FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Niby ma być zero.
Jeszcze chwila i się dowiemy.
Jeszcze chwila i się dowiemy.
- mytotoksyna1
J57 pisze:Witam
Czy ma ktoś link do strony niemca
Chodzi mi o uboje u niemca historycznie
..to bardzo dawne lata 1410 i 1525.
To tak jak pisałem dziękuje Monika
to 1,42 *kurs euro 4,27=to wychodzi ponad 6 zł
to 1,42 *kurs euro 4,27=to wychodzi ponad 6 zł
cena u niemca 4.7-4.9pln a u nas 4.4-4.5pln coś te widełki co raz bardziej rozwarte . są i tacy co po 3.6-3.7 sprzedają,zgroza a tu sie o dupie maryny debatuje ,wiwat cała klasa polityczna
0909 pisze: to 1,42 *kurs euro 4,27=to wychodzi ponad 6 zł
tylko kto dziś sprzedał po cenie ponad 6zł WBC?
po 6 wbc nikt nie sprzedaje tanie stare poltusze sprowadza co konczy sie termin i w kielbachy
Część ubojni na zachodzie bije niekastrowane knurki. Być może po jakimś zastrzyku. Na linii produkcyjnej jest niuchacz, co ocenia, czy czuć knurem , czy nie. Wszystko co podejrzane jedzie do nas, bo tańsze. Tak myślę.
A teraz coś z życia. W mili kupiłem kiełbasę podwawelską. Na zimno- niczego sobie. Ale średni synek wrzucił ją na patelnię. Niesamowity smród, jak od knura się rozszedł po domu. A potem zakłady narzekają, że słabo schodzi. Niech pomyślą dlaczego.
A teraz coś z życia. W mili kupiłem kiełbasę podwawelską. Na zimno- niczego sobie. Ale średni synek wrzucił ją na patelnię. Niesamowity smród, jak od knura się rozszedł po domu. A potem zakłady narzekają, że słabo schodzi. Niech pomyślą dlaczego.
krzywy jak robiono badanie na grupie ludzi podając im mięso z knura z loszki i z wieprza oczywiście bez ich wiedzy liczba tych którzy preferowali knura była równa liczbie tych którym kategorycznie ten smak przeszkadzał
Niekastrowane to tylko w Holandii. Bo tylko tam improwac jest dopuszczony do użycia.
A swoją drogą, jadłem w tym roku gulasz z pyzami. Gulasz był z odstrzelonego dzika, knurka. Kucharka twierdziła, że jak zaczęła gotować, to było czuć charakterystyczny zapach. Zaczęła go gotować dwa dni wcześniej, w trakcie podania niczego nie było czuć, tak pysznego gulaszu nigdy nie jadłem.
A swoją drogą, jadłem w tym roku gulasz z pyzami. Gulasz był z odstrzelonego dzika, knurka. Kucharka twierdziła, że jak zaczęła gotować, to było czuć charakterystyczny zapach. Zaczęła go gotować dwa dni wcześniej, w trakcie podania niczego nie było czuć, tak pysznego gulaszu nigdy nie jadłem.
