FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Jeden z hodowców na to czekał, to ponad połowa tuczników po uboju ważyła ponad 120 kg.stan1069@o2.pl pisze:Odroczyli skup na przechowanie do grudnia i stąd obniżki , jak większość się wstrzymała ze sprzedażą licząc na podwyżki w czasie skupu to obniżki mogą bardziej zaboleć .
Ja sprzedałem we wtorek po 5,7 a od środy miało być po 5,6.
A ja słyszałem, że wchodzą w to głównie ludzie z firm typu A+. Ze zbytym prosiąt problemu nigdy mieć nie będą. Znajomemu przywieźli prosięta kilka dni wcześniej niż to było ustalone pomimo, że był w trakcie remontu i nie skończył jeszcze linii pojenia. Zasuwał całą noc, a i tak zwierzaki nie piły przez prawie dobę. Ale przyjąć musiał, bo warchlakarnia się zapychała.lukas1982 pisze:Poszedł trandport za 5,97E.
Mnie ciekawi rzecz jedna, ruszył program na modernizacje. Początkowo cisza ale ale, to co się teraz dzieje przechodzi moje pojęcie. Zainteresowanie ogromne ludziska chcą budować na potęge! Tylko kto, pytacie? Ano nikt z tych co mają sporo świń, nikt z tych co na dziś sprzedają prosięta.Hmm ciekawe dlaczego? boją się? liczyć umieją?. Więc kto do cholery chce inwestować? Ano ludziska mające po 12-15ha i 10-20 loch![]()
![]()
. chcą budować na 250-300 loch (swoją drogą, ciekawe kto im da 3 bańki kredytu?)
![]()
![]()
. Cóż powodzenia Panowie!
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:25 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu wy się nie możecie obudzić i każdy przelicza bo u Niemca drożej to po co jadą i kupują !
Tam muszą kupować bo mają kontrakty podpisane długoterminowe i tyle więc czy Niemiec podniesię czy opuści i tak daną ilość sprzeda do nas.
Tam muszą kupować bo mają kontrakty podpisane długoterminowe i tyle więc czy Niemiec podniesię czy opuści i tak daną ilość sprzeda do nas.
10 gr w dól i limity powstały ilosciowe
a tak gadales 4 dni temu pokickany jestes jakis0909 pisze:10 gr w dól i limity powstały ilosciowe
Po tuczniki niech jadą do Niemiec zakłady tam promocja ponad 6 zł grubo
Chlop.
Ty jesteś jakiś nacpany albo nie wytrzezwiales po wyborach.
Jaki kontrakty. ?? Pokaż mi duży zakład Polski ?
Kontrakty to mogą z tobą podpisać, tuczarze co kupują zachodniego warchlaka sami sobie robią krzywde.
Od 1 grudnia zmienić na się to ściąganie badziewia.
Ty jesteś jakiś nacpany albo nie wytrzezwiales po wyborach.
Jaki kontrakty. ?? Pokaż mi duży zakład Polski ?
Kontrakty to mogą z tobą podpisać, tuczarze co kupują zachodniego warchlaka sami sobie robią krzywde.
Od 1 grudnia zmienić na się to ściąganie badziewia.
A co to ma się stać po 1 grudnia? Z UE wychodzimy, czy dzika znajdą po tamtej stronie?Z ASF rzecz jasna.
Lolo co ja wiem to sokołów i pini tydzień w tydzień z Niemiec ciągną towar więc raczej ty jeszcze nie wytrzeźwiałeś po wyborach
A tak na marginesie piłeś z żalu czy z radości 
Sokołów i Pini to nasz zakład ???
Właśnie o tym piszę ! Chyba że Ty jesteś na %.-:)
Po 1 grudnia mają być kontrole zakupionych warchlakow.
Także Zeus czytaj zezrozumieniem.
Ciągną mięso do swoich zakładów.
