FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
monikaa pisze:mówiłam....
1.42 x 4.30= 6.1 plus transport
chyba 1,38 - 0,03 = 1,35 x 4,285 = 5,78nitas pisze:monikaa pisze:mówiłam....
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:22 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli kurs euro 4.5 bardzo mozliwy
A to - 0,03 to co to jest ? Ustalili cenę 1.38 ( a w zasadzie od 1.38 do 1.42 czy dobrze odczytałem ? )jacekgg pisze:chyba 1,38 - 0,03 = 1,35 x 4,285 = 5,78nitas pisze:monikaa pisze:mówiłam....
czyli 1.38 x 4.28 = to z transportem i tak wychodzi prawie 6.00 zł.
Ta giełda to jest chyba tylko dla polaczków z tej strony schweineborse . Żeby 3 tys sztuk decydowało o cenie u nich i u nas tym bardziej . Dzwoni kupiec z wielkopolski na wschód lubelskiego pyta o Tucznika , podaje cenę itd , argumentuje że w Niemczech cena spadła więc teraz do tych co tam jeżdżą i kupują , tumanie jeden z drugim po jaką kurwę tu dzwonisz i o co pytasz
Do granicy 200 km a tutaj 500 .
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:21 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
O to to .. W razie w to też będzie dzwonił .
- mytotoksyna1
teraz mata
,czego chcieliśta -nie wybralista super człowieka , uczciwego ,gospodarnego p. Piechocińskiego do sejmu .
.. więc , bez kozery powiem ,że w najbliższych miesiącach Czarna Kostucha z kosą i strychołkiem zadomowi się na wszelakich giełdach rolnych na światowych rynkach
..ciekawe kto ostatni zgasi światło ?
..do tej pory siedzieliśmy po pachy w błocie ,teraz będziem siedzieć po uszy w bagnie.
.. więc , bez kozery powiem ,że w najbliższych miesiącach Czarna Kostucha z kosą i strychołkiem zadomowi się na wszelakich giełdach rolnych na światowych rynkach
..ciekawe kto ostatni zgasi światło ?
..do tej pory siedzieliśmy po pachy w błocie ,teraz będziem siedzieć po uszy w bagnie.
-
stan1069@o2.pl
Ciekawe jaki los czeka pietruszkę i marchewkę ?????????????
http://imgur.com/h715dEt
na ile warchlaków 15-30kg taki jeden karmnik jest? (wysokosc 73 szerokosc 42)
na ile warchlaków 15-30kg taki jeden karmnik jest? (wysokosc 73 szerokosc 42)
-
stan1069@o2.pl
do 20 sztuk według mnie
Tucznik w dól prosiak w góre
czyli w styczniu beda drogie tuczniki jak nigdy
kupowac warchlaki bo bedą drogie tuczniki ...................
twoje na styczen wyjada 09 czy marzec
moich dużo juz nie zostało do sprzedania
jak nie dawno kupowales
- mytotoksyna1
0909 pisze:kupowac warchlaki bo bedą drogie tuczniki ...................
ile można realnie dostać za żywa za skład 57-59 mięsności
:
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Skupnik do monopolisty odbiór za 2 tyg.
Załatw mi kwity, że do monopolisty przez pośrednika dostałeś 5,83 a monopolista w swoich oficjalnych cennikach ma 5,30?!?!nemezis pisze:Na cenach rolniczych monopolista 5,30 ,skupnik do monopolisty 5,83![]()
![]()
Złożę zawiadomienie do odpowiedniego urzędu.
wszyscy wiedzą że ta cena tyczy się umów... i to skupnik zawarł je z zakładem oraz z rolnikiem na dostarczony towar, cena wolnorynkowa w tym zakładzie jest taka jak podana oficjalnie. jeszcze chwilę temu wszyscy szydzili z tych umów dzisiaj jest to powód do chwalenia się...
-
turbogrocho49
niech się powchwalą ci co maja umowy jaka wybojowosc i miesnoscjędrek pisze:wszyscy wiedzą że ta cena tyczy się umów... i to skupnik zawarł je z zakładem oraz z rolnikiem na dostarczony towar, cena wolnorynkowa w tym zakładzie jest taka jak podana oficjalnie. jeszcze chwilę temu wszyscy szydzili z tych umów dzisiaj jest to powód do chwalenia się...
WIDZIAŁ JUZ KTOS tegoroczne dopłaty??? PODOBNO TYLE JUŻ JEST NA KONtACH rolników
.
Ostatnio zmieniony czwartek 15 wrz 2016, 20:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi jakoś teraz na dniach zaliczka wskoczyła na kontoczesio pisze:WIDZIAŁ JUZ KTOS tegoroczne dopłaty??? PODOBNO TYLE JUŻ JEST NA KONtACH rolników
nemezis - jeśli chodzi Ci o Woźnieckiego to faktycznie nie podaje tej informacji np Dontex już wszystko ładnie opisuje.
Ostatnio zmieniony czwartek 29 paź 2015, 19:21 przez jędrek, łącznie zmieniany 1 raz.
jędrek pisze:wszyscy wiedzą że ta cena tyczy się umów... i to skupnik zawarł je z zakładem oraz z rolnikiem na dostarczony towar, cena wolnorynkowa w tym zakładzie jest taka jak podana oficjalnie. jeszcze chwilę temu wszyscy szydzili z tych umów dzisiaj jest to powód do chwalenia się...
Zgadza się! Był czas, że cena na umowę była taka sama jak rynkowa w Polsce, bądź nawet delikatnie niższa jak niektórzy pisali... Teraz jest to kilkadziesiąt groszy różnicy na korzyść umów.. Przyczynił się do tego też wysoki kurs euro.