Falko mam właśnie knura,takiego z 400kg na opchnięcie , jak ci tak gulasz z jajcóna smakuje to w cenie maciory mogę ci opylić , z niego to dwie beczki gulaszu wyjdzie 
A, w wielkopolsce pyzy to kluski drożdżowe gotowane na parze. Kiedyś w okolicach Mławy zamówiłem pyzę i się zdziwiłem, bo z kluską na parze nie miała nic wspólnego
A jeszcze pytałem miłej pani, ile tych pyz, mówi, że jedna, ja mówię, że chciałbym ze trzy, ona, że nie zjem, bo jedna zajmuje prawie cały talerz, to sobie pomyślałem, ciekawe, takich dużych nigdy nie widziałem 
staś76 pisze:Falko mam właśnie knura,takiego z 400kg na opchnięcie , jak ci tak gulasz z jajcóna smakuje to w cenie maciory mogę ci opylić , z niego to dwie beczki gulaszu wyjdzie
Dzik miał mniej niż 100kg, poza tym to dzik, nawet gdybyś swojego wypastował, to wciąż byłaby zwykła świnia, tyle że pastowana
-
stan1069@o2.pl
Drobni hodowcy prawie zakończyli hodowle i o smaku trzeba zapomnieć
co Wy chcecie żeby te utrzymywane na rusztach i antybiotykach smakowały
tak będą smakowały jak rosół z kurczaka fermowego który siedzi jeden na drugim we własnych odchodach

wiesci z siasiedniej gminy 25ha poszlo za 1.6mln klasa 4-5 na przetargu agencji
-
kędzierzawy
ssanie na świnine rośnie , kurs euro sprzyja a tuczniki w dół
3,8 do 4,4
3,8 do 4,4
Ceny stoją, nie słyszałem żeby gdzieś było w dół. A czy jest ssanie? Np. Firma S pyta o tucznika, chętnie wezmą, tyle że oferują 40gr cenę niższą od konkurencji. I tak praktycznie od dwóch tygodni, i nikt nie chce do nich jechać. I na szczęście nie musi bo konkurencja nie mówi nie. Wcześniej przez prawie dwa tygodnie odwoływali transporty. Co w S biją? Popodpisywali umowy z A+ i innymi tego typu i szukają jeleni na wolnym rynku???
- mytotoksyna1
.....................jeszcze przyjdzie moment w historii ludzkości ,że kawałek mięsa będą szukać w oborniku.
Nie wiem kogo masz dokładnie na myśli... A w oborniku to akurat można sporo mięsa znaleźć...mytotoksyna1 pisze:.....................jeszcze przyjdzie moment w historii ludzkości ,że kawałek mięsa będą szukać w oborniku.
Kiedyś może będziemy jeść
https://www.youtube.com/watch?v=1g3u1IxDFvU
https://www.youtube.com/watch?v=aNUT3K7dP8Y
https://www.youtube.com/watch?v=bCkTAlswhdI
https://www.youtube.com/watch?v=3NsqkUQ7urE
Po tuczniki niech jadą do Niemiec zakłady tam promocja ponad 6 zł grubo
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
i juz euro spada na minsusie sie robi po co maja przeplacac zaklady u nas ???? jak tansze naszpikowane antybiotykami sprowadza poltusze zx konczacym sie terminem
64 000 zł za hektar. Normalna cena ostatnimi czasy...Chinczyk pisze:wiesci z siasiedniej gminy 25ha poszlo za 1.6mln klasa 4-5 na przetargu agencji
kto bogatemu zabroni?oscilek pisze:64 000 zł za hektar. Normalna cena ostatnimi czasy...Chinczyk pisze:wiesci z siasiedniej gminy 25ha poszlo za 1.6mln klasa 4-5 na przetargu agencji
-
stan1069@o2.pl
Kurs walut jest zależny od wyników sondażów wyborczych
im więcej pisa w sejmie tym euro droższe i to chyba jedyny powód do radości
aha wczoraj widziałem prezydenta Dude taki tłuściutki się zrobił
aha wczoraj widziałem prezydenta Dude taki tłuściutki się zrobił
-
danielski813
Polska to dziwny kraj wszystko kupują za złotówki a jak sprzedac swinie t patrzą po ile ojro w sumie kazdy by chciał zarabiac w ojro a wydawac w PLN a moje zdanie takie kartka ołówek i liczyc ile zboze ile białko witamina prąd wet itd..... a potem ile u kazdego za kg i decydować co dalej hodujemy czy zmiana branży bo jak bedziecie sie tak niemiecką ceną sugerować do co niektórzy mogą posiwiec za młodu a inni z zawałem skonczyc
na miejscu stana bym sie tak nie cieszył bo jak zakażą gmo w paszach to tylko koszty wzrosną dla większosci wiec nawet jak sie cena z niemiecką zrówna to i tak będzie za mało
na miejscu stana bym sie tak nie cieszył bo jak zakażą gmo w paszach to tylko koszty wzrosną dla większosci wiec nawet jak sie cena z niemiecką zrówna to i tak będzie za mało
kurs wraca zmierza w kierunku 4,30 jak wybory wygra PIS to złotówka osłabi sie jeszcze mocniej moze to byc 4,50
Dzisiaj byłem pod Łomża u rytla
Zagadujac całkiem niezła cenę mi zaoferował
Handlował ktoś z nim? Jak tam sie sprawy przedstawiają?