Polskie mniejsze lokalne tego nie robią i lepiej płacą. 4.6 netto na obecny moment
Polskie mniejsze lokalne tego nie robią i lepiej płacą. 4.6 netto na obecny moment
[quote="lolo"]Sokołów i Pini to nasz zakład ???
Polskie mniejsze lokalne tego nie robią i lepiej płacą. 4.6 netto na obecny moment[/quota
a co te kontrole maja zrobic z tymi warchakami zutylizuja je ??? powinien byc ograniczony albo wogole zakazany import z zachodu poltusz napchanych chemia my sobie poradzimy ze swoja pordukcja!!!!
Polskie mniejsze lokalne tego nie robią i lepiej płacą. 4.6 netto na obecny moment[/quota
a co te kontrole maja zrobic z tymi warchakami zutylizuja je ??? powinien byc ograniczony albo wogole zakazany import z zachodu poltusz napchanych chemia my sobie poradzimy ze swoja pordukcja!!!!
W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
a co nie jest rakotworcze papierosy tez sa a sprzedaz wyrobow tytoniowych nie spada0909 pisze:W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
Na to , że mięso jest szkodliwe to nie ma dowodów , jedynie co jacyś tam eksperci stwierdzili szkodliwe jest co dodaje się do mięsa !. Ja się nie przejmuje tymi wymysłami we wszystkim należy zachować umiar w jedzeniu też.0909 pisze:W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
Spożycie wieprzowiny spadnie i cena tezManiu pisze:Na to , że mięso jest szkodliwe to nie ma dowodów , jedynie co jacyś tam eksperci stwierdzili szkodliwe jest co dodaje się do mięsa !. Ja się nie przejmuje tymi wymysłami we wszystkim należy zachować umiar w jedzeniu też.0909 pisze:W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
0909 pisze:Spożycie wieprzowiny spadnie i cena tezManiu pisze:Na to , że mięso jest szkodliwe to nie ma dowodów , jedynie co jacyś tam eksperci stwierdzili szkodliwe jest co dodaje się do mięsa !. Ja się nie przejmuje tymi wymysłami we wszystkim należy zachować umiar w jedzeniu też.0909 pisze:W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
hahahahha ale glupoty pieprzysz juz to widze jak na swieta ludzie beda jedli tylko kapuste i marchewke hehehehe
znów niestety będzie się działo...
Monika co oznaczają czerwone X na tej giełdzie?nie sprzedane czy co?
niesprzedane
jutro pewnie zrobią -0,02 może nawet więcej
No tak ale co się zmieniło od wczoraj u kolegów ? Niby zapowiadało się bez zmian a teraz inaczej, jakiegoś wysypu tuczników na dzisiejszej aukcji nie było trochę słaba jakość wystawionych, chętni też jacyś byli tylko ceny nima, . To nasi skupujący wyznaczają cenę w Europie ?, zmowa cenowa zakładów mięsnych ? U nas -20 groszy tam dziś -2 centy a jutro ? . Jakoś dziwnie okazuję się u nas że tucznik poszukiwany a cena spada.monikaa pisze:znów niestety będzie się działo...
skupniki tym razem wcześniej zareagowali jak niemiecka giełda już wczoraj obniżyli cenę, pewnie teraz jeszcze poprawią w dół
mówią o więcejjacekgg pisze:jutro pewnie zrobią -0,02 może nawet więcej
Tylko Ciekawe czemu dzwonią i pytają o Tucznika
Wczoraj pojechały po 5,98 E.
a gdzie jeśli można wiedzieć ?Kazik pisze:Wczoraj pojechały po 5,98 E.
- WOJCIECH1236
ja sprzedałem po 5,7 netto z haka
-
krzysieko71
na jutro 5.35/ E zaklady miesne ANIMEX Elk, nędza.