-
stan1069@o2.pl
Nie widzę w tym nic złego że pośrednik dał wyższą cene , dobrze by było jak by jeszcze więcej zapłacił za świnieMekkaB pisze:Załatw mi kwity, że do monopolisty przez pośrednika dostałeś 5,83 a monopolista w swoich oficjalnych cennikach ma 5,30?!?!nemezis pisze:Na cenach rolniczych monopolista 5,30 ,skupnik do monopolisty 5,83![]()
![]()
Złożę zawiadomienie do odpowiedniego urzędu.
koledzy mam takie pytanko. stosujac 30-40 % kiszonej kukurydzy w dawce pogorsze miesnosc tucznika?
.
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:38 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądał ktoś program Jaworowicz?
Nie pokazali kto dokonał takiej wyceny bydła ale patrząc po aucie które odbierało zwierzęta myślę że to jest duży zakład na S
A swoją drogą chłop sprzedał bydło powyżej 24mc i ma pretensje że mu źle wycenili.
Co myślicie?
Nie pokazali kto dokonał takiej wyceny bydła ale patrząc po aucie które odbierało zwierzęta myślę że to jest duży zakład na S
A swoją drogą chłop sprzedał bydło powyżej 24mc i ma pretensje że mu źle wycenili.
Co myślicie?
Ja dodaje ok. 30% i nie widzę problemu spadku mięsnościkowal pisze:koledzy mam takie pytanko. stosujac 30-40 % kiszonej kukurydzy w dawce pogorsze miesnosc tucznika?
vicia1223 pisze:Ta giełda to jest chyba tylko dla polaczków z tej strony schweineborse . Żeby 3 tys sztuk decydowało o cenie u nich i u nas tym bardziej . Dzwoni kupiec z wielkopolski na wschód lubelskiego pyta o Tucznika , podaje cenę itd , argumentuje że w Niemczech cena spadła więc teraz do tych co tam jeżdżą i kupują , tumanie jeden z drugim po jaką kurwę tu dzwonisz i o co pytaszDo granicy 200 km a tutaj 500 .
zgadzam się w 100% ta cała giełda to jest pic na wodę fotomontarz - tak jak by ukraincy patrzyli sobie na nasze ewtg i sie tym wzorowali, a to nie jest żaden wyznacznik a indywidualne tranzakcje moga być zupelnie inne. A jeżeli już to powinien być kurs taki jak tam plus transport a nie dużo taniej i coraz większa róznica - w dodatku jak spadek to rok wcześniej a jak wzrost to z pół rocznym opóźnieniem - to jest po prostu kolejny durny sposob na tani towar dla zakłądów - szukają zastępstwa dla upadających skupów - wiedza już że nikt świnie nie odda za 3zł przy koszcie wyprodukowania 4zł, wiec chca chociąż zrobić tak żeby zamist po 5-10 sztuk kupowac całe auta od razu ale rolnik żeby i tak nic nie zarobił a się narobił jak muł.
a tak w ogole stary rząd na koniec tak na nas urządza że np. ze zwrotem za nasiona chce zrobic tak samo jak z motylkowymi - nie będzie już 100zł na ha nie bedzie 80 nawet - tylko jakąś tam pule sobie ustalą i zależnie ile będzie chętnych, tak będzie podzielona - tle że od razu wiadomo że będzie mniej bo w tym roku było ok. 110 mln zł a na przyszły jest zapsiane 90... wiec tak po 60zł pewnie wyjdzie.. chyba znów bardziej będzie się opłącało siać swoje.. Niby kasa rośnie i PKB wzrasta a nam zamiast zwiększać to co roku obcinają wszystko co się da.. i jak tak moze być ?
w srode jade po kastrata do dani 160netto szt
Chińczyk a jak cena Blue?
Dzwoniłem do marszala to 200zl
Dzwoniłem do marszala to 200zl
Prosięta w mojej okolicy Pacanów,Szczucin ,Stopnica 80 - 100 zł sztuka waga około 27-30kg chętnych do kupna brak!!!
Giełda do kitu Niemcy nie chcą mięsa
..chcą mięsa, tylko nie chcą zapłacić po starej cenie, a nizszej.
- mytotoksyna1
0909 pisze:Giełda do kitu Niemcy nie chcą mięsa
Ja nie mam bydła ale kiedyś sąsiadom jak zawoziłem to zawsze coś nie tak a jakby byłł mięsny to bym dał więcej mówił skupujący następny raz miał mięsnego to mówi no tak ale mięsa na nim nie widział jak mu gościu w ryj wypalił to aż kozła fiknołIwan pisze:Oglądał ktoś program Jaworowicz?
Co myślicie?
Na poniedziałek 3,30 plus vat szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Maciora poszła po 2,9 netto
zdziechowa?
O jak szybko reagujemy na spadki tylko czy jak będzie rosło to też tak szybko będzie i u nas rosło a nie jak zawsze dopiero po tygodniu i mniej . Niektórzy to chyba liczą każde notowanie ( Wtorek i Piątek ) jako osobne i dorzucą jeszcze Środę to wychodzi im strasznie duży minus . Przecież aukcje spadły w tym tygodniu podobnie jak cena stowarzyszenia czyli w środę.0909 pisze:Na poniedziałek 3,30 plus vat szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
A na weekend taki cytat ze strony ISW "Nadmierne spożycie alarmistycznych wiadomości może prowadzić do nieatrakcyjnego życia."