Chodzi mi szczególnie o terminowość i uczciwość umówionej wcześniej ceny
Zagadujac całkiem niezła cenę mi zaoferował
Handlował ktoś z nim? Jak tam sie sprawy przedstawiają?
Chodzi mi szczególnie o terminowość i uczciwość umówionej wcześniej ceny
60 dni kasa ewentualnie 90
Też takie opinie słyszałem.
0909 pisze:kurs wraca zmierza w kierunku 4,30 jak wybory wygra PIS to złotówka osłabi sie jeszcze mocniej moze to byc 4,50
Może weź się za granie na forexie, tak się fascynujesz tym kursem euro?
ten kurs euro ma gowno do znaczenia tak na prawde ile nam dadza zaklady tyle dasdza
Jak masz umowę na ZMP to jednak ma znaczenie mat..
rytel oki jest na wielkanoc kase powinienes miec
No właśnie ten cały rytel taki cwelek mi sie wydawał i obiecuje nie wiadomo co zero konkretów
Włoski na zelku kurteczka skórzana z trussaldiego, podjechał mercem na swoją nowo budowana ubojnie
Ehhh wszystko dorobione na chłopskiej dupie,
Takich to powinni je**c po całości i zero skrupolow nad fletem
Aż dziwie sie za ma surowiec skąd kupic
Włoski na zelku kurteczka skórzana z trussaldiego, podjechał mercem na swoją nowo budowana ubojnie
Ehhh wszystko dorobione na chłopskiej dupie,
Takich to powinni je**c po całości i zero skrupolow nad fletem
Aż dziwie sie za ma surowiec skąd kupic
A tak wogole to rytel mi oferował dziś 4,7 za dunczyka....
Tyle to na dzisiaj dostaja chłopy co pare sztuk 2kołówkami dowoża i kase do reki!
Baraki, Ty chyba w innym świecie żyjesz?
4,7 to w przeliczeniu na WBC ok. 6,02 E
Skup u mnie coś koło 3,8-4,00 zł płaci, a u Ciebie 4,7?
A dzieli nas nie więcej jak 50km..
Skup u mnie coś koło 3,8-4,00 zł płaci, a u Ciebie 4,7?
- mytotoksyna1
Świnie kosztują o doskonałych parametrach mięsnych od wyspecjalizowanych dostawców w małych ilościach 4-4,1.
RR z Łomży kupuje co wiem na pewno z grupy Siedleckiej która to posiada dużo swojej gotówki z racji że bonusy z uni w niej zostają i tym samym płaci dla hodowców 7- 14 dni a rytel dla grupy po 60 dniach
Kaziu ty na skupie nie pytaj ile chcą dać tylko sprawdź ile dają.Kazik pisze:Baraki, Ty chyba w innym świecie żyjesz?
Skup u mnie coś koło 3,8-4,00 zł płaci, a u Ciebie 4,7?![]()
Tu sa fakty:
http://www.minrol.gov.pl/content/downlo ... p42_15.pdf
Następnym razem pojadę na skup z laptopem i im pokażę ile mają płacić 
Kazik - mistrz riposty
- mytotoksyna1
..a co to ?? odezwa do narodu , a zapewne manifest lipcowy z 1945 roku !
-
kakałowy szatan
Wodzu Prowadź _-__- gdzie tak sprzedająbaraki pisze:Tyle to na dzisiaj dostaja chłopy co pare sztuk 2kołówkami dowoża i kase do reki!
na bazarze
prosiaki workuja
Jeszcze sprzeda na święta
Giełda bez zmian