FORUM
ekstrudowane nasiona soi
ekstrudowane nasiona soi
Jak w temacie ktoś miał z tym do czynienia? pasza z udziałem tego cuda nie wymaga natłuszczenia,, ponoć,zawartość tłuszczu 19,8%,białka 38% niestety nie wiem ile włókna.Co do ceny to od śruty sojowej jest 380 zł drożej
Re: ekstrudowane nasiona soi
czy ekstrudowane nasiona soi to jest to samo co nasiona soi toastowane? Ale chyba nie, bo cenowo ok. 900 zł droższa od zwykłej soi..
Pełnotłuta soja ekstrudowana jest średnio w cenach 2150-2200 netto za tonę,
białko między 34-37 tłuszczu około 18% a energię zależnie od producenta podają 17-16 MJ EM
jeżeli chodzi o tucz to za drogo, ale prosiak warchlak jak najbardziej ja stosuje w ilościach:
prosięta do 12-15 kg w ilości do 12% w paszy czyli 120 kg, należy uważać z dużymi zakupami gdyż produkt łatwo sie psuje, ze względu na dużą ilość tłuszczu, ja dodaje antyutleniacz dodatkowo.
działam z tym produktem od jakiś dwóch lat, chętnie się podzielę informacjami, można dużo zaoszczędzić około70-150 zł na tonie paszy dla prosiąt.
białko między 34-37 tłuszczu około 18% a energię zależnie od producenta podają 17-16 MJ EM
jeżeli chodzi o tucz to za drogo, ale prosiak warchlak jak najbardziej ja stosuje w ilościach:
prosięta do 12-15 kg w ilości do 12% w paszy czyli 120 kg, należy uważać z dużymi zakupami gdyż produkt łatwo sie psuje, ze względu na dużą ilość tłuszczu, ja dodaje antyutleniacz dodatkowo.
działam z tym produktem od jakiś dwóch lat, chętnie się podzielę informacjami, można dużo zaoszczędzić około70-150 zł na tonie paszy dla prosiąt.
Piękna sprawa na prosiaki.
jak dla mnie to i tak dalej soja dla prosiąt i warchlaków musi być i tak conajmiej jeszcze jedno źródło białka
- mytotoksyna1
..jak słyszę Słowo -"soja" to w różnych postaciach roślina , która napawa optymizmem.