sprawdzają się -jak koło u wozu!.

..sprawdzają się -jak koło u wozu!.
Wielkopolanin pisze:Ja od miesiąca ma tubomaty zamontowane w przegrody i jestem średnio zadowolony, nie widze w nich nic lepszego niż w skrzynkowych, które mam już kilka lat. Np. nie mogę wyregulować tak by po obu stronach wysypywało się tyle samo (świnie z jednego kojca prawie wysypują, a te z drugiego mają prawie pusto) druga sprawa - mechanizm wysypujący pasze mam taki,że obraca się w koło i zdarza sie, że gdy ustawie tak by nie leciało zbyt dużo to świnie wylizują paszę spod tej obracającej się blachy i mokra pasza się zalepia i nie wysypuje się wcale.waldus11 pisze:dla tuczników jaki lepszy karmnik tubomat czy skrzynkowy?
jak dobrze się wyreguluje to automaty są lepsze od skrzyniowych - jak z jednej strony zostaje wiecej, to może masz nierówno w kojcach tuczników? ogolnie zasada jest taka- jak ma się paszociąg to tubomaty jak wali się wiadrem to montuje sie skrzyniowe. Mi np. dużo czesciej zapychaja się skrzyniowe, a tubomatów praktycznie w ogole nie ruszam przez cały cykl.
Trzeba też zwrócić uwagę na przepływ wody w poidełkach- jak jest gorąco o świnie leją wode i chlapią nią, kładą się w misce itd- wtedy może woda dostać się pod rure i zapachac tubomat. Można albo zmniejszyć przepływ wody w poidełku, albo jak są 2 na tubomat to jedno wyłączyć. Ewentualnie dobrze mieć też poidełka gdzieś indziej zamontowane smoczkowe najlepiej - to tam będą robić sobie nimi prysznic.
witam jak cena na ten tydzień im co tam u niemcowni na giełdzie