Jak nowy rzad nie zrobi z tym porzadku to ,mozna chlewnie pozamykac i nie mowcie ze nie moze MOZE WSZYSTKO chociazby kontrolami weterynaryjnymi .Dajcie mi gospodarstwo, rzeznie ,ubojnie a ja zamkne hodowle, produkcje, ,jak powiedzial jakis tam sowiecki dysydent. https://pl.wikipedia.org/wiki/Dajcie_mi ... ę_znajdzie
to po ile wychodzi na żywą jezeli po 5.35 za E, a przecież nie wszystkie sa w E
0909 pisze:Spożycie wieprzowiny spadnie i cena tezManiu pisze:Na to , że mięso jest szkodliwe to nie ma dowodów , jedynie co jacyś tam eksperci stwierdzili szkodliwe jest co dodaje się do mięsa !. Ja się nie przejmuje tymi wymysłami we wszystkim należy zachować umiar w jedzeniu też.0909 pisze:W TV dzis reklamują mieso czerwone że jest rakotwórcze patrzył ktoś ?
jak by tak ludzie patrzyli na zdrowe jedzenie to jedli by wołowiny 50kg rocznie a kurczaków w ogóle, bo każdy głupi wie że krowa najmniej nafaszerowana badzeiwiem jest a kurczaki dostają pół tablicy mendelejewa... aa jakoś spożycie kurczaków rośnie i raka się nikt nie boi. Wieprzowina jest pomiędzy wołowiną a drobiem wiec możęmy się zacząć bać dopiero jak wszystkie fermy drobiu padną... czyli nigdy
- mytotoksyna1
-
andrzej19570
A kto to Murawski???
- mytotoksyna1
..to nie znasz pana Murawy !?
..patrzy pionowo z głębokości ok. dwóch metrów.
Nie zna bo u nich opryskanomytotoksyna1 pisze:![]()
skup 3,40 plus vat
ciekawa rozbieznosc z 6 za e na wbc i teraz spadek na zywa 3,4 hhehehhehehehe0909 pisze:Nie zna bo u nich opryskanomytotoksyna1 pisze:![]()
skup 3,40 plus vat
http://wp.tv/i,raport-who-nie-pozostawi ... aid=615d72
Wieprzowina przegrywa, kurczak górą w tesco juz są kurczaki po 5,40 za kg
na boże narodzenie pewnie tucznik bedzie kosztował grosze
jak to ładnie dziennikarze manipulują wypowiedziami ,lub publikują to co im pasuje nie mieso jest szkodliwe tylko te chemiczne dodatki ,konserwanty itp .niech pokazuja całe wypowiedzi ekspertów a nie fragmenty
hahahha kurczak lepszy w czym w chemi co tam jest ???? kup takie gowno z tesco to bedziesz zgal i sral zaraz !!!!0909 pisze:http://wp.tv/i,raport-who-nie-pozostawia-zludzen-czerwone-mieso-szkodzi-jak-papierosy,mid,1809201,cid,4051,klip.html?ticaid=615d72
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:23 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:23 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba nie bedzie zle dzis euro zaraz przekroczy 4.3 to powinno bc bez zmian spokojnie panowie zaraz znowu swinki odbija pewnie
Też mi się tak wydaje.
Mam pytanie - nie na temat cen tym razem.
Czy Ktoś z forumowiczów sprawdza wagę tuczników przy pomocy miary zoometrycznej ? Czy w miarę wiarygodne są te pomiary i czy polecacie zakup ?
Czy Ktoś z forumowiczów sprawdza wagę tuczników przy pomocy miary zoometrycznej ? Czy w miarę wiarygodne są te pomiary i czy polecacie zakup ?
miara zoometryczna JEST OK JA TO WYKONUJE
103 cm =100 kg
103 cm =100 kg
luk85 jak sytuacja w Niemczech ?
Ostatnio zmieniony środa 28 paź 2015, 15:22 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
dziekiluk85 pisze:- 4
mówiłam.... 
Do 3 zł coraz blizej